Jump to content

Andreas301

Διακριθέντα Μέλη
 • Δημοσιευσεις

  3.110
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

3 Neutral

8 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  RIO125 (Mikrogeophagus Ramirezi)
  RIO300 (σε μετάβαση)
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη

Previous Fields

 • Νομός
  Θεσσαλονίκης
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

410 εμφανίσεις προφίλ
 1. Andreas301

  540Lt Tanganyika Community Tank

  Ενδιαφέρον το στήσιμο και με πολύ χώρο για ιδέες. Μπράβο! Πάντως, θα πρόσθετα μερικές πέτρες ακόμη και όχι ως διακοσμητικές, αλλά δημιουργώντας κι άλλες στοές, σπηλιές, διόδους κλπ. Επίσης, η περιοδική λειτουργία φίλτρου με χρονοδιακόπτη δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Υποθέτω όταν ταϊζεις δουλεύει; Το φίλτρο πρέπει να έχει συνεχή ροή νερού (διαφορετικά θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις).
 2. Andreas301

  300 Λιτρα Tropheus Red Rainbow(Kasanga)

  Καλό ξεκίνημα, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: θέλει πέτρες......πολλές, είμαι σίγουρος ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις :-) πανέμορφα ψάρια, μπράβο.
 3. Andreas301

  Ερωτηση Στους Αφρικανους..

  θα έλεγα να μαζέψεις τις πέτρες προς μια μεριά στοιβάζοντας με προσοχή ώστε να δημιουργηθούν και περισσότερα περάσματα και κρυψώνες και να παραμείνει και ένας ελεύθερος χώρος. προσοχή στο στοίβαγμα.
 4. Andreas301

  Ειναι Καταλληλο Για Φυτεμενο

  καλό φαίνεται για μικρό φυτεμένο (καλύπτει και το φάσμα) αν και κομμάτι (παν)ακριβό
 5. Andreas301

  Καποια Λυση???

  έχεις φυτά ή κρυψώνες ; αν ναι, δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος πάντως 1,5 εκατοστό δεν είναι τόσο μικρά ώστε να τα φάνε τα άλλα (δεν είναι και γόνος !)
 6. Andreas301

  To Malawi ενυδρείο μου δεν είναι πια Malawi

  Το ενυδρείο ξεκίνησε με πληθυσμό 16 ατόμων και διατηρήθηκε μέχρι φέτος τον Ιούνιο. Με τη φίλτρανση που είχε (ένα 2028, δύο 2036 και το εσωτερικό) και σποραδικές μεγάλες αλλαγές νερού, δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα και κανένας θάνατος ψαριού. Ο πληθυσμός κάποια στιγμή ξεπέρασε τα 45 άτομα. Κατά τη γνώμη μου απέδειξε το αρχικό στοίχημα: ότι δηλαδή σε ένα ενυδρείο κάτω από 500 λίτρα υπό συνθήκες καλής φροντίδες και φίλτρανσης, με το σωστό τρόπο εισαγωγής (ποτέ δεν πρόσθεσα νεότερα άτομα σε επόμενο στάδιο) μπορεί κανείς να διατηρήσει με επιτυχία τέτοιου είδους ψάρια. Τα ψάρια έγιναν ανταλλαγή πριν από ένα μήνα με ένα κοπάδι από 10 calvus. Για να γίνει αυτό το ενυδρείο ξεστήθηκε, άδειασε, πιάσαμε τα ψάρια (δεν ήταν δυνατό να γίνει αλλιώς) και ξαναστήθηκε από την αρχή, κάτι που ήταν ενδιαφέρον γιατί έγινε και μία συντήρηση που τη χρειαζότανε (καθαρισμό βυθού και εμπλουτισμό με νέα άμμο, αναδιάταξη πετρών, συντήρηση ακροστομίων φίλτρων, αεραντλία, σωληνάκια και αερόλιθοι και άλλα). Αυτή τη στιγμή λοιπόν το ενυδρείο δεν είναι πια ούτε tropheus. Είναι ενυδρείο κάλβων (νέα άτομα γύρω στα τρία εκατοστά) και χρειάζεται αρκετή υπομονή μια και οι κάλβοι έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τα tropheus (που σημειωτέον είχαν πια συνηθίσει τόσο πολύ που έτρωγαν από τα χέρια μου). Υπομονή επίσης χρειάζεται διότι η ανάπτυξη των κάλβων μέχρι την ενηλικίωσή τους δεν έχει καμία σχέση με εκείνη των tropheus. Όταν βρω χρόνο για φωτογράφιση θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες, αν και οι κάλβοι δεν φημίζονται ότι στήνονται εύκολα για το σκοπό αυτό. ευχαριστώ για την ερώτηση Ανδρέας
 7. Andreas301

  Αφιερωμένο Εξαιρετικά Στους Παλιούς .....

  Να είστε καλά ρεμάλια !
 8. Andreas301

  Καινουργιο Ενυδρειο Τι Να Βαλω?

  "Εκκινητές": bactozym safestart Ξεκινάς το φίλτρο σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο προϊόν (δεν είναι ίδια τα παραπάνω στον τρόπο δράσης) και να μπολιάσεις ταυτόχρονα για ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αποτελέσματα. Κάθε δεύτερη μέρα ρίχνεις 3-4 flakes τροφή, και θεωρητικά μετράς νιτρικά και νιτρώδη σύμφωνα με αυτά που διάβασες. Λογικά όμως, αν πιάσει το μπολιασμα, δεν θα δεις τις κλασικές μετρήσεις του κύκλου αζώτου αφού θα είναι σχεδόν άμεσα στρωμένο το ενυδρείο. Οπότε, μπόλιασμα και σκεύασμα και καμιά βδομάδα ηρεμίας με ελαφρύ τάισμα (για να έχουν τα βακτηρίδια αμμωνία να καταναλώσουν) και βλέπεις στο μεταξύ τι θα κάνεις με ψάρια. Προσοχή όμως: η διακόσμηση (βυθός, φυτά, πέτρες) σχετίζεται άμεσα με τα ψάρια που θα βάλεις. Συνεπώς σκέψου για τα ψάρια πρώτα ώστε να το στήσεις με βάση τις προτιμήσεις τους. Δεν έχω στρώσει ποτέ ενυδρείο με αμμωνία και θα έλεγα να το αποφύγεις κι εσύ.
 9. Andreas301

  Χρονια Πολλα Σταματη

  Χρόνια Πολλά Σταμάτη, με υγεία και δύναμη !
 10. Andreas301

  300 Λιτρα Tropheus Moorii "chaitika"-Blue Rainbow

  Πολύ όμορφο με ωραίες πέτρες (και ψάρια :-) ). Το στήσιμο μοιάζει λίγο αφύσικο γιατί οι δίο στοίβες είναι σχετικά ομοιόμορφες. Αν κατακρημνίσεις λίγο ασσύμετρα τη μία θα είναι πιο φυσικό (και πάλι αν δεν θέλεις να το κάνεις, μια χαρά είναι !) Να το χαίρεσαι !
 11. Andreas301

  Από Τα Τροπικά Στα Πιο Δροσερά

  Μια χαρά σε βλέπω στη θέση σου θα έβαζα μερικές ΜΕΓΑΛΕΣ κοτρώνες (την ξέρεις την τέχνη) και 2-3 ακόμη τέτοια ξυλάκια Μου αρέσει !
 12. Andreas301

  350 Litra Με Κιχλιδες Malawi

  Εντάξει ενδιαφέρον το στήσιμο των πετρών αλλά δεν βλέπω πολλές κρυψώνες, τα φυτάκια όμορφα, η άμμος φαίνεται ΟΚ, τα κοράλια δεν είναι και η καλύτερη ιδέα πάντως για τη διακόσμηση, αλλά... ανεξάρτητα από τα παραπάνω.... ο Δίας επιμένει για τα νιτρικά γιατί το ερώτημα σχετίζεται με το ΣΤΡΩΣΙΜΟ του ενυδρείου. Έγινε στρώσιμο ; και πώς;
 13. Andreas301

  Από Τα Τροπικά Στα Πιο Δροσερά

  Ως ηθικός αυτουργός του εγχειρήματος είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα ! Well done brother ! έχεις δρόμο μπροστά σου αλλά ελπίζω ότι θα στεριώσει το ενυδρείο και μέσα από την απλότητά του και την παραδοσιακή ομορφιά των ryukin θα συνεχίσει να αναδεικνύει το χώρο σου. Τόσο πολύ που αν σκεφτώ να αφήσω τα tropheus μου φαίνεται ότι θα σε ακολουθήσω! Νομίζω ότι ο ebenos έχει δίκιο για τη διατροφή. Η σπιρουλίνα (που έχεις αρκετή ακόμη λόγω tropheus) είναι για τα χρυσόψαρα ότι το krill, το mysis και το shrimp mix για τα tropheus (δηλαδή με μέτρο). Καλή συνέχεια και ελπίζω να τα δω από κοντά όταν θα έρθω Αθήνα
 14. Andreas301

  1Ος Διαγωνισμός Δίσκων Στην Ελλάδα .....;!!!!

  και μερικές τελευταίες με τη "βράβευση" του καλύτερου αλλά αδικημένου :bigemo_harabe_net-66: neolamprologus multifasciatus ενυδρείου !!!! όσοι αφρικάνοι ξέρουμε ποιο ήταν το καλύτερο (χε χε !) συγχαρητήρια σε όλους πραγματικά ! και ιδιαίτερα στον Nidal που τράβηξε απ' ότι έμαθα πολύ κουπί ! χαίρομαι που είδα μετά από πολύ καιρό παλιούς καλούς φίλους, σε ένα τόσο όμορφο γεγονός πάντα τέτοια !
 15. Andreas301

  1Ος Διαγωνισμός Δίσκων Στην Ελλάδα .....;!!!!

  και μερικές ακόμη
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης