Jump to content

oUz

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  9
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  οκ αρκεί να τον πετύχω!
 2. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  τι εννοείς;;;
 3. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  οχι ειναι βιολογικά!
 4. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο φίλτρο τύρφη για να μαλακώσουμε το νερό? Πού μπορούμε να βρούμε?
 5. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  Αυτός είναι ο pleco! Μας είπαν ότι πιθανότατα θα μεγαλώσει και έχουμε συνεννοηθεί με ενυδρείο που θα τον πάρει. Απ' ό,τι καταλαβαίνετε είμαστε και μεις θύματα των pet shop, έχουμε ρίξει άπειρο διάβασμα για να καταφέρουμε να φέρουμε το ενυδρείο σε μια σχετική ισορροπία. Επανερχόμαστε εδώ τακτικά για βοήθεια. Έχουμε το ενυδείο 20 μέρες περίπου. Το στρώσιμο του νερού έγινε αφού βγάλαμε τα ψάρια με βακτήρια της API και τακτικές αλλαγές νερού. Τα φίλτρα τα ξεπλένουμε μόνο σε νερό από το ενυδρείο, ποτέ με βρύσης. Μετά από κάθε αλλαγή βάζουμε αντιχλώριο με aloe vera και ειδικές ουσίες που επανορθώνουν τραυματισμούς κλπ. pH και σκληρότητα μετράμε με στικ, αμμωνία με υγρό τεστ της ΑΡΙ. Η λάμπα ήταν ενσωματωμένη. Θα βγάλουμε το κοχύλι, θα αφαιρέσουμε και το σκούρο πορώδες χαλικάκι. Θα χρησιμοποιήσουμε απιονισμένο νερό, σε κάποιο άλλο θέμα κάποιος αναφέρει ότι αυτό του Μασούτη προέρχεται από μονάδα αντίστροφης όσμωσης, ξέρετε αν κάποιο αθηναϊκό SM έχει κάτι αντίστοιχο? Όσον αφορά την αμμωνία, είναι σταθερή στο 0,25 τις τελευταίες μέρες χωρίς να ανεβαίνει αλλά ούτε και να κατεβαίνει, γι' αυτό και δεν κάνουμε άλλες αλλαγές παρά μόνο προσθέτουμε βακτήρια. Ο ενεργός άνθρακας με τι μπορεί να αντικατασταθεί στο φίλτρο? Τα κεραμικά στοιχεία είναι αυτά που είναι σαν κοφτό μακαρόνι με μεγάλη τρύπα. Ουυυφ, αυτά.
 6. oUz

  Βοήθεια για μονομάχο

  Έχουμε έναν μονομάχο εδώ και λίγους μήνες. Πρόσφατα τον μεταφέραμε σε ενυδρείο 20 λίτρων όπου συμβιώνει ειρηνικά με έναν pleco, ένα σαλιγκάρι κίτρινο και μια γαρίδα Japonica. Παρατηρήσαμε ότι στη βάση του κεφαλιού του και κατά μήκος της ράχης του, εδώ και μερικές μέρες, παρουσιάζει έναν αποχρωματισμό (χάνει κάποια ρομβοειδή σχεδιάκια). Επίσης έχει μια μικρή ασπρίλα στο τόξο πάνω από τα βράγχια για την οποία δεν είμαστε πολύ σίγουροι αν προϋπήρχε. Το ψάρι κατά τα άλλα είναι ζωηρότατο και τρέφεται με bloodworms καθημερινά. Μετρήσεις ενυδρείου: Αμμωνία κυμαίνεται μεταξύ 0,25-0,5 Νιτρικά και Νιτρώδη είναι μηδέν GH και KH γύρω στα 180 ppm pH 7-7,5 Αντλία νερού 200λίτρα/ώρα Φίλτρο με ενεργό άνθρακα και υαλοβάμβακα, κεραμικά στοιχεία και πλαστικές μπάλες Λάμπα 5W εξοικονόμησης ενέργειας Χρησιμοποιούμε Stress Coat και Stress Zyme της API Έχουμε φυτέψει έναν Echinodorus Bleheri τον οποίο λιπαίνουμε με σταγόνες της Sera, και έχουμε και μια ρίζα από aquarium shop. Σας δείχνουμε φωτογραφίες, πώς ήταν στη γυάλα του και πώς είναι τώρα, μπορείτε να μας πείτε αν το ψάρι είναι άρρωστο? Το αγαπάμε πάρα πολύ! Επίσης, πώς μπορούμε να ελαττώσουμε τη σκληρότητα του νερού? Είναι καλή λύση το Tap Water Filter της ΑΡΙ? Ευχαριστούμε!!!
 7. oUz

  Σ.Ο.Σ

  Κατάλαβα…. Την Δευτέρα θα τα γυρίσω από εκεί τα πήρα, αλλά πως θα τα μεταφέρω;;;;;;;; Η γαρίδα τη μαζεύει με την αποχή της κάτω από κει που έρχεται το φιλτραρισμένο νερό;;; Βακτήρια;;;;; Θα προμηθευτώ και τα σχετικά για το τεστ, όσο για τον πλεκο που να φανταστώ ότι όταν μου είπε ότι δεν θα μεγαλώσει άλλο, ότι εννοούσε πλεκο bonsai … Την διαδικασία της προετοιμασίας να την κάνω αφού καθαρίσω το ενυδρείο η να αφήσω το νερό όπως έχει;;;;
 8. oUz

  Σ.Ο.Σ

  Δε υπάρχει πιθανότητα να τα κρατήσω και να ζήσουν;
 9. oUz

  Σ.Ο.Σ

  Για σας, Έχω αγχωθεί πολύ… και η ιστορία ξεκίνα κάπως έτσι. Αρχικά πήρα έναν μονομάχο μέσα σε μια γυάλα 1lt, μου φάνηκε μικρή η κατοικία του και αποφάσισα να πάρω μια προσφορά ενός ενυδρείου (αν είναι ενυδρείο) 20lt. Βασιλιάς τώρα νόμιζα. όταν τον έβαλα μέσα αλλά μου φάνηκε μόνος και το ενυδρείο μεγάλο και πήγα στο ενυδρειάδικο για να πάρω υπόστρωμα, χάζεψα εκεί μέσα και για να μην πολυλογώ έφυγα μέσα στον ενθουσιασμό μου, κρατώντας στα χέρια μου ένα σαλιγκάρι και ένα γλείφτη (πλέκο μάλλον 5cm ). Πήρα και μια ρίζα να πιπιλίζει όπως μου επέδειξε ο μαγαζάτορας ένα Stress Coat+ και stress zyme της API και ένα θερμοστάτη (10W θερμοκρασία ενυδρείου 25C). Η συμβίωση με τον μονομάχο ήταν μια χαρά (τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε). Σήμερα το πρωί την είδα διακοσμητής των είδα στον ύπνο μου να μου ζητάει ένα κοχύλι να κρύβετε, μπέικα στο ενυδρειάδικο μεγαλύτερο από το πρώτο και χωρίς να καταλάβω υιοθέτησα μια καρδία (3cm), 2 αρλεκίνους (1.5cm) και μια γαρίδα (2cm). Ο μαγαζάτορας με συμβούλεψε να βάλω τον μονομάχο μέσα στην γυάλα για καμία εβδομάδα και μετά να τον βάλω στο ενυδρείο ώστε να μπει σαν φιλοξενούμενος. Έτσι δεν θα πείραζε την καρδία. Πριν κάνα 2ωρο σκέφτηκα να ψάξω στο νετ οδηγίες για να τα κάνω πιο χαρούμενα . Ε… έπεσα στο ΑΖ και απογοητεύτηκα…. Τι να κάνω προετοιμασία δεν έκανα, ούτε ήξερα ότι είναι μικρός ο χώρος για τα ψαράκια δεν έχω ιδέα… Ο πωλητής μου είπε ότι σε κάθε λίτρο νερό αντιστοιχεί περίπου ένα ψάρι ενός εκατοστού ….δεν ήξερα αλλά ούτε και τώρα ξέρω, απλά ξεφύλλισα το φόρουμ. Πως μπορώ να τα σώσω;;;; Κάτι διάβασα για μπόλι σε προηγούμενο άρθρο και γα ζωντανά βακτήρια….. Υ.Γ. Η γαρίδα έχει κάτσει πάνω στην ρίζα, έχει τεντώσει της απόχες και γευματίζει… το σαλιγκάρι κόβει βόλτες οι αρλεκίνοι παίζουν, και η καρδία με χαζεύει, ο πλέκο γλύφει την ρίζα … είναι τόσο όμορφο δεν θέλω να μου πεθάνουν…..
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης