Jump to content

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ


grlarry

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους ! Πρίν αρκετό καιρό (3 ή 4 χρόνια.. δεν θυμάμαι) ξεκίνησα να ασχολούμαι με το χόμπυ αγοράζοντας ένα μικρό ενυδρείο (ούτε κάν 60 L) με το οποίο έκανα όλες τις σχετικές "βλακείες" που συνήθως κάνουν οι αρχάριοι. Ξέρετε τώρα ... πολλά ψάρια , φύτεμα κάποιων φυτών που δεν "έζησαν" , kit με χημικά για έλεγχο του νερού, απόπειρα δημιουργίας "παιδικού σταθμού" με κάποια xiphophorous helleri .. και τελικά κράτησα το ενυδρείο ένα χρόνο περίπου με δυό τρία Scalar που παραδόξως επέζησαν. Στη συνέχεια, λόγω μετακόμησης (και άλλων γεγονότων) διέκοψα την ενασχόληση, χάρισα τον εξοπλισμό σε φίλο και το δοχείο το έκανα διακοσμιτικό με σύνθεση απο βότσαλα & αποξηραμένα φυτά ! Το κενό όμως που μου άφησε η έλλειψη αυτή ήταν δυσαναπλήρωτο και αποφάσισα να ασχοληθώ πάλι αλλά αυτή τη φορά πιό σοβαρά και μιά και σε λίγο αποκτώ το δικό μου σπίτι (την άνοιξη μάλλον μπαίνω μέσα) σχεδιάζω να περάσω τώρα σε μεγάλο ενυδρείο που θα αποτελέσει βασικό στοιχείο στο καθιστικό και ονειρεύομαι να περάσω πολλές ευχάριστες ώρες ασχολούμενος μαζύ του. Το ζήτημα που με απασχολεί τώρα και το θέτω προς συζήτηση είναι : Μπορώ να αχοληθώ με μεγάλο ενυδρείο και πόσο μεγάλο μπορεί να είναι αυτό ; (το"κονδύλι" που σκέφτομαι να διαθέσω μορεί να φτάσει και τα 2.500 €). Θα πρέπει να αναθέσω σε ειδικό και την τοποθέτηση ; Τώρα που το σπίτι χτίζεται πρέπει να πώ στον μηχανικό για κάποιες διευθετήσεις στον χώρο του σαλονιού π.χ. χτιστή βάση , φώτα οροφής , αν θα παίξει τον ρόλο διαχωριστικού στο καθιστικό κ.λ.π. Περιμένω συμβουλές και ευχαριστώ για την φιλοξενία . :rasp:

Link to comment
Share on other sites

Kαλώς μας όρισες και καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα.

Πιστεύω πως ναι πρέπει να μιλήσεις με τον αρχιτέκτονα/μηχανικό τώρα πριν είναι αργά για να βρεθεί από τώρα ο πιο κατάλληλος χώρος για το ενυδρείο σου μιας και προσφέρεις τόσα πολλά λεφτά. Θα πρέπει να γίνουν κοντά και σωστές παροχές ασφαλείας ηλεκτρισμού, να είναι κοντά στην πρόσβαση νερού (π.χ. να μην διασχίζεις όλο το σπίτι για νερό), καθώς και άλλα που θα αφήσω για Άλλους συναδέλφους.

Link to comment
Share on other sites

:rasp::lmao::lmao:
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, καλώς ήρθες στην ενυδρειοπαρέα μας :rasp:

Με τα χρήματα που διαθέτης μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο ενυδρείο.

Πρέπει να μιλήσεις άμεσα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό για τον σχεδιασμό του σημείου που θα τοποθετήσεις το ενυδρείο...προϋποθέσεις επιλογής του σημείου είναι πολλές όπως:

•κοντά σε πρίζα

•να μην το βλέπει άμεσα ο ήλιος

•να είναι εύκολη η μεταφορά νερού για τις εβδομαδιαίες αλλαγές(παροχή-αποχέτευση)

•να μην είναι από τα ζεστότερα σημεία του σπιτιού το καλοκαίρι…

•να είναι σε θέση που να φαίνεται χωρίς όμως να είναι πέρασμα (πολύ κίνηση)

•να είναι απόλυτα αλφαδιασμένο

οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι θα σου πουν περισσότερα… καλή συνέχεια :lmao:

Link to comment
Share on other sites

:rasp: στο Aquazone! Η αλήθεια είναι ότι σε ζηλευώ (με την καλή έννοια φυσικά) καθώς είσαι σε θέση να κάνεις κάτι το οποίο σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό. Βέβαια το επιχείρημα σου είναι πιό εύκολο καθώς το σπίτι από ότι κατάλαβα τώρα φτιάχνεται, και δεν έχεις να γκρεμίζεις τοίχους κλπ όπως σκέφτομαι να κάνω για να φτιάξω και εγώ χτιστό ενυδρείο. Συμβουλή μου είναι όχι μόνο να ενημερώσεις αρχιτέκτονα/πολιτικό μηχανικό αλλά και υδραυλικό και ηλεκτρολόγο για να σου τραβήξουν από τώρα τα δίκτυα. Μιας και θα κάνεις την κίνηση να την κάνεις ολοκληρωμένα. Πόσα λίτρα σκέφτεσαι?? Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Ενημέρωσε μας γιατι πραγματικά θα ήθελα να μάθω εξελίξεις!!
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε για τυχών απορίες θέσε τα ερωτήματα σου στην αντίστοιχη κατηγορία εκεί θα βρεις άμεσα απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

καλωσορισες και καλο και δυναμικο νεο ξεκινημα.....

Link to comment
Share on other sites

Καλωςηρθες και καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

:bowdown:

καλως ηρθες..καλο διαβασμα,και παντα να απολαμβανεις το ενυδρειο σου!!

φιλικα,Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες στο ΑΖ και καλη συνεχεια!! :bowdown::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλως μας ηρθες στο ΑΖ, σου ευχομαι καλη συνεχεια,και αρκετο διαβασμα που θα σε βοηθισει και θα σε αποτρεψει απο καποια τυχων λαθη του παρελθοντος.Το σιγουρο ειναι να μην τα παρατησεις καινα συνεχισεις με τον ιδιο ζηλο.Οσο για το σαλονι θα πεις το μιχανικο να σου φθιαξει μια βαση χτιστη στις διαστασεις του ενυδρειου αλλα στη μεση να υπαρχει χωρος για τα απαραιτητα φιλτρα κ.τ.λ. Οσο για τον φωτισμο χριαζεται μονο οταν το ενυδρειο δεν εχει καπακαπι!!! :bowdown::thumbup::D;) Καλη επιτυχεια και καλοριζικο το καινουργιο σου σπιτι.

Παντα φιλικα......Στρατος!

Link to comment
Share on other sites

:bowdown:
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για το καλοσώρισμα και τις συμβουλές σας ! Ηδη μίλησα με τον αρχιτέκτονα/μηχανικό και θα λειφθούν υπ' όψιν όλα όσα μου προτρείνατε (βάση, θέση, δίκτυα νερού, αποχέτευσης, ρεύματος κ.λ.π. ) Αρχίζω να προσανατολίζομαι για ένα φυτεμένο κοινωνικό χωρις καπάκι με λάμπες (metal halide ή ατμών υδραργύρου) απο την οροφή. Τώρα όσον αφορά το μέγεθος δεν ξέρω αν είναι πολύ τολμηρό (οικονομικά) να σκεφτώ ένα διαστάσεων 180 Χ 90 Χ90 cm δηλ. περίπου 1500 λιτρα. Δεν έχω κάνει καμμιά έρευνα αγοράς ακόμα και μπορεί η πραγματικότητα να με "προσγειώσει" (σε σχέση με τα 2.500 € που σκέφτομαι να διαθέσω). Πάντως θα αρχίσω το ψάξιμο και θα μάθετε σύντομα νέα μου. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...