Jump to content

Ηλικια Νεροχελωνας


Recommended Posts

Γεια σε ολους!Ειμαι καινουρια στο site και αυτη ειναι η πρωτη μου ερωτηση! :bigemo_harabe_net-66: Πριν λιγο καιρο απεκτησα μια νεροχελωνα,πιθανο θυληκια απο οτι μελετησα...το θεμα ομως ειναι οτι δεν ξερω την ηλικια της και θελω να την μαθω...το μεγεθος του καβουκιου της ειναι 9 εκατοστα...ξερει κανεις περιπυο ποια ειναι η ηλικια της?

Ευχαριστω πολυ!Καλυ συνεχεια! :sarcasm:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλώς όρισες! Να την χαίρεσαι την χελωνίτσα σου! Είναι Red Eared Slider (η συνηθισμένη με τα κόκκινα "αυτάκια"); Πάντως δεν είναι πάντα ίδιος ο ρυθμός ανάπτυξης μιας χελώνας καθώς αυτό εξαρτάται από την διατροφή της, τον χώρο στον οποίον μεγαλώνει και όλα τα σχετικά. Πολύ χονδρικά θα έλεγα ότι στα 9 εκ. μήκος καβουκιού η χελωνίτσα σου πρέπει να είναι 2-3 χρόνων. Βάλε καμιά φωτό να τη δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στην παρέα μας. Σε αυτό το πόστ, στις φωτογραφίες προς το τέλος του μπορείς να δείς τις διαφορές στην ουρά των 2 φύλων. Οπώς σωστά σου λέει ο ggtaxo, ο ρυθμός ανάπτυξης διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης. Γενικά στην ηλικία της σεξουαλικής ωρίμανσης, δηλαδή 3-5 χρονών τα αρσενικά και 5-7 τα θηλυκά, έχουν μέγεθος τα μεν αρσενικά περίπου 10cm ενώ τα θηλυκά περίπου 19 εκατοστά....

Κάνε μας μια ποιο αναλυτική παρουσίαση του χώρου της, συμπληρώνοντας την φόρμα, για να την γνωρίσουμε καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...