Jump to content

ΤΙΤΣΕΡ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  19
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος ΤΙΤΣΕΡ

 • Γενέθλια 24/09/1964

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  720 λίτρα κοινόβιο γλυκού, θαλασσινό 1ο 600 λίτρα .θαλασσινό 2ο 680 λίτρα .

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Happy Birthday ΤΙΤΣΕΡ!

 2. Μαζί με όσα σου προτείνουν να κάνεις έλεγξε την πιθανότητα να έχει εγκλοβιστεί θήλακας αέρα σε κάποιο τμήμα του φίλτρου. Ανύψωσε το φίλτρο όσο μπορείς για να μειώσεις την μανομετρική πίεση. Αύξησε την διατομή στους σωλήνες και μείωσε το μήκος τους. Εάν έχεις κάποια αντλία σύνδεσέ την εν σειρά με την είσοδο του φίλτρού για λίγα λεπτά. Καλή επιτυχία.
 3. ΤΙΤΣΕΡ

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΚΑΦΕΜΠΑΡ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Κάτι άκουσα από φίλο ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ μπαρ AVENIU στη Λεωφόρο Νίκης 13 στη Θεσσαλονίκη θα προσφέρει δωρεάν κοπή πίτας σε σάιτ (φίλων ενυδρείων), αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Θα περάσω το μεσημέρι να τον ρωτήσω και θα σας γράψω σχετικά.
 4. ΤΙΤΣΕΡ

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΚΑΦΕΜΠΑΡ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Παιδιά εγώ είμαι μέσα για την συνάντηση. θα παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις και θα έρθω.
 5. ΤΙΤΣΕΡ

  ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΚΑΦΕΜΠΑΡ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ελπίζω ο ίδιοκτήτης του καφε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, όντας χομπίστας ο ίδιος, να αποτελέσει εξαίρεση και να κρατήσει το ενυδρείο όπως είναι, γιατί πραγματικά είναι πολύ όμορφο.
 6. Φίλοι χθες πήγαμε σε ένα καινούργιο καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη και πάθαμε πλάκα. Έχει μέσα ένα τεράστιο ενυδρείο πάνω από τρία μέτρα (3μ)!!! με ψάρια (περισσότερα από 100 ψάρια σίγουρα) και καθίσαμε στο σαλόνι μπροστά στο ενυδρείο. Το ενυδρείο και το όλο θέαμα είναι εντυπωσιακό. Μίλησα με τον ιδιοκτήτη είναι χομπίστας και μου είπε ότι κατασκευάζει τρία ειδικά φωτιστικά νερού 4,5 τετραγωνικά μέτρα (χωρίς Ψάρια αυτή τη φορά) για μπακράουντ πίσω από τα μπουκάλια του μπαρ. Το ενυδρείο πάντως είναι φανταστικό.Το μπαρ είναι στη Λεωφόρο Νίκης 13 και λέγεται AVENIU.
 7. ΤΙΤΣΕΡ

  αυτοκρατορας

  Γεια σου. Έχεις ένα ψάρι που που θα σε γοητεύει συνεχώς όσο μεγαλώνει άλλοτε με τις ιδιοτροπίες του άλλοτε με τις αλλαγές του. Έχω και εγώ ένα αυτοκτατορικό imperator που το αγόρασα πριν από 13 μήνες (σε άγνωστη ηλικία περίπου στα 13 εκατοστά). Ξεκίνησε να βγάζει κίτρινες γραμμές πριν από τέσσερις μήνες περίπου και τώρα είναι στο στάδιο που το 80% των κίτρινων οριζόντιων γραμμών έχουν αντικαταστήσει τις κυκλικές μπλέ. Η περιοχή γύρω από το στόμα έχει ασπρίσει ενώ εμφανίστηκε και η μαύρη μάσκα γύρω από την περιοχή των ματιών. Η αλλαγή είναι ιδιαίτερα αισθητή τον τελευταίο μήνα. Στο ενυδρείο (680 λίτρα) ζει μαζί με ένα yellow fox,ένα υπερμεγέθες blue tank, ένα yellow tank, τρεις βαλιστές, δύο κλόουν, ένα σκιουρόψαρο, ένα ντόμινο ντάμσελ, τρια πάφερ, έναν ακόμη γιατρό και ένα wrasse. To ενυδρείο είναι fish only. Είναι ψάρι που του αρέσει να κυριαρχεί αλλά ποτέ δεν σκότωσε κάποιο νέο επισκέπτη. Νομίζω είναι από τα πιο εντυπωσιακά ψάρια τόσο στη φύση όσο και στα δικά μας ενυδρεία. Καλό μεγάλωμα............
 8. ΤΙΤΣΕΡ

  Θερμανση σε ΠΟΛΛΑ λιτρα

  Η απάντηση είναι "πίνακας αυτονομίας" με ρελέ, (δεν είναι ακριβός και βρίσκεται σε όλα τα καταστήματα θέρμανσης), αλλά υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις. Χρειάζεσαι κάποιον που να γνωρίζει καλά από ηλεκτρολογικά λεβητοστασίου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν θερμοστάτη χώρου δύο επαφών με ακόμη μία ηλεκτροβάνα και μια βαλβίδα διαφορικής πίεσης. Στο κατάστημα που σου περιέγραψα το σύστημα λειτουργούσε και για να θερμάνει τον χώρο στέλνοντας το νερό των 70 βαθμών σε φανκόιλ. θα μπορούσα να σε βοηθήσω αλλά είμαστε δυστυχώς πολύ μακριά.
 9. ΤΙΤΣΕΡ

  Θερμανση σε ΠΟΛΛΑ λιτρα

  Θα σου περιγράψω μια απλή και πετυχημένη εφαρμογή θέρμανσης με λέβητα που εγκατέστησα πριν από λίγα χρόνια σε επαγγελματικό μαγαζί ενυδρείων στην Θεσσαλονίκη. Η έξοδος της θερμοκρασίας νερού είναι περίπου στους 70 βαθμούς κελσίου (ανάγκη θέρμανσης σωμάτων και αποφυγή υγροποίησης στο λέβητα), υπάρχει μία θερμομικτική βάνα αναμίξεως , ένας κυκλοφορητής, μία ηλεκτροβάνα και ένας ανοξείδωτος εμβαπτιζόμενος θερμοστάτης νερού. Οι σωληνώσεις είναι από πολυπροπυλαίνιο 20 χιλιοστών σε απευθείας επαφή με το εσωτερικό κάθε ενυδρείου το οποίο διαπερνούν σε σχήμα ανάποδου Π μόνο μία φορά το κάθε ένα. Οι σωλήνες βέβαια που κάνουν την αρχική διανομή είναι διαφορετικών διαμετρημάτων (αποτέλεσμα μελέτης παροχής ). Η λειτουργία ήταν αποτελεσματική και ο επαγγελματίας φίλος, ήταν πολύ ικανοποιημένος και από θερμοκρασίες αλλά κυρίως από οικονομία. (Το κατάστημα ξενοικιάστηκε και εγκαταστάθηκε δίπλα, δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω το ίδιο και στο νέο του μαγαζί). Για την περίπτωσή σου θα χρειαστείς πιστεύω ένα ανάλογο σύστημα. Δηλαδή βάνα αναμείξεως θερμομικτική (ηλεκτρική ή χειροκίνητη), ηλεκτροβάνα, κυκλοφορητή και ανοξείδωτο θερμοστάτη. Το πολυπροπυλαίνιο (γνωστό ως θερμοκολλητή σωλήνα) είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό , έχει τρομερή αντοχή στη διάβρωση και δουλεύεται πολύ εύκολα. Για τον υπολογισμό των μέτρων και την επιφάνεια των σωλήνων που θα βυθίσεις στο ενυδρείο αρκούν απλοί υπολογισμοί, αφού πρώτα καταλλήξεις στις διαστάσεις της δεξαμενής και τα υλικά κατασκευής και μόνωσής της. Σου εγγυώμαι ότι το σύστημα θα είναι οικονομικό και αποτελεσματικό.
 10. ΤΙΤΣΕΡ

  Pomacanthus Imperator

  Αγαπητοί φίλοι θα ήθελα να μου πει , αν γνωρίζει κάποιος, το χρονικό διάστημα που συνήθως απαιτείαται για να μετατραπούν τα χρώματα και σχήματα ενός ανήλικου Pomacanthus imperator, σε αυτά του ενήλικα, από την στιγμή που θα εμφανιστούν οι πρώτες κίτρινες οριζόντιες γραμμές και έπειτα.
 11. ΤΙΤΣΕΡ

  καλώς σας βρήκα

  καλώς ήρθες και καλή συνέχεια
 12. ΤΙΤΣΕΡ

  Φιλτρανση για Fish-only

  Γεια σου από εμένα , εύχομαι καταρχήν κάθε επιτυχία στο σχέδιό σου.Νομίζω μπορείς να το πετύχεις αν είσαι πολύ προσεκτικός και δεν υπερβείς την ανεκτικότητα και την ετοιμότητα του συστήματος που θα στήσεις σε αριθμό ψαριών. Στο παρελθόν έχω επιχειρήσει παρόμοιο σύστημα και δεν είχα την αναμενώμενη επιτυχία , νομίζω όμως ότι είχε να κάνει κυρίως με την βιασύνη μου και την απληστία μου όσον αφορά τον αριθμό των ψαριών που έβαζα στο σύστημα.Λάθη που σε συμβουλεύω να μην κάνεις. Τα δύο δικά μου θαλασσινά ενυδρεία βασίζονται σε συστήματα με σαμπ, χωρίς ζωντανό βράχο ,αλλά με μεγάλη ποσότητα υλικών αποικίας βακτηριδίων και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Διάβασε προσεκτικά ότι αφορά την βιολογία του θαλασσινού ενυδρείου και κάνε προσεκτικές κινήσεις. Καλή επιτυχία.
 13. ΤΙΤΣΕΡ

  Ιστιοπλοϊα

  Χαίρομαι για το θέμα που ανοίξατε παιδιά , θα πω κι εγώ δυο λόγια .Στην ιστιοπλοία με έβαλε ο φίλος μου ο Θανάσης ,ξεκινώντας με ένα ψάρεμα τόνου ανοικτά στο Πόρτο Κουφό με το ιστιοπλοικό του σκάφος..... Του χρωστώ μεγάλη χάρη για την αρρώστια που μου κόλλησε.Στη συνέχεια δίπλωμα ιστιοπλοίας και μηχανικινήτου , μετά το πρώτο δικό μου ιστιοπλοικό , ταξίδια μέχρι Ψαρά -Χίο- Πέραμα .......και τώρα ημιεπαγγελματικά σαν σκίπερ στο "Μέδουσσα". Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στην χώρα μας , να ταξιδέυει δηλαδή με ένα ιστιοπλοικό σκάφος ανάμεσα στα ελληνικά νησιά , να προσεγγίζει μοναδικές παραλίες ,να κάνει καταδύσεις σε καταγάλανα νερά και να απολαμβάνει εμπειρίες που αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να απολαύσει κανείς.
 14. ΤΙΤΣΕΡ

  ΤΙΤΣΕΡ αργοπορημένα

  Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα κύριοι ,(ή παιδιά, αν το προτιμάτε) .Για τους συνάδελφους ιστιοπλόους εύχομαι καλές θάλασσες . Ελπίζω να βρεθούμε κάποτε.Το σκάφος που ταξιδεύω είναι το "Μέδουσσα ΝΘ555" και κινείται συνήθως στο Βόρ.Αιγαίο.
 15. ΤΙΤΣΕΡ

  ΤΙΤΣΕΡ αργοπορημένα

  Αγαπητοί φίλοι , συγνώμη καταρχήν για το ότι από ότι φαίνεται δεν κατανόησα πλήρως από την αρχή την λειτουργία του φόρουμ ή ίσως να μην έλαβα εγκαίρως την απαραίτητη ενημέρωση ώστε να ανταποκριθώ στις νόρμες του σάιτ.Δεν θέλω να δικαιολογηθώ αλλά απολογούμαι και ζητώ συγνώμη.Είμαι στο χόμπι από το 1975 και έχω περάσει από πολλά στάδια όπως καταλαβαίνετε (υπήρξα και επαγγελματίας στον χώρο).Αυτή την στιγμή έχω στο σπίτι μου 4 ενυδρεία ,τα δύο θαλασσινά και είμαι γενικά λάτρης της θάλασσας του βυθού και της ιστιοπλοΐας.Παρακολουθώ τα τεκτενόμενα στο σάιτ όταν δεν ταξιδεύω και δεν δουλεύω ,γιαυτό και ζητώ την κατανόηση από όλους για τις καθυστερημένες απαντήσεις μου.Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι καλή συνέχεια στο σαιτ και σε όλους τους ακουαρίστες.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης