Jump to content

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Λίτρα = 240
  Ψάρια = Αμαζόνιος
  Φυτά = Αληθινά
  Φιλτρανση = Εξωτερικό φίλτρο
  Φωτισμός = 2 Χ 35 w
 • Interests
  kart, εκδρομές, ενυδρείο

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.llumar.gr
 1. καλησπέρα, με ελκύει η κατασκευή φίλτρου τύπου αμβούργου, εκτός από το χρώμα του. Θα μπορούσα λέτε να χρωματίσω ελαφρά κάπως την επιφάνεια του, επειδή το μπλέ είναι πολύ έντονο ? Επίσης, στο κενό μεταξύ σφουγγαριού και τζαμιού εκτος απο κυκλοφορητή και θερμαντικό σώμα μπορώ να βάλω και ανθρακα για χημική φίλτρανση ή δεν χρειάζεται?
 2. ευχαριστώ, με είχε πιάσει μια ανησυχία
 3. Είμαι στη δέκατη μέρα στρωσίματος και από την τρίτη μέρα μου έχει παρουσιαστεί ενα πρόβλημα με ένα ξύλο, έχει βγάλει άσπρο χνούδι. Το συγκεκριμένο ξύλο το είχα αφήσει τρείς μέρες σε κουβά με νερό πριν το βάλω στο ενυδρείο. Τα υπόλοιπα δύο ξύλα που είναι οκ τα είχα βράσει. Υπάρχει καμιά εξήγηση ? Είναι όντως πρόβλημα ?
 4. Είμαι ακόμα στο στρώσιμο (5η ημέρα), και δεν εχω μπει ακόμα σε διαδικασία αλλαγών και τύρφης
 5. Ευχαριστώ παιδιά, μεσα στο σαββατοκύριακο στήνω,γεμίζω και ξεκινάω και από βδομάδα ανεβάζω και καμιά φωτό
 6. Μία ερώτηση σχετικά με Α/Ο. Σκέφτομαι να την έχω στο μπαλκόνι, επηρρεάζεται η λειτουργία της από χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες ?
 7. Μεγάλη η βοήθεια σου και ευχαριστώ delta66, τελικά λέω να κατευθυνθώ προς Α/Ο. Οσο για τις αλλαγές βαρέλι, αντλία και λάστιχο έχω. Τις σωστές τιμές για τις αλλαγές θα τις επιτυγχάνω με μίξη νερών, σωστά ?
 8. Καλημέρα, έκανα λοιπόν μετρήσεις στο νερό της βρύσης και έχουμε : Gh = 10 Kh = 7 Επειδή έχω φαγωθεί να γεμίσω το νέο μου ενυδρείο για να ξεκινήσω στρώσιμο και επειδη δεν έχω Α/Ο, να μαλακώσω το νερό με τύρφη ή χημικά ?
 9. Αν εννοείς να ειναι και τα δυο στην πριζα και σε σειρά, πιστεύω ότι το μεγάλο θα ζορίζεται.
 10. Πως λέμε τσιπούρες αλανιάρες ή ιχθυοτροφείου, τέτοιο πράμα.
 11. Καλημέρα και ευχαριστώ γιά τις απαντήσεις, με την σύνδεση σε σειρά θα αντέξει το μοτέρ του ενός φίλτρου ? Επίσης θα ήθελα γνώμη για βιολογικό υλικό, σκεφτόμουνα να γεμίσω όλο το 2217 με μπλε σφουγγάρι συν μιά στρώση βαμβάκι.
 12. Κωνσταντίνε, αναφέρεις δυο εξωτερικά φίλτρα. Εγώ έχω ενα eheim 2217, Περίπου 1000 λίτρων την ώρα, κάνει ή θα πρέπει να κατευθυνθώ σε δύο μικρότερα ?
 13. Καλήμερα, αρχίζω και εγώ, μετέ τις Αφρικάνες, να στήνω το 240άρι μου γιά δίσκους. Σκέφτομαι να βάλω 4 δίσκους, κάποια ταιριαστά ακόμα ψαράκια και φυτά. Εχω πολλές απορίες αλλά θέλω να ξεκινήσω από τις τιμές τού νερού. Υπάρχουν και ποιές είναι οι "ιδανικές" τιμές νερού λοιπόν για αυτόυ του είδους το ενυδρείο ?
 14. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν τον χρησιμοποιούμε τόσο πολύ και οι ρητίνες του θέλουν πλέον αλλαγή, πριν μπω λοιπόν στο κόπο έλεγα μήπως έχει χρησιμοποιηθεί απο κάποιον για ενυδρειακή χρήση τέτοια συσκευή ώστε να μας πει τα συμπεράσματα του.
 15. Χρησιμοποιώ στην δουλειά μου αποσκληρυντή νερού με ρητίνη, γνωρίζει κανείς αν αυτή η συσκευή μπορεί να αντικαταστήσει την συσκευή αντίστροφης όσμωσης γιατί θα στήσω βιοτοπικό Αμαζονίου ;
×
×
 • Create New...