Jump to content

Βακτήρια «Ατια» Εντοπίσθηκαν Σε Νεροχύτη


Recommended Posts

Ζουν ανάμεσά μας: εδώ και μια εικοσαετία, οι μικροβιολόγοι πασχίζουν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη μιας ολόκληρης νέας ομάδας βακτηρίων, τα οποία φαίνεται ότι είναι πανταχού παρόντα, δεν μπορούν όμως να καλλιεργηθούν και να μελετηθούν στο εργαστήριο. Οι πειστικότερες ως σήμερα ενδείξεις μόλις ανακαλύφθηκαν στο βρόμικο νεροχύτη ενός νοσοκομείου.

Η νέα μελέτη στην επιθεώρηση PNAS αφορά το υποψήφιο φύλο βακτηρίων TM6, του οποίου την ύπαρξη υποψιάζονται οι βιολόγοι από το 1996. Το εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται για ένα ολόκληρο «φύλο» οργανισμών, δηλαδή μια εξαιρετικά ευρεία ομάδα που περιλαμβάνει πολλές ομοταξίες και πολύ περισσότερα είδη. Ο άνθρωπος, για παράδειγμα, κατατάσσεται στο φύλο των χορδωτών, μαζί με τα ψάρια, τα πουλιά, ακόμα και τα θαλάσσια αγγούρια.
Μέχρι σήμερα, κάθε απόπειρα να απομονωθούν και να καλλιεργηθούν βακτήρια TM6 έχει αποτύχει. Εδώ και 20 και πλέον χρόνια, η μόνη ένδειξη είναι η ανίχνευση βακτηριακών γονιδίων 16S (γονίδια μιας υπομονάδας του ριβοσώματος) τα οποία διαφέρουν σε σχέση με τα αντίστοιχα γονίδια των γνωστών βακτηρίων.

Κατάφεραν μάλιστα να απομονώσουν DNA από μεμονωμένα μικρόβια και να το συγκρίνουν με τα γνωστά είδη βακτηρίων. Η ανάλυση αποκάλυψε τελικά την ύπαρξη DNA από ένα τουλάχιστον μικρόβιο άγνωστης προέλευσης.

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=517603

Link to comment
Share on other sites

αντε να δουμε. στο τελος θα ανακαλυψουν κανενα βακτηριο που θα μας φαει να ησυχασουμε

Link to comment
Share on other sites

«Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» !!!

Κάθε φορά που ο άνθρωπος ανακαλύπτει κάτι νέο που τον φέρνει ποιό κοντά στην αλήθεια , άλλο τόσο συνειδητοποιεί και πόσο μακριά βρίσκετε απο αυτήν .

Σε όλες τις εποχές ο άνθρωπος νομίζει οτι θέλει λίγο ακόμα για να αποκτήσει Τη γνώση και τελικά διαπιστώνει τη μικρότητά του απέναντι σε μία φύση που μόνο άναρχα δεν λειτουργεί και σαν καλοκουρδισμένο ρολόι φροντίζει όλα να βρίσκονται σε ισορροπία !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...