Jump to content

Aliens

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  438
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Aliens last won the day on August 23 2015

Aliens had the most liked content!

Community Reputation

126 Excellent

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Aliens

 • Γενέθλια 03/07/1978

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  4.000.lt - Λίμνη
 • Τοποθεσία
  Βριλήσσια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

543 εμφανίσεις προφίλ
 1. Aliens

  Σκέψη για λίμνη στον κήπο.

  Είναι φυσιολογικό από την στιγμή που κάθε ΚΟΙ χρειάζεται 800λτ με 1000λτ.
 2. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Ας ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα.... Το ΣΚ είχε βροχές και αστραπές. Αφού τελείωσε η νεροποντή, βγήκε έξω η γειτόνισσα και αντίκρισε ένα ΚΟΙ εκτός... Με πήρε τηλέφωνο να με ενημερώσει πως ένα απο τα μεσαία ΚΟΙ ήταν εκτός λίμνης. Δυστυχώς ήμουν στο χωριό και δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Όταν επέστρεψα Αθήνα ήταν πλέον αργά. Ένα ΚΟΙ που έχω απο το 2015 ~5εκ, έφτασε τα ~40εκ το 2018. Ο φράκτης που είχα φτιάξει για να μην πέσει κανα παιδί μέσα (αν και 40εκ ύψος) δεν ήταν αρκετός για να το αποτρέψει να βρεθεί εκτός νερού Πλέον η κοιλία είχε γίνει κατασπρη και το μαύρο στην ράχη είχε μικρύνει. Δυστυχώς δεν έχω πρόσφατη φωτογραφία. Πρέπει να την πάρω αυτήν την απόχη που συζητάγαμε. Τα ευχάριστα είναι, ότι τώρα που καθάρισε η λίμνη, είδα 3 μωράκια ΚΟΙ να βολτάρουν. Κάποια ζωή χάθηκε, κάποιες ζωές δημιουργήθηκαν. Λογικά θα υπάρχουν και άλλα. Δεν κατάφερα να τα πιάσω και να τα απομονώσω. Και μια φωτογραφία απο την περσινή γέννα. Μέσα σε 3 μήνες έχουν τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Τόσα ψάρια τι τα κάνουμε? Θα πρέπει να αρχίζω να χαρίζω σιγά σιγά....
 3. Happy Birthday Aliens!

 4. Aliens

  Σκέψη για λίμνη στον κήπο.

  @gecasgr Αυτό που προτείνεις είναι μια καλή λύση για κάποιον που θέλει να βάλει κουνουπόψαρα. Οτιδήποτε άλλο είδος ψαριού το θέτεις σε κίνδυνο. Θα μου πεις... οι φυσικές λίμνες έχουν φίλτρα? Όχι δεν έχουν. Αλλά και η αναλογία δεν είναι 1 χρυσόψαρο σε 100λτ αλλά είναι 1 χρυσόψαρο σε μπόλικα κυβικά.
 5. Aliens

  Σκέψη για λίμνη στον κήπο.

  Φυτά μπορείς να βάλεις από την αρχή. Όσο έχεις ψάρια τόσο ποιο πολύ τροφή θα "δημιουργούν" για τα φυτά σου. Τα φυτά που αναφέρεις είναι φυτά για ενυδρείο. Δηλαδή είναι φυτά μέσα στο νερό και μπορείς να τα βλέπεις από το πλάι του ενυδρείου. Σε μια λίμνη δεν μπορείς να τα δεις και να τα χαρείς. Θέλεις φυτά που να είναι εκτός νερού. Μόνο το ριζικό τους σύστημα να είναι μέσα στο νερό. Τέτοια φυτά είναι ο πάπυρος η Θάλεια και πολλά άλλα. Ειδικά το πρώτο είναι πολύ εύκολο στον πολλαπλασιασμό του. Όλο και κάπου μπορείς να το βρεις. Πρώτη φορά ακούω ειδικό σκεύασμα και τοποθέτηση ψαριών από την πρώτη μέρα !!! Πως θα γίνει ο κύκλος του αζώτου ??? Αλλαγές στο νερό κάνεις κανονικά. Αν η λίμνη σου είναι 500λτ και το φίλτρο 50λτ κάθε φορά που καθαρίζεις το φίλτρο και πετάς το νερό έχεις διώξει 10%% του νερού. Αν το ξανα γεμίσεις για να το καθαρίσεις στο καπάκι και πετάξεις το νερό έχεις κάνει διώξει 20% νερού. Όταν λέω πετάξεις, εννοώ να το χρησιμοποιήσεις για να ποτίσεις τα φυτά του κήπου σου. Είναι ότι το καλύτερο για τα φυτά μας.
 6. Aliens

  Σκέψη για λίμνη στον κήπο.

  Καλή αρχή με την λιμνούλα σου. Φυσικά και δεν μπορείς να βάλεις ΚΟΙ. Στην θέση σου θα άρχιζα με 3 χρυσόψαρα και μετά θα πρόσθετα άλλα 2. Τα 3 είναι πολύ καλός αριθμός για feng shui. Μετά θα έχεις όλο τον χρόνο να διαλέξεις και άλλα ψαράκια Μια χαρά είναι αυτός ο αριθμός. Αντλία θα πρότεινα 2-3 φορές την ώρα. Διαδικασία στρωσίματος ίδια με του ενυδρείου. Με τα κουνούπια μην φοβάσαι. Τα κουνούπια έχουν την τάση να γεννάνε σε στάσιμα νερά. Από την στιγμή που έχεις κυκλοφορία νερού δεν είναι ότι καλύτερο για αυτά. Από την άλλη ακόμα και να γεννήσουν, οι προνύμφες είναι πολύ καλός μεζές για τα χρυσόψαρα. Έχω δει συμβίωση με κουνουπόψα και χρυσόψαρα ή ΚΟΙ. Μπορείς να βάλεις. Από την στιγμή που θα έχεις φίλτρανση με χρυσόψαρα καλύτερα να μην μπεις στον κόπο. Δεν έχουν ωραίος χρωματισμούς και γεννάνε συνέχεια. Έχω στα Βριλήσσια αν θες να σου δώσω. Τα έχω σε ξεχωριστό μέρος από την λίμνη. Έχει και στο πάρκο στα Βριλήσσια που είναι μεταξύ Λ.Πεντέλης και Αναπαύσεως. Οτιδήποτε θες εδώ είμαστε
 7. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Να μια παλιά φωτογραφία με τον καταρράκτη. Είναι ωραίο θέαμα και τα φυτά κάνουν την δουλεία τους. Τότε ο πάπυρος και η θάλεια ήταν μικρά και τα φυτά στον καταρράκτη είχαν πάρει τα πάνω τους. Τώρα που έχουν γίνει ζούγκλα έχουν εξαφανιστεί.
 8. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Επιτέλους τις τελευταίες 2 μέρες δεν βλέπω το παραμικρό ίχνος από ρίζες στις αντλίες. Λογικά θα έχουν φύγει όλα τα υπολείμματα από την λίμνη. Σταμάτησαν πλέον να βουλώνουν οι αντλίες. Χτες έκαναν έναν καθαρισμό στα φίλτρα και έφυγε μπόλικη βιομάζα / ρίζες κτλ. Τώρα λογικά θα αρχίζουν να παίρνουνε μπρός τα φίλτρα και θα εξαφανιστεί η αιωρούμενη άλγη. Σταμάτησα και το τάισμα για να μην επιβαρύνουν άλλο τα ψάρια το περιβάλλον. Σειρά έχει να κοιτάξω τα φυτά για να αποφύγω τέτοια προβλήματα στο μέλλον. Σκέπτομαι να κάνω τον εξής σχεδιασμό. Φίλτρο - προλίμνη με φυτά - καταρράκτης - λίμνη. Βackwash σκευτομαι να βάλω και στην προλίμνη. Θα είναι κάτι σαν bog filter, αλλά ουσιαστικά τα φυτά να είναι σε γλάστρες για να μπορώ να τα μπαινοβγαζω και να κάνω εύκολα συντήρηση.
 9. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Χμμμ... κατάλαβα. Δηλαδή από ότι φαίνεται στο βίντεο, κάτω από βιολογικό υλικό φαίνεται η βιολασπη. Στο ποιό πίσω όμως, μεταξύ κάλτσα και σφουγγαριού, θα μαζεύεται πολύ περισσότερη βιολάσπη !!! Εκεί είναι όλα τα λεφτά Ευχαριστώ για το σχέδιο. Κατατοπιστικό !!!
 10. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Αν μιλάμε για καθίζηση και όχι βόρτεξ καταλαβαίνεις ότι τα 1000λτ είναι πάρα πολύ μικρό νούμερο !!! Θα χρειαστούν αρκετά περισσότερα λίτρα για τα ίδια αποτελέσματα. Διάβασα και είδα ότι χρησιμοποιούνται σε π.χ. βόθρους. Τραβάς το καζανάκι, το νερό πάει σε σύστημα καθίζησης 5000λτ. Λόγο της αργής ταχύτητας προλαβαίνει για έχει καθίζηση. Με τέτοια κυκλοφορία που έχω δεν θέλω να ξέρω πόσα κυβικά φίλτρου πρέπει να έχω Σίγουρα περισσότερα από την λίμνη μου, γιατί ήδη στην λίμνη δεν μπορώ να έχω καθίζηση. Η όλη συζήτηση ξεκίνησε αν φτάνει ένα δοχείο 100λτ και νομίζω ότι σιγά σιγά καταλήγουμε σε κάτι που σίγουρα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την λίμνη μου. Κάθισα και διάβασα και έχω τρομάξει λίγο από τα μεγέθη που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Είναι κάτι που χρησιμοποιείτε ήδη σε λίμνες (μπορείς να στείλεις λινκ?) ή είναι κάτι που νομίζεις ότι ίσως δουλέψει? Μην ξεχνάς ότι κάποια πράγματα δουλεύουν σε ενυδρεία και για τα δεδομένα λίμνης δυστυχώς δεν επαρκούν. Για αυτό τον λόγο θέλω να δω παραδείγματα σε λίμνες. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο ευχαρίστως να το δοκιμάσω και να συνεχίσουμε την συζήτηση. Αν δεν υπάρχει καλύτερα να μην το συνεχίσουμε Η μηχανική μου φίλτρανση κάνει κατακράτηση των σωματιδίων, οπότε δεν υπάρχει κάποια ανάγκη να βάλω κάτι, ειδικά μετά. Για αυτό τον λόγο το επόμενο στάδιο το καθαρίζω 2 φορές τον χρόνο !!! Μάλλον πρέπει να επανέλθουμε στο θέμα της προλίμνης γιατί το κακό με τις ρίζες παραπάει
 11. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Για το 1ο βαρέλι που λες, σαν το "Vortex Settling Chambers" δεν θα δουλέψει ? Άρα πρέπει να είναι γύρο στα 1000λτ για να κάνει δουλεία σε συνδυασμό με bottomdrain Για την ψάθα, έτσι δουλεύει ούτως σι άλλος O ζεόλιθος μου θύμισε τα φίλτρα με την άμμο. Αυτά πλέον έχουν καταργηθεί στης λίμνες. Ήταν παλιός τρόπος, αλλά επειδή έχει δημιουργήσει προβλήματα τον έχουν καταργήσει !!!
 12. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Για σου @Rik. Βρήκα χρόνο και έριξα λίγο διάβασμα. Δυστυχώς όσο και να ψάξω δεν βρίσκω τπτ για λίμνες με σηπτικές δεξαμενές, κωνικούς υδροκυκλώνες, δεξαμενές καθίζησης κτλ. (ίσως να φταίει η ελληνική ορολογία ) Αυτά που ξέρω είναι παραπλήσια. Τα Vortex Settling Chambers χρησιμοποιούν σε λίμνες. Το μέγεθος του δοχείου είναι 10% της αντλία και όχι της λίμνης. Άρα θέλω ένα δοχείο 1 000λτ για να προλαβαίνουν να κάθονται κάτω τα ιζήματα. Είναι τεράστιο δοχείο !!!! Επίσης αυτό δουλεύει σωστά με bottomdrain. Δεν θα δουλέψει σωστά σε μένα. Αυτός ήταν ο παλιός τρόπος. Ο καινούργιος είναι με rdf filter. Αν δεις όμως τιμές θα σου πέσουν τα μαλλιά Ο τεράστιος όγκος τα τα πολλά χρήματα είναι 2 ανατρεπτικοί παράγοντες. Είμαι περίεργος αυτά που προτείνεις πόσο χώρο θα μου πιάσουν και πόσα λεφτά θα μου κοστίσουν. Δεν βρίσκω πληροφορίες
 13. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Πολύ σωστός ο όρος για phytoremediation - φυτοεξυγιανση υδάτων @Rik Ακριβώς αυτό που σχεδίασες μόνο σου σκέπτομαι να κάνω Φίλτρο, φυτά , ψάρια. Αυτό που κοιτάζω είναι τα bog filter. Όπως το βλέπω χοντρικά, οι διαστάσεις που μπορώ να διαθέσω είναι 2μ χ 0.5μ χ ?μ βάθος. Σκέφτομαι να αγοράσω liner. Είναι δύσκολο να βρω αυτό που θέλω στις συγγεκριμένες διαστάσεις. Δεν θα ήθελα να βάλω ελαφρόπετρες μόνες τους. Θα ήθελα να είχα την ευχέρεια να τις μπενοβγάζω για αν καθαρίζω όλο τον χώρο από την μούγρα που θα μαζεύει και να τις τοποθετώ πάλι. Λέω να τοποθετήσω μέσα πλαστικά καφάσια. Σε κάθε καφάσι να έχω γλάστρες. Έτσι θα μπορώ εύκολα να μπαινοβγάζω τις γλάστρες για μεταφυτέψει, ανανέωση, συντήρηση. Από θέμα βάθους δεν έχω περιορισμό. Αρκεί ο πυθμένας να είναι ποιο ψηλά από την επιφάνεια της λίμνης. Να προσαρμόσω μια βάνα για να μπορώ να αδειάζω το νερό και να κάνω συντήρηση. Βάθος όσο είναι το ύψος μιας γλάστρας νομίζω ότι μου φτάνει. Αυτά για αρχή.
 14. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Η ραγδαία ανάπτυξη της άλγης έγινε πριν καθαρίσω την αντλία. Δημιουργήθηκε επειδή ήταν μπουκωμένη η αντλία και δεν πέρναγε νερό στα φίλτρα Ωραίο το biopool. Νομίζω σε αυτά δεν βάζουν ΚΟΙ γιατί σε περίοδο αναπαραγωγής θα τα ξεριζώσουν τα φυτά, χεχε. Δεν έχω χώρο δεξιά - αριστερά να κάνω κάτι τέτοιο. Μόνο προς την πλευρά που είναι ο καταρράκτης μπορώ να επέμβω. Σκέπτομαι να είναι υπερυψωμένο για να μην μπορούν να πάνε τα ψάρια εκεί.
 15. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Τι θέλω και βελτιώνω τις συνθήκες στα ψάρια? Τα `θελα και τα 'παθα. Πλέον η λίμνη έγινε "βούρκος". Η λίμνη εκεί που δεν είχε το παραμικρό ίχνος αιωρούμενη άλγης, ξαφνικά θόλωσε. Οι αντλίες είχαν μπουκώσει με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου νερό στα φίλτρα. Πάλι καλά που έχω δυνατή αεραντλία. Το θεώρησα κακιά τύχη. Καθάρισα τις αντλίας και την επομένη μέρα πάλι τα ίδια. Ευτυχώς με ενημέρωσαν οι γείτονες ότι τα ψάρια κάθε μεσημέρι κυνηγιούνται και μυρίζει πολύ ψαρίλας. Τελικά είχα πάλι αναπαραγωγή αυτή την φορά όμως του έδωσαν να καταλάβει. Καθάρισα τα αντλία και φίλτρα και μετά από 2 ώρες αντίκρισα ΠΑΛΙ αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να ασχολούμαι με την μεταφυτέψει των φυτών κάθε χρόνο. Το πολύ πολύ να καθαρίζω τις ρίζες. Φέτος το παραμέλησα. Καλά τα λένε ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις ΚΟΙ με φυτά. Το πάθημα γίνεται μάθημα Κάθε μια ώρα καθάριζα τις αντλίες από ρίζες γιατί συνέχεια μπουκώνουν και δεν κυκλοφορούσε το νερό. Έκοψα τις ρίζες που προεξείχαν από όλες τις γλάστρες. Δυστυχώς το νερό είναι θολό και δεν μπορώ να ξέρω πόσα κομμάτια από ρίζες αιωρούνται ακόμα στην λίμνη. Ύστερα από αυτή την νίλα που πέρασα πρέπει να κάνω αλλαγές στην λίμνη. Το σίγουρο είναι ότι τα φυτά πρέπει να φύγουν από την λίμνη γιατί την επόμενη φορά μπορεί να μην είμαι τόσο τυχερός και να έχω απώλειες. Σκέπτομαι να φτιάξω μια προλίμνη στην θέση του καταρράκτη και να βάλω όλες τις γλάστρες εκεί μέσα. Από Ιούλιο που θα έχω χρόνο θα ασχοληθώ ποιο ζεστά με το θέμα.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης