Jump to content
 • Τελευταίες 10 Δημοσιεύσεις

  • το είπε και ο Κομφούκιος πριν κάτι χιλιάδες χρόνια, αλλά πολλοί λίγοι το έδωσαν σημασία.
  • έχεις απόλυτο δίκιο Αίολε..δυστηχώς όλοι αυτοί που αναφέρεις ψάχνουν έτοιμες απαντήσεις από ανθρώπους που έχουν αφιερώσει πολύ απ τον προσωπικό τους χρόνο για να έχουν γνώσεις των αντικειμένων και φυσικά έχουν πειραματιστεί αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι και η μασημένη τροφή από μόνη της δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ...
  • Δυστυχώς ο Έλληνας μπορεί να ξοδέψει μια ώρα για να σου την πει για αυτό που έκανες αλλά δεν μπορεί να ξοδέψει την ίδια ώρα για να δημιουργήσει κάτι. Θυμάμαι το project με τα πικο που κάναμε οι τρείς μας πόσο καλοπροαίρετα έγινε και στην φάση που έγινε δεν εξυπηρετούσε και κανέναν μας. Δυστυχώς ναι ειχαν ακουστεί διάφορα άλλα στην τελική Βαγγέλη σκέψου και πόσοι εποφελήθηκαν . 
  • Τσακάλια είσαστε όλοι εγώ ντρέπομαι να πω κάθε πότε καθαρίζω το φίλτρο. Βασικά το καθαρίζω όταν βλέπω ότι έχει πέσει η ροή...(θεωρητικά), αλλά συνήθως στα δικά μου ενυδρεία δεν βλέπεις ποτέ ροή οπότε μια όμορφη ήμερα  κάθε 1,5-2 χρόνια περίπου κάνω το αντίθετο από αυτό που λέει η Ναταλία δηλαδή κάνω  έναν φανατικό καθαρισμό κάτω από την βρύση  γιατί ποιος ξέρει πότε θα το ξανά ανοίξω το φίλτρο.    Προσωπικά πάντοτε μα πάντοτε είχα και έχω λίγα ψάρια σε σχέση με τα λίτρα του ενυδρείου για αυτό δεν μπουκώνει γρήγορα. Με το εντατικό πλύσιμο ποτέ δεν είχα προβλήματα  βιολογίας, μην ξεχνάτε πως τα βακτήρια δεν είναι μόνο στην εξωτερική επιφάνια των ηλικιών αλλά και στην εσωτερική και με ένα απλό έστω και εντατικό πλύσιμο δεν μπορείς να τα ξετρυπώσεις όλα, πάντοτε θα μείνουν τόσα που θα επαρκούν για την βιολογία του ενυδρείου + αυτά που έχουμε μέσα στο ενυδρείο, βυθός διακοσμητικά κτλ..  Τα γράφω αυτά για όσους κατά λάθος ή εσκεμένα ξεπληναν λίγο ή πολύ παραπάνω τα φιλτρα τους μην τους πιάνει πανικός και τρεχουν να βρουν μπόλια βακτήρια και άλλα ζουμιά που κυκλοφορούν στην αγορά.   Πάντος εσείς καλά κάνετε και φροντίζεται το ενυδρείο σας εγώ δεν το κάνω όχι για λόγους φιλοσοφίας αλλά για λόγους ''φιλοσοφημένης'' βαρεμάρας και συνέπειας    
  • Μια φορα στους 1,5- 2 μηνες απλο ξεπλυμα (εννοειτε με νερο ενυδρειου, χωρις φανατισμο). Ποτέ δεν ριχνω βακτηρια. Μεσα σε 2 ημερες γινεται αναπληρωση απο το ιδιο το συστημα. Τα βακτηρια στα σκεβασματα ειναι σε αδρανη μορφη και μεχρι να "ξυπνήσουν", θα περασουν μερες, αλλα η δικη μου άποψη - μην δινετε τζαμπα λεφτα για σκεβασματα.
  • Μήπως πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο???? Γιατί κάθε φορά που το βλέπει κάποιος θα παθαίνει κόμπλεξ!!!! Θα σκέφτεται ..... Έτσι είναι τα 200 λίτρα??? Και μέσα σε 6 μήνες???   Μάνο το ενυδρείο σου είναι καταπληκτικό!!!  
  • Προσωπικά το βιολογικό υλικό το καθαρίζω περίπου κάθε 2 μήνες με νερό ενυδρείου..Απλό ξέπλυμα χωρίς τριψίματα κτλ και δεν παρατήρησα ποτέ κάτι περίεργο μετά τον καθαρισμό του, απλά προσθέτω πάντα λίιιγα βακτήρια καθημερινά για μια βδομάδα. Στην μία αλλαγή καθάρισε το ένα και στην επόμενη το άλλο χωρίς μεγάλες πιέσεις απλό ξέπλυμα και δεν θα χεις κανένα θέμα..
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης