Jump to content

UltraViolet

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  15
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα

Previous Fields

 • Χώρα
  Romania
 1. UltraViolet

  Αρχάρια

  Διαβάσαμε σε πολλές δημοσιεύσεις γενικά ότι αν ένας μονομάχος έχει μεγαλώσει από μικρός σε κοινωνικό ενυδρείο, μπορεί να συνυπάρχει με κάποια είδη. Κι επίσης είναι και ο χαρακτήρας του ψαριού που παίζει ρόλο. Κι όσο για τα αυθαίρετα συμπεράσματα, δεν βγάζουμε κανένα. Απλώς δεν είδαμε ούτε μια τσακισμένη ουρά σε εκείνο το ενυδρείο κι ο μονομάχος έκοβε βόλτες μόνος του μια χαρά, χωρίς να είναι κρυμμένος κάπου, ούτε κυνηγιόνταν με κανένα άλλο ψάρι. Και δεν πήραμε γκάπυ να τα βάλουμε μέσα! Απλώς ρώτησαμε.Κι εντάξει δεν μου αρέσει και πολύ το σαλιγκάρι, αλλά ο καθένας αηδιάζει όπου θέλει ! Άσε που το έγραψα στην πλάκα.. Κούλαρε λίγο...
 2. UltraViolet

  Αρχάρια

  Το έχουμε βγάλει ήδη! Και πήραμε άλλο φυτό! Δεν ξέρω ποιό, αλλά ο ψάρης γουστάρει. Βέβαια πρέπει να ΄ναι άρρωστο γιατί η μούρη του συνεχίζει και ασπρίζει.. Συνχομπίστα tzef ο Γκάρι το σαλιγκάρι θα φύγει από το ενυδρείο γιατί είναι αηδιαστικός Ρε παιδιά αν βάλουμε γκαπάκια μαζί του θα σκοτωθούνε ; Στο pet shop σήμερα είχε μονομάχο μαζί με γκάπι και καλά ήτανε.. Α, έχουμε pH 7.
 3. UltraViolet

  Αρχάρια

  Ένταξει εντάξει δεν τα ρίχνω.. Για καλό πήγα και βγήκα.. πείτε μου όμως αν ξέρετε τι έχει ο μονομάχος μου κι ασπρίζει.. κι επίσης αν κάνει το σαλογκάρι να βρίσκεται στο ενυδρείο μου.. κ αν κάναμε καλά που κάναμε όλααα αυτά που κάναμε..
 4. UltraViolet

  Αρχάρια

  Α, οκ.. Είπα μήπως ήταν καλύτερα στην λίμνη.. ευχαριστώ για την επεξήγηση..
 5. UltraViolet

  Αρχάρια

  Τα βγάλαμε..Θα τα ρίξω στην λίμνη που έχω κοντά στο σπίτι..στο φυσικό τους περιβάλλον απλώς τώρα πήραμε ένα σαλιγκάρι.. τελοσπάντων, γυρίσαμε όλα τα πετ σοπ πουθενά τεστ. Μόνο σε ένα βρήκαμε strips και πήραμε. pH 8 , KH 15d, GH > 16 d (σας τα γραφω όπως τα λένε στα strips) , ΝΟ3 10 και ΝΟ2 0. Αμμωνία δεν είχε στο τέστ αλλά αλλάζουμε ανά 2 μέρες νερό.Αυτές οι τιμές ήταν πριν την αλλαγή νερού σήμερα. Αλλάξαμε το 1/3 του νερού με νερό με αντιχλώριο που είχαμε ετοιμάσει από την προηγούμενη και ρίξαμε Tetra EasyBalance. Βάλαμε 3 φυτά, το ένα είναι ανούμπια τα άλλα δυο δεν ξέρω, βάλαμε κάτω από τις ρίζες τους OceanFree Rot Monster αλλά δεν βάλαμε υπόστρωμα κάτω από το χαλίκι όποτε δεν νομίζω να πιάσουν.. Πάντως τους ρίξαμε Tetra Planta min.Ρίξαμε το Τetra SafeStart αλλά δεν ξέρουμε αν πρέπει να συνεχίσουμε να το βάζουμε και για πόσες μέρες..Επίσης πήραμε βακτήρια(OceanFree A-Z Super beneficial bacteria), ρίξαμε πάρα πολύ λίγα όμως..Το νερό του ενυδρείου ξεκίνησε να πρασινίζει κάπως..Επίσης δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να ρίχνουμε και για πόσες μέρες.. Πείτε μου παρακαλώ! Το ξέρω ότι σας έχω τρελάνει... Αχ, επίσης ο μονομάχος μου από χτες έχει αρχίσει να ασπρίζει (να αποχρωματίζεται κάπως) στο κεφάλι.. λέτε να πεθάνει ;
 6. UltraViolet

  Αρχάρια

  Οπότε μπόλι δεν μας βλέπω να βρίσκουμε σύντομα.. σας βάζω μία φωτό των μικρών ψαριών μπας και βρούμε τι είναι και μία του μονομάχου αα.. μπορώ να ζητήσω μπόλι ίσως από το πετ σοπ..
 7. UltraViolet

  Αρχάρια

  Για το φίλτρο μου.. δεν μπορώ να βρω τα λίτρα ανά ώρα ..πάντως γράφει max output : 250 και recommended tank : up to 45cm. Αύριο θα πάμε να πάρουμε υγρά τέστ και βακτήρια κι ο Θεός βοηθός.. Μπορείς όμως να μου περιγράψεις τι είναι το μπόλι και που χρησιμεύει γιατί εδώ που είμαι θα πρέπει να το περιγράψω στο pet shop..Aα επίσης σήμερα παρατήρησα μια μικρή τρυπίτσα στην ουρίτσα του..να ανησυχήσω; παρόλα αυτά καλά μου φαίνεται..μας κοιτάει στα μάτια..είναι έξυπνο ..α, και αυτά τα μικροσκοπικά ασημένια υπερκινητικά ψάρια που μας είπαν στο pet shop ότι και καλά καθαρίζουν το ενυδρείο και τρώνε τις ακαθαρσίες ή κάπως έτσι, είναι καλό που τα έχουμε στο ενυδρείο μας; επίσης στο ενυδρείο έχουμε κάτι σαν κάστρο διακοσμητικό κι ο μονομάχος μας αράζει εκεί από πίσω αρκετά συχνά, είναι φυσιολογικό ή έχει στρεσαριστεί το ψάρι μας; αχ και κάτι τελευταίο , πρότεινε μου αν μπορείς ένα φυτό να βάλω μέσα αλλά να είναι εύκολο.. που να κάνει σκιες να γουστάρει το ψαράκι .. μιας που θα πάμε pet shop αύριο.. Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.. είμαι κάπως πελαγωμένη κιόλας επειδή δε στρώθηκε και το ενυδρείο
 8. UltraViolet

  Αρχάρια

  Mπορούμε να κάνουμε κάτι τωρα? να το διορθώσουμε αν γίνεται..
 9. UltraViolet

  Αρχάρια

  Το αντιχλωρικό το έβαλε σε εκείνη την φάση και περίμενε καμιά ώρα μέχρι να βάλει τα ψάρια..Τον μονομάχο πάντως καλά τον βλέπω..πιο δραστήριο από την γυάλα και συνεχίζει να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια..α, επίσης τα φυτά στο ενυδρείο είναι πλαστικά..
 10. UltraViolet

  Στρώσιμο Κοινόβιων Ενυδρείων

  Γεια σας παιδιά! Έχουμε έναν μονομάχο..Πήγε σήμερα το αγόρι μου και πήρε ένα ενυδρείο 22 λίτρα , φίλτρο εξωτερικού τύπου 50 hertz oceanfree , θερμόμετρο , θερμοστάτη shark k-336 200 W, στους 27 , λάμπα στο πάνω μέρος του ενυδρείου.. ααα και 3 άλλα ψαράκια πολύ μικρά, υπερκινητικά, που του είπανε στο pet shop ότι είναι για την καθαριότητα του ενυδρείου.. τα πάει καλά ο μονομάχος προς το παρόν μαζί τους.. τέστ υγρά για αμμωνία και λοιπά δεν πήρε γιατί ήταν ακριβά.. επίσης δεν το έστρωσε το ενυδρείο γιατί ήταν πολυ ενθουσιασμένος και τα έβαλε αμέσως μέσα τα ψάρια.. δηλαδή περίμενε απλά να φτάσει το νερό στη σωστή θερμοκρασία.. Το αντιχλωρικό το έβαλε σε εκείνη την φάση και περίμενε καμιά ώρα μέχρι να βάλει τα ψάρια..Τον μονομάχο πάντως καλά τον βλέπω..πιο δραστήριο από την γυάλα και συνεχίζει να κάνει φυσαλίδες στην επιφάνεια..α, επίσης τα φυτά στο ενυδρείο είναι πλαστικά..
 11. UltraViolet

  Αρχάρια

  Γεια σας παιδιά! Πήγε σήμερα το αγόρι μου και πήρε ένα ενυδρείο 22 λίτρα , φίλτρο εξωτερικού τύπου 50 hertz oceanfree , θερμόμετρο , θερμοστάτη shark k-336 200 W, στους 27 , λάμπα στο πάνω μέρος του ενυδρείου.. ααα και 3 άλλα ψαράκια πολύ μικρά που του είπανε στο pet shop ότι είναι για την καθαριότητα του ενυδρείου.. τα πάει καλά ο μονομάχος προς το παρόν μαζί τους.. τέστ υγρά για αμμωνία και λοιπά δεν πήρε γιατί ήταν ακριβά.. επίσης δεν το έστρωσε το ενυδρείο γιατί ήταν πολυ ενθουσιασμένος και τα έβαλε αμέσως μέσα τα ψάρια.. δηλαδή περίμενε απλά να φτάσει το νερό στη σωστή θερμοκρασία..
 12. UltraViolet

  Αρχάρια

  Ευχαριστώ πολύ! Να 'σαι καλά! Πάντως τώρα για βράδυ θα του το σβήσω το φως.. λογικά σκεπτόμενη ότι και στο φυσικό του περιβάλλον το βράδυ ζει σε σκοτάδι! Ευχαριστώ και πάλι.. θα επανέλθω με νέες απορίες μόλις πάρω το ενυδρείο, αρχάρια γαρ! η τροφή που του δίνω είναι η TetraMin.
 13. UltraViolet

  Αρχάρια

  Προς το παρόν σε μια γυάλα 2 λίτρων ..μόλις χτες τον πήρα..από ότι διάβασα όμως δεν πρέπει.. αυτές τις μέρες θα πάω να πάρω ένα 15 λίτρα.. καλό δεν είναι; πάντως κάνει φυσαλίδες.. για το φως τι γνώμη έχεις; πρέπει να είναι σε αρκετά ευήλιο δωμάτιο; επίσης , χτες που τον πήρα από το ποτήρι του στο pet shop ήταν μπορντώ σκούρο.. ενώ σήμερα έχει ανοίξει το χρώμα του αρκετά.. σόρρυ που ρωτάω ανοήτα πράγματα αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με ψάρια και θέλω να είναι καλά..
 14. UltraViolet

  Αρχάρια

  Γεια σας παιδιά.. είμαι νέα στο φόρουμ.. έχω ένα μονομάχο προς το παρόν.. κι είμαι ψιλό άσχετη αλλά θέλω να μάθω την σχέση του ψαριού με το φως.. τον έχω σε ένα δωμάτιο που δεν μπαίνει πολύ φως..να τον μετακινήσω σε μέρος περισσότερο ευήλιο ; μια λάμπα δίπλα του θα βοηθούσε (όχι να το χτυπάει) ; δεν θέλω να τον στρεσάρω.. ευχαριστώ
 15. UltraViolet

  Γεια σας παιδιά!

  Γεια σας! Είμαι η Ελένη , νέο μέλος και πρώτη φορά ασχολούμαι με ψάρια..προς το παρόν έχω έναν όμορφο κόκκινο μονομάχο (μπορντώ σκούρο όταν τον πήρα) σε μια μικρή γυάλα! Μην βαράτε.. τις επομένες μέρες θα πάω για ενυδρείο! Με διαφωτίσατε.. Καλώς σας βρήκα!
×