Jump to content

Ποιές Είναι Οι Διαφορές Των Γλυκαντικών Ουσιών


Recommended Posts

Παρακάτω εμφανίζονται οι 7 γλυκαντικές ουσίες και τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών που έχουν γίνει σχετικά με την ασφάλεια τους.

Ακετοσουλφαμικό κάλιο: Μελέτες σε ζώα στις οποίες η ποσότητα που χορηγήθηκε υπερβαίνει σημαντικά τη ποσότητα που μπορεί κάποιος να καταναλώσει ημερησίως δεν έδειξαν κανένα συσχετισμό με την εμφάνιση καρκίνου.

Luo han guo: Αναγνωρίστηκε ως ασφαλές για χρήση από τον ΑΟΤΦ το 2009.

Νεοτάμη: Εγκρίθηκε για χρήση το 2002 μετά από ανάλυση 100 μελετών που δεν έδειχναν συσχετισμό με ρίσκα υγείας ή σύνδεση με εμφάνιση καρκίνου.

Σακχαρίνη: Χρησιμοποιείται πάνω από 40 χρόνια. Το 1977 ο ΑΟΤΦ εξέδωσε προειδοποίηση για συσχέτιση με καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε αρουραίους η οποία αργότερα καταρρίφθηκε από άλλες μελέτες που έδειχναν ότι ο οργανισμός των αρουραίων δεν είναι σχετικός με αυτόν του ανθρώπου.

Στέβια: Έχει δηλωθεί σαν ασφαλής για χρήση από το 1980. Το 2008 η ασφάλεια της για χρήση επιβεβαιώθηκε για δεύτερη φορά από διαφορετικό φορέα (Joint Expert Committee on Food Additives).

Σουκραλόζη: Με βάση τοξικολογικές μελέτες θεωρείται ασφαλής για χρήση καθώς οι ανθρώπινες μελέτες είναι περιορισμένες.

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/538934/poies-einai-oi-diafores-ton-glukadikon-ousion/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...