Jump to content

Μια Ιδέα Αναζητά Κριτικές, Υποστηρικτές, Και Εραστές Των Ενυδρείων Για Να Αποκτήσει Ζωή!


Recommended Posts

Φανταστείτε μια αίθουσα 10 επί 10 , με καρέκλες και τραπέζια όπως μια ωραία καφετέρια και που οι τοίχοι της είναι καλυμμένοι με ενυδρεία με σπάνια είδη που αναπαράγονται υπό την φροντίδα εθελοντών και φοιτητών σχετικών ειδικοτήτων.

Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την ιδέα και ίσως να βρω κάποιους που θα ήθελαν να ασχοληθούν για να αναπτύξουμε μαζί την ιδέα αυτή.

Εκτός από την αναπαραγωγή, Ίσως να εμπνέαμε μια κίνηση –σε παγκόσμιο επίπεδο- ομαδικότητας για την γνώση και ατομικής ευθύνης για τους υφάλους. Κάτι σαν την ιδέα για το κομπόστινγκ. Να δώσουμε υποστήριξη γνώσης και εθελοντικής δουλειάς σε όσους θέλουν να αναπαράγουν κοράλλια και ψάρια που απειλούνται με εξαφάνιση είτε λόγω βιομηχανοποίησης του βιοτόπου τους (Αμαζόνιος) είτε λόγω αλλαγής της παγκόσμιας θερμοκρασίας (ύφαλοι).

Όλο αυτό αναβίωσε στο μυαλό μου από την πρόταση του ομίλου Λάτση να κάνει Ενυδρείο στο Ελληνικό. Όλο αυτό θα μπορούσε να γίνει σε χώρο του ενυδρείου το οποίο θα μετέτρεπε το ενυδρείο από εμπορικό μουσείο σε κέντρο όλων των ενυδρειόφιλων! Αλλά και χωρίς την στήριξη ενός τέτοιου σπόνσορα νομίζω ότι θα άξιζε να αναπτύσσαμε μια τέτοια δραστηριότητα.

Μέσα από την δική μου δουλειά (business coach) βοηθώ κόσμο να στήσουν νέα πράγματα, μέσα από την τρελή αγάπη μου για τα κοράλλια εμπνέομαι προς αυτή την κατεύθυνση, και με αυτά που είδα την Κυριακή 16/6/2014 στο frag swap πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό!

Εσείς πως το βλέπετε;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ μου αρέσει η ιδέα!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία η ιδέα σου.Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει πράξη

Sent from my Haier HW-W910 Elbuit v5.2 using Tapatalk 4

Link to comment
Share on other sites

Για χρηματοδότηση δοκίμασε στο groopio ;)

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τι θα κάναμε αν είχαμε το υπόγειο του Waterinn? Τι θα κάναμε αν όντως μπορούσαμε να είμαστε κάθε μέρα όπως είμασταν την περασμένη Κυριακή;

Link to comment
Share on other sites

Θα θελα να συμμετάσχω και εγώ. .κρίμα που είμαι Θεσσαλονίκη. .Πάντως το υπόγειο του waterinn είναι κανονικό εργοστάσιο. ..κρίμα που έκλεισε αυτό το μαγαζί. ..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα θελα να συμμετάσχω και εγώ. .κρίμα που είμαι Θεσσαλονίκη. .Πάντως το υπόγειο του waterinn είναι κανονικό εργοστάσιο. ..κρίμα που έκλεισε αυτό το μαγαζί. ..

Μπορείς να συμμετέχεις νομίζω...

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε κάποιον στην Θεσσαλονίκη που να βγαίνει κερδισμένος από την αφοσίωση των ενυδρειάδων, και να έχει λίγα τετραγωνικά να διαθέσει.... Εγώ πρώτα σκεπτόμουν κάποια εισαγωγική ή αλυσίδα καταστημάτων... απλά είμαστε τυχεροί που ο Λάτσης έβαλε στο πλάνο το ενυδρείο.

Και αν δεν κάτσει στον Λάτση μπορούμε να βγούμε στην γύρα... έχω μια προφορική "ανεπίσημη" προσφορά για ένα χώρο που δεν βολεύει καθόλου - στη Βάρης Κορωπίου - από ένα φανατικό ενυδρειά που δεν μπορεί να το νοικιάσει με τίποτα.

Αλλά χωρίς προσβασιμότητα δεν έχει νόημα. Μπορεί ο Μπουτάρης να ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο, (και για μένα το 3το ενδεχόμενο είναι η τοπική αυτοδιοίκηση). Αν θες να το πάρεις πάνω σου, μιλάμε για το πως μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι. .με ενδιαφέρει. .άλλωστε θα θέλουν κι άλλοι μαζί με μένα αρκεί να βρούμε χώρο. ..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα έγινε μια πρώτη επαφή με το πρότζεκτ Ελληνικού. Μιλήσαμε με στέλεχος της βασικής εταιρίες που συμβουλεύει την κοινοπραξία για την αύξηση αξίας του Ελληνικού.

Σκοπός της προσέγγισης να φτιάξουμε μια πρόταση για Aquarist Community Center που θα προσθέτει αξία στο εγχείρημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φιλε phaerimm ειχες καμια εξελιξη?

Πολυ καλη ιδεα και πρωτοβουλια :bow:

Δεν είχα απάντηση, αλλά θέλω να δούμε αν μπορούμε να πούμε κάτι στην συνάντηση του Ιουλίου, το Σάββατο.

Να σας πω τις ιδέες μου, να μου πείτε δικές σας, να δούμε ποιος μπορεί να βοηθήσει και πως.

Αν βρεθούμε 3-4 άτομα με κέφι, θα κάνουμε παπάδες νομίζω.

Έχω προσεγγίσει και ένα φίλο με εμπειρία στο να μιλάει με μεγάλα πορτοφόλια, οπότε όταν έρθει η ώρα να χτενίσει την τελική πρόταση.

Κοίτα, αν δεν το κάνουμε συλλογικά θα μας βάλουν νοίκι... και δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο... εγώ πιστεύω πως αν έχουν βέτο στο τι κάνουμε εκεί μέσα, και έχουμε ανοικτή πόρτα σε οποιονδήποτε να συμμετέχει στις δραστηριότητές μας, και προσφέρουμε έργο σε Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, τότε και μόνο τότε μπορούμε να ζητήσουμε παραχώρηση χώρου και ίσως να μην πληρώνουμε και ρεύμα κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Σουπερ!

Οποτε αναμεσα στη πλακιτσα που θα κανουμε να πουμε και 2 σοβαρες κουβεντες :jig:

Τα υπολοιπα τα σαββατο :thumbsu:

...και μακαρι γενικοτερα να γινει πραξη εστω και σε καποιο βαθμο,εστω για αρχη!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο και απο μενα φιλε μου για τις ιδεες σου, ευχομαι να τις υλοποιησεις :thumbsu:

Link to comment
Share on other sites

Χτες στην συνάντηση μιλήσαμε και γενικά και ειδικά για την ιδέα αυτή, και είπαμε πως η ιδέα για να αναπτυχθεί το καλύτερο θα ήταν να γίνει συλλογικά και μάλλον κάτω από μιας μορφής σύλλογο.

1.Και εκεί είπαμε και το τι σημαίνει να ανήκεις σε σύλλογο, και τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλους τους συλλόγους αλλά και στην δική μας περίπτωση. (Εγώ την ιδέα θα την προχωράω άσχετα αν υποστηρίζεται από σύλλογο ή αν την κάνω σχεδόν ιδιωτικά).

Η δική μου άποψη για το θέμα είναι ότι πρέπει να αναγνωριστεί ο εγωισμός σαν κάτι δυνητικά δημιουργικό για κάποιον που θέλει να είναι στο ΔΣ ή να προεδρεύει σε ένα σύλλογο. Αν είναι κατακριτέο να το παίζει κάποιος αρχηγός που έχει ψηφιστεί σε αυτή τη θέση τότε δεν θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά καθόλου.

Τώρα δεδομένου ότι το καταστατικό του συλλόγου είναι φτιαγμένο για να κάνει το ΔΣ (και όχι τον πρόεδρο) εκτελεστικό όργανο της όλης ομάδας, και δεδομένου ότι οι εκλογές γίνονται σωστά, τότε ένας σύλλογος με όλα τα θετικά και αρνητικά του είναι καλή λύση. Εναλλακτική λύση είναι η Συνεταιριστική εταιρία, εταιρική μορφή που μπορεί να έχει μέλη που αποφασίζουν δημοκρατικά ποιος θα διοικεί όπως σε σύλλογο αλλά περιορίζεται η δημοκρατία σε οποιοδήποτε άλλο θέμα. Δηλαδή δημοκρατία υπάρχει 1 φορά κάθε 1-2 χρόνια. Η τρίτη εναλλακτική είναι να το τρέξω μόνος μου, ΄'ισως με 2-3 ακόμα άτομα αν βρεθούν και να είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία/πρόταση για community center που θα χρεώνει για τη συμμετοχή , για τις υπηρεσίες κτλ.

Για εμένα όσο πιο συλλογικά τόσο καλύτερα, και το ιντερνετ μας δίνει την δυνατότητα με online ψηφοφορίες να έχουμε τέτοιες δυνατότητες.

2. Πέρα από τις τυπικούρες όμως υπάρχει και το πρακτικό θέμα. Τι σημαίνει συμμετέχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία; Εκεί προτείνω να χωριστούμε σε 3-4 ομάδες.

α/ Οι ηθικοί υποστηρικτές, αυτοί τους αρέσει η ιδέα, θέλουν να γίνει αλλά δεν έχουν τον χρόνο να αφιερώσουν εθελοντική εργασία, δεν έχουν το χρήμα να χρηματοδοτήσουν την διαδικασία (και ίσως και το τελικό αποτέλεσμα) αλλά ούτε έχουν και συγκεκριμένες γνώσεις (νομικά, λογιστικά, οικονομοτεχνικά, μάρκετινγκ) για να μας βοηθήσουμε αν κολλήσουμε κάπου. - Αυτοί θα είναι μάλλον οι περισσότεροι ενυδρειοφιλοι - ας τους ονομάσουμε φιλικά μέλη της προσπάθειας

β/ Όσοι μπορούν να προσφέρουν επικουρικά την στήριξή τους. Όταν προκύψει κάτι που θέλουμε μια δεύτερη γνώμη για θέματα ειδικών γνώσεων (νομικά ή ηλεκτρολογικά) ή αν χρειαστούμε για 1 φορά υποστήριξη από εθελοντική εργασία (για παράδειγμα υποδοχή σε ένα event). Ας τους ονομάσουμε έκτακτα μέλη ή πυροσβέστες.

γ/ Όσοι θέλουν σε τακτική βάση (μηνιαία τουλάχιστον) να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την ανάπτυξη της ιδέας, συγγραφή κειμένων, προώθηση, συναντήσεις, υποδοχή νέων ιδεών κτλ. Φυσικά εδώ θα μπουν και όσοι μπορούν να συνεισφέρουν σε σταθερή βάση τον οβολό τους κάτι που μάλλον θα χρειαστεί από κάποιο σημείο και μετά. Ας τους ονομάσουμε τακτικά μέλη ή η ραχοκοκαλιά.
δ/ και τέλος οι βασικοί διοργανωτές/συντονιστές της προσπάθειας, που σαν και εμένα είναι παθιασμένοι και δεσμευμένοι στο να πετύχει το εγχείρημα! Με όρεξη για δουλειά και ανοικτοί σε ιδέες και με νοοτροπία ρεαλιστική και υπέρμετρα αισιόδοξη. Ας τους ονομάσουμε συντονιστικά μέλη.

3. Ένα πράγμα που κατάλαβα ξεκάθαρα είναι ότι το κομμάτι του γλυκού δεν μπορεί να αντιπροσωπευτεί από εμένα με ενθουσιασμό. Δεν τον έχω τον ενθουσιασμό για το γλυκό... μόνο μια γλυκιά εκτίμηση :)

4. Οι ιδέες που έριξα στο τραπέζι ήταν:

α/ Χώρος συνάθροισης

β/ Ενυδρεία αναπαραγωγής κοραλλιών με οικολογική συνείδηση για την διάσωση των υφάλων

γ/ Οργανωμένη καμπάνια και ουσιαστική υποστήριξη ενυδρείων που θα αναπαράγουν κοράλλια στα σπίτια μας με σκοπό την διαχείριση της βιοποικιλότητας ακόμα και αν υπάρχει κάποια οικολογική καταστροφή (ίσως σε συνεργασία με σχετικές πανεπιστημιακές έδρες)

δ/ Αναπαραγωγή και μηνιαία τροφοδοσία των ενυδρείων μας με ζωντανή τροφή. Κάτι που σχετικά εύκολα γίνεται συλλογικά.

ε/ Εκπαιδευτικά βίντεο για νέους φίλους στο χόμπι αλλά και εξειδικευμένα DIY και Fragging εκπαιδευτικά βίντεο

στ/ Να βρούμε και άλλους τρόπους να γίνει πολύ θελκτική η ιδέα του community center στο Ενυδρείο του Ελληνικού.


Η συζήτηση θα συνεχιστεί.

ΥΓ. Πέρα από το γενικό καλό κλίμα δεν τέθηκε κανένα θέμα για να συμφωνήσουμε για κάτι συγκεκριμένο, το μόνο που εκφράστηκε από τους περισσότερους ήταν ένα "πολύ ενδιαφέρον! να το δούμε!"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...