Jump to content

Λιπασμα Υγρό Και Ταμπλετες


Recommended Posts

Καλημέρα! Καλή Κυριακή! :)

Έχω την εξής απορροία καθώς και προβληματισμό. υστερα από 6 μήνες έβαλα CO2 της Tetra και μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα excel. εδώ και δύο μήνες που προστέθηκαν επιπλέον φυτα (βλ. προφίλ) χρησιμοποιώ και ταμπλέτες floura plus serra και flourish από seacem. Τα λίτρα είναι 43.2 καθαρά και μια φορά στις 15-17 μέρες βάζω 2 σε διαφορετικές μεριες του βυθού κάθε φορά. Επιπλέον με βάσει την αναγραφόμενη δοσολογία του flourish βάζω 1ml κάθε 4 -5 μέρες. Μιας και το CO2 μπήκε προχθές κατάργησα το excel (προς το παρόν για να δω τι θα γίνει). Πως συνηστάτε οι πιο έμπειροι να συμπεριφερθώ στα φυτα? Για να μην έχω ανεπιθύμητα αποτελέσματα

(Γνωρίζω ότι περναει καιρός για να δεις αντιδράσεις καθώς και παίζουν ρόλο τιμές νερού και φωτισμός.)

Ευχαριστώ

post-52019-0-90316600-1370771267_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

βαζεις πολυ συντομα ταμπλετες και κατα τη γνωμη μου μαλλον τσαμπα(αχρειαστες σε τοσα λιγα λιτρα) κιολας.

θεμα χρονου να αντιμετωπισεις αλγες.

επισης κακως σταματησες το εξελ και πηγες στο co2 by tetra.ασυμφορο και μπελας σε σχεση με το εξελ.

εχεις ορεξη και αυτο φαινεται, αλλα εδω εχεις 2/2 λαθη.

Link to comment
Share on other sites

Καησπέρα και ευχαριστώ για την συμβουλή. Να σε ρωτήσω όμως, από την στιγμη που δεν έχω υπόστρωμα δεν θα πρέπει να ριξω και καμια ταμπλέτα? αν πρεπει απλά να τις περιορίσω για καποιο χρονικό διάστημα (για το νωρις που λες) εξηγησέ μου σε παρακαλώ γιατί? Τώρα το excel δεν είναι το ίδιο με το CO2 υποθέτω. Ειναι οργανικός άνθρακας και πιο επικίνδύνο να να κάψεις τα φυτα σωστά? Γιάτί ασύμφορό? λόγω της μπουκάλας? και σε λιγα λίτρα δεν χρειάζονται τα φυτα διοξίδειο? Ευχαριστώ και περιμένω :) Ναι έχω και νομίζω πως βελτιώνωμαι με τον καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι απαραιτητες οι ταμπλετες ακομη και χωρις υποστρωμα αν εχουμε ευκολα φυτα.με το εξελ εκανες πιο σωστη δουλεια και αν εβαζες καθημερινη δοση θα ειχες ακομη καλυτερο αποτελεσμα.σαφως σε ολα αυτα ο φωτισμος ειναι μαστ

Mobile klaz speaking...

Link to comment
Share on other sites

Ναι πιστέυω πως ο φωτισμός που μόλις μπορέσω θα βάλω αλλες λαμπες θα βοηθήσει. Αν τώρα το CO2 τελειώσει και χρειατεί συνεχίζω με excel. πάντως σκοπό έχω όταν το ξαναστίσω να φροντίσω και για κάποια λίγο πιο δύσκκολα φυτα. Αρα λοιπόν λές να αφήσω ταμπλετες και να βάζω μόνον λιγο υγρο έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Λεω απλα μην το πλακωνεις-μπουκωνεις στα λιπασματα.ολα με μετρο.

Mobile klaz speaking...

Link to comment
Share on other sites

Οκ Κλαζ! Να σαι καλά. Μέτρο λοιπόν! ΟΚ :)

Link to comment
Share on other sites

Την ιδια γνωμη με τον Klaz εχω και εγω.

Link to comment
Share on other sites

Τις ταμπλετες δεν τις βαζουμε συνεχεια,ετσι και αλλιως αργουν να λιωσουν και αν ριχνεις πολλες μπορει να εχεις προβλημα με αλγες.Αυτος ο μυθος του υποστρωματος πρεπει να σταματησει.Ναι ειναι καλο να εχουμε υποστρωμα αλλα οχι απαραιτητο,σε βυθο χωρις υποστρωμα μπορεις να φυτεψεις οτι φυτο θελεις απλα για κατι πιο δυσκολο θα πρεπει να περιμενεις πιο πολυ για να το φυτεψεις ωστε ο βυθος σου να εχει πιασει οργανικα απο τα αποβλητα και τις τροφες που πεφτουν.Μη ξεχνας οτι το υποστρωμα δεν κραταει για παντα και μετα παλι θα πας στην λυση της ταμπλετας.Θεωρω οτι για μια καλη υγεια και αναπτυξη των φυτων πρωτα θελουν φωτισμο,co2 και λιπασματα και μετα υποστρωμα.

Τωρα για το co2,τοdiy δεν βγαζει σταθερη ροη και μπορει να εχεις προβληματα αλγεων,γι αυτο σου ειπε ο κλαζ οτι το excel σε τετοια λιτρα ειναι καλυτερο αν γινετε καθημερινη χωριγηση.Βεβαια καποια φυτα τα λιωνει.Η καλυτερη λυση ειναι η μπουκαλα και το ολοκληρωμενο συστημα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Σσυμφωνώ και εγώ με τον rasta πιο πάνω για την καλύτερη λύση (μπουκάλα και ολοκληρωμένο σύστημα)!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...