Jump to content

Τα Δικά Μου Δικά Σου, Και Τα Δικά Σου....δικά Σου !!!


Recommended Posts

Είμαι πολλά χρόνια στο χόμπυ, και κάποια χρόνια στο φόρουμ που μέσα απ αυτό έμαθα πράγματα, εξελίχτηκα ρωτώντας, διαβάζοντας και πειραματιζόμενος μέσα από εμπειρίες, λάθη και επιτυχίες, έμαθα να μοιράζομαι τα πάντα.

Κάποιοι άλλοι κάνανε το ίδιο πριν από μένα.

Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία ενός φόρουμ.

Παρατηρώ όμως ότι αρκετοί και παρόλο που έχουν εξελιχθεί στο χόμπυ, αλλά και στο αντικείμενο της δουλειάς τους (που θα μπορούσε να βοηθήσει το χόμπυ μας), δεν μοιράζονται αυτές τις γνώσεις, εμπειρίες, παρατηρήσεις και πειραματισμούς.

Γιατί ρε παιδιά?

Καλά τα "χειροκροτήματα" και τα ωραία λόγια, (τα χρειαζόμαστε όλοι μας άλλωστε), αλλά δεν είναι μόνο αυτά, και μέσα απ αυτά δεν θα βγεί κάτι δημιουργικό.

Μάθετε να είστε απλοχέρηδες, μάθετε να μοιράζεστε τις γνώσεις σας, μάθετε να είστε σε ένα σύνολο που συνεργάζεται για να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά..... μάθετε να συμμετέχετε ενεργά και ουσιαστικά !!! ....και ας είναι πιο λίγα τα ποστ σας.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αααααα γεια σου!!!

Ειναι κρίμα να προσπαθεί ενας χομπίστας να βρει ενα τροπο να καταφέρει κάτι στο ενυδρειο του και να ψάχνεται πως θα το κάνει, τι υλικά να χρησιμοποιήσει, ποιός ειναι ο κατάλληλος τρόπος, τι θα πρεπει να αποφύγει, τι θα πρεπει να προσέξει κτλ και ο άλλος που μπόρεσε και έκανε αυτο που ο άλλος καιρο το ψάχνει, όχι μονο να μη μοιράζεται τις γνώσεις του και το αποτέλεσμα αλλα να βγαίνει και να λέει μεν οτι το κατάφερε και να σου λέει στη συνέχεια "Αν θέλεις να μάθεις πως το έκανα.....ψάξ' το μόνος σου". Ειναι κρίμα. Αυτο που εχουν καταφέρει εδώ μέσα οι διαχειριστές και τα μέλη ενα ενα με όλες αυτές τις γνώσεις και τα θέματα που εχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί, έχει επιφέρει τρομερά αποτελέσματα στο χόμπι γι' αυτο και παει μπροστά. Ειναι κρίμα κάποιοι να συμπεριφέρονται έτσι. Εγω κάτι πολυ απλό είχα κατασκευάσει μια φορά και σκεφτόμουν κι όλας να το ανοίξω σε θέμα επειδή φαινόταν αστείο αλλα το έκανα τελικά και βοήθησε και κάποια μέλη. Κάτι λοιπόν που σε εμάς φαίνεται απλό, στον άλλο μπορει να μην έχει περάσει απο το μυαλό.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι που παρατηρήσαμε, κάτι που κατασκευάσαμε και μπορεί να το θεωρούμε απλό ή και χαζό, κάποιος άλλος μπορεί να το εξελίξει και να γίνει ακόμη καλύτερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη όμως όταν βγαίνει κάποιος και παρουσιάζει κάτι νέο και τελείως πρωτοποριακό για τα δεδομένα του ενυδρείου ή προτείνει κάποια υλικά που δεν έχουν μέχρι τώρα εφαρμογή η μπορεί να θεωρούνται και επικίνδυνα στην πρωτόγεννη τους μορφή και βγαίνει ο καθένας να τον αναιρέσει, χωρίς να το έχει εφαρμόσει στην πράξη η επειδή το άκουσε από κάπου, τότε αποφεύγει να μοιραστεί με το υπόλοιπο φόρουμ. Για τους επαγγελματίες δεν υπάρχει θέμα. Γιατί να δήξει κάποιος τον τρόπο να φτιαχτεί κάτι από την στιγμή που θα πληρωθεί για να το κάνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είμαι επαγγελματίας γραφίστας, θα έπρεπε να σας πουλήσω όλες τις οδηγίες χρήσης ή τα προφίλ που έχω κάνει μέχρι τώρα για το φόρουμ?

....όσο για το άλλο που λες, ακόμη και μέσα από τις διαφωνίες μπορεί να βγει κάτι θετικό.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είμαι επαγγελματίας γραφίστας, θα έπρεπε να σας πουλήσω όλες τις οδηγίες χρήσης ή τα προφίλ που έχω κάνει μέχρι τώρα για το φόρουμ?

....όσο για το άλλο που λες, ακόμη και μέσα από τις διαφωνίες μπορεί να βγει κάτι θετικό.

Συμφωνώ μαζί σου για τους επαγγελματίες και ιδικά σε περιπτώσεις γελοίων κατασκευών που γδέρνουν κόσμο κανονικά. Στο θέμα της διαφωνίας, άλλο να διαφωνεί και να τεκμηριώνει την άποψή του και μόνο όταν το έχει κάνει και άλλο να σπάει το στομάχι του άλλου γιατί έτσι νομίζει ή έτσι έχει ακούσει. Δυστυχώς στη χώρα μας για τα πάντα έχουμε άποψη ακόμα αν και σε αυτό που αναφερόμαστε το συναντάμε για πρώτη φορά.

Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι θέμα παιδείας, σωστής συμπεριφοράς και συνεννόησης απ όλους..... καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται αν το θέλουμε.

Αν κάποιοι δεν το θέλουν ή επιδιώκουν αντιπαραθέσεις, το ίδιο το "σύστημα"... όλοι εμείς τα μέλη δηλαδή, θα τους απομονώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Mα αυτη ειναι η ιδεα του φορουμ! Ακομη και μεσα απο διαφωνιες να εχουμε ανταλλαγη πληροφοριων! Και ο καθενας εχει το δικαιωμα για αντιρρησεις! Πολυ απλα οτι δεν κανει για μενα μπορει να σωσει καπιον αλλο! Κανενας δεν πρεπει να ντρεπεται ή να φοβαται για κατι που εφτιαξε!

Το θεμα ειναι να το καταλαβουμε ολοι και να μοιραζομαστε τη γνωση!

Link to comment
Share on other sites

Ρε Θοδωρή πως μπορεί κάποιος να έχει αντιρρήσεις σε κάτι που δεν το έχει φτιάξει η δεν το έχει δοκιμάσει; Άλλο να ζητάει διευκρινήσεις η να κάνει παρατηρήσεις για βελτίωση και άλλο να ασκεί κριτική σε κάτι που δεν γνωρίζει. Εννοείτε πως δεν τίθεται θέμα ντροπής σε κάτι που έχει φτιάξει κάποιος. Για ποιο λόγο άλλωστε. Εμένα προσωπικά με νευριάζει η άσκηση κριτικής σε κάτι που κατασκεύασε κάποιος. Στο φινάλε αν δεν αρέσει ας το κάνει αυτός που κριτικάρει, καλύτερα. Η παρουσίαση μιας κατασκευής η ενός υλικού η οτιδήποτε άλλο έχει σαν σκοπό να το δουν οι υπόλοιποι και να μάθουν από αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μαλλον εγω το διατυπωσα λαθος, εχεις δικιο! Οχι ασκηση κριτικης αλλα παρατηρησεις προς βελτιωση! Βεβαια κι αυτο κριτικη ειναι! ;)

Υπαρχουν βεβαια κι εκεινοι που θα εχουν αντιρρηση για ολα! Δεν μας απασχολουν αυτοι! Προχωραμε και τους αφηνουμε πισω!

Link to comment
Share on other sites

Σταμάτη φαντάζομαι πως θα εννοείς την κακόβουλη κριτική του αντικειμενικά άσχετου με μόνο σκοπό να αντιμιλήσει.

η καλοπροαίρετη κριτική ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο είναι δυνατόν να υπάρξει και με καλά αποτελέσματα.

ακόμα και σε δικές μου κατασκευές που τις βλέπω αφου τις ολοκληρώσω κάνω την αυτοκριτική μου και βελτιώνω αλλάζω ή εν τέλη ρωτώ μήπως και πέσει κάποια ιδέα απο εκεί που δεν την περιμένεις.

οταν δυο τρια ή ακόμα καλύτερα στην περίπτωση ενος φόρουμ με κοινό παρανομαστή , δεκάδες μυαλά σκέπτονται πάνω στο ίδιο θέμα υπάρχει περίπτωση να βρεθεί το ταχύτερο ή καλύτερη δυνατή λύση.

το πρόβλημα υπάρχει και φαντάζομαι εκει το εντοπίζεις και εσυ στον "κακο" χαρακτήρα του συνομιλητή που μονο κακό θελει να κάνει σε σημείο και τινάζει τα νεύρα σου στον αέρα...

το αποτέλεσμα είναι να αποθαρρύνει τοσο όλους τους επόμενους που έχουν κατι να πουν μην τύχουν κακής κριτικής αλλα και τον κατασκευαστή απο το να βελτιώσει την κατασκευή.

υπάρχουν βέβαια και φορές που ο κατασκευαστής δεν πτοείτε , ολοκληρώνει και βελτιώνει την κατασκευή αλλα δεν την μοιράζεται λογο του ενός...

κρίμα για τους υπολοίπους που θα χάσουν την δωρεάν σοφία

κλείνω με δυο εκπαιδευτικά ανέκδοτα ...

ήταν ο Θεός και περνούσε πανω απο ενα χωριό της Ελλάδας

κοντοστέκεται και ακούει εναν άνθρωπο να προσεύχεται.

μεταμφιέζεται σε πατερ , πλησιάζει και του λέει ...

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

- Παππούλη μου θέλω μια αγελάδα να βγάζει γάλα για τα παιδιά μου και τιποτα άλλο...

παφ και να σου μια αγελάδα στην αυλή του....

δίπλα τα έβλεπε όλα αυτά ο γείτονας και πετάγετε έξω και κράζει τα θεία περι αδικίας και τους προνομιούχους λίγους

γυρίζει ο Θεός με την μορφή του πάτερ και του λέει

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

και ο γείτονας απάντησε....

- Να ψοφήσει η αγελάδα του απέναντι....

δεύτερο...

ηταν ο Θεός κατα την δημιουργία

την πρώτη ημέρα έφτιαξε το σύμπαν

την δευτερη...

την τρίτη....

.....

....

..

την έβδομη ημέρα και λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος την δημιουργίας κάθεται και βλέπει τι έχει φτιάξει...

βλέπει λοιπόν ξαφνικά την Ευρώπη και λέει

- ποοοο ρε τι έκανα....δεν θα έχουν νερά δεν θα έχουν ήλιο δεν θα έχουν βουνά θα είναι δυστυχισμένοι οι άνθρωποι

κοιτά το ρολόι και βλέπει οτι έχει λίγο χρόνο

κανει λοιπον μια κίνηση , φτιάχνει την Ελλάδα , βάζει βουνά , βάζει πεδιάδες , βάζει νερά , δίνει ήλιο , δίνει θάλασσα φτιάχνει νησιά και τελειώνει ο χρόνος...

ικανοποιημένος που διόρθωσε το λάθος του κάθεται και χαζεύει το δημιούργημα του

πετάγεται όμως επάνω και αρχίζει και φωνάζει , να χτυπιέται , να πετά πράγματα

τον ακούει ο διάολος και ανεβαίνει πανω...

- τι εγινε , του λέει....μεχρι κάτω ακούγεσαι...μας έχεις αναστατώσει...

- ασε έφτιαξα εναν παράδεισο επι γης και δεν θα θέλει κανείς να έρθει εδω...όλοι θα θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.... και το χειρότερο είναι οτι τελείωσε ο χρόνος και δεν μπορώ να το διορθώσω...

- ασε του λεει ο διάολος...εσυ ακολουθείς κανόνες εγω οχι....θα το φτιάξω εγω αμέσως

και κανει μια παφ και βάζει στην Ελλάδα τους Έλληνες........

ΥΓ το δευτερο το έχω ακούσει μόνο για την Άνδρο και τους Ανδριώτες απλά βρίσκω εφαρμογή του πανελλαδικά

Έγινε επεξεργασία - antonistt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αίολε ρωτάς γιατί κάποιοι οπό εδώ που έχουν γνώσεις δεν της μεταλαμπαδεύουν;.

Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά, ο καθ' ένας για δικούς του λόγους δεν μεταφέρει προς τα έξω την γνώση του.

προσωπικά ξέρω ότι ξέρω κάποια πράγματα σε κάποιους τομής και δεν μπέικα στο τρυπάκη να πω ότι δεν ξέρω από ψευτοταπείνωση κτλ

Αν με ρωτήσεις γιατί σταμάτησα να γράφω θα σου πω πως πρώτων με κούρασαν η ερωτήσεις ρουτίνας και η απαντήσεις ρουτίνας και εκτός αυτού σχεδόν όλα απαντιούνται μια χαρά.

Δεύτερων με ενδιαφέρουν πλέον τα θέματα στα οποία μπορούμε να εξελίξουμε το χόμπι και γιατί όχι να πρωτοπορήσουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο στους χψ τομής. Πολλές φορές άνοιξα εγώ και άλλοι χομπιστες τέτοια θέματα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμμετέχει και δεν έχει διάθεση συμμετοχής, μάλιστα αρκετές φορές σνομπαρονται τέτοια θέματα.

Διαπίστωσα ότι πάρα πολλοί θέλουν μασημένοι τροφή, δηλαδή να κάτσω εγώ να κάνω έξοδά, πειράματα, να σπάσω το κεφάλι μου να βρω λύσεις και μετά να της προσφέρω στο πιάτο έτυμες γιατί ο χψ βαριέται να βοηθήσει έστω γκοκλαροντας και ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Αρκετοι προθυμοποιήθηκαν να δουλέψουν και στην τελική λίγη δούλεψαν.

Η χομπιστικη νοοτροπία που επικρατή (μιλώ πάντοτε για την πλειοψηφία και όχι για την μειοψηφία) μου δίνει την εντύπωση ότι απαντάμε σε ερωτήματα για να αποδείξουμε και να διαφημίσουμε της γνώσεις μας, ή ζητάμε να μας λυθεί το πρόβλημα και μετά χανόμαστε έως ότου ξαναδημιουργηθει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια αρκετοί είναι και αυτοί που απαντούν από ανιδιοτέλεια και τους τιμά αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι τακτικός συγγραφέας στο φόρουμ μας , είμαι όμως τακτικός αναγνώστης από τότε που γράφτηκα.

Δεν έγραφα τακτικά, ως αρχάριος , ερωτήσεις διότι έψαχνα στο φόρουμ και έβρισκα απαντήσεις.

Δεν γράφω τις εμπειρίες μου για το reef μου διότι πάει τόσο απλά που δεν το περίμενα , οπότε δεν έχω κάτι νέο να προσθέσω ( πέρα από ότι βάζω γάλα στο reef χεχεχεχεχεχε ) .

Για πολλά θέματα που ανοίγονται , οι τακτικοί απαντούν σωστά και γρήγορα και οι νεότεροι παίρνουν σωστές απαντήσεις.

Είναι ένα αρκετά καλό φόρουμ , με σωστή και γρήγορη πληροφόρηση.

Τώρα το θέμα είναι ότι δεν γράφουμε αρκετοί ..... για μένα προσωπικά , να πω , ότι αφενός δεν είμαι καλός στο γραπτό λόγο , αφετέρου , μου αρέσει να ( σας ) διαβάζω .

Αυτά από κάποιον που δεν γράφει τακτικά .

Link to comment
Share on other sites

Σταμάτη φαντάζομαι πως θα εννοείς την κακόβουλη κριτική του αντικειμενικά άσχετου με μόνο σκοπό να αντιμιλήσει.

η καλοπροαίρετη κριτική ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο είναι δυνατόν να υπάρξει και με καλά αποτελέσματα.

ακόμα και σε δικές μου κατασκευές που τις βλέπω αφου τις ολοκληρώσω κάνω την αυτοκριτική μου και βελτιώνω αλλάζω ή εν τέλη ρωτώ μήπως και πέσει κάποια ιδέα απο εκεί που δεν την περιμένεις.

οταν δυο τρια ή ακόμα καλύτερα στην περίπτωση ενος φόρουμ με κοινό παρανομαστή , δεκάδες μυαλά σκέπτονται πάνω στο ίδιο θέμα υπάρχει περίπτωση να βρεθεί το ταχύτερο ή καλύτερη δυνατή λύση.

το πρόβλημα υπάρχει και φαντάζομαι εκει το εντοπίζεις και εσυ στον "κακο" χαρακτήρα του συνομιλητή που μονο κακό θελει να κάνει σε σημείο και τινάζει τα νεύρα σου στον αέρα...

το αποτέλεσμα είναι να αποθαρρύνει τοσο όλους τους επόμενους που έχουν κατι να πουν μην τύχουν κακής κριτικής αλλα και τον κατασκευαστή απο το να βελτιώσει την κατασκευή.

υπάρχουν βέβαια και φορές που ο κατασκευαστής δεν πτοείτε , ολοκληρώνει και βελτιώνει την κατασκευή αλλα δεν την μοιράζεται λογο του ενός...

κρίμα για τους υπολοίπους που θα χάσουν την δωρεάν σοφία

κλείνω με δυο εκπαιδευτικά ανέκδοτα ...

ήταν ο Θεός και περνούσε πανω απο ενα χωριό της Ελλάδας

κοντοστέκεται και ακούει εναν άνθρωπο να προσεύχεται.

μεταμφιέζεται σε πατερ , πλησιάζει και του λέει ...

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

- Παππούλη μου θέλω μια αγελάδα να βγάζει γάλα για τα παιδιά μου και τιποτα άλλο...

παφ και να σου μια αγελάδα στην αυλή του....

δίπλα τα έβλεπε όλα αυτά ο γείτονας και πετάγετε έξω και κράζει τα θεία περι αδικίας και τους προνομιούχους λίγους

γυρίζει ο Θεός με την μορφή του πάτερ και του λέει

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

και ο γείτονας απάντησε....

- Να ψοφήσει η αγελάδα του απέναντι....

δεύτερο...

ηταν ο Θεός κατα την δημιουργία

την πρώτη ημέρα έφτιαξε το σύμπαν

την δευτερη...

την τρίτη....

.....

....

..

την έβδομη ημέρα και λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος την δημιουργίας κάθεται και βλέπει τι έχει φτιάξει...

βλέπει λοιπόν ξαφνικά την Ευρώπη και λέει

- ποοοο ρε τι έκανα....δεν θα έχουν νερά δεν θα έχουν ήλιο δεν θα έχουν βουνά θα είναι δυστυχισμένοι οι άνθρωποι

κοιτά το ρολόι και βλέπει οτι έχει λίγο χρόνο

κανει λοιπον μια κίνηση , φτιάχνει την Ελλάδα , βάζει βουνά , βάζει πεδιάδες , βάζει νερά , δίνει ήλιο , δίνει θάλασσα φτιάχνει νησιά και τελειώνει ο χρόνος...

ικανοποιημένος που διόρθωσε το λάθος του κάθεται και χαζεύει το δημιούργημα του

πετάγεται όμως επάνω και αρχίζει και φωνάζει , να χτυπιέται , να πετά πράγματα

τον ακούει ο διάολος και ανεβαίνει πανω...

- τι εγινε , του λέει....μεχρι κάτω ακούγεσαι...μας έχεις αναστατώσει...

- ασε έφτιαξα εναν παράδεισο επι γης και δεν θα θέλει κανείς να έρθει εδω...όλοι θα θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.... και το χειρότερο είναι οτι τελείωσε ο χρόνος και δεν μπορώ να το διορθώσω...

- ασε του λεει ο διάολος...εσυ ακολουθείς κανόνες εγω οχι....θα το φτιάξω εγω αμέσως

και κανει μια παφ και βάζει στην Ελλάδα τους Έλληνες........

ΥΓ το δευτερο το έχω ακούσει μόνο για την Άνδρο και τους Ανδριώτες απλά βρίσκω εφαρμογή του πανελλαδικά

Αυτό ακριβός λέω Αντώνη και τα ανέκδοτα είναι σωστά στο 100%

Αίολε ρωτάς γιατί κάποιοι οπό εδώ που έχουν γνώσεις δεν της μεταλαμπαδεύουν;.

Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά, ο καθ' ένας για δικούς του λόγους δεν μεταφέρει προς τα έξω την γνώση του.

προσωπικά ξέρω ότι ξέρω κάποια πράγματα σε κάποιους τομής και δεν μπέικα στο τρυπάκη να πω ότι δεν ξέρω από ψευτοταπείνωση κτλ

Αν με ρωτήσεις γιατί σταμάτησα να γράφω θα σου πω πως πρώτων με κούρασαν η ερωτήσεις ρουτίνας και η απαντήσεις ρουτίνας και εκτός αυτού σχεδόν όλα απαντιούνται μια χαρά.

Δεύτερων με ενδιαφέρουν πλέον τα θέματα στα οποία μπορούμε να εξελίξουμε το χόμπι και γιατί όχι να πρωτοπορήσουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο στους χψ τομής. Πολλές φορές άνοιξα εγώ και άλλοι χομπιστες τέτοια θέματα αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν συμμετέχει και δεν έχει διάθεση συμμετοχής, μάλιστα αρκετές φορές σνομπαρονται τέτοια θέματα.

Διαπίστωσα ότι πάρα πολλοί θέλουν μασημένοι τροφή, δηλαδή να κάτσω εγώ να κάνω έξοδά, πειράματα, να σπάσω το κεφάλι μου να βρω λύσεις και μετά να της προσφέρω στο πιάτο έτυμες γιατί ο χψ βαριέται να βοηθήσει έστω γκοκλαροντας και ψάχνοντας στο διαδίκτυο.

Αρκετοι προθυμοποιήθηκαν να δουλέψουν και στην τελική λίγη δούλεψαν.

Η χομπιστικη νοοτροπία που επικρατή (μιλώ πάντοτε για την πλειοψηφία και όχι για την μειοψηφία) μου δίνει την εντύπωση ότι απαντάμε σε ερωτήματα για να αποδείξουμε και να διαφημίσουμε της γνώσεις μας, ή ζητάμε να μας λυθεί το πρόβλημα και μετά χανόμαστε έως ότου ξαναδημιουργηθει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια αρκετοί είναι και αυτοί που απαντούν από ανιδιοτέλεια και τους τιμά αυτό.

Έχεις απόλυτα δίκιο Χρήστο έτσι είναι, σπάσε εσύ το κεφάλι σου να φτιάξεις κάτι με οποιοδήποτε κόστος και έρχεται ο πονηρός το βρίσκει έτοιμο κάνει και κριτική

Link to comment
Share on other sites

Χρηστο σε καποια σημεια παλι τσουβαλιαζεις τους παντες και τα παντα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Στράτο δεν ξέρω αν τσουβαλιάζω ή σακουλιάζω ή τους βάζω σε κοντέινερ αλλά σίγουρα δεν βάζου όπου και αν βάζω τους πάντες. Το διευκρινίζω και το αναφέρω στο αρχικό μου ποστ.

Ο ρομαντισμός είναι καλώς όταν βρίσκεσαι σε ιδιωτικές στιγμές με το πρόσωπο που αγαπάς, στις υπόλοιπες στιγμές της ζωής μας όσοι τον χρησιμοποιούν είναι σαν να εθελοτυφλούν και δεν βλέπουν την πραγματικότητα Μάθαμε να λέμε ότι όλα είναι καλά όλα ωραία, λίγο πολλύ τα κάνουμε σωστά και για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σαν κοινωνία. Αφού λοιπόν και το ΑΖ είναι ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας τότε αναμενόμενο είναι στην πλειοψηφία του να χωλαίνει από συντονιστές έως μέλη, δεν είναι το ΑΖ η ελιτ της ελληνικής κοινωνίας και γενικά κανένα φόρουμ.

Μόνο αν δούμε την αλήθεια κατάματα χωρίς παρωπίδες υπάρχει ελπίδα βελτίωσης, χρειάζεται αυτοκριτική και έμμεση μεταβολή σε κάποιες αξίες και αρχές που χάσαμε..

Αυτά πιστεύω και αυτά λέω χωρίς να τα επιβάλω να τα αποδεχτεί κανείς.-

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος
Link to comment
Share on other sites

Χρηστο μπορει να πιστευουμε τα ιδια πραγματα.Ο τροπος που τα γραφεις ομως τα κανει να φανταζουν τελειως διαφορετικα :)

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα κατάλαβες τότε οκ :)

και ένα φιλοσοφικό σημασία έχει τη γράφεις και όχι πως τα γράφεις :turned:

Link to comment
Share on other sites

Σταμάτη φαντάζομαι πως θα εννοείς την κακόβουλη κριτική του αντικειμενικά άσχετου με μόνο σκοπό να αντιμιλήσει.

η καλοπροαίρετη κριτική ακόμα και σε θεωρητικό επίπεδο είναι δυνατόν να υπάρξει και με καλά αποτελέσματα.

ακόμα και σε δικές μου κατασκευές που τις βλέπω αφου τις ολοκληρώσω κάνω την αυτοκριτική μου και βελτιώνω αλλάζω ή εν τέλη ρωτώ μήπως και πέσει κάποια ιδέα απο εκεί που δεν την περιμένεις.

οταν δυο τρια ή ακόμα καλύτερα στην περίπτωση ενος φόρουμ με κοινό παρανομαστή , δεκάδες μυαλά σκέπτονται πάνω στο ίδιο θέμα υπάρχει περίπτωση να βρεθεί το ταχύτερο ή καλύτερη δυνατή λύση.

το πρόβλημα υπάρχει και φαντάζομαι εκει το εντοπίζεις και εσυ στον "κακο" χαρακτήρα του συνομιλητή που μονο κακό θελει να κάνει σε σημείο και τινάζει τα νεύρα σου στον αέρα...

το αποτέλεσμα είναι να αποθαρρύνει τοσο όλους τους επόμενους που έχουν κατι να πουν μην τύχουν κακής κριτικής αλλα και τον κατασκευαστή απο το να βελτιώσει την κατασκευή.

υπάρχουν βέβαια και φορές που ο κατασκευαστής δεν πτοείτε , ολοκληρώνει και βελτιώνει την κατασκευή αλλα δεν την μοιράζεται λογο του ενός...

κρίμα για τους υπολοίπους που θα χάσουν την δωρεάν σοφία

κλείνω με δυο εκπαιδευτικά ανέκδοτα ...

ήταν ο Θεός και περνούσε πανω απο ενα χωριό της Ελλάδας

κοντοστέκεται και ακούει εναν άνθρωπο να προσεύχεται.

μεταμφιέζεται σε πατερ , πλησιάζει και του λέει ...

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

- Παππούλη μου θέλω μια αγελάδα να βγάζει γάλα για τα παιδιά μου και τιποτα άλλο...

παφ και να σου μια αγελάδα στην αυλή του....

δίπλα τα έβλεπε όλα αυτά ο γείτονας και πετάγετε έξω και κράζει τα θεία περι αδικίας και τους προνομιούχους λίγους

γυρίζει ο Θεός με την μορφή του πάτερ και του λέει

- Αν σε άκουγε ο Θεός και μπορούσες να του ζητήσεις το οτιδήποτε τι θα ήταν αυτό που θα ζητούσες ...

και ο γείτονας απάντησε....

- Να ψοφήσει η αγελάδα του απέναντι....

δεύτερο...

ηταν ο Θεός κατα την δημιουργία

την πρώτη ημέρα έφτιαξε το σύμπαν

την δευτερη...

την τρίτη....

.....

....

..

την έβδομη ημέρα και λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος την δημιουργίας κάθεται και βλέπει τι έχει φτιάξει...

βλέπει λοιπόν ξαφνικά την Ευρώπη και λέει

- ποοοο ρε τι έκανα....δεν θα έχουν νερά δεν θα έχουν ήλιο δεν θα έχουν βουνά θα είναι δυστυχισμένοι οι άνθρωποι

κοιτά το ρολόι και βλέπει οτι έχει λίγο χρόνο

κανει λοιπον μια κίνηση , φτιάχνει την Ελλάδα , βάζει βουνά , βάζει πεδιάδες , βάζει νερά , δίνει ήλιο , δίνει θάλασσα φτιάχνει νησιά και τελειώνει ο χρόνος...

ικανοποιημένος που διόρθωσε το λάθος του κάθεται και χαζεύει το δημιούργημα του

πετάγεται όμως επάνω και αρχίζει και φωνάζει , να χτυπιέται , να πετά πράγματα

τον ακούει ο διάολος και ανεβαίνει πανω...

- τι εγινε , του λέει....μεχρι κάτω ακούγεσαι...μας έχεις αναστατώσει...

- ασε έφτιαξα εναν παράδεισο επι γης και δεν θα θέλει κανείς να έρθει εδω...όλοι θα θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.... και το χειρότερο είναι οτι τελείωσε ο χρόνος και δεν μπορώ να το διορθώσω...

- ασε του λεει ο διάολος...εσυ ακολουθείς κανόνες εγω οχι....θα το φτιάξω εγω αμέσως

και κανει μια παφ και βάζει στην Ελλάδα τους Έλληνες........

ΥΓ το δευτερο το έχω ακούσει μόνο για την Άνδρο και τους Ανδριώτες απλά βρίσκω εφαρμογή του πανελλαδικά

Αντωνη σε αυτα τα σημεια με βρισκεις αρκετα συμφωνω.

Και κατι αλλο. Αυτος που κατεληξε να κανει μια πατεντα και δεν θελει να την μοιραστη, καπου ειδε κατι

παρομοιο και το ξεκινησε παιρνοντας γνωσεις απο εκει!

Link to comment
Share on other sites

Αντωνη σε αυτα τα σημεια με βρισκεις αρκετα συμφωνω.

Και κατι αλλο. Αυτος που κατεληξε να κανει μια πατεντα και δεν θελει να την μοιραστη, καπου ειδε κατι

παρομοιο και το ξεκινησε παιρνοντας γνωσεις απο εκει!

Η παρθενογένεση δυστυχώς περιορίζετε σε παρα μα παρα πολύ λίγους που θα είναι κάπου κλεισμένοι ...nasa ... harvard κτλ κτλ κτλ...

εννοείτε οτι όλοι μας απο κάπου αντιγράφουμε ή μάλλον προδιαγράφουμε απο που βλέπουμε στις ανάγκες μας.

για κάποιους οι ανάγκες είναι διαφορετικές και μπορεί να μην κατι που εκανα εγω χρηστικό ενω κάτι που έκανες εσύ να είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους ...και τουμπαλιν

ο προβληματισμός που θέτει ο συγγραφέας του άρθρου έχει δύο πτυχές , όπως το κατανοώ , μιας και είναι νέος στο χόμπι αλλα όχι στα φόρουμ

α. γιατι ρε φιλε είσαι γραμμένος σε ενα φόρουμ που (όπως όλα τα φόρουμ) ο κυρίαρχος ρόλος του είναι να ΜΟΙΡΆΖΟΝΤΑΙ απόψεις και εμπειρίες άτομα με ΙΔΙΟ ΧΟΜΠΙ

ο όρος χόμπι απο μόνος του πετά έξω οτιδήποτε κερδοσκοπικό ή ανταγωνιστικό πάει περίπατο

και οκ είσαι όπως είσαι και θέλεις μόνο να παίρνεις τσάμπα χωρίς να δώσεις τότε....

β. γιατι ρε φίλε μας σπας τα νεύρα καθε φορά που οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε....κάτσε εκει που είσαι στην αφάνεια .... τι πετάγεσαι εκει που δεν σε σπέρνουν και μας χαλάς την παρέα...

θέλεις να δείξεις οτι είσαι ο καλυτερότερος και οτι την έχεις τεράστια την γνώση ... μπράβο ..μπραβο

τράβα τωρα και στην πλατεία και δίωξε τα παιδάκια απο την κούνια να μας δείξεις οτι μπορείς και χωρίς χέρια...

συμπέρασμα

όπως και στην κοινωνία έτσι και στο φόρουμ , που απαρτίζεται απο άτομα της κοινωνίας , θα υπάρχουν τετοια περιστατικά και δυστυχώς στον υπερθετικό απο οτι θα τα βρεις εξω γιατι υπάρχει ΑΝΩΝΥΜΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Τιτσιάνο πρός το μαθητή του Ελ Γκρέκο : Μη τους τα μάθεις όλα. Δε θα στο συγχωρέσουν ποτέ!

Εχω προσωπική εμπειρία .

Πάντα μετέφερα την όποια γνώση και εμπειρία που είχα , χωρίς ποτέ να υπολογίσω το αν ήμουν επαγγελματίας του χώρου και κάποια πράγματα να τα κρατήσω για μένα .

Μέχρι που σε κάποια στιγμή ενας "φίλος" δεν "μπορούσε" να μου πεί κάποιο μεγάλο ( ; ) μυστικό για τα ενυδρεία γιατι θα έβαζε σε κίνδυνο κάποιον που θα το χρησιμοποιούσε επαγγελματικά !!!

Πόσο ηλίθιος ένιωσα που εγώ τόσα χρόνια "δεν" το σκέφτικα για μένα ....

Φυσικα εκεί κατάλαβα και πόσο "φίλος" ήταν χωρίς όμως να σημαίνει οτι σαν άνθρωπος δεν τον αγαπω και δεν τον εκτιμώ .... απλά ο φίλος για μένα δεν έχει όρια .

Δεν σταμάτησα όμως να γράφω γι αυτό . Πάντα πίστευα οτι για να πάρω θα πρέπει να δώσω κι εγώ , χωρίς μέτρο . Δεν είναι θέμα ποσότητας να το βάλουμε στο ζύγι , ότι μπορεί ο κάθε ενας μας το δίνει και όσο μπορούμε μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας γύρω μας για να πάει η ανθρωπότητα μπροστά . Αυτό άλλωστε μας δίδαξαν και οι αρχαίοι μας .

Εγω σταμάτησα να γράφω διότι ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και δεύτερον με κούρασε η επανάληψη που δεν βλέπω να γίνετε μήτηρ μαθήσεως .

Υπάρχει βέβαια και ενας τρίτος λόγος η έλειψη σεβασμού προς τους παλαιώτερους του φόρουμ που είτε το θέλουμε είτε όχι αυτοί έβαλαν πλάτη και σήκωσαν το βάρος του ΑΖ να φτάσει σε κάποιο επίπεδο και εδω και καιρό βλέπουν το μαρασμό και τη φτώχια που έχει πέσει με την εισερχόμενη φιλολογία . Δεν θέλω να μακρυγορήσω άλλο επι του θέματος αυτού , θέλω όμως να πω προς τη διοίκηση οτι όταν διαγράφεις την ιστορία σου είσαι καταδικασμένος να τη ξαναζήσεις .

Παρ όλα αυτα δεν θέλω να βάλω στη ζωή μου τη συμβουλή του Τιτσιάνο !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...