Jump to content

ERMIS

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Location
  Κερατσίνι

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Να τα βάλεις σε 1 σακκούλα με νερό απο το ενυδρείο (όπως όταν τα αγοράζεις). Εναλλακτικά σε 1 βαζάκι με καπάκι. Απλά μη μείνουν μέσα πολύ. Τώρα αν θα τα δεχτεί πίσω το petshop είναι ενα άλλο θέμα.
 2. Προσοχή γιατι υπάρχουν ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ καταστήματα χωρίς ίχνος after sales support. Η ιστορια με το θερμαντήρα που παραλίγο να "κάψει" τα ψαράκια αλλα και εμένα είναι οτι ενώ το κατάστημα με γνώριζα (εχω αγοράσει πολλά πράγματα απο εκεί και φίλτρο και θερμαντήρα και ψάρια κλπ κλπ.) επειδή δεν είχα φυλλάξει την απόδειξη ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να με εξυπηρετήσει! ΕΛΕΟΣ!! 4 μηνών θερμαντήρας. Αναγνώρισε οτι τον είχα πάρει απο εκεί αλλα ο προμηθευτής...χωρίς απόδειξη ΔΕΝ!!! ΑΝ επερνα ενα άλλο όμως θα μπορούσε σε μια βδομάδα να του πώ χάλασε. Ομως δε θέλω να ξαναπάρω τίποτα απο εκεί. Φυσικά και άλλοι.
 3. Λοιπον πρέπει να βρήκα τί έφταιγε! Διστυχώς ο θερμαντήρας μου έπαψε να λειτουργεί. Αναβε μόνο το λαμπάκι. Παρατήρησα όμως οτι είχε διαρροή ρεύματος (όταν τον ακούμπησα αναμμένο). Μόλις τον έβγαλα, τα ψαράκια άρχισαν να συμπεριφέρονται νορμαλ!! Τα επηρέαζε η διαρροή αυτή. (αφού δε πάθανε ηλεκτροπληξία...)!
 4. Πάντως εγώ που το αφαίρεσα δεν είχα καμία απώλεια. Δεν άδειασα όλο το νερό φυσικά... Μόνο το 1/2. Δε ξέρω αν έχουμε το ίδιο φίλτρο μέσα, εμένα ήταν στο πίσω μέρος του ενυρδείου και είχε σιλικόνη μαύρη δεξια κι αριστερά 1 λεπτή λωρίδα. Πρόσβαση έχεις και απο τα δεξιά και απο τα αριστερά και βουτάς όλο το ξυραφάκι μέσα (να μην είναι απο τίποτα χρώματα κλπ καθαρό εννοείται). Βγάζοντας ακόμα και τη μισή σιλικόνι το πλαστικό φίλτρο ξεκόλησε σχεδόν μόνο του. Μετά καθαρίζεις το τζαμάκι (αν έχεις καθαρή ξύστρα καλύτερα. Τη βιολογία του παλιού φίλτρου τη βάζεις στο καινούριο. Ετσι έκανα και όλες οι μετρήσεις μου και τα ψαράκια είναι οκ εδώ και 1 βδομάδα! Μπορεί να τρομάξουν ... αλλά είναι σα να χρησιμοποιείς σκούπα βυθού. Πάλι τρομάζουν. Πάντως δε μου πήρε πάνω απο 5 λεπτά η διαδικασία και είχα ρίξει και τροφή σε 1 μεριά ώστε να μαζευτούν εκεί και να μη φοβηθούν!
 5. Το ξεκόλησα και έβαλα άλλο όμως εσωτερικό. Αν εννοείς αυτό που είναι πάνω στο ενυδρείο. Πήρα 1 λεπίδα (κόφτη) και πανεύκολα βγήκε. Μετα τρίβεις να φύγουν τα υπολοίματα. Καλό θα είναι να το κάνεις όταν αλλάζεις νερό, ώστε να μην είναι γεμάτο και να ψάρια να είναι χαμηλά!
 6. ERMIS

  Απορία για Eheim 2010

  Ναί δουλεύει μια χαρά! Μάλιστα είδα τεράστια διαφορά και πεντακάθαρο νερο απο το προηγούμενο που ήταν και βιολογικο. Προφανώς αυτό φιλτράρει περισσότερα λίτρα! Το έβαλα αφού πρόσθεσα λίγη "μπιχλα" στο φίλτρο απτο παλιο οπότε έστρωσε. Βιολογικό δε ξέρω αν είναι απαραίτητο, μετά απο τα αποτελέσματα που είδα.
 7. ERMIS

  Απορία για Eheim 2010

  Πολύ καλή λύση. Το παραπάνω φίλτρο δεν είναι καλό?? Για κάποιο λόγο δε θέλανε να μου το πουλήσουν κανένα εσωτερικό φιλτράκι...και προωθούσαν εξωτερικό. Οκ καλό το εξωτερικό, αλλά για πολύ μεγαλύτερα ενυδρεία... Οπότε επέμενα και πήρα αυτό που κάνει για τα 2πλάσια λίτρα μου.
 8. Λοιπόν το ενυδρείο έχει καινούριο φιλτράκι που παρέχει και οξυγόνο στο νερό. Εχω + αεραντλία ή οποία δεν είναι απαράιτητη, καθώς και μερικά φυτα. Το ανεμιστηράκι τώρα είναι κλειστό μόνιμα (μιας και η θερμοκρασία ελέγχεται απο το θερμοστάτη πλέον). Η τρύπα...δεν είναι τεράστια και καλύπτεται απο το ανεμιστηράκι. Εβαλα και μια πετσέτα και την έκλεισα. Το περίεργο είναι οτι μένουν σε εκείνο το σημείο αλλά όχι μόνο στην επιφάνειά του νερού....λες και έχει μέλι! Βάζω φαγητό στην άλλη άκρη πετάγονται για φαί και γυρίζουν πάλι στο ίδιο σημείο. Πολύ περίεργο. Σήμερα θα ανοίξω το καπάκι να δω. τί θα κάνουν. Μου κάνει όμως τρομερή εντύπωση θα ανεβάσω photo να δείτε.
 9. Οχι! απο την αλλη μερια.
 10. Καμία ιδέα? Το φαινόμενο συνεχίζεται. Εβαλα μια πετσέτα για να μη μπαίνει φώς απο πάνω...(που είναι το ανεμιστηράκι) αλλά τίποτα. Είναι πολύ περίεργο να βλέπεις 10 ψαράκια το 1 πάνω στο άλλο σε 1 γωνία. Και το υπόλοιπο ενυδρείο άδειο.
 11. Η ενα αυτοσχέδιο γάντι...με σακκούλα κλπ.
 12. Γαντάκια κουζίνας που καλύπτουν το μισό μπράτσο δε κάνουν (εννοείται καθαρά και μόνο γι αυτή τη δουλειά).
 13. Το ενυδρείο μου 60λίτρα, έχει αρκετά ψαράκια ζωότοκα. Απο πάνω εχω ανοίξει 1 τρύπα με 1 ανεμιστηράκι για τους καλοκαιρινούς μήνες....που τα πήγε αρκετά καλα! Παρατηρώ τώρα (που είναι κλειστό το ανεμιστηράκι) οτι τα ψάρια μαζεύονται όλα σχεδόν απο κάτω του...σα να θέλουν να δούν μέσα απο τον ανεμιστήρα! Συνοστίζονται...και μαζεύονται όλα εκεί! Αφού βάζω φαγητό απο την άλλη για να φύγουν. Καμια ιδέα?
 14. Πηρα το παραπάνω εσωτερικό φίλτρο και το έβαλα στο μιρκό ενυδρείο μου 60λίτρα. Το φίλτρο έχει μόνο σφουγγάρι. Πρέπει να βάλω και μακαρόνι μέσα ή κάτι άλλο? Να του κάνω καμια μετατροπή.? Γενικά "απογοητεύτηκα" που δε δέχεται βιολογικό υλικό (ενώ σε όγκο σα φίλτρο είναι μεγάλο), ενώ κάτι κινέζικα έχουν και μακαρόνι...
 15. Εχω λίγα φυτά (ανούμπια, ντοματιά (καπως ετσι) και αλλο ενα που δε θυμάμαι και λίγα κερατόφυλα. Τώρα θα κανω μετρήσεις. Ευχαριστω.
×