Jump to content

LeS?

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  6
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. LeS?

  Μεσογειακά Ψαράκια

  Το συγκεκριμένο σκουλήκι το θυμάμαι από μικρός και υπάρχουν σε αφθονία στα ρηχά νερά και σε πετρώδης βυθούς είναι ένας από τους καλλίτερος φυσικούς καθαριστές, αξίζει να μπει σε μεγάλο ενυδρείο, δεν είναι επιθετικό προς τα αλλά ψαριά εκτός αυτά αν είναι χτυπημένα…… θυμάμαι μικρότερος ότι τις πιάναμε τις βγάζαμε στην στεριά επιβεβαιώνοντας την θεωρία όπου αναφέρει ότι το σάλιο του ανθρώπου είναι σαν οξύ!!!!! Απλά φτυστέ το στη μέση και αυτή θα κοπεί στη μέση …. Απίστευτο αλλά αληθινό!!!!!
 2. LeS?

  Κόκκινος αστερίας.

  Δεν θέλω να φανώ σπασίκλας αλλά τι μου θύμησες τώρα, καλοκαίρι 2005 παρέα με φουσκωτό και ένας φίλος εφερε (αυτόνομη κατάδυση) από τα 40 περίπου μέτρα αυτόν τον αστερία…. Τούμπες και χαρά μια και το 120 λύτρα ενυδρείο μου είχε στρώση κόκκινη άμμο για να το δεχτεί…τοποθέτησα τον αστερία όλα καλά τις πρώτες 3 μέρες, το τρίτο βράδυ ενώ κοιμόμουνα άκουγα πλατσουρίσματα από το ενυδρείο μου σηκώθηκα και βλέπω ότι το ενυδρείο είχε σκεπαστεί από μια θολούρα κόκκινη και τα ψάρια να σπαρταράνε, λέω μπα όνειρο βλέπω, (3:00 το βράδυ) όμως το πρωί το όνειρο ήταν πραγματικότητα το ενυδρείο ήταν εκεί κατά κόκκινο και όλα πεθαμένα, τα ψάρια είχαν φουσκώσει και κοκκινίσει τα μάτια τους και είχαν κοκαλώσει…. Δίδαγμα? 1. βάζουμε πρώτα ότι μπαίνει στο ενυδρείο μας σε δοκιμαστικό ενυδρείο 2. ο αστερίας δεν έδηξε κανένα σημάδι ότι πρόκειται να τα τινάξει και με αποτέλεσμα να τιναχτεί και ο ίδιος απελευθερώνοντας την κόκκινη αυτή ουσία που τα σκότωσε όλα!!!!
 3. LeS?

  Παρακαλω Βοηθεια

  Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση , Όσων αφορά το chiller είναι αγορασμένο από Αμερική 1/15hp Current USA Prime Chiller σε τιμή 200€ αν σκεφτείς ότι κοστίζει ανάλογο chiller στα 750€ στην Ελλάδα, δεν είχα δυνατότητα για κάτι καλύτερο, έτσι και αλλιώς η θερμοκρασία που πρέπει να ρίχνω είναι περίπου 2-3 βαθμούς και μόνο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οπότε κάνει πιστεύω τη δουλειά του, μια και έχει δοκιμαστεί από φίλους στο εξωτερικό, Prime Aquarium Chiller Model Tank Cooling Capability Inlet/Outlet Flow (1/15HP Prime Inline Aquarium Chiller with dual stage controller (UV and heater ports not available on 1/15th HP) Max. Tank Size: 70 gal. 1/2" and 5/8" Barb 300 gph minimum/600 gph maximum 9.5"L x 12"W x 11.5" 750 BTUs
 4. LeS?

  Παρακαλω Βοηθεια

  Γεια σε όλους , έχω ανάγκη από μια πληροφορία, αγόρασα ένα chiller (current usa 1/15) και αφού τον συνέδεσα τοποθετώντας και τους σωλήνες εισαγωγής και εξαγωγής νερού στο ενυδρείο τον άναψα δουλεύει, αλλά δεν στέλνει ούτε παίρνει νερό, οπότε υπέθεσα ότι χρειάζομαι pump, θα ήθελα να μου πει παρακαλώ κάποιος τι pump να βάλω (350 λίτρα ενυδρείο, και ο chiller είναι για 200, τι να κάνω τόσα είχα ) δηλαδή έχω δει κάποιες pump που αναγραφούν 100λιτρα την ώρα , εγώ τι χρειάζομαι για τις διαστάσεις του ενυδρείου μου παίρνοντας επίσης υπόψη ότι το chiller που έχω είναι μικρότερο από όσο θα έπρεπε για τα λύτρα του ενυδρείου μου, Επίσης έχω ένα skimmer Berlin Turbo Classic XL που το αγόρασα πακέτο με pump που όμως είναι βυθιζόμενη (μέσα στο ενυδρείο) και θέλω να πάρω εξωτερική για λόγους αισθητικούς και χώρου, μπορεί επίσης να προτείνετε κάτι παίρνοντας υπόψη τα 350 λύτρα του ενυδρείου και ότι το skimmer είναι για ενυδρεία από 300-1200 λύτρα . Ευχαριστώ πολύ Ηλιας
 5. LeS?

  Γεια σε ολους !!!!

  Ευχαριστώ πολύ, αλλά το πιο σημαντικό μέρος της ερωτήσεις μου (τις τιμές που πρέπει να έχει το μεσογειακό νερό) ph, αλμυρότητα … και τους τρόπους να ανεβάσω η να κατεβάσω τις τιμές αυτές.
 6. LeS?

  Γεια σε ολους !!!!

  Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τα ενυδρεία, αλλά η αλήθεια με έχει γοητεύσει η όλη ιδέα και ιδιαίτερα το θαλασσινό μεσογειακό ενυδρείο. Παπούτσι από τον τόπο σου που λένε. Καταρχάς να αναφέρω ότι το web site είναι πολύ καλό και από τα πρώτα κλικ που έκανα σε διάφορες συζητήσεις και πολλοί έμπυροι χρήστες. Θέλω και εγώ πολύ βοήθεια και ελπίζω να την βρω. Έχω καταλάβει διαβάζοντας, τι χρειάζεται από εξοπλισμό Φίλτρο που όμως δεν ξέρω αν χιάζετε να βάλω μέσα τις μπαλίτσες για να γίνει βιολογικό η να αφήσω τα σφουγγαράκια που έχει η συσκευασία? Προτειν σκιμερ Οξυγόνο Φωτισμός απλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να αγοράσω το σύστημα για τις λάμπες φθορίου και να αλλάξω τις λάμπες βάζοντας ειδικές για ενυδρείο. Έχετε να προτείνετε κάτι? Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι άλλο…. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το θέμα ποιότητας νερού!!!!! Πρέπει να γίνονται μετρήσεις π.χ. του PH, πόσο πρέπει να είναι και αν είναι παραπάνω η παρακάτω πως θα το ανεβάσω η κατεβάσω αντίστοιχα? Την αλμυρότητα, και όλα τα άλλα που επίσης ισχύουν τα παραπάνω ερωτήματα…. Μπορεί κάποιος να αναφέρει αναλυτικά τους τρόπους τις μετρήσεις και όλα τα παραπάνω που έχω απορία? Επίσης αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξω?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης