Jump to content

Καλώς Σας Βρήκα!


kalliroi

Recommended Posts

Εδώ και ένα μήνα σκεφτόμουν να αγοράσω ένα χρυσόψαρο, χωρίς να έχω ιδέα για τις απαιτήσεις που έχει ένα χρυσόψαρο ώστε να ζει ευτυχισμένο. Νόμιζα ότι μια γυάλα, η τροφή και το άλλαγμα του νερού επαρκούν.

Θυμόμουν πως όταν ήμουν παιδάκι, είχα ένα χρυσόψαρο από ένα παζάρι, το οποίο έζησε για μερικά χρόνια μέσα σε μία γυάλα, με μόνη μου έγνοια να το ταϊζω και να του αλλάζω το νερό. Ευτυχώς, πάντα άφηνα για μία μέρα την λεκάνη με το καινούριο νερό ώστε να εξατμιστεί το χλώριο και να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Έτσι λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα, περνούσα τυχαία από ένα pet shop και εντελώς αυθόρμητα σταμάτησα για να πάρω το χρυσόψαρο που ...κολυμπούσε στη σκέψη μου. Αγόρασα μία μεγάλη γυάλα, μικρά χαλικάκια και ένα πλαστικό διακοσμητικό. Ενώ αρχικά είχα στο μυαλό μου να πάρω ένα χρυσόψαρο, σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλύτερα να είχε παρέα και πήρα 2. Επίσης πήρα και ένα μικρό ενυδρειάκι-βαλιτσάκι για να τα μεταφέρω σπίτι, μία μικρή απόχη και φυσικά την τροφή τους. Ρώτησα τον υπάλληλο που με εξυπηρέτησε αν μπορούσα να βάζω νερό από την κανάτα που έχω η οποία φιλτράρει το νερό που πίνω. Μου είπε ότι μπορώ, επομένως δεν χρειάζεται να βάλω αντιχλώριο. Ούτε που ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο.

Ήρθα σπίτι, έπλυνα τη γυάλα, τα χαλικάκια, τα έβαλα μέσα μαζί με το διακοσμητικό, την γέμισα με νερό από την κανάτα με το φίλτρο και έβαλα μέσα τα ψαράκια. Είχα σημειώσει τις οδηγίες του υπαλλήλου για την φροντίδα τους: τάισμα το πολύ 3 φυλλαράκια το καθένα κατά προτίμηση όσο νωρίτερα στην διάρκεια της μέρας, μία φορά την εβδομάδα νηστεία, αλλάγή το μισό νερό κάθε 2 μέρες και ολόκληρο κάθε εβδομάδα. Τους έδωσα ονόματα, τα έβγαλα φωτογραφία και άρχισα να κάνω αναζήτηση στο ίντερντ ψάχνοντας πληροφορίες για χρυσόψαρα.

Εκεί λοιπόν ανακάλυψα ότι κακώς τα έχω σε γυάλα, ότι χρειάζονται ενυδρείο και μάλιστα χρειάζονται χώρο, και διάβασα για φίλτρα, για μετρήσεις, για στησίματα και στρωσίματα και άλλα πολλά που μέχρι τώρα αγνοούσα. Μαζί όμως ανακάλυψα έναν νέο κόσμο που με κάνει να χαμογελάω και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να φερθώ πιο υπεύθυνα σε αυτές τις δύο ζωούλες που με κάνουν και χαμογελάω.

Ως πρώτη κίνηση παρήγγειλα από το ίντερνετ ένα ενυδρείο 25 λίτρων με φίλτρο, άμμο, και διακοσμητικά, ένα προιόν που "στρώνει" το ενυδρείο σε 24 ώρες, ένα προϊόν για χρυσόψαρα που είναι αντιχλώριο και μετατρέπει το νερό της βρύσης σε βιότοπο και τέλος τροφή σε μπίλιες. Αναμένω να τα παραλάβω από βδομάδα. Προς το παρόν φροντίζω να αλλάζω ένα μέρος του νερού κάθε μέρα και προσπαθώ να ενημερωθώ όσο περισσότερο.

Διάβασα και άλλες ιστορίες ανθρώπων που ξεκινώντας με ένα χρυσόψαρο σε μία γυάλα κατέληξαν να έχουν ενυδρείο. Διάβασα επίσης πως το ενυδρείο των 25 λίτρων δεν είναι αρκετό για ένα χρυσόψαρο, πόσο μάλλον για 2, αλλά από το να τα έχω σε γυάλα σίγουρα είναι καλύτερο, μιας και το πορτοφόλι μου δεν μου επέτρεψε να αγοράσω κάτι μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή. Αφού μπήκα στον χορό όμως οφείλω να μάθω να χορεύω εφόσον θέλω να συνεχίσω. :bigemo_harabe_net-108:

Link to comment
Share on other sites

Καλωσηρθες στην ομορφη παρεα μας και σου ευχομαι καλη διαμονη και καλο διαβασμα!

Οτιδηποτε χρειαστεις υπαρχει σε αρθρα και για οτιδηποτε αλλο υπαρχουν παρα πολλα παιδια στο aquazone με πολλες γνωσεις και

διαθεση να σε βοηθησουν!

Πραγματικα χαρηκα με αυτα που διαβασα γιατι φαινεται πολυ ευκολα,πως εχεις ορεξη,καλη διαθεση και το αγαπας! :thumbup:

καλως μας ηρθες λοιπον :)

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο φόρουμ και καλή επιστροφή στο χόμπυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες.

:welcome:

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας !

Link to comment
Share on other sites

:welcome::bigemo_harabe_net-108:

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι να διαβάζω ανθρώπους που ψάχνουν και αγαπούν τα ζωντανά που φιλοξενούν, αξιολογόντας τα ως ζωντανούς οργανισμούς και όχι ως κόστος. Είμαι σίγουρος πως αν παραμείνεις λίγο καιρό στο χόμπι, θα καταλήξεις με αρκετά μεγαλύτερο ενυδρείο :)

Καλώς ήρθες λοιπόν και καλή παραμονή!!!

ΕΔΩ για τα χρυσόψαρα!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα!

theodor72, νομίζω πως έχεις δίκιο. Κάθε φορά που μπαίνω εδώ και διαβάζω γεμίζω ενθουσιασμό. :bigemo_harabe_net-66: Εδώ καλά καλά δεν έχω το ενυδρείο ακόμα και ονειρεύομαι...λίμνες! Μου άρεσαν πάρα πολύ και ελπίζω στο μέλλον να φτιάξω κι εγώ μία! Προς το παρόν αναμένω να παραλάβω το πρώτο μου ενυδρείο και ήδη κοιτάζω να βρω ένα μεγαλύτερο και καταλληλότερο για τα ψαράκια μου. Πάντως αυτό εδώ το φόρουμ νιώθω ότι είναι ένα στήριγμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αρχάριο. :bigemo_harabe_net-77:

Ευχαριστώ και για το λινκ.

Έγινε επεξεργασία - kalliroi
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες,έχεις όρεξη και αυτό μετράει!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...