Jump to content

Δισκοι. Υπερεκτιμημενοι Ή Οχι;


Recommended Posts

Καλησπερα φιλαρακια!

Σε αυτο εδω το θεμα θα ηθελα να εκθεσουμε τις αποψεις μας για τα συγκεκριμενα ψαρια!

Ε ρε γελια που θα πεσουν! :crazysmile:

Link to comment
Share on other sites

θα φαω ξυλο απο τους δισκαδες :D ... και ξεκιναω πρωτος!

φυσικα το γουστο ειναι κατι υποκειμενικο, σε πολλους αρεσουν καποια ψαρια που σε αλλους δεν αρεσουν... αυτο ειναι και καλο, αλλιως θα ειχαμε ολοι τα ιδια ψαρια στα ενυδρεια μας (δηλαδη χρυσοψαρα :D)

προσωπικα δεν μπορω να πω οτι τρελαινομαι απο αποψη ομορφιας και κινητικοτητας :D με τους δισκους, αλλα μπορω να καταλαβω το "κολλημα" πολλων, καθως προκειται για ενα μεγαλο επιβλητικο ψαρι με ομορφα χρωματα.

πιστευω λοιπον πως ειναι υπερτιμημενοι :Dοι δισκοι καθως δεν νοηται να δινεις μια περιουσια για να φτιαξεις ενα κοπαδι απο αυτα τα ψαρια..

οι τιμες που ερχονται στα μαγαζια ειναι πολλες φορες εξωπραγματικες, δεν μιλαω για τους αγριους που για να στησεις ενυδρειο με δαυτους θα πρεπει να πουλησεις το νεφρο σου..

Αυτα απο μενα :D

Link to comment
Share on other sites

ειναι ωραια ψαρια αλλα και μπελαλιδικα.τωρα για τιμες αυτο ειναι αλλο πακετο.κακα τα ψεμματα δεν ειναι φτηνα ψαρια.αυτο ομως ειναι γουστο του καθενος.

Link to comment
Share on other sites

Ωραια ψαρια αλλα χανουν σε κινησει, επιβλητικα μεν πολυ εξοδα δε...

Τι θελω να πω, εχουν μεγεθος και απιστευτα χρωμματα, αλλα αμα τα κοιταζω πολυ ωρα μπορει να με παρει ο υπνος, καλο αυτο απ την μια γιατι το ενυδρειο ειναι για να σε χαλαρωνει αλλα σε τετοιο βαθμο κατανταει γελιο....

Απ την αλλη ερχαιτε η "βασιληκοτιτα" που εχουν, σου τραβανε το βλεμα με την μια, αλλα μετα απο λιγο ερχαιτε ο υπνος ποθ λεω πιο πανω, ερχαιμε στο τελο στα εξοδα, εξοδα οχι μονο για την αγορα του ψαριου/κοπαδιου αλλα και για τονολο στισημο, μεγαλο ενυδρειο/καλη φιλτρανσει/προσεγμενος διακοσμος/τακτικες αλλαγες και περιποιησει, ειμαι τις αποψης οτι εαν δεν ληπειθης τα εξοδα στην αγορα ενος ακριβου ψαριου-ποσο μαλλον κοπαδιου- τοτε δεν πρεπει να κανεις κανεναν μα κανεναν συμβιβασμο στο συνολο, οποτε ερχωνται και τα υπολοιπα εξοδα που δεν ειναι και λιγα, τωρα εαν καποιος τα εχει ηδη απο αλλο προτζεκτ ειναι αλλο θεμα...

Τελος αφηνω τον παραγοντα γουστου, σε αλλου αρεσουν τα χρυσοψαρα(οπως και του τσαλα αλλα και εμενα) και σε αλλους αρεσουν τα γκαπις ή οι δισκοι ή ή ή....

Η σουμα μου εινΙ οτι ειναι αναλογα τι θελει να κανει ο καθενας, μπορει στο γλυκο να ειναι απ τα πιο ακριβα ψαρια, αλλα ας παρασει και μοα βολτα απ τον τομεα με τα θαλασσινα καποιος να δει τιμες και να εχει στο μυαλο του με τι συνεπαγεται η αγορα ενος μετριας δυσκολιας κοραλι ή ψαρι..... Οχι, δεν ειναι υπερτιμημενα, ειναι για οποιον θελει και μπορει :P

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα...οντας δισκας τα τελευταια 5 χρονια θα πω απλα οτι ο δισκος δεν λεγεται τυχαια βασιλιας....προσωπικα πιστευω οτι οποιος ""παλεψει"" για να εχει υγιεις τους δισκους παει το χομπι ενα σκαλι πιο πανω απο ενα απλο χομπιστα....μην μιλησω για γεννες που ειναι αλλο κεφαλαιο....ακριβοι ειναι...και υπερτιμημενοι πολλες φορες..ειδικα αν δεν ξερεις πως κ απο που να διαλεξεις να αγορασεις....οσο για την κινηση ειναι υποκειμενικο....οποιος εχει θαλασσινο κ μου εξηγησει για πιο λογο το ψαρι του παει σε ενα λεπτο απο την μια ακρη του ενυδρειου στο αλλο 35 φορες θα τον παραδεχτω.....αν ο δισκος μου παει απο την μια ακρη του ενυδρειου στην αλλη μια φορα το μισαωρο....

εγω μπορω να σου πω τον λογο ......αυτα

Έγινε επεξεργασία - thanos459
Link to comment
Share on other sites

Παιδια, απαντησατε ολοι προσγιωμενα και ολοι ηπατε και καποια αληθεια κατα με και ετσι ειναι! Δεν ξερω εαν θεωρουντε υπερτιμημενα η βασιλιαδες αλλα το σιγουρο ειναι πως ειναι ιδιαιτερα ψαρια οπου η κολλας η στριβεις μακρυα.

Link to comment
Share on other sites

Thano δεν εχει να κανει εαν το ενυδρειο ειναι θαλασσινο ή γλυκου οσον αναφορα την κινηση, κινηση εχουν και οι κιχλιδες, τα τετρα, τα ζωοτοκα και πολλα ακομα, τα αργονικητα ψαρια ειναι λιγα και οχι τα κινητηκα, επισης που κολαει το γιατι παει ενα ψαρι πολλες φορες πηγαινε ελα στο ενυδρειο;

Link to comment
Share on other sites

Ποτε μου δεν ειχα δισκους,αλλα μαρεσουν και αυτοι οι μπουφοι :D

Οπως ελεγε ενας παλος μου φιλος,ολα ειναι σχετικα.

Γιατι δηλ.μια αλονοκαρα 5-6 ποντους,να κανει 30 ευρο,που γεννα σαν κουνελα.και ενας δισκος,που ολοι ξερουμε ποσο δυσκολο ειναι να πετυχεις γεννα,να λεμε οτι ειναι ακριβος?

Και θα σας φερω παραδειγμα ,απο τα νερα που ξερω.

Η πιο φθηνη φροντοζα,κανει 20 ευρο στους 3 ποντους.Γιατι?

Οσοι εχουμε οριμες φροντοζες,ξερουμε οτι τον χρονο μπουκωνουν μονο 3 με 4 φορες.Και ελαχιστες μανες κρατανε τα αυγα μεχρι τελος.Στις πρωτες μερες ,εξαφανιζονται.Σε μια ερευνα που μας ειχε πει ο Σακης (Κουμαν) παλια,το ποσοστο αυτο ειναι μονο το 5%.κρατα μεχρι το τελος.

Οποτε ολα ειναι σχετικα,και η αγορα ρυθμιζει την προσφορα με την ζητηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δισκους εχει και η κουτση Μαρια πλεον

Συμφωνω με τον Κιχλιδατο

Link to comment
Share on other sites

Δισκους εχει και η κουτση Μαρια πλεον

Ευτυχώς !!!!

Έχουν πέσει οι μύθοι που συντηρούσαν κάποιοι ότι ο δίσκος είναι δύσκολο ψάρι και θα πρέπει να έχεις Doctora ιχθυολόγου για να συντηρήσεις δίσκους.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ενταξει,ας μην ειμαστε της υπερβολης.δεν χρειαζεται να εχεις πτυχια κλπ,αλλα βρες μου εναν δισκα που να μην εχει εστω 10 μαντζουνια σαν αχρειαστα στο ντουλαπι του και ισως και οχι αδικΑ

Mobile klaz speaking...

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω αυτά που είπα στο προηγούμενο θέμα.

Ο δίσκος κακά τα ψέματα είναι υπερτιμημένος, δυστυχώς δεν είναι μονο αυτός αλλά και αλλα ψάρια διεκδικούν τον τίτλο του υπερτιμημένου.

Απο θέμα συμπεριφοράς τη να πω μάλλον είναι ψάρι για αυτούς που έχουν πολύ στρες στην ζωή τους, είναι όντος βασιλιάς αλλά βασιλιάς του ύπνου. Το γούστο είναι υποκειμενικό προσωπικά λοιπόν από άποψη χρωμάτων και μεγέθους τα δίνω 10 στα 10, από άποψη συμπεριφοράς τα δίνω 2 στα 10, υπάρχουν και ποιο βαρεμένα ψάρια που δεν τα βλέπεις καν.

Απο άποψη γέννας, για έναν χομπιστα μπορεί να είναι κομματι δύσκολο για έναν επαγγελματία όμως όχι. Ποιο δύσκολο είναι για έναν χομπιστα να αναπαράγει καρδινάλιους παρά δίσκους, παρόλο αυτά ο καρδιναλιος κάνει 2 ευρώ. Με βάση την λογική των γεννών και της ζήτησης το γατοψαρο ζεβρα πόσο θα έπρεπε να κόστιζε;;; Γενικά στον κόσμο των ψαριών υπάρχουν πολλές ανισότητες και κάποιοι της κρατούν καθαρά για οικονομικά συμφέροντα. Για έναν επαγγελματια με της ανάλογες εγκατάστασής του είναι εξίσου εύκολο να αναπαράγει δίσκους και καρδινάλιους με μεγάλη επιτυχία.

Απο άποψη δυσκολίας οι δίσκοι δεν είναι ούτε εύκολη ώστε να ξεκινήσει κάποιος αρχάριος με αυτούς (όχι ότι είναι αδύνατον) ούτε δύσκολη βρίσκονται κάπου στην μέση, υπάρχουν πολλή ποιο δύσκολα ψαριά.

συνοψίζοντας έχω να πω περί ορέξεως ουδείς λόγος, περί τιμής σαφώς υπερτιμημένη, περί δυσκολίας ο γνήσιος φαν του ψαριού θα παραδεχτή οτι δεν είναι δύσκολη η σηντήρισή τους, ο ψωνισμένος θα στον κάνει τον δίσκο επιστήμη για γκουρούδες. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η δεύτερη κατηγορία μειώθηκε κατά πολύ.

Για τους ψωνισμένους έχω να πω, παιδιά ψάρια έχετε στο ενυδρείο όχι ούφο που χρήζουν προστασία με μυστικά παρμένα από την area 51.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Nα πω κι εγω την αποψη μου!

Ειχα δισκους για 1 χρονο και κατι! Την μερα που τους πηρα χαιρομουν σαν μικρο παιδακι! Τα χρυσα μου ομως φροντισαν απο την πρωτη μερα κιολας να μου κοψουν τη φορα! Παρολο που τους εκανα προσαρμογη μιαμιση ωρα ( !!!!! ) και με φωτα κλειστα και χωρις ταισμα ο ενας απο τους δυο ειχε βρει μια κρυψωνα και δεν ελεγε να βγει με τιποτα! Περριτο να σας πω πως το ψαρι το ειδα μετα απο 6 μηνες να βγαινει εξω!

Το ντουλαπι του ενυδρειου ειχε μονο δυο τρεις τροφες απο κατω και ενα excell! Σε χρονο dt γεμισα με φαρμακα οπως esha hexamita και sera flagellol, ιχνοστοιχεια, σκορδοζουμα κτλ!

Απο κει που εκανα αλλαγη καθε 10 μερες, με τους δισκους εκανα καθε 3 με 5!

Ταιζα με το ρολοι!

Πανω στο εξαμηνο, να σου και η hexamita!

Να σου και το ξυλο μεταξυ τους!

Με λιγα λογια για να μη κουρασω! Ναι ωραια χρωματα εχουν, σε ωραιο μεγεθος φτανουν αλλα ρε παιδια το ενυδρειο ειναι αντικειμενο χαρας και οχι μπελας!

Επουδενι δεν θεωρω οτι ειναι ο βασιλιας του ενυδρειου! Σε καμια περιπτωση ομως! Υπαρχουν ψαρια πολυ πιο μεγαλα, επιβλητικα και με ομορφα χρωματα απο τους δισκους!

Οταν μου λεγαν πως οι δισκοι ειναι δυσκολα ψαρια εμενα το μυαλο μου πηγαινε στο ph! Υστερα καταλαβα πως ολα τους φταινε και τελευταιο το ph! Ειναι η πιο φλουφλικια κιχλιδα! Με τετοια ευαισθησια πεταλουδα επρεπε να ηταν οχι κιχλιδα!

Εν κατακλειδι, οσοι εχετε μεγεια σας και με χαρα σας παιδια αλλα οπως λεει κι ο Χρηστος απο πανω δεν εχετε διαστημοπλοιο, ψαρι εχετε!

Κι οσοι θελετε να παρετε μη νομιζετε πως θα μπειτε σε μια ελιτ κοινωνια! Σε κοινωνια τρεξιματος θα μπειτε!

Απο την μερα που τα εδωσα λοιπον φιλοι μου το ενυδρειο παει μονο του! Αυτα ηθελα να πω παντα φιλικα! Αν σε καποιο σημειο ξεφυγα λιγο ειναι γιατι θυμηθικα τι τραβηξα και φουντωσα και σε καμια περιπτωση δεν θελω να προσβαλω καποιον!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Με λιγα λογια ολα ειναι υποκειμενικα....ο καθενας εχει την δικια του σεβαστη αποψη...

Η αληθεια ειναι οτι ειδικα αν εισαι αρχαριος δισκος κ ταλαιπωρια πανε μαζι...οσο για τις συνθηκες...ο δισκος φυσικα κ δεν ειναι διαστημοπλοιο.....διαστημοπλοιο κ ψαρι περιοχης 51 γινεται οταν τον εχεις με μονομαχους καρδιναλιους πλεκο σκαλαρια κ μελαβοταινιες σε 150 λιτρα.....τοτε να δεις τι εξωγηινο ψαρι γινεται.....

Link to comment
Share on other sites

Θα πω και τω τη γνώμη μου από πολύ μικρός από το Γυμνάσιο Τώρα είμαι στο Πανεπιστήμιο :P μαζί με τους φίλους μου που όλοι είχαμε ενυδρεία, κάθε φορά που πηγαίναμε στο γειτονικό μας μαγαζί με ψάρια τον υδάτινο κόσμο πάντα κοιτούσαμε τα ενυδρεία με τους δίσκους αλλά λόγω του ότι είχαμε max 120 λίτρα και λόγω ότι ο ένας δίσκος μόνο στοίχιζε 60-80 ευρώ αμέσως τους προσπερνουσαμε σαν κάτι το άπιαστο.

Σε λίγο καιρό θα αγοράσω ένα ενυδρείο 400 λίτρων και η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα και γω τους δίσκους. Αλλά θέλω ένα ενυδρείο που να μην είμαι από πάνω του συνέχεια που όμως φυσικά θα το φροντίζω. Απ όλα αυτά που έχω διαβάσει για τους δίσκους και τα προβλήματα που παρουσιάζουν μόνο ένα μου έρχεται στο μυαλό....Μήπως είναι ψάρια που δεν κάνουν για ενυδρείο αλλά θα πρέπει να είναι στη μητέρα φυση μόνο ;;;

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος ανέφερε οτι οποίος έχει δίσκους είναι ενα σκαλί πιο πανω απο τον απλό χομπιστα ............θα συμφωνησω για το σκαλί αλλά αυτό είναι της ματαιοδοξίας

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά, δεν είχα ποτέ δίσκους αλλά σκεφτόμουν να αποκτήσω, οπότε η γνώμη μου θα είναι τελείως ερασιτεχνική και καθαρά στο αισθητικό κομμάτι. Σκεφτόμουν για τα συγκεκριμένα ψάρια λόγω της ηρεμίας που βγάζουν και επειδή μου αρέσει το χρώμα στο ενυδρείο ( θα μου πεις γιατί δεν πήγαινες σε αφρικάνικο - πέρασα και από εκεί ) και ήθελα μεγάλα ψάρια. ως εδώ όλα καλά. Μετά έβαλα κάτω τα λειτουργικά έξοδα ( τροφές, θερμοκρασία κα. ) και ειλικρινά δεν.... Μου αρέσει να ασχολούμαι με το ενυδρείο σαν χόμπι και όχι σαν τρόπο ζωής ( αλλαγές νερου - καθάρισμα ). Στο αφρικάνικο αλλαγές νερού κάθε 15 και αν ημέρες, στους Δίσκους κάθε 5-7 ημέρες σίγουρα καθώς βγάζουν πράμα!!! Το θέμα ομορφιάς είναι θέμα γούστου αλλά πιστεύω ότι έχουμε μια τάση να βλέπουμε το πιο ακριβό σαν πιο καλό. Δηλαδή αν έκαναν οι Πλέκο 70 ευρώ θα πηγαίναμε όλοι προς τα εκεί; :-P

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κι απο μενα...

Να πω κι εγω την γνωμη μου σαν δισκας...Το τονιζω σαν δισκας

Εχω περασει τα 11-12 χρονια στην κατοχη μου αυτων των ψαριων και δυσκολα θα βρεθει καποιος να μου αλλαξει γμωμη

για το αν ο δισκος ειναι ο Βασιλιας ολων!!! με μεγαλη αποσταση διαφορα....

Το αν ειναι υπερεκτιμημενο θα συμφωνησω οτι ναι, ισως και να ειναι.Υπερεκτιμημενενο ως προς τι, ομως??

Φυσικα και μιλαμε για ενα ψαρι κιχλιδα που εχει καποιες απαιτησεις συγκεκριμενες που οταν απλα τις τηρησεις θα δεις και θα ζησεις στιγμες που δυσκολα βλεπεις σε αλλα ειδη.

.Δεν μπορει να θες να αποκτησεις και να διατηρησεις δισκους εαν δεν γνωριζεις καποιες βασικες αρχες για τις αναγκες του ψαριου που δεν ειναι παραπανω απο 2-3 βασικες αρχες και τιποτε παραπανω...

Εκει ναι!!!εχει υπερεκτιμηθει ο δισκος.Εχει απαιτησεις τρελες..ακου απο πολλους....θελει συγκεκριμενα νερα.... θελει το ενα... ,θελει το αλλο..

Ελεος.!!Δωστε στον δισκο Λιτρα!!!,καθαρο νερο!!!,και καλο-,ποιοτικο φαγητο και τελος.

Δηλαδη ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καθαρο νερο??ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καλο φαφητο??? ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει χωρο να κινηθει??

Αυτα τα λιγα εαν θεωρουνται τρελες απαιτησεις και βουνο την διστηρηση αυτου του ψαριου ..οκ τοτε κανω λαθος..

Το αν ειναι βασιλιας ας το αναλυσουμε και αυτο λιγο...

Μαλλον δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολο τον κοσμο γινονται διαγωνισμοι και εκθεσεις δισκων...μονο!!!!Αν κανω λαθος διωρθωστε με.

Οι στιγμες και οι σκηνες αναπαραγωγης του ψαριου μαγικες...Το μεγαλωμα των μικρων ακομα ποιο εντυπωσιακο Ενστικτα μητρικα , ενστικτα κυριαρχιας και τι δεν βλεπεις σε αυτο το ψαρι ..

Να μιλησω για χρωματα???

Παιδια οκ θα πουν καποιοι μιλας σαν δισκας ...Οκ το δεχομαι αλλα αυτα που γραφω ειναι γεγονος...

Ευχαριστω και καλη συνεχεια στο θεμα..

Αυτη ηταν η προσωπικη μου αποψη και σεβομενος ολων των προλαλησαντων την αποψη διαβαστε απλα και την δικη μου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Με λιγα λογια ολα ειναι υποκειμενικα....ο καθενας εχει την δικια του σεβαστη αποψη...

Η αληθεια ειναι οτι ειδικα αν εισαι αρχαριος δισκος κ ταλαιπωρια πανε μαζι...οσο για τις συνθηκες...ο δισκος φυσικα κ δεν ειναι διαστημοπλοιο.....διαστημοπλοιο κ ψαρι περιοχης 51 γινεται οταν τον εχεις με μονομαχους καρδιναλιους πλεκο σκαλαρια κ μελαβοταινιες σε 150 λιτρα.....τοτε να δεις τι εξωγηινο ψαρι γινεται.....

Συμφωνω για τα 150 λιτρα αλλα για τους συγκατοικους θα διαφωνησω!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κι απο μενα...

Να πω κι εγω την γνωμη μου σαν δισκας...Το τονιζω σαν δισκας

Εχω περασει τα 11-12 χρονια στην κατοχη μου αυτων των ψαριων και δυσκολα θα βρεθει καποιος να μου αλλαξει γμωμη

για το αν ο δισκος ειναι ο Βασιλιας ολων!!! με μεγαλη αποσταση διαφορα....

Το αν ειναι υπερεκτιμημενο θα συμφωνησω οτι ναι, ισως και να ειναι.Υπερεκτιμημενενο ως προς τι, ομως??

Φυσικα και μιλαμε για ενα ψαρι κιχλιδα που εχει καποιες απαιτησεις συγκεκριμενες που οταν απλα τις τηρησεις θα δεις και θα ζησεις στιγμες που δυσκολα βλεπεις σε αλλα ειδη.

.Δεν μπορει να θες να αποκτησεις και να διατηρησεις δισκους εαν δεν γνωριζεις καποιες βασικες αρχες για τις αναγκες του ψαριου που δεν ειναι παραπανω απο 2-3 βασικες αρχες και τιποτε παραπανω...

Εκει ναι!!!εχει υπερεκτιμηθει ο δισκος.Εχει απαιτησεις τρελες..ακου απο πολλους....θελει συγκεκριμενα νερα.... θελει το ενα... ,θελει το αλλο..

Ελεος.!!Δωστε στον δισκο Λιτρα!!!,καθαρο νερο!!!,και καλο-,ποιοτικο φαγητο και τελος.

Δηλαδη ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καθαρο νερο??ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καλο φαφητο??? ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει χωρο να κινηθει??

Αυτα τα λιγα εαν θεωρουνται τρελες απαιτησεις και βουνο την διστηρηση αυτου του ψαριου ..οκ τοτε κανω λαθος..

Το αν ειναι βασιλιας ας το αναλυσουμε και αυτο λιγο...

Μαλλον δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολο τον κοσμο γινονται διαγωνισμοι και εκθεσεις δισκων...μονο!!!!Αν κανω λαθος διωρθωστε με.

Οι στιγμες και οι σκηνες αναπαραγωγης του ψαριου μαγικες...Το μεγαλωμα των μικρων ακομα ποιο εντυπωσιακο Ενστικτα μητρικα , ενστικτα κυριαρχιας και τι δεν βλεπεις σε αυτο το ψαρι ..

Να μιλησω για χρωματα???

Παιδια οκ θα πουν καποιοι μιλας σαν δισκας ...Οκ το δεχομαι αλλα αυτα που γραφω ειναι γεγονος...

Ευχαριστω και καλη συνεχεια στο θεμα..

Αυτη ηταν η προσωπικη μου αποψη και σεβομενος ολων των προλαλησαντων την αποψη διαβαστε απλα και την δικη μου.

Σαφως και ειναι σεβαστη η αποψη σου. Αλλα να πω και την αληθεια εγω προσωπικα εχω ψιλοκουραστει απο την επαρση των δισκαδων λες και ειναι τα μοναδικα ψαρια στον κοσμο και εκεινοι εχουν βρει το Ελ Ντοραντο! Χωρις να θελω να κατηγορησω καποιον οφειλετε να το παραδεχτειτε πως το κανετε.

Τα ουαρου, ωντας και συγγενικα ψαρια με τους δισκους, εχουν παρομοιες τακτικες στις γεννες τους. Δεν εχουν πειραχθει ομως απο τον ανθρωπο και δεν εχουν βγαλει τα χρωματα που βλεπουμε στους δισκους!

Γιατι δηλαδη τα ουαρου δεν ειναι βασιλιαδες και οι δισκοι ειναι; Αυτων οι σκηνες δεν ειναι μαγικες;

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια μη συγκρινετε πραγματα... Ειναι αστειο και υποκειμενικο οποτε ανουσιο. Οσο για τον δισκο, βαρετο ψαρι. Απλα βαρετο. Δεν μου εκανε ποτε τιποτα κι ουτε προκειται, αντεξα να τους κρατησω 1.5 χρονο γιατι δεν ειχα μπατζετ για κατι αλλο, αλλα το νανο reef των 20 λιτρων μου προσφερε σε 1 μερα περισσοτερες συγκινησεις απ οτι οι δισκοι σε 1.5 χρονο. Αποψη μου και υποκειμενικο οποτε μη πεσετε να με φατε, σεβομαι αυτους που κρατανε δισκους.

Link to comment
Share on other sites

πανεμορφα ψαρια αλλα μαζι τους περασα αρκετα δυσκολα!!!ειχα τα λιτρα,ειχα το σωστο νερο ,τις μεγαλες αλλαγες,την καλη φιλτρανση,το σωστο φαει,και την τρελα να τους προσφερω τα παντα αλλα και με ολα αυτα παλι συνεχεια θεματα ειχαν....ποτε δεν καταλαβα το γιατι!!!αν δεν την ειχα κανει για θαλασσα μερια και ξαναεκανα γλυκο ομως παλι σε δισκους θα πηγαινα!!!ξερω ακουγεται μαζοχιστικο αλλα οταν παω σε καποιο pet μετα τα θαλλασινα παντα κανω μια βολτα και απο τους δισκους!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στα 4 περίπου χρόνια που ασχολούμαι με ενυδρεία, είχα πάντα σκαλάρια. Πανέμορφα ψάρια με πολύ ωραίες συμπεριφορές και όσον αφορά την διατήρησή τους αρκετά πιο φθηνά από τους δίσκους.

Για να πώ την αλήθεια, δίσκους δεν είχα ποτέ (και δεν νομίζω να αποκτήσω στο κοντινό μέλλον), όμως δεν θα διαφωνήσω ότι είναι όμορφα ως ψάρια. Αλλά κατά την γνώμη μου (και ελπίζω να μην την παρεξηγήσει κανείς) τα σκαλάρια συμφέρουν σε περισσότερους τομείς από τους δίσκους και έχουν κατά την γνώμη μου λιγότερες απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Εκει ναι!!!εχει υπερεκτιμηθει ο δισκος.Εχει απαιτησεις τρελες..ακου απο πολλους....θελει συγκεκριμενα νερα.... θελει το ενα... ,θελει το αλλο..

Ελεος.!!Δωστε στον δισκο Λιτρα!!!,καθαρο νερο!!!,και καλο-,ποιοτικο φαγητο και τελος.

Δηλαδη ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καθαρο νερο??ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει καλο φαφητο??? ποιο ψαρι ειναι αυτο που δεν θελει χωρο να κινηθει??

Συμφωνώ :bigemo_harabe_net-122:

Έχω δίσκους 1,5 χρόνο είναι εκπληκτικά ψάρια.

Η τιμές είναι υψηλές για νέες χρωματικές ποικιλίες !!!!

Πρόβλημα υγείας δεν αντιμετώπισα, οπότε δεν μου φάνηκε βουνό η διατήρηση τους..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...