Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_106943.jpg

 

Γενικα
 Η Ludwigia glandulosa από τη Βόρεια Αμερική είναι ένα πολύ όμορφο υδρόβιο φυτό. Είναι αργής ανάπτυξης και απαιτεί προσθήκη co2 να αναπτυχθούν καλά τα στελέχη της. Χωρίς υψηλό φωτισμό τα φύλλα του θα γίνουν πράσινα και θα πέσουν.Ακόμα και σε ενυδρεία με υψηλό φωτισμό τα χαμηλότερα φύλλα είναι επιρρεπή στην πτώση.Σε συνδιασμό με τον υψηλό φωτισμό και το co2 , θα πρέπει να υπάρχει και τακτική δοσολογία ιχνοστοιχείων και σιδήρου.Εκτός από αυτές τις ανάγκες το φυτό δεν είναι δύσκολο και δεν είναι πολύ απαιτητικό σε νιτρικά και φωσφορικά. Η επιτυχής ανάπτυξη έχει αποδειχθεί με ΝΟ3 που κυμαίνονται από 5 -25 ppm και Ρ04 από 0,5 -3 ppm . Συχνά μπορεί να πουληθεί και σαν Ludwigia perennis. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Η κατάλληλη Θέση στο ενυδρείο είναι η μεσαία ζώνη του ενυδρείου αλλά και η πίσω.
Φύτεμα
Μπορούμε να το φυτέψουμε στο υπόστρωμα,είτε σε χαλίκι η άμμο με την προσθήκη ταμπλετών λίπανσης κοντά στις ρίζες του.Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα φυτεύεται σε συστάδες και ανάμεσα σε πράσινα φυτά ώστε και να κάνει αντίθεση με το έντονο κόκκινο/μοβ χρώμα του.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται κόβοντας τις κορυφές του.Τα κλαδέματα μπορούμε να τα μεταφυτέψουμε σε άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...