Jump to content

crisos

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Καλά το λές ρε GIN αλλά πώς το κάνουν??? Τα εκατοστά δεν λένε κάτι αν σκεφτεί κανείς ότι 5 από τα 14 έχουν ψαράκια έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατοστά αλλά δεν νομίζω ακόμα να ρισκάρω να τα ρίξω στο νερό παρέα με τα υπόλοιπα ψάρια! Τόσος κόπος να πάει χαμένος? Ας περιμένουμε ακόμα λίγες εβδομάδες! Η επόμενη ερώτηση είναι: Αν σε 5-10 ημέρες το αποφασίσω. Τα ρίχνω όλα μαζί ή ένα - ένα βλέποντας την αντίδραση των υπολοίπων ψαριών? Μήπως αν βάλω ενα είναι εύκολη λεία? Αν μπουν όλα μήπως τα χάσω όλα μαζί? Περιμένω τις απαντήσεις σας από την πείρα σας! Ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλησπέρα, και πάλι! Όσον αφορά το Nitra Zorb το έβαλα για τους εξείς λόγους: Αν κανείς διαβάσει τις εσώκλειστες οδηγίες της AQUAPHARMACEUTICALS θα δει ότι το Nitra zorb μπαίνει και σε καινούργια (άστρωτα ενυδρεία) για προληπτικούς λόγους, πρίν ανεβάσει το ενυδρείο αμμωνία! Απλά γιατί μαζεύει αμμωνία ΝΟ2, ΝΟ3 όσο το βιολογικό φίλτρο δυναμώνει και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ενυδρείου.Αρα θέλω να πιστεύω ότι η πρόληψη είναι ότι καλύτερο μπορεί κανείς να κάνει σε νέο ενυδρείο αν δεν θέλει να χάσει αλλά και να καταπονήσει τα ψάρια που φιλοξενεί! Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι οι επιλογή της τοποθέτησης του NITRA ZORB (Και της επαναφόρτησης του κάθε 4-5 ημέρες) είναι σε καλό δρόμο αφού στη 16 ημέρα ζωής του νέου ενυδρείου όλα δείχνουν καλά με πληθυσμό πλέον.... Τους 90 κατοίκους! Αμμωνία 0, NO2, NO3 0. Οσον αφορά τον άνθρακα Bio Chem Zorb εδώ τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα! Πραγματικά δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω με τις πραγματικά πολύ λίγες γνώσεις που έχω αν χρειάζεται μόνιμα άνθρακας στο ενυδρείο και οι γνώμες που έχω ακούσει από ανθρώπους που εμπιστεύομαι αλλά και το forum είναι διφορούμενες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο άνθρακας πέρα από θεραπεία, σε καινούργιο ειδικά ενυδρείο χρειάζεται για τη χημική διήληση και καθαρισμό του νερού σε μόνιμη βάση απλά γιατί αντικαθιστά χημικά την φυσική - χημική διήληση του νερού η οποία γίνεται συνέχεια μέσα από την φύση με διάφορους τρόπους. Να επισημάνω επίσης ότι το στήσιμο του ενυδρείου έχει γίνει με φύτεμα των φυτών όχι σε βυθό με υπόστρομα, αλλά σε τεχνητούς βράχους και ξύλα με την προσθήκη λιπάσματος σε ταμπλέτες και σιδήρου στο ενυδρείο για τον καλύτερο - ευκολότερο καθαρισμό του βυθού. Τέλος τα 2 Eheim σε συνάρτηση με το εσωτερικό φίλτρο του ενυδρείου (Το οποίο παρόλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή δεν έχει να κάνει με τίποτα σε σύγκριση με ένα Eheim 2217 όσον αφορά τη ροή! αλλά βέβαια είναι συμφωνώ ότι είναι τρομερά βολικό) δείχνουν να το καλύπτουν προς το παρόν μέχρι να ανέβει και άλλο ο πληθυσμός του, όπου και θα τοποθετηθεί τρίτο πιθανόν μαζί με Denitrator. Αυτά όσον αφορά τα μέχρι τώρα συμβάντα. Ευχαριστώ γα τις μέχρι τώρα απαντήσεις παρατηρήσεις σας οι οποίες είναι υπερβολικά χρήσιμες και ευχάριστες αλλά και τροφή για συζήτηση οι οποία παράγει επικοδομητικά συμπεράσματα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είχα στα 12 μου χρόνια ασχοληθεί με ενυδρείο ανεπιτυχώς αποφάσισα να ξαναασχοληθώ στα 33 μου μόλις πριν από 2 μήνες μέ ένα ενυδρίο 45 λίτρων με πολά προβλήματα και μέσα από συζητήσεις στο υπέροχο αυτό Site, διάβασμα στα forum του, την αμέριστη βοήθεια όλων εσάς, αλλά και γνωστών και φίλων, κατέληξα να προσπαθώ να στήσω ένα ενυδρείο 450 λίτρων, ελπίζοντας με καλά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πολύ για όλη αυτή την βοήθεια, και ελπίζω να συνεχίσω να μαθαίνω μέσα από αυτόν τον επικοδομητικό διάλογο!
 3. Καλησμπέρα και πάλι! Το EHEIM είναι το 2217 και από την προηγούμενη Παρασκευή πλέον είναι 2. Το ένα με SIPORAX και υαλοβάμβακα και το άλλο με βιόσφαιρες, 2 πακέτα άνθρακα τις aqua pharmaceutical, και δύο πακέτα nitra zorb. To εσωτερικό πλέον είναι με μακαρόνι, και ακόμα ένα απλό βιολογικό υλικό΄και υαλοβάμβακα. Ολα συνεχίζουν ομαλά στο στρώσιμο και πλέον ανεβάζω τις πρώτες photo να μου πείτε την γνώμη σας!
 4. Ολα καλα μέχρι κα σήμερα με τα μικρά! Η ερώτηση είναι τώρα, πότε μπορώ να τα ελευθερώσω μαζί με τα υπόλοιπα ψάρια στο μεγάλο ενυδρείο? (Τα έχω βγάλει από την γεννήστρα και τα έχω ακόμα ελέυθερα στο μικρό ενυδρείο των 45 λίτρων παρέα με 4 γατόψαρα και δύο πλακόστομα).
 5. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ! ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΤΡΑ ΕΒΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ 8. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΜΕΤΑ 25 ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΑ)ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 9 ΜΙΚΡΑ! ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΝΕΤΑΙ. ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΥΘΗΚΕ. ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ.... ΑΛΛΑ 5 ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ! ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ! ΤΑ ΜΑΖΕΨΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 14 ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...
 6. Καλησπέρα, Καλημέρα, Χρόνια ΠΟΛΛΑ! Ελπίζω να καταναλώσατε όλοι άφθονο αρνί κ.λ.π. Το ενυδρείο από την μεγάλη Παρασκευή βρίσκετε σε πλήρη λειτουργία! Φυτεψα διάφορα φυτά σε τεχνιτούς βράχους χωρίς υπόστρωμα, και με βυθό 1-2 εκατοστών με λεπτό χαλαζιακό χαλίκι αλλά και σημεία με άμμο (60-40%). Σύντομα θα προσθέσω photo! Ολα δείχνουν καλά σήμερα που γύρισα σπίτι (έλειπα 4 ημέρες) και αύριο θα ξεκινήσω να προσθέω ψάρια από το παλιό 45lt. Το οποίο θα κρατήσω για γένες. Τώρα όσον αφορά εξοπλισμό. Στο εσωτερικό φίλτρο πέταξα τα όσα είχε και έβαλα μία στρώση μακαρόνι ψιλό, 2 πακέτα άνθρακα 10oz Bio chem zorb και τέλος υαλοβάμβακα. Πρόσθεσα ένα εξωτερικό eheim μόνο με βιολογικό φίλτρο! Αυτά πρός το παρόν από εξοπλισμό και βλέπουμε στην συέχεια. To ενυδρείο είναι πραγματικά όπως μου είπαν πριν το αγοράσω υπέροχο! Οποιος το έχει βάλει στο μάτι και το σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα σε αγορα! Αύριο αν όλα πάνε όλα καλά photo και συνέχεια με περισσότερες λεπτομέρειες. 2 ερωτήσεις μέχρι τότε: 1) Σήμερα που επέστρεψα σε μερικά σημεία στους βράχους βρήκα κάτι σαν πάχνη ή ιστό αράχνης θα έλεγα! Μπορεί κάποιος να μου πεί τι είναι? 2) Στο 45lt που έχω δεν μπορώ να σταματήσω την συνεχόμενη άνοδο NO3 παρά μόνο με Nitra zorb! Σήμερα γύρισα μετά από 4 ημέρες και η γενήστρα που έχω μέσα με τα μικρά molly είναι καφέ από την άλγη και το NO3! Yπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Αυτά για σήμερα! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
 7. Πήρα μια γεύση από μερικά ψάρια. Μέσα από το Site. Μία ακόμα ερώτηση. Άμμος? Είναι καλή ,λειτουργική? Μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε ένα σημείο του βυθού και παράλληλα χαλίκι? Την δέχονται τα ψάρια ή δημιουργεί πρόβλημα?
 8. ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ JUWEL VISION 450. ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΤΕ!!!! ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ - ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΔΕΑ. 1) ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΩΝ 45 ΛΙΤΡΩΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ- ΕΝΑ, Ή ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ? 2) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 45 ΛΙΤΡΑ? 3) ΤΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΨΑΡΙΩΝ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ? (ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΗΡΕΜΑ ΨΑΡΙΑ). 4) ΦΥΤΑ? ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΝΙΚΑ? 5) ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ TETRA K.Λ.Π. Ή ΜΟΝΟ ΧΑΛΙΚΙ? ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΟΥΣ ΜΕ ΤΡΥΠΕΣ ΓΙΑ ΦΥΤΑ? 6) ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ? (ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΑΝΤΑ) ΟΠΩΣ CO2, ΦΙΛΤΡΟ UV, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΙΛΤΡΟ Κ.Λ.Π.? 7) ΤΙ ΑΛΛΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
 9. TA ΜΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ! ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο.Κ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ GIN, ( ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ GIN!!!) ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΑ, ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ 8 ΚΑΙ Ο ΠΛΥΘΗΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΤΩΝ 50 LT ΑΥΞΕΝΕΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟ FORUM. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 10. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΘΥΛΗΚΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ???? ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΕΝΗΤΟΥΡΙΑ? ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΖΗΤΑΜΕ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΤΟΚΑ Η ΟΧΙ?? ΕΧΩ GLOW LIGHT, ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥΣ, ΡΟΔΟΣΤΟΜΑ ΚΑΙ 2 ΚΛΟΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΜΕ ΘΗΛΥΚΟ?? ΠΟΤΕ ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ?? ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ. ΨΑΧΝΩ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!!!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ
 11. ΞΑΝΑ ΕΔΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ! ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ! ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ 1 ΖΕΥΓΑΡΙ MOLLY! H ΘΗΛΥΚΕΙΑ ΕΓΓΥΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΣΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ! ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ! ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 10-12 ΜΙΚΡΑ MOLLY ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑ ΜΕ ΑΠΟΧΗ (ΤΕΛΙΚΑ 9) ΚΑΙ 2 ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΘΩς ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΩ! ΥΠΟΘΕΤΩ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ 10ΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΨΑΡΙΑ! ΑΓΟΡΑΣΑ ΓΕΝΝΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΤΑ 9 ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΕΣΑ! ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ: 1) Η ΘΗΛΥΚΙΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΓΕΝΝΑ??? (ΟΙ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΔΕΙΑ). 2) ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΙΣΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ? Η ΘΑ ΤΑ ΦΑΕΙ? (Η ΓΕΝΝΙΣΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΣΙΤΑ. 3) ΘΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ? ΠΟΣΟΥΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!!!!!!
 12. Καλησπέρα και πάλι. Ολα καλά απ' ότι φένεται και σήμερα! Να προσθέσω καθόλου αλάτι? Θα κάνει καλό? Αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει! Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια!
 13. Ευχαριστώ πολύ για τις τόσο πολλές και άμεσες απαντήσεις καθώς επίσης και για το καλοσόρισμα! Ψάρια είναι δεδομένο ότι δεν προσθέτω προς το παρόν και μάλλον το μέλλον. Για τα φυτά δυστυχώς δεν γνωρίχω την ονομασία τους. Είναι σίγουρα πλατύφυλλα και αρκετά απλά σαν είδος αν κρίνω σωστά από αυτά που μου είπαν στο κατάστημα! (Τους έχω εμπιστοσύνη). Το ευχάριστο είναι ότι σήμερα (ενώ μέχρι χθές το βράδυ στις 1:00 τα πράγματα είταν απελπιστικά, οι κλόουν κολυμπούσαν ελάχιστα και τις περισσότερερες φορές χωρίς ισσοροπία ή και ανάποδα, τα γατόψαρα ήταν ακίνητα και σχεδόν πεθαμένα, και όλα τα άλλα είχαν έντονη ανησυχία με δυσκολία στην αναπνοή) τα πράγματα δια μαγείας έφτιαξαν ή έτσι δείχνουν! Όλα τα ψάρια συνήρθαν, οι δείκτες είναι φυσιολογικοί, έφαγαν κανονικά (χθές δεν έφαγαν καθόλου) και το ενυδρείο είναι πεντακάθαρο! Μάλλον απέδωσαν οι προσευχές μου Ή το Νitra Zorb το οποίο μαζί με το νέο φίλτρο έφτιαξε τα πράγματα! Στη συνέχεια.... Τί προτείνετε αγαπητοί φίλοι? Μετρήσεις καθημερινά, νερό αλλαγή 25% κάθε 15 ημέρες? Φώς έχω ανοικτό περίπου 10-12 ώρες ημερισίως. Είναι καλά? Η λάμπα δεν έχω ιδέα τί είναι. Σίγουρα είναι Philips αλλά μάλλον δεν είναι ειδική για ενυδρείο. Επαναλαμβάνω ότι είναι 45 λίτρα σε μορφή γυάλας! Οσον αφορά το μικρό τώρα 28 Lt, τα πράγματα εκεί δείχνουν τέλεια παρόλες τις αντίξοες συνθήκες! Σήμερα έκανα αλλαγή νερού και καθάρισα την καφέ άλγη που είχε εμφανιστεί σε 2-3 σημεία! Ολα εκεί δείχνουν καλά και δεν έχει ανεβάσει αμμωνία ή Νο2 μόνο λίγο Νο3. Οι μονομαχίνες δεν κυνηγιούνται πια (μόνο στην αρχή 7 ημέρες) και φαίνετε να έχουν αποδεχτεί τα χρυσόψαρα (αμοβαία). Ph σε αυτό δεν έχω μετρήσει! Σκοπεύω να το κάνω άμεσα. Θερμοστάτη σε αυτό δεν έχω! Τα ψάρια ζούνε σε θερμοκρασία δωματίου!!!! Περίπου 20-22 βαθμούς. Αυτά τα λίγα για σήμερα Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και τις συμβουλές! Περιμένω οτιδήποτε πιστεύετε ότι μπορεί να με βοηθήσει να κάνω καλύτερα τα πράγματα. Επισυνάπτω Photo από το 45 λίτρων για να σας διαφωτήσω περισσότερο για τα φίλτρα και την κατάσταση του ενυδρείου! Δείτε την πατέντα που έκανα για να βάλω εξωτερικό φίλτρο! Βακτήρια τώρα που το φίλτρο το εξωτερικό είναι 3 ημερών, προσθέτω κάθε ημέρα?, πόσα ml?
 14. το χρυσόψαρο το έβγαλα! 15 μικρά (κοπάδι) 5 γατόψαρα 2 κλόουν
×
×
 • Create New...