Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_362329.jpg

 

Γενικά
 Το Micranthemum Umbrosum είναι ένα όμορφο φυτό με μικρά στρογγυλά φύλλα.Είναι κατάλληλο για μικρά ή μεγάλα ενυδρεία.Σχετικά απαιτητικό από την άποψη του φωτισμού.Αν έχουμε ανεπαρκή φωτισμό,τα χαμηλότερα φύλλα του θα πέσουν ή θα αποκτήσουν τρύπες και τα στελέχη του φυτού θα γίνουν εύθραυστα με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα μικρά κομμάτια του φυτού να επιπλέουν στην επιφάνεια του ενυδρείου μας. Συστήνεται η παροχή co2 για να ευνοηθεί η αύξησή του. Μόλις αρχίσει το φυτό να μεγαλώνει γρήγορα, οι βλαστοί πρέπει να κλαδεύονται συχνά (μπορούν να φυτευτούν ως μοσχεύματα στο υπόστρωμα). Είναι ομορφότερο σε συστάδες πολλών μίσχων. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Η κατάλληλη θέση σε ένα ενυδρείο είναι προς τη μέση ή την πλάτη του .Σε ενυδρεία με εξαιρετικά μεγάλη ένταση φωτισμού μπορεί να φυτευτεί και στο μπροστινό τμήμα.
Φύτεμα
Μπορούμε να το φυτέψουμε σε χαλίκι,με ή χωρίς υπόστρωμα,ή σε άμμο.Στην περίπτωση που δεν έχουμε υπόστρωμα μπορούμε να βάλουμε ταμπλέτα λίπανσης.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Κλαδεύουμε το φυτό σε οποιοδήποτε σημείο θέλουμε και φυτεύουμε τα κλαδέματα σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας.Σύντομα θα βγάλουν ρίζες και Θα δημιουργηθούν νέα φυτά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...