Jump to content

Leaderboard

 1. Vou

  Vou

  Mέλη με δικαίωμα ψήφου


  • Points

   38

  • Content Count

   219


 2. SOTIRIS

  SOTIRIS

  Ομάδα Γενικού Συντονισμού


  • Points

   38

  • Content Count

   6,008


 3. gixxer

  gixxer

  Mέλη με δικαίωμα ψήφου


  • Points

   29

  • Content Count

   698


 4. rastaman

  rastaman

  Ομάδα Συντονισμού


  • Points

   24

  • Content Count

   7,109Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/16/2020 in all areas

 1. 9 points
  Θα ήθελα να χαιρετίσω όλους τους συνφορουμήτες! Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια που είχα ενυδρείο σαν παιδί, αποφάσισα να ξανασχοληθώ με τον όμορφο αυτό κόσμο! Έστησα λοιπόν ένα Fluval Flex 57 λίτρων. Αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη βδομάδα στρωσίματος με καθαρή αμμωνία. Έχω βάλει χαλαζιακή άμμο, driftwood, ανουμπίες νάνα και ελοντέες. Στην αρχή το σκεφτόμουν για μονομάχο, αλλά τελικά με κέρδισαν τα dwarf puffer (Carinotetraodon travancoricus). Όταν στρωθεί το φίλτρο θα βάλω έναν μόνο του (ή μόνη της).
 2. 8 points
  Ρε τι σας ετοιμάζει το Aquazone...... Λοιπόν ρεμάλια! -Θα έχουμε ξεχωριστή κλήρωση για κοράλλια (προσφορά ΑΒΥΣΣΟΣ, AQUALAB, AQUARIO) -Θα πρέπει όλοι μας να έχουμε υπομονή μιάς και τα δώρα είναι ΠΟΛΛΑ!!!!! -Θα υπάρχουν Μπλουζάκια και κούπες διαθέσιμα -Θα υπάρχει όρεξη και κέφι -Η πίτα είναι από το ίδιο ζαχαροπλαστείο όπως και πέρυσι που φαγωθήκανε μέχρι και δάχτυλα -Θα γίνουν οι απαραίτητες ψαροκουβέντες και οι ψαροκαβγάδες γιατί πώς να το κάνουμε "το δικό μου ψάρι είναι μακρύτερο απο το δικό σου....έέέέέέέ΄ομορφότερο ήθελα να πώ" -Εγώ θα κράξω πάλι τους θαλασσινούς (άν και το ετοιμάζω το ριφάκι ) -Θα ανακοινώσουμε τα νέα του Aquazone για τους επόμενους μήνες τα οποία θα είναι..... 💪💪💪 -Θα κοροιδέψω τον Στούρμ (χωρίς λόγο, απλά γιατί είναι γ@μώ τα παιδιά) @Sturm -Ίσως κοροιδέψω και τους βίγκαν @Bill Koulosousas Θα ποστάρω αργότερα αναλυτικά τους δωροθέτες τους οποίους υπερ-ευχαριστούμε!!!!!!!
 3. 6 points
  ...και πιάσαμε δουλίτσα....
 4. 5 points
  Έχουμε αλλαγές και προσθήκες!
 5. 5 points
  Λίγο και από τη συνέχεια έως τώρα..
 6. 5 points
  Ένα φώτο update μιας και έπιασα το κινητό.. Γενική Κυρίαρχος αρσενικός Θηλυκά Gobies
 7. 5 points
 8. 5 points
 9. 5 points
  Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ όπως είναι πάνω στις πέτρες. Μην σου πω ότι θα την άφηνα κιόλας.
 10. 5 points
  Καλημέρα σε όλους! @Vou, @SOTIRIS, @natateo ευχαριστώ πολύ πολύ, @SOTIRIS το σκρούρο φόντο είναι must πράγματι και θα μπει τις επόμενες ημέρες. @bbettaΤα ψαράκια είναι αρκετά ντροπαλά, διάβασα για κοπαδάκια dither fish αλλά παρότι έχω έτοιμα τα ember tetra ειμαι οριακά στα λίτρα και δεν θα προσθέσω κάτι άλλο. Δεν είναι οτι δεν τα βλέπω απλά για κοντινές δεν κάθονται. @Vou θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ!
 11. 4 points
  Γεια σας Καθ’ υπόδειξη φίλων από το forum, η ανούμπια έφυγε από το χαλίκι που ήταν φυτεμένη, και σκαρφάλωσε στα ξύλα να θωρεί από ψηλά. Η θεραπεία συνεχίζεται για ανάκαμψη πτερυγίων με melafix, αν και δεν είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για την απαιτούμενη η την ορθή. Οταν τελειώσει θα δοκιμάσω μερικά γιατροσόφια ακόμη. Βλέπε φωτό. Τα ζητήματα που υφίστανται αυτή την στιγμή είναι τα ακόλουθα. ΔΕΝ τρώει με τίποτα κατεψυγμένη daphnia. Είναι σα΄ να του βάζεις μπάμιες. Ούτε καν την κοιτάζει που ταξιδεύει προς τον βυθό. Με αποτέλεσμα να την ψαρεύω προς αποφυγή δημιουργίας καταλοίπων. Δεν τρώει φλέικς που είναι ειδικά για το είδος του. Μάλλον τα βάζει στο στόμα και τα φτύνει τα κατ΄ευθείαν. Μόνο τα πέλετς καταπίνει αμάσητα λες και θα του τα πάρουν, κάποια γενικής χρήσης για τροπικά ψάρια. Αρακά βρασμένο και αποφλοιωμένο βοήθημα για το γαστρεντερικό του; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Καμία σημασία. Και το τελευταίο. Όλη μέρα και όσο διαρκεί το φως, φυσικό η τεχνητό, παλεύει με τον εαυτό του στον κατοπτρισμό του από τα τζάμια. Ανάδυση - κατάδυση - μπουρμπουλήθρες στο είδωλο του, και ο κύκλος από την αρχή. Σκέφτομαι να τον βάλω σε πλαστικό τάπερ κάνα δυο μέρες να χαλαρώσει που δεν θα αντικατοπτρίζεται στα τοιχώματα του, να πάρει κάνα κιλό λίπος -:) Στα ανωτέρω όποια υπόδειξή βελτίωσης της κατάστασης είναι ευπρόσδεκτη.
 12. 4 points
  Tropical Spirulina Super Forte
 13. 4 points
  Για αρχη και έπεται συνεχεια.....
 14. 4 points
  Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω περισσότερες πληροφορίες για το μαγαζί που πήγες και αναίμακτα σου έδωσαν ένα μονομάχο χωρίς να σε ρωτήσουν 2-3 βασικά πράγματα αλλά πλέον δεν με εκπλήσσει τίποτα. Δεν θα σου πω να μην ψωνίζεις από εκεί αλλά τουλάχιστον μην ακούς αυτά που σου λένε. Σε πρώτη φάση θα χρειαστείς τα παρακάτω: Ενυδρείο 20 λίτρων. Και εγώ θα πρότεινα το hailea. Περιέχει φίλτρο και λάμπα. Θερμοστάτης 50w + θερμόμετρο. To φίλτρο έχει ξεχωριστή θέση για τον θερμοστάτη. Ένα σκεύασμα βακτηρίων. Ένα σακουλάκι από sera siporax mini και ενυδρειακό βαμβάκι (sera,fluval ότι θέλεις). Το φίλτρο μέσα έχει μια κασετίνα με άνθρακα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν περιέχει βιολογικό υλικό. Βγάζεις τον άνθρακα και βάζεις το σιποραξ μέσα στο διχτάκι όπως είναι. Το βαμβάκι από πάνω για να το αλλάζεις πιο εύκολα. Μαύρο απλό χαλικάκι μικρής κοκκομετρίας 1-3mm. Με 3 κιλά θα είσαι οκ. Βάλτο σε έναν κουβά και ξέπλυνε το καλά πριν το βάλεις μέσα. Προαιρετικά μπορείς να πάρεις υγρά τεστ για αμμωνία,νιτρώδη και νιτρικά. Θα τα χρειαστείς ούτως ή άλλως απλά δεν χρειάζονται άμεσα. Αν σε παίρνει πάρε μόνο για αμμωνία σε πρώτη φάση. Ακόμα πιο προαιρετικά μπορείς να ασχοληθείς και με την διακόσμηση. Ένα ξύλο mopani μεσαίου μεγέθους πχ μαζί με 1 ανούμπια. Το ξύλο ξέπλυμα σε καυτό νερό και το φυτό το δένεις πάνω στο ξύλο με μια κλωστή (αν το φυτέψεις θα σαπίσει). Αυτά σε πρώτη φάση. Το καινούργιο νερό που θα μπαίνει στο ενυδρείο πρέπει να είναι αποχλωριοποιημένο γι αυτό και χρειάζεται ξεχωριστός κουβάς προετοιμασίας όπου μια μέρα πριν θα βάζεις νερό από την βρύση σου μαζί με αντιχλώριο (σε δοσολογία ανάλογα με τα λίτρα του κουβά και όχι του ενυδρείου). Κανονικά χρειάζεται και δεύτερος θερμοστάτης για να ισορροπεί η θερμοκρασία του κουβά με του ενυδρείου αλλά ας μην σε φορτώσουμε με το καλημέρα. Στα παραπάνω να προσθέσω την δυνατότητα μπόλι δηλαδή έτοιμα βακτήρια από ήδη στρωμένο φίλτρο. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το δούμε.
 15. 4 points
  Έκοψα και το δάχτυλο με την φαλτσέτα...
 16. 4 points
 17. 3 points
  Η μέρα πλησιάζει. . . Ας ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά
 18. 3 points
  Ενα project που οραματιζομαι εδω και καιρο αρχιζει να παιρνει σιγα σιγα μορφη..... Η συνεχεια τις επομενες μερες/εβδομαδες... 🐟
 19. 3 points
 20. 3 points
  Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα λόγια, τις πολύτιμες συμβουλές και τη θερμή υποδοχή! Το ενυδρείο έχει χώρο πίσω για φίλτρο και εξοπλισμό. Έρχεται μαζί με φως (LED, 7500 K, 2450 lm), η ένταση του οποίου ρυθμίζεται. Έχει και διάφορα πολύχρωμα εφέ, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ. Επειδή ήδη μετά από μια βδομάδα το ξύλο έχει βγάλει αρκετές τανίνες, η ένταση έχει μειωθεί έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο επειδή μου άρεσε πολύ το "blackwater" σε όσες φωτό είχα δει στο ίντερνετ, γι' αυτό λοιπόν το λόγο σκόπιμα έβαλα τόσο μεγάλο ξύλο. Από εξοπλισμό επίσης έχει ένα φίλτρο σφουγγάρι στο μεσαίο τμήμα του πίσω χώρου, το οποίο περιέχει χώρο για βιολογικό υλικό και ενεργό άνθρακα. Έχω αφαιρέσει τον ενεργό άνθρακα και τον έχω αντικαταστήσει με έξτρα βιολογικό υλικό. Η αντλία που έχει είναι βυθιζόμενη με κυκλοφορία 500 lt/hr. Βρίσκεται στο τρίτο τμήμα του πίσω χώρου. Εκεί έχω τοποθετήσει και τον θερμοστάτη (Fluval E100 με ενσωματομένο θερμόμετρο). Επίσης έχει και ένα τμήμα του πίσω χώρου που είναι κενό και μπορεί να τοποθετηθεί εκεί έξτρα υλικό φιλτραρίσματος ή έξτρα εξοπλισμός. Προς το παρόν το έχω αφήσει κενό. Χθες έκλεισε μια βδομάδα και έχουν κάνει την εμφάνησή τους τα νιτρώδη (0,5 ppm), οπότε το στρώσιμο πάει καλά! Επισυνάπτω νέες φωτό, όπου έχω μαζέψει λίγο την egeria σε ματσάκι και την έχω κολλήσει πίσω με βεντούζα, όπως συμβούλεψε ο SOTIRIS. Την είχα βάλει κυρίως να υπάρχει στο στρώσιμο, γιατί διάβασα ότι καταπολεμά την εξάπλωση φύκων (άλγες). Ίσως μετά το στρώσιμο τις βγάλω τελείως και βάλω κάτι άλλο. Τα σαλιγκάρια δε με πειράζουν αυτά καθαυτά, απλά ελπίζω να μην γίνουν μιλιούνια και βουλώσει καμιά αντλία. Έχω ακούσει ότι γίνεται Για τα παφεράκια έχω διαβάσει πως παρόλο που θα μπορούσαν να μπουν μερικά σ' αυτά τα λίτρα, αλλά ότι είναι επιθετικά γενικά και συχνά δε σταματάνε να πειράζει ο ένας τον άλλον, μερικές φορές μέχρι θανάτου. Γι' αυτό και είπα να βάλω έναν μόνο. Βέβαια ακόμα σκέφτομαι και διαβάζω για διάφορα ψάρια οπότε ίσως να ξαναλλάξω γνώμη και να βάλω κάτι άλλο 😆. Πάντως γενικά θεωρώ πως στα λίτρα αυτά το ενυδρείο παραμένει μικρό και καλό θα ήταν να μην το κάνω κοινωνικό, αλλά ειδών. Π.χ. από κοπαδόψαρα θα μπορούσα να βάλω καμιά δεκαπενταριά harlequin rasbora ή καμιά εικοσαριά ember tetra και τίποτα άλλο.
 21. 3 points
  Όλα τα ‘χει η Μαριορή ο φερετζές τής λείπει... 😁
 22. 3 points
 23. 3 points
  Καλησπέρα και καλή αρχή κ από εμένα.. Όσον αφορά την ψαροσυνθεση μακάρι να βρεις αυτά που θέλεις αν κ νομίζω λίγο δύσκολο δυστυχώς..με ψάξιμο παραγγελίες κλπ μόνο αν κ όλα αυτά συνεπάγονται με αυξημένο κόστος! Για τον φωτισμό δεν υπάρχουν απαιτήσεις για τα συγκεκριμένα ψάρια όποτε θα παίξεις αναλόγως με τα δικά σου γούστα..γενικότερα μια μπλε λάμπα ίσως αναδείξει λίγο τα χρώματα των ψαριών!Προσωπικα εγώ τέτοια ενυδρεία τα προτιμώ λίγο πιο σκοτεινά κ άγρια παρα υπέρ φωτισμένα σαν reef..γούστα είναι αυτά κ ο μόνος που θα το βλέπει κ θα κρίνει είσαι εσυ Για το ph εγώ σου προτείνω να μην ασχοληθείς και πολύ..αν επιλέξεις αραγωνιτη για βυθό κ αν οι πέτρες σου είναι κ ασβεστολιθικες θα σου ανεβάζουν την τιμή έτσι κ αλλιώς!Επισης βασικός παράγοντας είναι τα ψάρια κατ εμε..αν τα ψαράκια σου δεν είναι wild caught (που φαντάζομαι δεν θα είναι) τότε μη δώσεις κ παρα πολύ σημασία..γεννημένα κ μεγαλωμένα σε νερό βρύσης είναι!
 24. 3 points
  Καλησπέρα σε όλους και όλες. Έκανα εγγραφή στη σελίδα στις 6/2 και δεν χαιρέτησα! Βρηκα λοιπόν την ευκαιρία τώρα.Ξεκίνησα με ένα 20lit δώρο στην κόρη μου με 3 gubby.Αμέσως κατάλαβα ότι έκανα λάθος αγορά λόγω μεγέθους. Μόλις λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία το άλλαξα με ένα 70lit. Kαταπληκτική εμπειρία η ενασχόλησή με ενυδρείο και απίστευτη η ηρεμία που σε προσφέρει!Ελπιζω να μη σας κούρασα. Καλά να περνάτε!!
 25. 3 points
  Γεια σας Μερικά λόγια για ΄μένα όπως απαιτούν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς, όταν εισέρχεσαι σε έναν νέο χώρο με κόσμο. Σε άδειο οικόπεδο δεν συστήνεσαι, αλλά στην πολυκατοικία το κάνεις. Αφορμή για την εγγραφή μου ήταν μια ωραιότατη ανάρτηση ενός φίλου, το “φίλου”, το γράφω με το θάρρος της κοινής ενασχόλησης και φυσικά της εξέλιξης συζητήσεων που ίσως θα έχουμε στο μέλλον. Θά προχωρήσω με το τι διαθέτω αυτή την στιγμή, και γιατί αποφάσισα να το κάνω. Πιθανόν να ξενίσει κάποιους η να τους φανεί πολύ περίεργο το πως έγινε η απόκτηση ενός “betta splendens” Μονομάχου δηλαδή. Το ψαράκι το είδα σε ένα βάζο από μαρμελάδα, ίσως λίγο μεγαλύτερο, όπου και τα έχουν τα γνωστά ψαροπωλεία η aquafishοπωλεία. Καθισμένο στον πάτο, νωχελικό και τρομαγμένο για το περιβάλλον που βρίσκεται. Δίπλα του υπήρχαν και άλλοι μονομάχοι φυσικά στου ίδιου τύπου “κελιά”. Πιο όμορφοι πιο ζωηροί πιο μικρότεροι σε ηλικία λόγο μεγέθους κλπ. Ο συγκεκριμένος δε ήταν ολοφάνερο ότι έπασχε από fin rot. Δεν το πολυσκέφτηκα και αποφάσισα να μην κοιτάξω άλλον νεότερο ομορφότερο από την συλλογή, και να αγοράσω αυτόν για να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύω ότι κάθε πλάσμα την αξίζει. Καθώς ξέρουμε η ψυχή είναι εντός του σώματος και έχει την ίδια αξία σε άλα τα πλάσματα. Η επιλογή με το κριτήριο της εμφάνισης είναι για ορισμένους σημαντική παράμετρος και για εμένα, αλλά όπως προείπα μεγαλύτερη ικανοποίηση θα δεχθώ αν καταφέρω να αναρρώσω τον “Jason Born” μονομάχο.-:), ο οποίος δεν είναι δα και Κουασιμόδος η κάποιος αδελφός του Φραγκεστάιν. Το ενυδρείο, 30ltr με όλα του τα αξεσουάρ όπως αρμόζει σε μια κλινική. Θερμόμετρο, Θερμαντήρας, Αντλία-φίλτρο, και μερικά αληθινά εύκολα φυτά, Hygrophila difformis ντοματιά, Anubias barteri, Egeria densa κάτι ξύλα και πέτρες στρωμένα σε χαλαζιακό μαύρο χαλίκι 5mm κόκκος. Φυσικά έπεσαν μέσα όλα τα χημικά που απαιτούνται και λόγο της κατάστασης του ασθενούς έγινε η εισαγωγή στην κλινική σχεδόν άμεσα. Δεν υπήρχε χρόνος για στρωσίματα και ότι απαιτείται για ένα έχουμε ένα έτοιμο ενυδρείο. Εν γνώση μου επιτάχυνα με παρασκευάσματα το ενυδρειακό περιβάλλον, ελπίζοντας ότι θα είναι βιώσιμο για να προβώ στην θεραπεία. Η αρχή έγινε με βακτήρια, λίπασμα, CO2, conditioner φυσικά και πέρλες για την κατοικία των μικροοργανισμών εντός του φίλτρου. Ο ασθενής λαμβάνει την αγωγή του σε πρώτη φάση με melafix και παρακολουθείται από το νοσηλευτικό προσωπικό εμένα. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες κλινικής και ασθενούς. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
 26. 3 points
  Καλημερα Παιδες!! Ενα απντειτ .. Η μαχη εναντιον της αιωνιας πρασινοειδους τριχοφυϊας συνεχιζεται !! Οι γυαλλες εχουν αρχισει κ ξαναβρισκουν τις ρουτινες τους σιγα σιγα .. με το φωτισμο σε αυτη τη γυαλλα μετα απο 1μισο κοντα 2 χρονων αλλαγες ( σε προβολακια, φθοριου, λεντολαμπες τ8, φωτιστικο λεντ ) καταληξα στο οτι ο αρχικος φωτισμος που χα φτιαξει ισως ειναι ο ιδανικος .. τα φυτα δειχνουν να αρχιζουν να παιρνουν τα πανω τους ..ειδωμεν ..
 27. 3 points
  επειδη επεσε πολυ ποζερια, θα το αλλαξω λιγο.
 28. 2 points
  Ριχνε κανένα πέλλετ που κάθεται και κάτω μια χαρά τη βγάζει μην αγχώνεσαι Sent from my GM1913 using Tapatalk
 29. 2 points
 30. 2 points
  Έπειτα από πολλή σκέψη όσον αφορά το προορισμό ενός Rio 180 λίτρων που θα έχω τις επόμενες ημέρες κατέληξα στην όμορφη Αφρική και συγκεκριμένα την λίμνη Τανγκανίκα. Για να μην σας κουράζω περαιτέρω έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Κατ'αρχήν σκέφτομαι να φιλοξενήσω multis και julies (αν βρω, θα βρω?). Κοχύλια που? Κοιτάζω και για κάποιο τρίτο είδος που να μην ανήκει στην κατηγορία των παραπάνω αν και θα ήθελα ίσως ένα ακόμα είδος rock dweller αν με παίρνει στα λίτρα και σε συμπεριφορά πχ leleupi ή κάποιο είδος που να κολυμπάει στα ανοιχτά. 2) Μιας και είμαι λάτρης του πράσινου θα μπορούσα να βάλω και κάποια φυτά ανάμεσα στις πέτρες ή θα μου τα ξεριζώσουν όλα? Δεν με πειράζει να μην φυτέψω αρκεί να υπάρχει πράσινο...κάπου. 3) Το εσωτερικό του Rio θα πάρει πόδι και σκέφτομαι 206 ή 306. Προτείνετε κάποιο άλλο? 4) Επειδή με τα σκαψίματα των multies και ως αρχάριος, φοβάμαι μην έχω κατολίσθηση και άρα υπάρχει τρόπος να κολλήσω κάπως τις πέτρες ή τέλος πάντων να κάνω την κατασκευή όσο πιο σταθερή γίνεται? Οι πέτρες φαντάζομαι θα πρέπει να μπουν στρατηγικά ώστε να δημιουργηθούν σπηλιές. Αυτά μέχρι στιγμής. Stay tuned!
 31. 2 points
  Φιλε εχω το ιδιο ενυδρειο και θα γινει Τανγκανικα και μενα συντομα !!!! Ευχομαι ολα να πανε κατε ευχην. 1) Θεωρω μια χαρα θα βρεις τα ψαρακια και κοχυλια βαζεις σαλιγκαριων, τωρα που θα βρεις δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω σε καμια λαικη θα πετυχεις. Τωρα για 3ο ειδος για μενα μπορεις να βαλεις, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι να δεις πρωτον, ωραιες συμπεριφορες και δευτερον μικρα και αναπαραγωγες.. Κοιταξε για καποιο ειδος cyprichromis, στα λιτρα σου εισαι οριακα βεβαια. 2) Μπορεις ανετα να βαλεις java fern, anubias, bucephalandra η κανα κεραοφυλλο που δεν θελει και αυτο φυτεμα. 3) Δεν μπορω με σιγουρια να πω καποιο αλλο αλλα για τα λιτρα σου καλυτερα το 306 4)Οπως ειπες, τοποθετησε τις πετρες να πατανε σταθερα, βαλε ιδανικα φελιζολ dow στον πατο. ριξε αμμο, ετσι ωστε να καλυψουνε χαμηλα τις πετρες γυρω γυρω και δεν θα εχεις θεμα. Μετα βαλε αν θες τις μικροτερες και κολλησε τις με ενυδρειακη κολλα η super glue. Αλλα γενικα καλυτερα πρωτα οι πετρες μετα οι αμμος. Καλη τυχη στο εγχείρημα σου
 32. 2 points
  Πως παει ο μονομαχος Γιωργο;
 33. 2 points
 34. 2 points
  Με τα δικά του standards έχει αργήσει πάντως
 35. 2 points
 36. 2 points
  To aquastar είναι 54 λίτρα? Αν είναι αυτό μιλάμε για μεγάλη αναβάθμιση και ο μονομάχος θα είναι άρχοντας εκεί. Θα συμφωνήσω με το μπόλι. Το ψάρι είναι ταλαιπωρημένο και αμφιβάλλω αν θα αντέξει και τις επιπτώσεις από τον κύκλο του αζώτου. Μέσα στο φίλτρο αφήνεις το σφουγγάρι και το σιποραξ. τον άνθρακα τον βάζεις στην άκρη αλλά δεν τον πετάς. Για μένα διακόσμησε το ενυδρείο και βάλτον μέσα με καλή προσαρμογή (όχι πλαστικά σε θάλασσες,ακτές και...ενυδρεία). Η αμμωνία συσσωρεύεται πιο εύκολα στα 2 λίτρα (αν είναι τόσα η γυάλα) από ότι στα 54 αν λάβουμε υπ'όψιν τροφή + ψάρι. Επίσης θα χρειαστείς υγρά τεστ για μετρήσεις. Καλή αρχή!
 37. 2 points
  Νομίζω το 9004 σε καλύπτει για τα λίτρα σου και μπορείς να το πάρεις. Και γενικά ειναι αξιόπιστη εταιρία.
 38. 2 points
  Αν επιλέξεις Eretmodus να ξέρεις είναι αυστηρά φυτοφαγα οπότε και ακατάλληλα για να συγκατοικησουν με Lamprologus / Neolamprologus. Μακάρι να βρεις αυτα που ψάχνεις φιλαράκι αλλά η χώρα μας είναι πολύ πίσω.. Εγώ για κοχυλοψαρα θα διάλεγα μουλτις η σιμιλις για να φτιάξεις αποικία και να μην μείνω με 2 ζευγάρια ψάρια. 😉
 39. 2 points
  Βάλε το δοχείο του μέιγματος μέσα σε ένα κουβά με ένα θερμοστάτη ρυθμισμένο στους περίπου 25 βαθμούς.
 40. 2 points
  Καλή αρχή Το σημαντικότερο τώρα είναι η βιολογία του ενυδρείου. Στο φίλτρο σου πρέπει να υπάρχει βιολογικό υλικό (σιποραξ, μακαρόνι, ελαφρόπετρα κλπ) εκτός από σφουγγάρια και ενυδρειακό βαμβάκι, αν έχει άνθρακα βγάλτον για να κερδίσεις χώρο αλλά μην τον πετάξεις μπορεί να σου χρειαστεί στο μέλλον. Όσο είναι μέσα το ψαράκι σου ρίχνε βακτήρια (το κίτρινο μπουκαλάκι που πήρες) και τάιζε πολύ λίγο μέρα παρά μέρα. Καλό θα ήταν να πάρεις και τεστ για να μετράς τις τιμές του νερού (προτείνω τα υγρά, ακριβά αλλά αξιόπιστα). Αν θέλεις ζήτα μπόλι από κάποιον φίλο εδώ για να επιταχύνεις την διαδικασία (να σου δώσει δηλαδή λίγο βιολογικό υλικό από το ενυδρείο του που υπάρχουν ήδη βακτήρια). Το μπλε σκεύασμα που έχεις είναι λογικά αντιχλώριο, αυτό το ρίχνεις κάθε φορά στο νερό που πρόκειται να προσθέσεις στο ενυδρείο. Τα φυτά δεν είναι απαραίτητα, αλλά μπορείς να βάλεις αν θέλεις.
 41. 2 points
  Το ενυδρείο είναι aquatlantis έχω θερμόμετρο ο θερμοσταστης είναι pro jbl s 25 και το φίλτρο είναι tech aquatlantis ,χαλίκια έχω έτσι και αλλιώς ....Επίσης χρειάζεται να βάλω φυτά....?
 42. 2 points
  Θα συμφωνήσω με την @Wind-sa. Είναι επικίνδυνο να θεωρηθεί κάτι άχρηστο όσον αφορά την τροφή εκτός και αν αποδειχθεί επιστημονικά και μπει μικροσκόπιο. Δεν διαφωνώ ότι η τροφή που ταίζεις είναι καλή ή μπορεί να είναι ακόμα και καλύτερη από κάποιες του εμπορίου γιατί δίνεις μία μίξη απλά σκέψου ότι οι μονομάχοι στη φύση δεν τρώνε ούτε flakes, ούτε pellets ούτε τροφή με σκόρδο. Το ότι το ψάρι φουσκώνει με την x τροφή δεν σημαίνει ότι η τροφή είναι μάπα απλά μπορεί εσύ για τα δεδομένα σου να ταίζεις γενικά πολύ, όχι ότι είναι κακό, απλά δεν μπορείς να ρίξεις το φταίξιμο μόνο στην τροφή για την υγεία του ψαριού σου.
 43. 2 points
  Περισσότερο πειραματόζωο είναι γιατί είναι το πρώτο που επιχειρώ να κολλήσω. Δεν έχω και κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου να το κάνω μετά. Πιο πολύ για καβάτζα θα μείνει μήπως χρειαστεί να χωρίσω τίποτα ψάρια.
 44. 2 points
  Καλησπέρα και πάλι πρώτη φορά γεννητούρια τι κάνω τώρα;;;;
 45. 2 points
  Μην ανυσηχεις, δεν σου προτείνω φυτό που πρέπει να βάλεις ολωκληρο μεσα στο ενυδρείο αλλά μόνο τις ρίζες του. Ο πόθος όπως το φυλλοδεντρο και ο πάπυρος είναι Υδροχαρη φυτα και τα προτείνουμε σε περιπτώσεις ενυδρειων που δεν μπορούν να μπουν μέσα υδρόβια φυτά. Εγώ εχω στο ενυδρείο καραντίνα μέσα στο sump του ενυδρείου και απλα υπαρχει χωρις καμια αλλη περιποιηση. Δεν είναι η λύση για όλα τα προβλήματα αλλά βοηθάει σαν χημική φιλτρανση καθαριζοντας σε ένα βαθμό το νερό προσφερωντας έτσι μια ποιο εύκολη συντήρηση του ολου συστηματος.
 46. 2 points
  .. τα παλιο φιλτρa της aquael κ το eheim εχουν βγει κ πλεον τρεχει με ενα βιο μποξ (για περισσοτερη βιολογια )με αντλια 1800λ/ω κ ενα μικρο φιλτρακι για την τυρφη..
 47. 2 points
 48. 2 points
  Ο Άγιος Βαλεντίνος έκανε το θαύμα του κι έχουμε πάλι μωρά στο ενυδρείο. Σόρρυ για την ανάλυση, αλλά χωρίς ζουμ δεν θα φαινόντουσαν. Σχετικά με το τάισμα έριξα λίγο Daphnia που είναι πολύ μικρή πάνω από τα κοχύλια με χαμηλωμένη τη ροή απ τα φίλτρα. Δεν κατάλαβα αν έφαγαν ή όχι. Θα δοκιμάσω τριμμένα flakes αργότερα και bloodworms αύριο. Ένα κακό νέο έιναι τα νιτρικά. Είχα τη λαμπρή ιδέα να αφήσω το ενυδρείο 10 μέρες χωρίς αλλαγή από τότε που έφυγαν τα 2 ψαράκια, για να δω πόσo "κακό" κάνει η τροφή που μου περισσεύει καμιά φορά και πως είναι με 4 αντί για 6 κατοίκους. Σήμερα είναι η 9η μέρα, είχα σκοπό να μετρήσω αύριο και να κάνω την αλλαγή, αλλά μέτρησα σήμερα που είδα τα μικρά και βρήκα νιτρικά 40ppm!!! Κάνω τώρα την αλλαγή και θα συνεχίσω να τηρώ το κάθε 3-4 μέρες να χω το κεφάλι μου ήσυχο. Λέτε να χουν επιπτώσεις τόσο συχνές αλλαγές στα μικρά; @Δίας, ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά μέχρι τώρα φαίνεται "υποφερτή" η κατάσταση μετά τους 2 που έφυγαν και τις πέτρες που έβαλα. Αν δω πως δεν "δουλεύει" στο μέλλον θα τον δώσω πάντως.
 49. 2 points
  Και άλλες σκόρπιες! Sent from my GM1913 using Tapatalk
 50. 2 points
×
×
 • Create New...