Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_589027.jpg

 

Γενικά
Το Microsorum Pteropus 'windeløv' είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ποικιλία του M. pteropus, που ονομάστηκε έτσι από τον ιδρυτή της Tropica Ηolger Microsorum Pteropus Windeløv. Οι λεπτά διακανονισμένες άκρες φύλλων του το κάνουν ένα από τα ομορφότερα φυτά για ενυδρεία. Σκληραγωγημένο και εύκολο φυτό τόσο για αρχαρίους όσο και για πιο πεπειραμένους. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την τοποθέτησή του πάνω σε μια ρίζα ή σε πέτρα. Εάν φυτευτεί στο υπόστρωμα, οι ρίζες του δεν πρέπει να καλυφθούν. Το φυτό δεν τρώγεται από τα φυτοφάγα ψάρια. Καλλιεργείται και εκτός νερού.
Θέση στο ενυδρείο
Η κατάλληλη θέση στο ενυδρείο είναι η μπροστινή και ή μεσαία ζώνη του ενυδρείου.
Φύτεμα
 'Οπως και τα υπόλοιπα φυτά του είδους,έτσι και αυτό δεν φυτεύεται αλλά δένεται σε πέτρες ή ξύλα.Με μια ψιλή πετονιά το δένουμε μέχρι να μπορεί να κρατηθεί μόνο του.Θα πρέπει να έχουμε υπομονή γιατί θα περάσουν μερικοί μήνες έως ότου γίνει αυτό.Μετά αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε την πετονιά. Σε περίπτωση που θέλουμε να το φυτέψουμε οι ρίζες του δεν θα πρέπει να καλυφθούν από το υπόστρωμα γιατί Θα σαπίσουν.
Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός
Ο πολλαπλασιασμός του είναι απλός, απλά διαχωρίζουμε τα ριζώματα.Πρόκειται για ένα σκληρό φυτό που συνήθως αναπτύσσεται κάτω από όλες τις συνθήκες. Τα μαύρα στίγματα κάτω από την επιφάνεια των φύλλων του είναι όργανα αναπαραγωγής και όχι κάποια ασθένεια όπως πιστεύουν πολλοί. Ανά διαστήματα το φυτό δημιουργεί στις άκρες των φύλλων του νέα μικρά φυτά τα οποία μπορούμε να τα αποσπάσουμε εμείς και να έχουμε ένα φυτό σε μικρογραφία το οποίο Θα γίνει όπως το μητρικό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...