Jump to content

xenofon

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. xenofon

  Photo reef

  Νίκο εκείνο το γκόμπι που έβαλα, εξαφάνισε την άλγη που είχα στον αραγωνίτη σε λιγότερο από μία εβδομάδα.Σε ότι αφορά την αλγη που έχω στην πλάτη του ενυδρείου,υποχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Τα σαλιγκάρια κάνουν καλή δουλειά σε συνδιασμό με φουλ αντιφώσφορο.
 2. xenofon

  Photo reef

  Να και οι φωτογραφίες του ενυδρείου.Και μία με το sump. Σχόλια και υποδείξεις δεκτά. Ζητάω συγνώμη για την ποιότητα.Ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω.
 3. Αν έχεις τον nidal για συμβουλάτορα τότε είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξεις ένα ωραίο δισκοενυδρείο. Σε ότι αφορά το Ph η γνώμη μου είναι ότι ο ασφαλέστερος τρόπος μείωσης του είναι με την χρήση CO2 και ιδιαίτερα μαζί με έναν ph controller. Είναι ένα παραπάνω έξοδο,αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από πιθανές απότομες πτώσης του PH. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το discus buffer της seachem(κατά πολύ φτηνότερη λύση). Σχετικά με την άλγη, κάνε μετρήσεις να δεις τις παραμέτρους του νερού σου, πρόσθεσε μία ομάδα από sae και ελλάτωσε λιγάι την φωτοπεριοδό σου. Βάλε ικανό αριθμό φυτών και ξύλων, ώστε να προσφέρεις στους δίσκους σου μέρη για να κρύβονται. Μην σε φοβίζει που κρύβονται όταν υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο που έχεις το ενυδρείο. Δώστους χρόνο να προσαρμοστούν στο περιβάλλον που τους έχεις φτιάξει.Ξέρεις θέλει κάποιο χρόνο αυτό. Ίσως πάλι τα φώτα σου να είναι πολύ δυνατά. Ακολούθα την ρουτίνα της συντήρησης(αλλαγές νερού,τάισμα,λίπανση),εξοπλίσου με υπομονή και όλα τα στρώσουν με τον χρόνο. Κάποιοι ποιό έμπειροι ίσως να έχουν να σου πουν περισσότερα.
 4. xenofon

  Νεό reef

  Παιδιά πραγματικά έχω πρόβλημα με την photo. Θα προσπαθήσω το βραδάκι που θα γυρίσω από την δουλειά να την ξαναστείλω.
 5. xenofon

  Νεό reef

  Ύστερα από 2 χρόνια ενασχόλησης με τον μαγικό κόσμο των δίσκων,είπα να μπω και λίγο στο αλατάκι. Ξεσκονίζω λοιπόν το παροπλισμένο ενυδρείο μου(rio 180),φτιάχνω μία βάση, ένα sump, σκίμμερ, λάμπες κλπ και έτοιμο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστίσω όλους εσάς που με τις γνώμες και τις εμπειρίες σας, που μεταφέρετε στο forum, αποτελέσατε για εμένα την καλύτερη πηγή πληροφοριών. Λίγα λόγια για το σύστημα: Ενυδρείο 200 λίτρα και sump 150 λίτρων. Εξωτερική υπερχείληση tunze και αντλία επιστροφής eheim 1200 λιτ/δετ. 2 maxijet 1200 και 1 maxijet 900 για εσωτερική κυκλοφορία. 2 ακτινικές Τ8 και 2 Τ5 sylvania aquastar 10000k(σύντομα θα προστεθεί και άλλη μία) . Στο sump 2 λίτρα siporax, άνθρακας και αντιφώσφορο. Σκίμμερ turboflotor 1000 εσωτερικά μέσα σε sump. 17 κιλά ζωντανός βράχος και σκοπό να φτάσουν τα 20 με 25. Παραθέτω μία γενικά photo περιμένοντας τις γνώμες και τις υποδείξεις σας.
 6. Σήμερα το πρωί που πήγα να αδειάσω το δοχείο συλλογής του skimmer είδα έκπληκτος ότι ενώ η ροή του νερού ήταν κανονική, δεν τραβούσε όμως αέρα, με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι χαρακτηριστικές φυσαλύδες. Εξέτασα προσεχτικά τις διάφορες συνδέσεις μην τυχόν είχε φύγει τίποτα από την θέση του, αν είχε βουλώσει κάποιο σωληνάκι, αλλά δεν παρατήρησα κάτι. Το Skimmer είναι το turboflotor 1000 της AMedic τοποθετημένο μέσα στο sump. Παρακαλώ την βοήθεια σας
 7. Αγαπητοί φίλοι δεν έχω παρά να μεταφέρω την δική μου εμπειρία σχετικά με τα όλο θέμα. Πριν ενάμιση χρόνο παρέλαβα και από τότε χρησιμοποιώ συνεχώς RO από το ηλεκτρονικό κατάστημα SEAME, για αλλαγές νερού σε ενυδρείο 550 λίτρων που διατηρεί δίσκους. Έπειτα από τέτοια χρήση το νερό που δίνει η συσκευή παραμένει KH , GH στο μηδέν, χωρίς να αλλάξω το παραμικρό(μεμβράνη κλπ). Και όλα αυτά με ένα κόστος μαζί με τα μεταφορικά περίπου 100 ευρώ. Και ρωτάω: η συσκευή αυτή έχει βγάλει τα λεφτά της ναι ή όχι. (Υπόψην από ότι βλέπω μπορεί άνετα να χρησιμοποιήθει για 2 χρόνια τουλάχιστον για την ίδια συχνότητα αλλαγών). Αυτές την ημέρες σκοπεύω να αγοράσω μία RO 4 σταδίων με DI,μαζί με τα ανταλλακτικά τους, μαζί με μία έξτρα μεμβράνη, όλα αυτά με 150 ευρώ, συν 15 ευρώ τα μεταφορικά. Για πείτε μου μπορώ να αγοράσω κάτι τέτοιο στην ελλάδα; Τώρα αν αγανακτώ με όσους ψωνίζουν από το Internet δεν θα το έλεγα. κάθε ένας γνωρίζει το συμφέρον του και αναλόγως πράττει. Αγανακτώ όμως όταν βλέπει την ίδια συσκευή, είτε είναι φίλτρο,skimmer,UV,RO να στοιχίζει εδώ στην ελλάδα 2 φορές πάνω.
 8. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Το μοντέλου έιναι ίδιο με το δικό σου, αλλά στην δίπορτη έκδοση, 1400 πάντα, με σπόρ εμφάνιση,νομίζω είναι το VTR. Ζάντες αλουμινίου,προβολείς ομίχλης, αεροτομή, χειρισ΄τηρια στο τιμόνι κλπ. Το έχουν προσφορά στα 14200 ευρώ. Μάλλον σε αυτό θα καταλήξουμε.
 9. Τη τελευταία εβδομάδα η γυναίκα μου έχει γυρίσει όλες τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων(και μαζί της σέρνει και εμένα), προς αναζήτηση αυτοκινήτου. Ύστερα από πολλή σκέψη κόλλησε στο citroen c4 coupe 1400. Παρακαλώ τις γνώμες σας σχετικά με αυτό το μοντέλο. Όχι τίποτε άλλο να ησυχάσω και εγώ λιγάκι μπας και κάνω και μία αλλαγή νερού επιτέλους.
 10. Οπότε ΤΑΝ με βλέπω να πηγαίνω σε κλασσικές λύσεις μάλλον. Από αυτές έχεις κάποιες να προτείνεις; Είτε από ελλάδα είτε από εξωτερικό.
 11. Οπότε μου προτείνεις αντί για 4-5 κλασικούς κυκλοφ. να πάω στην επιλογή turbelle stream 6000 για τα λίτρα που έχω. Απλά το μόνο που κολλάω είναι ότι άκουσα πως μερικές φορές κολλάνε, ιδίως όταν υπάρχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό, αλλά όπως και να το κάνεις άλλο ένας κυκλοφ. και άλλο 5. Και μόνο από την κατανάλωση ρεύματος να το δεις συμφέρει. Κάτι άλλο που μου ξενίζει είναι αν θα αφήνει νεκρό περιοχή στην κυκλοφορία.....οπότε δώρον άδωρον το χρήμα που σκας. Περιμένω τις εμπειρίες σας.
 12. Αφού το σκίμμερ ,η tunze υπερχύληση έδωσε και αυτή το παρόν, η γαλβανιζέ βάση έιναι στην θέση της, το επόμενο βήμα είναι η αγορά των κυκλοφοριτών. Θυμίζω ότι το ενυδρείο είναι το rio180 200 λίτρων περίπου. Επειδή δεν μου αρέσει η εικόνα(και μόνο που το φαντάζομε) των τεσσάρων με πέντε κλασικών κυκλοφοριτών στο ενυδρείο, σκέφτομε η κυκλοφορία του νερού να γίνετε με μία tunze turbelle stream 6000 με speed contr;oller. Διάβασα ότι η παροχή του νερού γίνετε με την μορφή κώνου και μπορεί να δώσει από 2500 έως 7000 l/h. Ξέρω ότι είναι μία τσουχτερή λύση αλλά είμαι διατεθημένος να το υποστώ αν τελικά αξίζει. Εσείς τι λέτε; Εχει κανείς δουλέψει με αυτούς τους κυκλοφορητές και ποιά είναι η γνώμη σας;
 13. 230 ευρώπουλα μαζί με τα μεταφορικά από aquaristik.net Και παράδοση από ups σε μία περίπου εβδομάδα στο σπίτι σου. Έτσι για να μην μπλέκεις με τα ελληνικά ταχυδρομεία...
 14. Mano κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Μήπως ξέρεις πόσο στοιχίζει αυτό το κουτί της υπερχείλησης στην ελληνική αγορά ή και από ποιό site του εξωτερικού μπορώ να το παραγγείλω;
 15. Ακριβώς αυτό είναι που θέλω να κάνω. Την σταδιακή κατασκευή ενός reef ενυδρείου ώστε να μην πέσει όλο μαζί το οικονομικό βάρος. Για τον λόγο αυτό προσπαθώ ότι αγορές κάνω να έχουν το μεγαλύτερο χρονικό βάθος απόσβεσης. Αυτό που με ταλανίζει είναι η πιθανή κατασκευή ενός sump, για να ξεμπερδέψω από εξωτερικά φίλτρα.(και κόστος είναι και αργότερα θα μου μείνουν αμανάτη όταν ο βράχος αναλλάβει όλο το βιολογικό φορτίο). Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πλέον εφικτό λόγο του ενυδρείου(rio180) και της εργοστασιακής βάσης που έχω ήδη παραγγείλει.
×
×
 • Create New...