Jump to content

Τερέζα Πρίντεζη

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τα Ενυδρεία μου
  Έχω ένα κοινωνικό ενυδρείο 96 λίτρα με ψεύτικα φυτά και 19 ψάρια.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Σταμάτη σ'ευχαριστώ για της οδηγίες.Σε περίπτωση που δεν μου φέρουν το ΕΚΤΟΖΟΝ,θα μπορούσες να μου το στείλεις εσύ? Θέλω περισότερες πληροφορίες για το βιολογικό,εξωτερικό φίλτρο. Τα ψαράκια μου τα ταίζω τρείς φορες τη μέρα(πρωί,μεσημέρι και βράδυ). TetraVariety flake,με 4 διαφορετικά γεύματα.Τους ρίχνω λίγα φυλλαράκια που φαγόνονται μέσα σε 5". Λοιπόν επέιδή όλλα ξεκίνησαν απο το ακατάλληλο νερό(απο τη βρήση,γεώτρησης) που έχω στο ενυδρειο μου,και επηδεί κουράστικα απο τις απώλειες ψαριων και να ψάχνω όλο αυτόν τον ενάμιση χρόνο τι φταίει,αποφάσησα να αλλάξω νερό. Το βρόχηνο σήγουρα είναι το καλήτερο.Γι αυτό θέλω να μου πείς πως να κάνω την σταδιακή αλλαγή.Θα περιμένω απαντησή σου πριν αρχίσω τις όποιες διαδικασίες.Δεν θέλω να επιβαρύνω κιάλο τα ψαράκια μου. Όσο για τη φωτογραφια θα δώ τι μπορώ να κάνω.
 2. Μέτρισα την αμωνία.Είναι 0. Χτές άλλαξα το 1/3 νερό του ενυδρείου,έβαλα stress coat και nitrivec. Τώρα περιμένω να μου φέρουν το εκτοζον(την Τρητη). Θα ήθελα να μάθω πώς να το χρησημοποιήσω. Ευχαριστώ.
 3. Ευχαριστω.Εσύ τι γνώμη έχεις για το ΕΚΤΟΖΟΝ που μου έγραψε ο Σταμάτης?
 4. Εντάξει ευχαριστώ θα φροντίσω για όλλα αυτα που μου λες. Αλλα η πέτρα θα είναι ασφαλής μετα τη δοκιμη με aqua forte για το ενυδρείο? Πάντως χρειάζομαι τις συμβουλές σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατι τα πράγματα δεν πάνε καλα και είχα και μία απώλεια ενος μόλλυ πριν απο λίγο.
 5. To τεστ που έχω είναι το quick aqua test τις eSHa. Για No2,No3,KH,GH/TH και pH.Έτσι τα τσεκάρω όλλα μαζι. Είναι χάρτινες λορίδες με χρώματα.Το βρήσκω πολλύ πρακτικό. Να σε ρωτησω:το AqyaSafe της ΤetraAqua θα με βοηθούσε καθόλου? Επήσεις το Aqua Forte(αυτό για τις πέτρες)τι κάνει,και πώς το χρησημοποιείς? Το ΕΚΤΟΖΟΝ το έχω παραγγείλει.θα το έχω την Τρίτη. Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα αλλαγή νερού(25%),να κάνω και σήμερα και να βάλω το nitrivec,το stress coat και το ΕΚΤΟΖΟΝ να το βάλλω την Τρίτη? Σας ευχαριστώ όλλους.
 6. Ευχαριστώ για την πληροφορία.όντως δεν γνώριζα οτι το stress coat είναι και αντιχλώριο.Πάντος για το σκεύασμα τι να σου πώ,ένας που έχει ενυδρείο μου το είπε και δεν θυμόταν την ονομασία.Λέει οτι φτιάχνει αυτόματα την χημεία του νερού κατάλληλη για τα ψάρια.Και όταν ρώτησα τον άνθρωπο που γνωρίζει την ιστορία του ενύδρείου μου, μου είπε οτι δεν το χρειάζομαι αυτο γιατι βάζω νερο γέώτρησης.
 7. Καλως σας βρήκα και ευχαριστώ πολλύ για την βοηθειά σας. Ξέχασα στη λύστα των ψαριών μου να προσθέσω τις 5 μελανοταινίες και τους 2 αρλεκίνους οπότε στο σύνολό τους είναι γύρω στα 26.Εσένα σου φένονται πολλά εμένα όμως μου είπαν οτι με τα 96 λίτρα μπορώ να βάλω 30 μέσα.Και αυτό επηδεί είναι μικρά ψάρια.Βέβαια ούτε κι εγω θέλω να υπερβώ τα όρια.Αλλα....όπως μου τα λές τα έχω υπερβει. Το νερό της βρήσεις μου είναι γεώτρησης(σηγνώμη αν είπα αφαλάτωσεις μπερδεύτικα).Το είχα μετρήσει και με υγρό πριν ένα μήνα και ήταν πολλύ σκούρο και γιαυτό ο άνθρωπος του καταστήματος μου έδωσε το PH minus που ο ίδιος μου είχε δώσει και το υγρό τεστ. Ελπίζω να είναι γνωστό το ΕΚΤΟΖΟΝ να το βρώ εύκολα. Τα ψαράκια μου τα ταίζω τρείς φορές τη μέρα(πρωί,μεσημέρι και βράδυ). Τους ρίχνω τόση ποσότητα όση χρειάζετε να φαγωθεί μέσα σε 15". Παρατήρησα όμως οτι έχει παρουσιαστεί πάλι μούχλα(πράσινα στήγματα στο τζάμι και πρασινίλες στα υπόληπα μέρη) και μετά την γενική καθαριότητα που είχα κάνει πριν 2 μήνες.Γιατί αυτό? Και γιατί βρήσκεις απαραίτητο το εξωτερικό φίλτρο? Το ενυδρείο μου το αγώρασα έτοιμο και είναι της Juwel.
 8. Γεια σου.Παλιά έβαζα nitrivec όταν άλλαζα το νερό.Τώρα βάζω stress coat και ph minuis.
 9. Καταρχάς το ενυδρείο μου το έστρωσα με ψάρια.Στην αρχή είχα ένα γατόψαρο και μια γλύφτρα.Μετα μπένανε σιγά σιγά τα ψάρια. Απ΄τον δεύτερο μήνα χάλασα καταλάθως την ισοροπία του στρωσίματος πλένοντας τα σφουγγάρια.Τα ψάρια που είχα στην αρχή ψοφούσαν το ένα μετα το άλλο κατα διαστήματα κι εγώ τα αντικαθιστούσα.Στο διάστημα του ενάμιση χρόνου τα ψάρια μου αρώστεναν και ψοφούσαν και αυτό συνεχίζεται.Έχω προσθέσει στο φίλτρο μου και αυτά τα λαζανάκια που είναι για την αμωνία. Αλλάζω το νερό μου κάθε 15 μέρες το 25 με 30%.Έχω νερό αφαλάτωσεις.Μου έχουν δώσει και PH minus για το αυψημένο PH μου. Πριν 2 μήνες έκανα γενική καθαριότητα του ενυδρείου και άλλαξα τη διακόσμηση. Έχω γύρω στα 10 υφασμάτινα φυτά,χαλίκι που το αγόρασα απο κατάστημα με είδη ενυδριακής χρήσης και πέτρες απο το χωράφι μου.Τις οποίες καθάρισα πολύ καλά και έβρασα στην συνέχεια. Σχετικά με την χημεία του ενυδρείου μου δεν τα πάω καλα. Μου είπαν πως υπάρχει ένα σκεύασμα το οποίο μετατρέπει το νερό της βρήσης σε νερό κατάλληλο για τα ψάρια του ενυδρείου.Μίμπως μου είναι απαραίτητο?
 10. Τα ψάρια μου τρώνε κανονικα τρείς φορές τη μέρα κολυμπάνε αλλα έχουν αδυνατήσει, τα χρωματά τους έχουν σβήσει πάνω απ' το κεφάλι,πχ.ένα μπλέ πλάτυ έχει χάσει το χρώμα του απο την κοιλιά του(έχει γείνει άσπρη)και απο πάνω απ'το κεφάλι του είναι γκρί.Δύο άλλα (1 μόλλυ και ένα ραμιρέζι)έχοθν αδυνατίσει και έχουν πρισμένα βράγχια και αναπνέουν γρίγορα.Υποπτεύομαι για κάποιο παράσιτο. Μποπείτε να μου πείτε ίσως τη φάρμακο χρειάζεται?
 11. Νo3 50,No2 0,GH=DTTH <21d,KH=TAC= 10d,PH 8,4.Oι τιμές που μόλις μέτρισα Το φίλτρο μου είναι της Juwel(όπως και το ενυδρείο μου):υαλοβάμβακας φίλτρου λευκό,σφουγγάρι άνθρακα μαύρο,σφουγγάρι φίλτρου τραχύ μπλέκ και σφουγγάρι φίλτρου λεπτό μπλέ. Δέν είμαι και εντελώς σίγουρη για την ασθένεια αυτη.Απλα έψαξα στο Αquazone στις ασθένειες ψαριών στα συμπτώματα.
 12. Καλως σας βρήκα. Το ενυδρείο μου το έχω εδω και ενάμιση χρόνο.Αλλα κατα καιρους είχα πολές απώλειες.
 13. Γειά σας. Εχω ένα κοινωνικό ενυδρείο 96 λίτρα με ψεύτικα φυτα και 19 ψαράκια:platy,molly.ramirezi,neon,1 gappy,1 xiphophorus,2 γατοψαρα και 2 γλύφτρες που μου ψόφισαν για ανεξήγητους λόγους. Τα ψαράκια μου παρουσίασαν απώλεια βάρους,αποχρωματισμό και 2 εχουν επιπλέον πρισμένα βράγχια.Όλα τρώνε κανονικά εκτος απο ένα μόλλυ που δειχνει πολυ άρρωστο. Τι μπορώ να κάνω για να τα σώσω? Χρειάζομαι επιγόντος την βοηθειά σας.
×
×
 • Create New...