Jump to content

Συντηρηση Ενυδρειου


Recommended Posts

Κανένα φάρμακο δεν χρειάζεται. Την ημέρα της αλλαγής , προετοιμάζεις μόνο το νερό με αντιχλώριο.

Link to comment
Share on other sites

Κατερίνα, διάβασε το "Η πρώτη επαφή με το ενυδρείο" που είναι στην υπογραφή του dpap. Εκεί θα βρεις απαντήσεις για όλες τις ερωτήσεις σου.

Όταν βάζουμε νερό στο ενυδρείο μας, είτε την πρώτη φορά που θα το στήσουμε, είτε αργότερα για να κάνουμε αλλαγή νερού, δεν το βάζουμε ποτέ κατευθείαν από τη βρύση γιατί περιέχει χλώριο και βαρέα μέταλλα. Γι'αυτό είτε βάζουμε αντιχλώριο, το οποίο βρίσκουμε στα καταστήματα με ενυδρειακά, είτε αφήνουμε το νερό για μερικές ώρες με μία αεραντλία ώστε να εξατμιστεί το χλώριο. Τώρα αν θα έχει βαρέα μέταλλα, δεν ξέρω, θα σε γελάσω. Το πιο ασφαλές λοιπόν είναι το αντιχλώριο, όπως για παράδειγμα το Prime, αλλά έχει και άλλες μάρκες.

Για να είναι όμως κατάλληλο το νερό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου, είτε με την προσθήκη βακτηρίων, είτε με μπόλι, είτε με άλλους τρόπους. Τότε το ενυδρείο μας θα έχει την κατάλληλη βιολογία. Αυτό το ελέγχουμε κάνοντας τεστ για αμμωνία, που θα πρέπει να είναι 0, για νιτρώδη, επίσης μηδενικά και για νιτρικά, που θα πρέπει να είναι πάνω από 0, για παράδειγμα 10. Τότε το νερό θα είναι ασφαλές για το ψάρι.

Επειδή όμως εσύ θέλεις να βάλεις μονομάχο, θα πρέπει να έχεις και τη σωστή σκληρότητα του νερού. Οι μονομάχοι θέλουν μαλακό νερό και χαμηλό ph, οι βρύσες μας συνήθως βγάζουν σκληρό νερό με υψηλό ph. Αυτά τα μετράς με υγρά τεστ για σκληρότητες και ph. Για να μαλακώσεις το νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τύρφη, ξύλα και φύλλα κατάπα.

Όλα αυτά (και περισσότερα) θα τα βρεις στο link που σου είπα στην αρχή και στο προφίλ του μονομάχου. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπως σου ειπα και σε αλλο θεμα σου,διαβασε τα αρθρα για τους αρχαριους,θα σου λυθουν πολλες αποριες.Χωρις διαβασμα,δυστυχος δεν θα τα καταφερεις σ αυτο το χομπυ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...