Jump to content

Alpha

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  1,180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  15lt - Empty

  60lt - Empty
 • Location
  Mifflin, NJ - USA

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

382 profile views
 1. Alpha

  Fluval 205

  Προσωπικά θα έβαζα substrat μιας και είναι πολύ μικρότερο σε μέγεθος που σημαίνει οτι χωράει και μεγαλύτερη ποσότητα. Γενικά το προτιμώ σαν υλικό. Eπίσης το substrat σύμφωνα με την εταιρία πάντα, έχει ωφέλιμη επιφάνεια 450 m2/l και το siporax 270 m2/l. Πέρα απο αυτά όμως είναι και τα δυο από τα καλύτερα βιολογικά υλικά, μεταξύ άλλων. Οποιο και να βάλεις θα είσαι καλυμένος.
 2. Alpha

  το καμαρι μου

  Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!! Το μόνο που δεν μου αρέσει και πολύ είναι το χαλίκι.. Οι μελανοταινίες ποιο είδος είναι? Νομίζω βλέπω κάποιες boesemani.
 3. Alpha

  Ευκολο γρασιδι;;;

  Kαι το Sagittaria Subulata είναι σχετικά εύκολο http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=079
 4. Alpha

  ολα τοσο ξαφνικα

  Να σου ζήσουν!! Περιμένουμε φωτό και αναλυτική παρουσίαση αν δεν έχεις κάνεις
 5. Alpha

  φυτεμένο με Altum

  Πολύ όμορφα ψάρια και όμορφο ενυδρείο!
 6. Alpha

  Φυτα από Ikea

  Το πρώτο μου φαίνεται για cabomba caroliniana και το τέταρτο για κάποιο είδος κρυπτοκορίνας, το τρίτο νομίζω ότι είναι κάποια bacopa αλλά δεν μπορώ να καταλάβω καλά..Τα γλαστράκια πρέπει να τα βγάλεις από τη στιγμή που τα έβαλες στο ενυδρείο και να τα φυτέψεις, εκτός κι αν είναι φυτά που δένονται σε πέτρες ή ξύλα (microsorum pteropus, java moss, anubias κλπ) άρα πρέπει να τα δέσεις σε κάποιο ξύλο ή πέτρα. Το καλός φωτισμός που λες είναι κάπως σχετικό γιατί δεν παίζουν ρόλο μόνο τα kelvin, αλλά και τα watt, το ύψος του ενυδρείου, τα λίτρα, οι απαιτήσεις των φυτών και άλλα πολλά που θα βρεις εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...amp;s=&f=15
 7. Alpha

  Τροφή Corydoras

  Φιλε μου μπορείς να πάρεις επίσης κάποια τροφή ειδική για ψάρια βυθού, ταμπλέτες δηλαδή. Εγώ τα κορυ που είχα παλιοτερα τα τάιζα tetra tabimin, και κάποιες φορές αυτό που έκανα ήταν να ρίξω λίγο παραπάνω τροφή για να πέσει κάτω και να φάνε κι αυτά.
 8. Στην συσκευασία από ότι θυμάμαι αναφέρει ότι χρειαζεται ένα ξεπλυμα με λίγο νερό πριν το βάλουμε γιατί έχει λίγη σκόνη από τριμμένους κόκους μέσα, και μόλις βάλουμε νερό συμβαίνει κι αυτό που λέει ο Geosid με τους κόκους να αιωρούνται.. Για το αν επηρεάζονται τα συστατικά του δεν αναφέρει τίποτα αλλά πόσο θα μπορεί να επηρεαστούν με ένα μικρό ξέπλυμα?
 9. Πολύ ωραίο το ενυδρείο σου φιλε Frangisk!!
 10. Πολύ όμορφο στήσιμο!!
 11. Alpha

  το νεο μου ενυδρειο

  Πολύ όμορφο φίλε μου!! Και τα ψαράκια σου πανέμορφα!
 12. Δυστυχώς λόγω διαφόρων θεμάτων δεν τα κατάφερα ξέστησα και το ενυδρείο και το έχω βάλει σε αγγελία. Την επόμενη φορά (γιατί σίγουρα θα ξαναστήσω ένα ενυδρείο με praecox) θα προσπαθήσω καλύτερα με καλύτερη οργάνωση.
 13. Πολλή όμορφο το ενυδρείο σου!
 14. Κάποια στιγμή θα βυθιστεί, απλά σου έδωσα μια λύση για να βυθιστεί πιο γρήγορα μέσα στο ενυδρείο. επίσης μπορείς να το αφήσεις σε μια λεκάνη με νερό για καμιά εβδομάδα και μετά να το βάλεις στο ενυδρείο.
 15. Ακυρο για τη θερμοκρασία, τώρα θυμήθηκα ότι ο Vandar έχει δίσκους στο ενυδρείο με τα φυτά, άρα και ανεβασμένες θερμοκρασίες.
×