Jump to content

Aliens

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  452
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Aliens last won the day on August 23 2015

Aliens had the most liked content!

Community Reputation

134 Excellent

2 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Aliens

 • Γενέθλια 03/07/1978

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  4.000.lt - Λίμνη
 • Τοποθεσία
  Βριλήσσια

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

620 εμφανίσεις προφίλ
 1. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Περίπου 4C. Στους μείον θα είχαν πρόβλημα. Και το νερό θα είχε πρόβλημα
 2. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Όχι, δεν έχει παγώσει και ξέχασα να κοιτάξω θερμοκρασία λίμνης. Πρέπει να ήταν ~4C
 3. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Επιτέλους είδαμε μια άσπρη μέρα Η φώτο είναι το πρωί από τον 1ο όροφο Η επόμενη είναι το μεσημέρι από το ισόγειο.
 4. Aliens

  Ενυδρείο Στην Αυλή!

  Ωραία πράγματα, ωραία ΚΟΙ. Μπορείς να πεις 2 λόγια για το παράθυρο με το τζάμι? Το βλέπω σε ποιο βόρειες λίμνες στο εξωτερικό. Εμείς που έχουμε περισσότερη ζέστη και μεγαλύτερη ηλιοφάνεια έχουμε "θέμα"? Πιάνει άλγη? Χρειάζεται συχνά καθάρισμα(π.χ. ανα 1 εβδομάδα το καλοκαίρι , ανα 1 μήνα τον χειμώνα)? Έχεις παρατηρήσει κάποιο μειονέκτημα? Σκέπτομαι να βάλω στην επόμενη αναβάθμιση της λίμνης μου και κοιτάζω μα βρω τι πρέπει να προσέξω.
 5. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Ο καταρράκτης έχει μείνει πίσω. Προτεραιότητα δόθηκε στην φίλτρανση. Εδώ και καιρό υπολειτουργούσε. Με την μεταφορά των φίλτρων η λίμνη έπαθε ένα σοκ. Έκανε κάποιες αλλαγές στο ένα βαρέλι προσθέτοντας βάνα και κάποιες άλλες συνδέσει. Πλέον τοποθετήθηκαν στην τελική τους θέση. Η λίμνη άρχισε να δουλεύει σωστά. Το λειτουργικό κομμάτι έχει τελειώσει. Το αισθητικό κομμάτι έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. 1)Ο άσπρος σωλήνας που βγάζει νερό τοποθετήθηκε δοκιμαστικά. Εύκολα μπαινοβγαίνει. Το νερό των φίλτρων μπορεί να προσπεράσει την προλίμνη και τον καταρράκτη. Έτσι μπορώ να κλαδεύω/μεταφυτεύω/ ρίχνω τσιμέντα στον καταρράκτη κτλ χωρίς να χρειαστεί να κλείσω το όλο σύστημα. Επίσης κάθε φορά που έριχνα αλάτι τα φυτά την άκουγαν και αργούσαν να συνέλθουν. Τώρα απλώς θα βάζω τον σωλήνα. Ακόμα ψάχνω πέτρες για τον καταρράκτη. 2)Τα βαρέλια παλιότερα ήταν θαμμένα στο χώμα. Τώρα είναι ακάλυπτα. Το ποιο εύκολο και τεμπέλικο πράγμα που σκέπτομαι είναι να τα τυλίξω και τα δύο μαζί με ένα πράσινο ελαιόδυχτο. Το δεύτερο είναι να τοποθετήσω όρθιες δυο ξύλινες παλέτες και να φτιάξω ένα ξύλινο κιβώτιο.
 6. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Ξέρω πως να πολλαπλασιάζω τον πάπυρο. Απλώς έχω 2 γλάστρες με πάπυρο και έχουν εξαπλωθεί για τα καλά. Τώρα στην μετακόμιση πέταξα τα δυο τρίτα από τον πάπυρο για να ξελαφρώσω κάπως τις γλάστρες. Αυτή την στιγμή από φυτά έχω 2 πάπυρους, 2 τυφια/ψαθιά, 1 θάλεια, 2 κάτι άλλο που δεν ξέρω όνομα. Είχα και 3 φυτά στον καταρράκτη. Δυστυχώ ο πάπυρος τα κάλυψε όλα και στον καταρράκτη ούτε ο ήλιος δεν έφτανε. Τώρα δεν βρίσκω κανένα από αυτά τα φυτά που είχα εκεί. Τον καταρράκτη τον έκανα όπως είπες. Πρώτα λινερ. Από πάνω πέτρες. Τα κενά λέω να τα καλύψω με τσιμέντο (λευκό τσιμέντο + μαρμαρόσκονη). Το νερό θέλω να περνάει πάνω από τις πέτρες και να μην χάνεται στα κενά. Θέλω να βάλω πάλι φυτά όπως το είχα παλιά. Ιδικά το Hydrocotyle verticillata που είχα έκανε τρομερή εξάπλωση Υ.Γ. Πίσω από τα μονομπλοκ είναι ουσιαστικά το πίσω μέρος της λίμνης. Εκεί θα κρυφτούν τα φίλτρα και οτιδήποτε άλλες ατασθαλίες
 7. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Επειδή κάποια φυτά ξεπερνούν τα 2 μέτρα ύψος, έχω πρόβλημα με τον αέρα. Πολλές φορές έβρισκα τις γλάστρες πεσμένες. Στο τέλος τις έδεσα σε κάτι μεγάλες πέτρες. Στο καινούργιο σχέδιο έπρεπε να βρω κάποια παρόμοια λύση. Κάρφωσα κάτι τάβλες σε σχήμα ορθογωνίου. Στην μέση ένωσα ένα χοντρό δοκάρι. Εκεί πάνω δέθηκαν οι γλάστρες. Στην 1η φωτογραφία είναι ήδη μέσα στην προ-λίμνη 5 γλάστρες. Ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι φαντάστηκα. Προσωρινά τοποθέτησα κάποια καφάσια για αν καλύψω τα κενά. Την άνοιξη θα πάω στον Γρύλλη να αγοράσω υδρόβια φυτά και να αντικαταστήσω τα καφάσια. Αυτή την φορά θα βάλω χαμηλά φυτά που να βγάζουν όμορφα άνθη. Ο καταρράκτης θέλει φτιάξιμο από την αρχή. Είναι καλυμμένος με λινερ.. Σκέφτομαι να τον κάνω με τσιμέντο....
 8. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Τοποθετήθηκε επένδυση στα τοιχώματα / πυθμένα. Μπήκε γεωύφασμα και λινερ. Ένα τεράστιο τσέρκι αγκάλιασε όλη την κατασκευή για να μην έχω φόβο να ανοίξει κάπου.
 9. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  @Dio45 Πρέπει να θυμηθώ να κοιτάξω την άνοιξη για διχοντρα και λιπια Καταρράκτη - λινερ - λευκό τσιμέντο λογικά θα τα κάνω όπως λες. Το λινερ με το βοτσαλάκι δεν μου αρέσει. Γούστα είναι αυτά. Αυτό που είπες με την σίτα μεταξύ δεξαμενης φυτων - καταρράκτη - λίμνη με έβαλε σε σκέψεις. Κάπως πρέπει να το φτιάξω και αυτό. Με έβαλες σε σκέψεις. Έβαλα τα aplha block στην θέση τους και τα κόλλησα. Γέμισα τα κενά με χώμα. Στο υπόλοιπο κενό θα μπει γεωύφασμα και λινερ για να δημιουργηθεί η προλίμνη. Έχει βάθος 50εκ και το υπολογίζω γύρο στα 300λίτρα. Σειρά έχει να φτιάξω τις ενώσεις στα βαρέλια. Με όλη αυτή την αναστάτωση θόλωσε πάλι η λίμνη.
 10. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  @Dio45 -Στον γύρο χώρο δοκίμασα γκαζόν και μετά διχοντρα που θέλει λιγότερο νερό. Το πρόβλημα μου είναι ότι σχεδόν κάθε Αύγουστο που έχει ζέστες και εμείς είμαστε διακοπές, παίρνει την κάτω βόλτα. Ελπίζω το λιπια να μην χρειάζεται πολύ περιποίηση. Θα το κοιτάξω. -Είμαι περίεργος πως θα εξελιχθεί το θέμα φυτό - γλάστρα - ρίζα. Τουλάχιστον αυτή την φορά θα είναι σε έναν ελεγχόμενο χώρο. -Για τον καταρράκτη ακόμα προβληματίζομαι. Την 1η φορά είχα βάλει "black foam for waterfall" για να καλύψω τα κενά στις πέτρες. Αυτήν την φορά σκέπτομαι να βάλω τσιμέντο στα κενά. Οι πλακέ πέτρες που λες είναι η καλύτερη λύση, αλλά δεν θέλω να ξοδευτώ. Αν μεγαλώσει το φυτό πάνω στον καταρράκτη δεν θα φαίνονται καθόλου οι πέτρες. Υ.Γ. Όντως. Έχει την φάση του το ταξίδι Κατάφερα να ξεθάψω και το 2ο βαρέλι. Προσωρινά τα τοποθέτησα στο μπροστινό μέρος της λίμνης. Ξηλώθηκε και ο καταρράκτης, αφού στηριζόταν πάνω στο φίλτρο... Είναι πλέον εργοτάξιο. Ευκαιρία να φτιάξω κάτι συνδέσεις στα βαρέλια και μετά να τοποθετήσω τα alpha block στην καινούργια τους θέση.
 11. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Επιτέλους κατάφερα να ξεθάψω το 1ο βαρέλι με την μηχανική φίλτρανση. Σειρά έχει το 2ο βαρέλι με την βιολογία. Εκεί εφάπτεται ο καταρράκτης ο οποίος αναγκαστικά θα χρειαστεί να ξηλωθεί προσωρινά.
 12. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Όταν τρώνε γίνεται μάχη Αυτό το διάστημα ταίζω 3-4 φορες την ημέρα.
 13. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Τα σκαψίματα συνεχίζουν και φαίνεται ότι έχω καιρό να το εξασκήσω το επάγγελμα. Μικρά αλλά σταθερά βήματα μέχρι να φτάσουμε στον πάτο του βαρελιού. Είχαν καλή μόνωση, από το χώμα, τα φίλτρα μου.
 14. Aliens

  Από Γούρνα Σε Λίμνη

  Επιτέλους ξεκίνησα το project να διώξω τα φυτά μέσα από την λίμνη μπας και σταματήσουν να γεννάνε τα ψάρια όπου βρουν χεχε (ρίζες, φύλλα κτλ). Τα φυτά θα μεταφερθούν μεταξύ φίλτρου και καταρράκτη, όπως είχα φτιάξει ένα σχέδιο πριν λίγο καιρό. Για αρχή μετέφερα τα υπάρχων φυτά σε ένα βραχόκηπο σε άλλο σημείο του οικοπέδου. Το σκάψιμο για να αλλάξουν θέση τα βαρέλια ξεκίνησε.
 15. Aliens

  Σκέψη για λίμνη στον κήπο.

  Είναι φυσιολογικό από την στιγμή που κάθε ΚΟΙ χρειάζεται 800λτ με 1000λτ.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης