Jump to content

Aliens

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Aliens last won the day on August 23 2015

Aliens had the most liked content!

Community Reputation

150 Excellent

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  4.000.lt - Λίμνη
 • Location
  Βριλήσσια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

738 profile views
 1. Aliens

  Η λίμνη μου

  Καλή αρχή στο χόμπι με τις λίμνες. Έχεις και άλλες φωτογραφίες από την κατασκευή ? Ωραία ροή έχει ο καταρράκτης.
 2. Aliens

  Λίμνη με ΚΟΙ

  Πολύ ωραία η παρουσίαση των φίλτρων (αλλά και η αναβάθμισή τους). Χρειάζεται τέτοια βιντεάκια η ελληνική κοινότητα
 3. Ναι, μπορείς να έχεις 2 βαρέλια 100 και 100 λτ. Θα σου πρότυνα καλύτερα να έχεις κάτι στο στιλ 80 και 120 λτ και στο μικρό να έχεις την μηχανική σου φίλτρανση (ακόμα και 60 και 100). Καλό είναι να έχεις ένα είδος. Είτε μόνο χρυσόψαρα είτε μόνο ΚΟΙ. Πάντως δεν έχουν πρόβλημα να συμβιώσουν. Για αντλίες θα σου πρότεινα να κοιτάξεις ebay. Πρόσεχε πόση κατανάλωση σε watt θα έχεις.Μπορείς να βρεις φτηνή αντλία αλλά με μεγάλη κατανάλωση και σε βάθους χρόνου να μην συμφέρει.
 4. Προσωπικά χρησιμοποιώ κάποιους απλούς κανόνες για τα ΚΟΙ. Αντλία διπλάσια από τα λίτρα σου. Δηλαδή στα 2000 λίτρα λίμνη βάλε μια αντλία 4000 λίτρα/ ώρα Φίλτρο 10% της λίμνης σου. Δηλαδή 200λτ φίλτρο στο σύνολο. Θα έβαζα 2 δοχεία. Το μικρότερο για μηχανική φίλτρανση και το μεγαλύτερο για την βιολογική μου. Από την στιγμή που θα έχεις χρυσόψαρα θα μπορούσες να βάλεις μικρότερη αντλία / φίλτρο.
 5. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συνέχεια προσπαθούμε να εξελιχθουμε και να μάθουμε. Σε πισίνες έχω δει που χρησιμοποιούνε χαλαζιακη άμμο σαν φίλτρο. Σε λίμνες πλέον αυτό δεν ακολουθείτε. Είναι διαφορετικές απαιτήσεις σε σχέση με ένα ενυδρείο γιατί έχεις σκόνες και άλλους εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να σου επηρεάσουν τις συνθήκες στην λίμνη. Για προφιλτρο κατέληξα στην ιαπωνική Ψαθά και στο ελαιόλαδο ( που γράφω και στην λίμνη μου). Πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λίμνη. Για κύριος φιλτρανση με το Κ1 δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Αν μπορούσες να βάλεις και ένα δυχτη σκίασης θα βοηθούσε.... Το λέω για να μην καταξοδευτης. Έχεις μεγάλη λίμνη και θα χρειαστείς μεγάλη φιλτρανση.
 6. Αλλάζεις 30 κυβικά ανά 2 εβδομάδες? Πολλά λίτρα νερό!!! Λογικά κάπου κοντά σου θα έχεις πηγή με νερό Συνήθως σε μια λίμνη θες φίλτρο ίσα με το 10% της λίμνης σου. Δηλαδή φίλτρο κοντά στα 3 κυβικά. Ο giannis_koi έχει ίδια λίμνη με φίλτρο γύρο στα 2 κυβικά αλλά με πολύ καλά υλικά φίλτρων, όπως crystal bio και ιαπωνική Ψαθά. Εκτός από μια δυνατή φιλτρανση θα χρειαστείς και δυνατή αεραντλία. Τα κοι ειδικά όσο μεγαλώνουν έχουν ολοένα και περισσότερες ανάγκες από οξυγόνο. Για την άλγη σίγουρα θα βοηθήσει και μια λάμπα UV. Πόσες ώρες την βλέπει ο ήλιος την λίμνη σου? Είναι εκτεθειμένη? Η σκίαση παίζει ρόλο όπως προειπαν. Από φυτά πως τα πάς? Είναι μεγάλοι ανταγωνιστές της αλγης. Ο πάπυρος κάνει πολύ καλή δουλειά και εξαπλώνεται εύκολα. Μπορείς να κάνεις μια περιγραφή ) παρουσίαση από την λίμνη σου για να έχουμε μια εικόνα με το τι έχουμε να κάνουμε ώστε να δώσουμε και καλύτερες συμβουλές? Υ.Γ. Σε ποια περιοχή έχεις την λίμνη σου? Ο giannhs_koi έχει μια λίμνη 30 κυβικά με ΚΟΙ. Δες τον από κάτω σύνδεσμο.
 7. Κάπου μέσα Απριλίου με τις μεγάλες ζέστες η λίμνη ψιλοθώλωσε για ~3 εβδομάδες. Έδιωξα 3 μεγάλα ψάρια και αρκετά νεογέννητα κοι. Παράγγειλα και 50λτ ogata crystal bio. Βρήκα και ένα βαρέλι 90λτ να το κάνω φίλτρο. Επηδεί το νερό έγινε πάλι διάφανο η κατασκευή του φίλτρου έγινε με αργά .... πολύ αργά βήματα. Οι σωλήνες του backwach είναι 1.5 ίντσα. Χρησιμοποίησα ότι έχω κάνει για στα άλλα φίλτρα μου έτσι ώστε να συνδέω το ίδο λάστιχο όταν αδιάζω το νερό. Οι σωλήνες που θα ενώνουν τα φίλτρα είναι και αυτοί 1.5 ίντσα. Το καφάση με τον φ32 θα μπεί στον πιθμένα και απο πάνω θα είναι όλα τα υλικά φίλτρου. Έκανα τρύπες και κόλλησα τους σωλήνες 1.5 ίντσα.Επόμενο στάδιο τσιμέντο στον πυθμένα. Στο τσιμέντο προσπάθησα όσο μπορούσα να του δώσω μια κλήση έτσι ώστε όλες οι ακαθαρσίες να καταλήγουν στο backwach για να μην παραμένει το παραμικρό όταν καθαρίζω τα φίλτρα. Είναι η μικρή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά Οι σωλήνες φ32 ενώθηκαν και τοποθετήθηκε ένα μέρος του καφασιού. Έτσι τα υλικά δεν θα έρχονται σε επαφή με τον πυθμένα. Οι χοντρές ακαθαρσίες που έρχονται από τον λίμνη θα μένουν εκεί και δεν θα συνεχίζουν προς τα πάνω που θα είναι τα άλλα υλικά φίλτρου. Στον σταυρό του φ32 έκανα τρύπες με πολύ μικρή μύτη στο τρυπάνι. Η λογική είναι να στέλνω αέρα με ένα πιεστικό και να ξεκολλάνε οι ακαθαρσίες από τα υλικά χωρίς να χριάζεται να τα ταρακουνάω με το χέρι μου. Είμαι περίεργος να δω αν θα δουλέψει αυτό. Το έχω κλέψει από ξένα φόρουμ. Τελικά, το 90λτ βαρέλι αποδεικνύεται οριακό για τα 50λτ ogata crystal bio. Την δουλειά μου θα την κάνω, απλώς θα ήθελα να είχα περισσότερο χώρο για μελλοντική αναβάθμιση. Ελπίζω να μην σας κούρασα...
 8. Το 1ο φυτό που έβαλα (Limnobium, μοιάζει με φακή) έχει πολλαπλασιαστεί σαν τρελό. Δυστυχώς, έχω βάλει ένα καφάσι το οποίο δεν είναι τόσο ωραίο. Το χρειάζομαι όμως για να το αποτρέψω να φύγει από την προ-λίμνη και να γεμίσει όλη την λίμνη. Το "Hydrocotyle verticillata" που παράγγειλα δυστυχώς δεν το βλέπω να αναπτύσσεται. Έχει μείνει πολύ στάσιμο. Πρέπει να βρω ένα φυτό για να γεμίσει τον καταρράκτη και να μην φαίνεται. Μετά από 1.5 μήνα με την nylon filter sock να συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Στην αρχή εντυπωσιάστηκα. Κάνουν κατακράτηση μεγάλων σωματιδίων που δεν υπάρχει λόγος να πάνε στο προφίλτρο. Συνήθως βρίσκω κομματάκια από φύλλα (που έχουν διαμελισθεί από την αντλία). Επίσης, βρίσκω κομματάκια από άλγη και ακαθαρσίες ψαριών. Είναι πολύ γρήγορος και εύκολος καθαρισμός, χωρίς να χρειάζεται να αδειάσω όλο το φίλτρο.Άλλες φορές την καθαρίζω ανά 2-3 μέρες άλλες φορές ανά +1 εβδομάδα. Εδώ και λίγες μέρες άρχισαν πάλι οι πέτρες στον καταρράκτη να πιάνουν άλγη. Γέμισαν πάλι τα τοιχώματα του Liner με άλγη. Αυτό έχει σαν συνέπεια και η nylon filter sock να πιάνει άλγη και να μην αφήνει το νερό να περάσει. Απογοήτευση. Μόλις ισορροπήσει πάλι το σύστημα θα την ξανά δοκιμάσω.
 9. Aliens

  Λίμνη με ΚΟΙ

  Ωραίος φίλε, Πολύ ωραία η αναβάθμιση. Πέρασα το ΣΚ έξω από τον δρόμο σου και την είδα. Θα σου έρθω σύντομα για καφεδάκι. Αν μπορείς βάλε φωτογραφίες από όλα τα στάδια. Σκάψιμο κτλ κτλ
 10. Aliens

  Γεια σας

  Δώσε μερικές πληροφορίες πρώτα. Πόσα λίτρα είναι? Τι μέγιστο βάθος έχει? Τι αντλίες? Σκιμμερ? Φίλτρα? Υλικά φιλτρανσης? Οι φωτογραφίες είναι μικρές και δεν μπορώ να καταλάβω αν έχεις φυτά. Η λιβελούλα απίθανη
 11. Aliens

  Γεια σας

  Το pet city έχει ισραηλινά κοι. Όχι μεγάλη ποικιλία. Έχω και εγώ κάποια ιαπωνικά από περσινή γεννά. Μένω Αθήνα. Υπάρχει και ο Μιχάλης στη Θεσσαλονίκη που έχει ιαπωνικά κοι αλλά δεν ασχολείται με ίντερνετ. Εσύ σε ποια περιοχή είσαι? Θα ήθελες να μας κάνεις μια παρουσίαση την λίμνη σου?
 12. Ναι. Μέτρα ανά βαθμίδα και πρόσθεσε. Αν τελικά σου βγεί 5 κυβικά θα είναι μια χαρά για κοι. Η δικιά μου είναι 4 κυβικά. Την UV άφησε την τελευταία. Δες πως πάει το σύστημα και μετά αγοράζεις (αν θα αγοράσεις). Όντως, δεν έχω bd. Είναι ποιο ακριβή η κατασκευή και έλει αρκετή μελέτη για να δουλέψει σωστά. π.χ. τα φίλτρα πρέπει να είναι πολύ χαμηλά. Στο ύψος της λίμνης και να επικοινωνούν σαν συγκινονουντα δοχεία με την λίμνη. Μετά όμως για να τα αδειάσεις και να τα καθαρίσεις θέλεις μια αποχέτευση αρκετά ποιο κάτω από τα φίλτρα. Αν μπορούσα θα έβαζα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίς bd δεν μπορείς να έχεις μια υπέροχη λίμνη.
 13. Καλή αρχή και πάλι. Εδώ ήμαστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Καταρχάς τι σκέφτεσαι να βάλεις από ψάρια ? Αν σκέφτεσαι για ΚΟΙ θα χρειαστείς σίγουρα φίλτρα σαν τα δικά μου, αν όχι και καλύτερα. Η αεραντλία επιβάλλεται σε σύστημα με ΚΟΙ. Αν βάλεις χρυσόψαρα μπορείς να κάνει κάτι ποιο απλό από θέμα φίλτρανσης. Από θέμα ηλιοφάνειας έχω και εγώ "πρόβλημα". Την βλέπει ο ήλιος περισσότερες ώρες από ότι την δικιά σου. Δεν χρησιμοποιώ κάποια σκίαση, αλλά κάθε χρόνο με προβληματίζει και σκέφτομαι να βάλω. Ίσως, να έχεις θέμα με την αιωρούμενη άλγη. Με μια λάμπα UV ή με καλή φίλτρανη μπορείς να το λύσεις το πρόβλημα. Τα φυτά που θα βάλεις θα βοηθήσουν στο να έχεις κάποια μέρη με σκιά. Καλό είναι να ξέρεις από πριν πόσα λίτρα να είναι, για να μπορείς να πάρεις και την αντίστοιχη αντλία. Για τα λίτρα τις λίμνης πολλαπλασίασε πλάτος x μήκος x βάθος ξεχωριστά για κάθε σκαλοπάτι. π.χ. δ) 4.10 x 2.50 x 0.20 = 2.05lt γ) 3(?) χ 2 (?) χ 0.30 = 1.8lt κτλ 2.05 + 1.8 + ..... ~ γύρο στα 5 κυβικά ?
 14. Καλώς ήρθες στην παρέα μας @Leny Zafeiropoulou και καλή αρχή με την λίμνης σου. Δεν έχω εξωτερική αντλία οπότε δεν μπορώ να ξέρω πόσο θόρυβος δημιουργείται. Πάντως τέτοιες χρησιμοποιούν αρκετοί που έχουν λίμνες. Είναι ένας σταθερός θόρυβος και δεν έχει τύχει να ακούσω κάποιο σχόλιο. Το μεγαλύτερο θόρυβο τον έχω από τον καταρράκτη Η ιαπωνική ψάθα κάνει πάρα πολύ καλή δουλεία. Σαν εναλλακτική μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελαιόδιχτο με αραιή πλέξη. Δες αναλυτικά τι έχω κάνει εδώ. Αυτή την στιγμή ετοιμάζω άλλο ένα φίλτρο (μπλε βαρέλι 90λτ). Θα το παρουσιάσω σύντομα.
 15. Ο καταρράκτης δεν έχει προχωρήσει. Είναι ακόμα χωρίς φυτά. Αποφάσισα να βάλω το παλιό φυτό που είχα εκεί. Έχω παραγγείλει το "Hydrocotyle verticillata" που είχα παλιότερα και ακόμα το περιμένω. Αγόρασα και το Limnobium. Μοιάζει με φακή αλλά είμαι ποιο μεγάλο. Την τοποθέτησα στην προ λίμνη με τις γλάστρες. Το έχω παγιδεύσει με ένα καφάσι για να μην πέσει στον καταρράκτη και την λίμνη. Είδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται. Φοβάμαι μήπως δεν τα καταφέρει τον χειμώνα. Το προ φίλτρο μου το καθαρίζω περίπου ανά 2 εβδομάδες. Είναι γεμάτο με ακαθαρσίες σε σημείο που ξεκινάει να γίνεται λάσπη. Ακόμα και ανά 1 εβδομάδα αν το καθαρίσω βγαίνει μπόλικο πράγμα. Ιδικά τώρα το καλοκαίρι που τα +50cm KOI καταβροχθίζουν ότι βρουν. Θέλω με κάποιο τρόπο να μειώσω αυτές τις ακαθαρσίες προσθέτοντας άλλα ένα φίλτρο πριν την μηχανική μου φίλτρανση. Έχω δει το RDF (rotary drum filter) που έχουν γίνει της μόδας. Σκεπτόμουν να πάω σε κάτι ποιο απλό όπως το sieve filter. Τελικά, αποφάσισα να δοκιμάσω μια ακόμα ποιο απλή και οικονομική λύση. Τις κάλτσες. Υπάρχουν 2 είδη από ότι κατάλαβα. Οι felt filter socks και οι nylon filter socks. Διαστάσεις βρήκα 200, 150 και 100 microns. Αποφάσισα να πάρω τις μεγάλες 200 microns για να μην στουμπώνουν γρήγορα. Ξεκίνησα με την felt sock. Πλήρη απογοήτευση. Βούλωνε κατευθείαν. Πολύ δύσκολες στο καθάρισμα. Γενικώς δύσχρηστη για λίμνες. Μου ήρθε και η nylon sock. Μέχρι τώρα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Για αρχή είναι μόνο Μέτα το σκιμμερ και μαζεύει πράγμα. Είναι ακόμα υπό παρακολούθηση. Τώρα την καθαρίζω ανά 2-3 μέρες. Σιγά σιγά θα την καθαρίζω ποιο αραιά. Μέχρι στιγμής φαίνεται να κάνει την δουλεία που θέλω. Σε κάνα μήνα θα έχω μια καλύτερη εικόνα. Η κάλτσα που αγόρασα έχει διαστάσεις 7" χ 18" (18cm χ 46cm).
×