Jump to content

paralia13

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Location
  Θεσσαλονίκη

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.aquazone.gr

Recent Profile Visitors

266 profile views
 1. Happy Birthday paralia13!

 2. Καλησπέρα σε όλους. Νομίζω πως αυτή τη φορά τα καταφέραμε !!! Ένα περίπου μήνα μετά το ατυχές συμβάν, και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, απτόητα τα χρυσοψαράκια σκάσαν μύτη παλι. Από τα περίπου 80 νεογέννητα, επέζησαν έως σήμερα 15. Μικρό ποσοστό - το ξέρω - αλλά δεν παύει να είναι μια θετική εξέλιξη. Ακολουθώντας τις συμβουλές σας φίλοι μου, φτάσαμε αισίως σε αυτό το σημείο: Movie.wmv Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμψύχωση και τις συμβουλές ακόμη μια φορά. Τα μικρά έχουν ήδη βρει σπίτι. Θα δωθούν τον Αύγουστο. Έως τότε, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Προς το παρόν, ζούνε σ'ένα ενυδρειάκι 30 περίπου λίτρων με μοναδικό εξοπλισμό ένα φίλτρο, μαζί με κάποια σαλιγκαράκια-σκούπες και ταϊζονται με τροφή σε σκόνη της Tetra (για νεογέννητα) και αποξηραμένη αρτέμια. Αλλαγές νερού κάνουμε πρωί και βράδυ καθημερινά (δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βγάζουν τα άτιμα). Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι κάποια απ'αυτά (6-7) έχουν μεγαλώσει πολύ περισσότερο από άλλα που έχουν παραμείνει στάσιμα από τις δύο πρώτες εβδομάδες. Επίσης, μεγάλη ποικιλία έχουμε και στα χρώματα, γεγονός που μας βοήθησε στο να τα βαφτίσουμε!!! σημ. Η ποιότητα του video είναι πολύ χαμηλή για τους γνωστούς λόγους. Είναι η στιγμή του ταϊσματος (με την οδοντογλυφίδα-ταϊστρα). Η πέτρα που φαίνεται έχει τοποθετηθεί από την αρχή μέσα στο ενυδρείο, μαζί με κάποια φύλλα, για να τρέφονται τα μικρά τις πρώτες μέρες από την άλγη που υπήρχε επάνω τους (αφαιρέθηκαν από το ενυδρείο των γονιών).
 3. Τέτοια συμπεριφορά παρουσιάζουν όταν είναι έτοιμα για αναπαραγωγή ή όταν έχουν ήδη γεννήσει. Συνήθως επιλέγουν μία επιφάνεια (φύλλα, πέτρες ή ακόμη και πάνω στο φίλτρο) την οποία καθαρίζουν προσεκτικά πριν την εναπώθεση των αυγών. Την περιοχή γύρω από την επιφάνεια αυτή την προστατεύουν πολύ καλά.
 4. Επίσης για τον πηλό (και όχι "πυλό" κατά τον δαίμονα) δες και εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...amp;mode=linear
 5. Aρκετοί χομπίστες χρησιμοποιούν τσιμέντο (αν ψάξεις σε διάφορα forum θα βρεις πολλές ιδιοκατασκευές από "cement"). Τώρα, αν είναι κάποιο ειδικό -μη τοξικό- υλικό και όχι το οικοδομικό τσιμέντο, αυτό δεν το ξέρω. Επίσης, ο καθαρός πυλός - που δεν διαλύεται στο νερό - μπορεί να χρησιμοποιηθεί (πληροφορία από forum). Κατάλληλοι είναι και οι σωλήνες από pvc πάνω στους οποίους μπορείς να κολλήσεις, με κατάλληλη για ενυδρεία σιλικόνη, πέτρες, χαλίκι ή και άμμο, αφού ελέγξεις την καταλληλότητά τους (με τους γνωστούς τρόπους). Ένα παράδειγμα: http://www.aquariumlife.net/projects/diy-decoration/99.asp
 6. http://www.oscarfish.com/portal.php -> forum -> photo chat room (έχει και video στη σελ.18) Επίσης, στην κατηγορία Articles, στο θέμα Oscar varieties, τα αναφέρει και σαν Veiltail. Πάντως αν ψάξετε στο google θα "χαθείτε". Έχει άπειρα ευρήματα. Εγώ αν συνεχίσω θα απολυθώ (!) γι'αυτό περνάω τη σκιτάλη σε σας.
 7. Δεν είναι απλά απογοήτευση filoxenos, ούτε η κακή ποιότητα αυγών ΟΤΤΟ. Είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΑΘΟΣ. Γι'αυτό και έχω τσατιστεί πολύ με τον εαυτό μου. Δεν καθάρισα καλά το ποτήρι και ... Αν ξαναγίνει πάντως, κατευθείαν στη γεννήστρα. Πειράματα τέλος.
 8. Εννοείς κάτι σαν αυτό που βρίσκεται εδώ ??? http://danisaacs.com/images/pets/fish/ariel/
 9. Χρυσόψαρα τέλος. Δυστυχώς, σήμερα χάθηκαν όλα. Αυτή τη στιγμή το σοκ είναι τόσο μεγάλο, που δε θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Μακάρι να μην έβρισκα ποτέ τ'αυγά. Αναστάτωσα τόσο κόσμο χωρίς αποτέλεσμα. Βέβαια, απέκτησα εμπειρία και μία καινούρια γεννήστρα, αλλά τώρα είναι αργά.
 10. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Σήμερα είχαμε τις πρώτες απώλειες Τρία από τα μικρά δεν τα κατάφεραν. Τα υπόλοιπα δείχνουν ζωηρά (ακόμη). Από τροφές τα μόνα που βρήκα είναι το Mikrovit Basic της Τropical ("για νεογέννητα ψαριών που έχουν αναπαραχθεί με αυγά" όπως αναφέρεται στη συσκευασία) και αποξηραμένη αρτέμια της Sera. Ξεκίνησα να τα ταϊζω με Mikrovit. Στο pet shop μου είπαν πως είναι το πιο κατάλληλο. Θα δείξει. Το ποτήρι βέβαια μετά το τάϊσμα έχει λερωθεί αρκετά. Η περισσότερη τροφή βρίσκεται στον πάτο, ενώ οι γόνοι βρίσκονται στην επιφάνεια. Πάντως τα μικρά έχουν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ποτηριού και κολυμπούν σε όλη την επιφάνεια. Αν βγάλουν το δεκαήμερο θα μετακομήσουν στο 20λιτρο. Δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμη να υποδεχθώ τα μικρά όπως τους αξίζει. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τη διατροφή τους. Η παραγωγή αρτέμιας και εγχυματόζωων θέλει χρόνο, γι'αυτό κατέφυγα στις έτοιμες λύσεις, που ίσως να μην είναι και οι καλύτερες. Το γεγονός όμως που αναφέρει ο φίλος In the pond ότι δλδ τα χρυσόψαρα "είναι πολύ δυνατά για μικρά ψαράκια και πολύ γρήγοροι κολυμβητές" δίνει κάποιες ελπίδες για την επιβίωση των υπολοίπων. Τέλος πάντων, να μην σας κουράζω άλλο. Αν υπάρχει νεώτερο θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.
 11. Η προηγούμενη φωτο επεξεργάστηκε με photopaint και μάλλον χάλασε το αρχείο. Η λήψη των φωτογραφιών γίνεται με βιντεοκάμερα και όχι φωτογραφική μηχανή, γι'αυτό και η ποιότητα δεν είναι πολύ καλή. Πάντως στην πρώτη μπορείτε να συγκρίνετε το μέγεθος των δύο ειδών.
 12. Κατ'αρχήν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την ενθάρρυνση. Τα νεογέννητα έβγαλαν τη νύχτα μέσα σ'ένα μεγάλο κολωνάτο ποτήρι και αυτό γιατί το γυάλινο μπολ δεν κρατούσε τη θερμοκρασία, ενώ το ποτήρι τοποθετήθηκε μέσα στο μικρό ενυδρείο (αυτό με τα γκάπι) κι έτσι δεν ξεπαγιάσαμε ! Σήμερα έγινε αλλαγή του μισού νερού του ποτηριού (ακούγεται χαζό - μισό ποτήρι ε? - το ξέρω, αλλά έπρεπε να γίνει για να πεταχτούν και τα κελύφη των αυγών που εκκολάφθηκαν). Τώρα, τα μικρά χρυσοψαράκια είναι όλα κολλημένα στα τοιχώματα του ποτηριού, κοντά στο χείλος. Δεν τα έχω ταΐσει ακόμη, γιατί (α) βλέπω ακόμη το λεκιθικό σάκο και (β) τί στο καλό τα ταΐζουν ???? Ελπίζω η αρτέμια να μην είναι η μόνη τροφή που δέχονται σ'αυτή την ηλικία, γιατί διάβασα πως γίνεται και - εκτός του ότι μου φάνηκε δύσκολο - θέλει και το χρόνο της. Το σύστημα καθαρισμού με τα σαλιγκάρια λειτουργεί ήδη από χθες Μήπως γνωρίζετε όμως και τον ρυθμό ανάπτυξης των χρυσόψαρων ? Στο μήκος είναι περίπου το μισό απ' τα γκάπι, αλλά είναι πολύ αδύνατα (σαν κλωστούλες) και φοβάμαι πως αν τα βάλω από τώρα στο "βρεφοκομείο", ακόμη και η πίεση των 20 λίτρων θα τους φανεί αβάσταχτη (σε σχέση με τα 400ml του ποτηριού). Πάντως φαίνονται ζωηρά όταν ταράζω το νερό στο ποτήρι και αυτό μου δίνει ελπίδες. Τώρα, αν τα καταφέρουν και ενηλικιωθούν, ελπίζω να υπάρξουν εθελοντές ανάμεσά σας για να τα φιλοξενήσουν, γιατί δυστυχώς η μόνη λίμνη που έχω εγώ είναι από τα νερά της βροχής στο μπαλκόνι μου και ΖΗΛΕΥΩ τις μεγαλύτερες (LOL). Πέραν της πλάκας, αν όλα παν καλά για τα μικρά, θα φροντήσω για μεγαλύτερο ενυδρείο. Πάντως, όταν ξεκίνησα με τα χρυσόψαρα το μόνο που δεν περίμενα είναι να αναπαραχθούν μέσα στο ενυδρείο. Η φύση όμως έκανε τα δικά της. ΥΓ. Στη φωτογραφία προσπάθησα να απεικονίσω τα μεγέθη τους. Δεξιά από τις κίτρινες γραμμές βρίσκονται τα χρυσόψαρα κολλημένα στο ποτήρι (σαν σκιές), ενώ το γκάπι είναι πιο ευδιάκριτο (συγνώμη για την ποιότητα, αλλά με τα μέσα που έχω .... )
 13. Ημέρα καθαρισμού του ενυδρείου με τα χρυσόψαρα, σήμερα. Το ενυδρείο 60 λίτρων φιλοξενεί 4 χρυσόψαρα. Το ξέρω ότι είναι μικρό. Εδώ και καιρό περιμένω εθελοντές φίλους να υιοθετήσουν δύο από αυτά, αλλά προς το παρόν κανείς. Σε pet shop δε θέλω να τα δώσω γιατί δε θα τα ξαναδώ, κάτι που δε θέλω φυσικά (τα έχω τρία σχεδόν χρόνια). Τέλος πάντων, μάλλον ξέφυγα από το θέμα, το οποίο είναι τα ευρήματα στο φίλτρο. Αυγά, λοιπόν, καμιά δεκαριά, κολλημένα στο εσωτερικό του φίλτρου. Τα υπόλοιπα φαγώθηκαν ή "ρουφήχτηκαν" κατά τη διαδικασία αλλαγής νερού πριν το πάρω είδηση. Οι "διασωθέντες" μπήκαν αμέσως σε ένα γυάλινο μπολ φαγητού (ότι είχα πρόχειρο δηλαδή...). Στη συνέχεια - και περισσότερο από περιέργεια παρά από ελπίδα - άρχισε η παρακολούθησή τους. Μέσα σε λίγη ώρα, άρχισαν να "σκάνε" ένα-ένα και να ξεπετιούνται από μέσα ζωούλες. Μεγάλη έκπληξη! Τώρα όμως τι κάνουμε ??? Έχω ένα μικρό ενυδρείο (20 λίτρων) το οποίο χρησιμοποιώ ως βρεφοκομείο. Ήδη φιλοξενεί καμιά 50 μικρά γκάπυ, γεννημένα στις 5/2/07, με θερμοστάτη και φίλτρανση (θερμοκρασία περίπου 26 C). Τα ταϊζω τρεις φορές την ημέρα με τροφή σε σκόνη και ταμπλέτες με σπιρουλίνα. Αλλαγές νερού κάνω δύο φορές την ημέρα. Θα μπορούσα να μεταφέρω τα νεογέννητα εκεί? Εγώ και τα μωρά, περιμένουμε με αγωνία τη βοήθειά σας. Η ζωή στο γυάλινο μπολ είναι άθλια !!! goldfish.wmv
 14. Κι εγώ μάλλον θα προτιμήσω τη μικρότερη δοσολογία (1 capsule/30 lt), όχι για οικονομία, αλλά επειδή φοβάμαι τις παρενέργειες της υπερδοσολογίας για τα υπόλοιπα ψαράκια. Και ελπίζω να δω αποτελέσματα. Αλήθεια, εσύ Αγγελική είχες δει βελτίωση με αυτή τη δοσολογία ?
 15. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά, με γεμάτη αγκαλιά και υγεία για εμάς και τα ψαράκια μας. Ψάχνωντας για θεραπεία fungus και fin rot, μου πρότειναν (στο pet-shop) να χρησιμοποιήσω Fungus Cure Capsules της Aquarium Pharm. Η δόση απ' ότι μου είπαν είναι 3 κάψουλες για περίπου 90 λίτρα νερό, δηλαδή 1 κάψουλα για 30 λίτρα. Στη συσκευασία όμως αναφέρει 1 κάψουλα για 19 περίπου λίτρα νερό (5 γαλόνια). Θεώρησα λοιπόν σωστό να ψάξω να βρω από το site της εταιρίας τη σωστή δοσολογία, αλλα και εκεί τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Από το site (http://www.aquariumpharm.com/en_us/dealers/product_info.asp) κατέβασα ένα αρχείο excel, με τα στοιχεία για κάθε προϊόν της εταιρίας (όνομα, περιγραφή, δοσολογία κ.λπ.). Και εδώ λοιπόν αναφέρει: ... Product Name : Fungus Cure™ Capsules Product Size : Blister card of 8 capsules Volume product treats or # of test : Add 1 capsule for every 5 gallons of aquarium water Thumbnail Description : Effectively treats saprolegnia fungus infections (eye fungus, mouth fungus and fin and tail rot). Product Description : Treats saprolegnia fungus infections. Symptoms appear as tufts of cotton or white patches on fish. Commonly known as mouth fungus, eye fungus, fin & tail rot and body slime. For use in freshwater aquariums. One capsule treats 10 gallons. ... Αν κάποιος γνωρίζει ή έχει χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο προϊόν, ποια είναι η δόση που προτείνει ???
×
×
 • Create New...