Jump to content
 • Τελευταίες 10 Δημοσιεύσεις

  • ήρθαν και τα τελευταία... ότι βρέξει ας κατεβάσει σήμερα... έχουμε δουλίτσα το βράδυ... 
  • Στα 45 λίτρα δεν χωρά κανένα χρυσόψαρο απλά λέμε ότι το κάθε χρυσόψαρο θέλει γύρω στα 40-50 λίτρα αυτό το λέμε για να γνωρίζουμε στο περίπου πόσα λίτρα θέλουμε για πχ 3 χρυσόψαρα ή για 13 χρυσόψαρα. Το βασικό είναι χώρος που θα πρέπει να έχει το χρυσόψαρο για να κολυμπήσει. Πολλά χρυσόψαρα που δεν τα έχουμε σε άπλετο χώρο παθαίνουν νανισμό και δεν μεγαλώνουν όσο θα έπρεπε δηλαδή 20-30 εκατοστά.  Μετά απο 2-3 ή και 6-8 χρόνια ψοφούν και θεωρούμε λανθασμένα ότι έζησαν μια χαρά όταν το πραγματικό προσδόκιμο ζωής τους είναι τα 25+   το ψάρι θέλει πρωτίστως χώρο για να κολυμπά και τα λίτρα έρχονται σε δεύτερη μύρα την να το κάνει το ψάρι αν ζει σε ενυδρείο με 100 λίτρα αλλά η διάσταση του είναι 40Χ40Χ60 ύψος όταν το ψάρι έχει ένα μήκος 25 εκατοστά, μια φορά να κουνήσει τα πτερύγιά του θα φτάσει αμέσως απο την μια άκρη στην άλλη.   Αν σκοπεύεις να έχεις μπακάλικα ενυδρεία τότε τα κρατάς σε αυτό και μόλις μεγαλώσουν λίγο τα βάζεις σε μεγαλύτερο και όταν μεγαλώσουν κι άλλο σε ακόμη μεγαλύτερο κοκ. Αν δεν θες να βαζέψεις διάφορα μεγέθη ενυδρείων τότε τα κρατάς εδώ  τρως για κάποιο διάστημα κονσέρβες και παίρνεις ένα ενυδρείο 300 λίτρα και τα βάζεις μέσα. τρίτη λύση τα δωρίζεις απο τώρα προτού δεθείς μαζί τους και τα δώσεις και ονόματα.
  • "Λίτρα: Πρόκειται για πολύ κοινωνικά ψάρια. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων και πάνω. Για κάθε Fancy χρυσόψαρο ορίζονται τα 30-40 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 120-150 λίτρων), ενώ για το κάθε Common χρυσόψαρο ορίζονται τα 60-70 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 200-250 λίτρων). Τα παραπάνω λίτρα είναι τα minimum θεμιτά, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε την απόλυτα minimum διάσταση ενυδρείου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε τα 60 λίτρα για δύο Fancy χρυσόψαρα, με την ελάχιστη δυνατή διακόσμηση και πολύ καλή φίλτρανση."    
  • Κελεπούρι απο τα λίγα την τύχη μου μέσα Χαχαχ


   Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 1. Αυτή την προσέγγιση ομολογώ δεν την περίμενα! Ερώτηση... στα 45 λίτρα τελικά ποσά χρυσόψαρα ιδανικά; 1; Ή ίσως δυο max? Το ρωτώ μήπως γλύτωσω την απογοήτευση των μικρών, αλλά φυσικά δεν θα βάλω πάνω απο την σωστή μεταχείριση των ψαριών αυτο..
   2. Χμ.. λογικό μου ακούγεται... απο χθες που το άλλαξα με άλλο αντί χλώριο κ άλλα βακτήρια (prime κ microbacter 7) η εικόνα ειναι πολύ πολύ καλύτερη απο αυτο που ποσταρα.
   3. Οπωσδήποτε θα πρέπει να βάλω φυτό κ να πετάξω πλαστικούρες αυτο ειναι στα to do! Έχει λάμπα το ενυδρείο όποτε αυτο δεν θα ειναι θέμα

   Χίλια ευχαριστώ   Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Μετά την δημιουργία του Youtube Channel είναι καιρός να το υποστηρίξουμε.   Για τον λόγο αυτό θα ανεβάζω τα βιντεάκια μου σε εβδομαδιαία βάση για όσους δεν τα έχουν δει.   Ξεκινάμε με ένα υποβρύχιο βίντεο     Κάποια μέλη από το forum έχουν κάνει ήδη εγγραφή.   Στηρίξτε την προσπάθεια περαιτέρω. Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων.    
  • Τι να κάνουμε, πέσαμε σε κελεπούρι γείτονα... Κι εμείς χαιρόμαστε που σ' έχουμε στην παρέα μας...
  • @rastaman αν έχεις χρόνο πες μας γιατί δεν έμεινες ευχαριστημένος με το ''χαλάκι'' της jbl. Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω απλά θέλω να μάθω. Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ ούτε φελιζολ ούτε κάτι άλλο απο κάτω και δεν έτυχε να έχω προβλήματα ακόμη και όταν παρόπλιζα τα ενυδρεία και τα έβαζα σε ανισόπεδα δάπεδα απο τσιμέντο με ΄΄καρούμπαλα'' πάλι δεν παθαιναν τίποτα. βέβαια δεν γνωρίζω τη παίζει σε πολύ μεγάλα ενυδρεία αλλά μέχρι 250 λίτρα που είχα εκτεθειμένα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
 • Ανακοινώσεις

  • aquazoneforum.jpg.afe74fb68bc3d7d2fb1004fd41fd5304.jpg

    

   Το αγαπημένο μας Aquazone.gr σήμερα κλείνει τα 15 του χρόνια ζωής.

    

   Συγκεκριμένα ήταν 29/07/2005 και 22:09 το βράδυ...

    

   Χρόνια πολλά σε όλους εσάς που στηρίζετε όλα αυτά τα  χρόνια αυτήν την προσπάθεια μας και εκ μέρους όλης της ομάδας,

   σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε να βελτιώσουμε κάθε πλευρά του χόμπυ μας για όλους μας...

    

   Η εκδήλωση για τον εορτασμό των 15ων γενεθλίων του αγαπημένου μας Aquazone.gr θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο γνωστό σημείο συνάντησης 

    

    

×