Jump to content

Γέννα από Texas


mpiftex

Recommended Posts

Είμαι πολύ χαρούμενος! Πήγα το απόγευμα στο σπίτι της αδερφής μου να ταίσω τα ψαράκια και στο ένα ενυδρείο τι να δω; Καμιά 100 περίπου πιτσιρικάκια να κολυμπάνε γύρω από τους γονείς τους!! Τα ψαράκια είναι Texas και τα είχαμε πάρει ζευγάρι πριν από 1 μήνα περίπου (αν θυμάμαι καλά). Το πρόβλημα μου είναι πως τώρα δεν ξέρω τι να κάνω! Όλο το απόγευμα και μέχρι τώρα οι γονείς δεν άφηναν κανένα άλλο ψάρι να πλησιάσει (στο ενυδρείο αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτός από τα Texas, μονοδάκτυλοι, δυο γατόψαρα (μεγάλα), ένας πλεκόστομος (τέραστιος) και ένα καρχαριάκι (μικρό, αυτό από σπόντα βρίσκεται εκεί μέσα). Όταν όμως σβήσει το φως ανησυχώ πολύ για το τι θα γίνει! Μπορώ να κάνω κάτι;

Εν τω μεταξύ εδώ και μέρες τα δυο Texas έσκαβαν το χώμα σε μια γωνία του ενυδρείου και είχαν φτάσει μέχρι τον πάτο. μάλιστα είχαν σκάψει και κάτω από μια μεγάλη πέτρα, εκεί μάλλον ήταν τα αυγά!

Ζητάω πληροφορίες χωρίς να έχω διαβάσει τίποτα πάνω στο θέμα γιατί όπως καταλαβαίνεται ήταν τελείως αναπάντεχο! Οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη!

Βάζω και μερικές photos.

post-2941-1172351813_thumb.jpg(το ζεύγος με τα παιδάκια)

post-2941-1172351898_thumb.jpg(πολλά μικρά!!)

post-2941-1172351949_thumb.jpg(Το ενυδρείο, στα δεξιά φαίνεται η μητέρα και κάποια από τα μικρά, όλοι οι μονοδάκτυλοι έχουν απομονωθεί από τους γονείς στο αριστερό μέρος)

post-2941-1172352077_thumb.jpg(η τρύπα κάτω από την πέτρα)

Έγινε επεξεργασία - mpiftex
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο, που μπορώ να πω εγώ είναι ένα μεγάλο μπράβο για το περιβάλλον, που έχεις εξασφαλίσει στα ψάρια σου και να σου ζήσουν τα μωρά! (δικά σου ή της αδελφής σου)

Link to comment
Share on other sites

να σου ζησουν!!!!!!!!!!!! :thumbup::)

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητηρια για τη γεννα!!

Εχει γεμισει ο τοπος μωρα!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ όλους αν και τα εύσημα πάνε στην αδελφή μου, όχι σε μένα.

Τα Texas είναι Αμερικάνικες κιχλίδες και πιο συγκεκριμένα είναι τα Cichlasoma cyanoguttatum. Δυστυχώς το ζευγάρι έχει γίνει πολύ επιθετικό με τα υπόλοιπα ψάρια και έχει αρχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Και ειδικά τώρα που έχει έρθει η ώρα μάλλον να μετακομίσουν οι μονοδάχτυλοι σε εφάλμυρο νερό και είναι ευαίσθητοι, το στρεσάρισμα που παθαίνουν είναι ότι χειρότερο.

Τώρα προσπαθούμε να πάρουμε αποφάσεις για το τι είναι καλύτερο να κάνουμε. Δυστυχώς τα Texas αν και πανέμορφα ψάρια δεν είναι εύκολα. Απ’ότι διάβασα γεννάνε συνέχεια και γίνονται πολύ επιθετικά, οπότε η συγκατοίκηση με άλλα ψάρια είναι δύσκολη. Άσε που με το σκάψιμο δεν έχουν αφήσει φυτό να ριζώσει στην μεριά τους! Πρέπει και αλλάξουν νερό οι μονοδάχτυλοι οπότε είναι μπέρδεμα! Καμιά πρόταση;

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ελάχιστα είναι τα μικρά που τα έχουν καταφέρει.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσω έστω μερικά, έβγαλα κάποια από αυτά και τα έβαλα σε μια γεννήστρα, μόνα τους. Δεν ξέρω αν ήταν καλή κίνηση αλλά φοβάμαι πως τα αφήναμε και άλλο, αύριο μεθαυρίο δεν θα είχε μείνει κανένα. Τώρα απλά περιμένουμε. Τους έριξα και λίγη τροφή σε σκόνη και θα δούμε.

Εν τω μεταξύ οι δυο γονείς άρχισαν να παίρνουν ξανά τα φυσιολογικά τους χρώματα (πριν την γέννα μαυρίζει το μεγαλύτερο μέρος του σώματος τους, όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες).

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες ακόμα, αυτή τη φορά από τα μικρά μέσα στην γεννήστρα. Δυστυχώς το μέγεθος τους δεν φαίνεται καθαρά αλλά δεν είναι μεγαλύτερα από 5mm!

post-2941-1172617746_thumb.jpgpost-2941-1172617797_thumb.jpgpost-2941-1172617821_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά έκανες.

Παρατήρησες αν τρώνε?

Link to comment
Share on other sites

Πολυ ομορφα!!!!!! :)

Ευχομαι να πανε ολα καλα και να δεις ενηλικα!!!!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...