Jump to content

Gouramies&platies&mollies&guppies?


nikos193

Recommended Posts

Τα ζωοτόκα ταιριάζουν αναμεταξύ τους άνετα όσο για τα guramies θεωρητικά μπορείς να τα βάλεις. Εμένα προσωπικά όμως δεν μου κάθονται καλά στο μάτι. Τα gurami θέλουνε ένα πυκνοφυτεμένο ελαφρά σκοτεινό ενυδρείο με κάποια φυτά επιφάνειας για να αισθάνονται πιο άνετα. Ενώ τα ζωοτόκα ένα ενυδρείο με φυτά πίσω πιο πολλή φως και ελεύθερο χώρο για να κολυμπάνε.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή διατηρώ μέχρι σήμερα και τα δύο είδη σε κάποια από τα ενυδρεία μου, μπορώ να σου πω ότι καλύτερα να μην τα βάλεις μαζί. Ισχύουν αυτά που σου γράφει ο Χρήστος και επιπλέον:

Τα γκουράμι ζουν και αισθάνονται καλύτερα σε πιο μαλακό νερό και με χαμηλότερο ρΗ απ' ότι τα υπόλοιπα ζωοτόκα που αναφέρεις. Επίσης η ροή του νερού είναι και αυτή θέμα. Τα ζωοτόκα προτιμούν δυνατή ροή και έντονο ρεύμα στο ενυδρείο, ενώ τα γκουράμι το αντίθετο.

Κάποιο διάστημα είχα προσπαθήσει να διατηρήσω γκουράμι και γκάππυ μαζί και το είδα στην πράξη το λάθος.

Μη το κάνεις κι εσύ...

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω σε ένα ενυδρείο 60 λίτρων είναι αρκετά αυτά. Δε πιστεύω να βάλεις μόνο ένα από κάθε είδος.

Link to comment
Share on other sites

Σε ενυδρείο με ζωοτόκα, εγώ τουλάχιστον, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω να βάλεις (εφ' όσον "χωράνε" και αυτά στα λίτρα σου) είναι και άλλα ψάρια μόνο ζωοτόκα, σαλιγκάρια, ή και γαρίδες. Ειδικά τον Μονομάχο τον ξεχνάς. Δαγκώνει τα γκάππυ και θέλει και αυτός μαλακότερο νερό και χαμηλότερο ρΗ, καθώς και πολύ χαμηλή ροή νερού. Ασε που θα έχεις και προβλήματα στο τάισμα.

Μπορείς να μπεις στο fish index και να δεις τα διάφορα προφίλ των ψαριών, καθώς και να ψάξεις γενικά στο internet για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά που σε ενδιαφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...