Jump to content

Προβλημα Νυκτικης Κυστης?


Recommended Posts

Με πηρε τηλεφωνο σημερα φιλος και μου ειπε οτι ενα απο τα ψαρακια του (boraras brigittae) κολυμπαει ακανονιστα κλπ. Σκεφτηκα για προβλημα νυκτικης κυστης. Πηγα απο εκει λοιπον να το δω και μαλλον οντως προκειται για προβλημα νυκτικης κυστης. Σημαδια πανω του δεν βλεπω, τα χρωματα του ειναι οκ και τα πτερυγια του κλπ ομως οπως ειπε και ο φιλος κολυμπαει ακανονιστα, κανει σβουρες, δεν μπορει να σταθει καλα, μενει γυρισμενο αναποδα κλπ. Το πηραμε λοιπον και το βαλαμε αφου το καναμε προσαρμογη σε ενα κουβα 5λιτρο με αεραντλια, θερμοστατη, αντιχλωριο και βαλαμε esha 2000 (25 σταγονες λεει την πρωτη μερα καθε 100 λιτρα και εγω στα 5 λιτρα εριξα 2 σταγονες) μιας και αυτο ειχα να του παω και διαβασα οτι κανει για το προβλημα αυτο. Τωρα στον κουβα ειναι πιο ηρεμο (αρκετη ωρα ειναι αναποδα αλλα αναπνεει και καθεται ηρεμο) σε σχεση με το πως ηταν στο ενυδρειο, βεβαια θα εχει κουραστει κιολας απο την προσπαθεια του να κολυμπησει. Το συμπτωμα εμφανιστηκε σημερα πριν 1-2 ωρες. Εχθες δεν ειχε κατι το ψαρι και γενικα κανενα αλλο ψαρι δεν παρουσιαζει κατι το περιεργο. Να ριξει προληπτικα και στο ενυδρειο esha? Oι μετρησεις στο ενυδρειο ειναι ολες καλες (αμμωνια 0, νο2 0, νο3 2.5 - 5) και η θερμοκρασια ειναι στους ~26 βαθμους. Εισαγωγη ψαριων στο ενυδρειο 31/4.


Ακομα, βρασαμε και ριξαμε ενα μπιλακι αρακα (χωρις τη φλουδα το ριξαμε) αλλα δεν το ακουμπησε. Και το στομα του που του το πηγα με την τσιμπηδα δεν εκανε κατι. Υπαρχει περιπτωση να τσιμπησει τον αρακα καποια στιγμη?

post-42098-0-80804900-1401543596_thumb.jpg

post-42098-0-88306600-1401543609_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το ψαρακι μας αφησε. :(

Ρε παιδια αυτο το esha εχει δουλεψει ποτε σε κανεναν? Ειχα παλαιοτερα αρρωστο καρδιναλιο με περιπου ιδιο προβλημα (τωρα αν ηταν νυκτικη κυστη σιγουρα δεν ξερω, παντως απομονωνοτανε απο το κοπαδι, μετα απο λιγες μερες κολυμπαγε με δυσκολια κλπ....την παλευε ομως...) και απο ολα οσα διαβαζα εβγαζα το συμπερασμα οτι ηθελε esha 2000. Mε το που βαζω esha 2000 την αλλη μερα νεκρο. Και φιλος με καρδιναλιους παλι με παρομοιο προβλημα (και αυτο το ειχε αρκετες μερες ....την παλευε...), εβαλε esha 2000 και πεθανε το αρρωστο ψαρι του την ιδια ή την αλλη μερα. Τι γινεται? Μηπως ειναι το esha 2000 για ευθανασια? :growl: Τωρα βαζουμε esha 2000 και πεθαινει και αυτο μεσα σε μια - μιαμιση ωρα, ενω θεωρητικα με αυτα τα συμπτωματα που εμφανιστηκαν και ειναι και πολυ προσφατα (πριν μερικες ωρες) θα επρεπε να αντεξει καποιες μερες.

Έγινε επεξεργασία - stratigos24
Link to comment
Share on other sites

εχεις πμ.........

Link to comment
Share on other sites

εχεις πμ.........

Εμεις δεν μπορουμε να μαθουμε δηλαδη?Ειναι κρατικο μυστικο?

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Νεοτερα:
Με πηρε ο φιλος πριν λιγο και μου ειπε οτι βλεπει αλλο ενα ψαρι να κανει ετσι (δεν το εκανε πριν). Τι γινεται? Να εχουν κολλησει τιποτα? Τι προτινετε να κανει ο φιλος? Εκανε και μια αλλαγη νερου απο οτι μου ειπε το απογευμα και ειχε κανει και μια μικρη το πρωι οταν ειδε το πρωτο ψαρακι να κανει τα περιεργα.

Ακομα, παιζει να τα κολλησε αυτος τιποτα που ηταν κρυωμενος πριν λιγες μερες?
Link to comment
Share on other sites

Eδω και η φορμα:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Και αλλο ψαρακι με προβλημα στην κολυμβηση του.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- Λίτρα: 25 (Hailea F20 το μοντελο)
- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Eσωτερικο hailea (το μαμησιο του ενυδρειου)
- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 μηνες (τα ψαρια πριν ενα μηνα μπηκαν μεσα)
- Ψάρια (είδη και αριθμός): 8 Boraras Brigittae (πλεον 7 το ενα απεβιωσε)
- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Καθε βδομαδα το 1/3 του νερου. Απο τροφες ocean nutrition discus flakes, hikari first bites, tetramin baby, bloodworms αποξηραμενα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ
- PH: 7.5
- KH: 6
- GH: 10
- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): 0
- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0
- ΝΟ3 (νιτρικά): 0-5
- Θερμοκρασία: 26-28
ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:
-Υγρά Τεστ: Salifert αμμωνια, aquili no2, no3, ph, gh, kh

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
- Είδος Ψαριού:
- Ιστορικό Ψαριού:
- Συμπτώματα που παρουσιάζει: Δυσκολια στο κολυμπι και μπαλατζαρισμα. Στεκεται και αναποδα που και που.
- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Δεν εχει περασει κατι αλλο το ενυδρειο.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ
-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-
-Δοσολογία:-
-Χρόνος Χρήσης:-
-Αναλυτική περιγραφή: Στο πρωτο ψαρακι που απεβιωσε τελικα, εριξε esha 2000 (2 σταγονες σε 5 λιτρα), στο ενυδρειο δεν εχει κανει τιποτα που ειδε και αλλο ψαρακι με προβλημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Φωτο εχω μονο αυτες που εβαλα στο αρχικο ποστ. Ετσι ειναι και το ψαρακι με το προβλημα τωρα, δηλαδη χωρις αλλα ορατα προβληματα. Χρωματα καλα, κοιλια καλη κλπ..


Έγινε επεξεργασία - stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Παει και το 2ο ψαρακι και τωρα εχει προβλημα αλλο ενα. Τι κανουμε ρε παιδια?

Link to comment
Share on other sites

τι εγινε βρηκες ακρη?? και εγω μαλλον το ιδιο προβλημα εχω με γκαρα ρουφα.... στο ποστ παραδιπλα... τι να κανουμε?!?! το esha δε νομιζω να κανει κατι... στο παρελθον μου πεθανανε πολλα απο esha.. καποιος μια βοηθεια ?

Link to comment
Share on other sites

Oχι, δεν βρηκαμε ακρη με τον φιλο. Παει και το 2ο ψαρακι και το πρωι ηταν και ενα 3ο με προβλημα το οποιο τωρα δεν το βρισκει (καπου εχει κρυφτει) ωστε να δει αν το προβλημα παραμενει. Το περιεργο ειναι οτι περαν απο 4 που ειναι δραστηρια τα αλλα 2 (8 ειχε συνολο, 2 εχασε μεχρι στιγμης) ειναι σαν φοβισμενα - στρεσαρισμενα και κρυβονται.

Μετρησεις παντα καλες (αμμωνια - νο2 στο 0 μετρασει αρκετες φορες μεσα στη βδομαδα) και νο3 απο 0 εως 5. Εχει ποικιλια στις τροφες, αρκετα φυτα, ριχνει και βιταμινες της microbe lift καθε βδομαδα οσο λενε οι οδηγιες, θερμοκρασια σωστη κλπ. Ολα φαινονται σωστα. Τωρα τι εχουν ενας Θεος ξερει. Μπορει να ειναι 1002 αλλα πραγματα. Μπορει να ειχαν κατι εξαρχης και να το εμφανισαν τωρα. Εγω εβγαλα το συμπερασμα για νηκτικη κυστη μονο και μονο απο το οτι ειχαν δυσκολια στην κινηση τους οσα αρρωστησαν.

Έγινε επεξεργασία - stratigos24
Link to comment
Share on other sites

Μαζικοι θανατοι συνηθως ειναι δηλητηριαση παιδια!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Για να ενημερωσω εδω το θεμα:

Το τριτο ψαρακι τη γλιτωσε και τα υπολοιπα δεν παρουσιασαν κατι. Καθημερινες αλλαγες νερου εκανε ο φιλος για μερικες μερες και ολα οκ απο τοτε.

Έγινε επεξεργασία - stratigos24
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρα δεν ηταν νυκτικη κυστη! Κατι επιρεαζε το νερο και προκαλουσε τον θανατο των ψαριων!

Link to comment
Share on other sites

Ναι, κατι τετοιο. Του φιλου του εχει κολλησει οτι μπορει να αρρωστησαν επειδη ηταν εκεινος αρρωστος και ταισε με το χερι ή οτι ταισε με το χερι αφου ειχε χαιδεψει το σκυλο του. Τωρα και εγω δεν ξερω, πολλα μπορει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...