Jump to content

Alemato

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  20
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  Juwel Rio 180 l.t.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Πρόσφατοι επισκέπτες

184 εμφανίσεις προφίλ
 1. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βαήθειά σας !
 2. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Μονομάχος τέλος ......
 3. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Λοιπόν έκανα πάλι το τεστ, μου έδειξε τα εξής NO2 0 NO3 0 GH 10 KH 17 Τι είναι αυτό ? PH 7,5 Το να μην έκανα σωστά το τεστ είναι πολύ πιθανό, αλλά να λες φίλε Στάθη οτι δεν έχω κάνει τεστ και να τα έβγαλα απ' το μυαλό μου είναι κακοπιστία και με προσβάλει .....
 4. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Τα τεστ τα έχω μπροστά μου, είναι το DENNERLE το έχω βάλει στο νερό του ενυδρείου μου και μου έχει βγάλει κάποια χρώματα, κοιτάζοντας εγώ μία κλίμακα που έχει το τεστ, μου βγάζει τα νουμερα που έιπα ...... Δεν μπηκα εδώ για να παίξω και να περάσω την ώρα μου, μπήκα μήπως ξέρει κάποιος πως θα γίνει καλά το ψάρι μου και σας λέω ότι ξέρω, τίποτα παραπανω τίποτα λιγότερο ......
 5. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Ξέρει κάποιος πόσο καιρό ζουν οι μονομάχοι ? Πόσος είναι ο μέσος όσος ζωής τους ?
 6. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Δεν ξέρω καν τι σημαίνουν αυτά ...... Έγραψα ότι λέει το τεστ που έχω
 7. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  οκ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:180 - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):1 σκαλάρι, 10νέον, 1 μονομάχος ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7.5 - 8 - KH:10 - GH:0 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0,5 - ΝΟ3 (νιτρικά):0 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:Αμμωνία -Strips:όλα τα υπόλοιπα -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:μονομάχος - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):Φουσκωμένα βραγχια, δεν τρωει, δεν κινείται - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) 2. (img) ...photo2... (/img) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ....... ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την έννοια ιστορικό εννοούμε την όποια πληροφορία μπορεί να γνωρίζουμε για το ψάρι ή το ενυδρείο, αφού τα αποκτήσαμε αλλά πιθανόν και πριν από αυτό! Επίσης προσπαθήστε να είστε όσο το δυνατό πιο αναλυτικοί και περιγραφικοί στο πρόβλημα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε πως και πότε παρατηρήσατε τα πρώτα συμπτώματα (πιθανόν μετά από κάποια αλλαγή στις στάνταρ διαδικασίες). Να έχετε εις γνώση σας πως καμία ασθένεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς πρώτα να γίνει η διάγνωσή της. Πραγματική διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου. Η διάγνωση μέσω φόρουμ είναι μόνο εμπειρική. Οπότε πρέπει να δίνονται όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία. Η χρήση καλής φωτογραφίας του ασθενή και του συνόλου του ενυδρείου είναι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις απαραίτητη !
 8. Alemato

  Άρρωστος Μονομάχος

  Πως ? Δεν μπορω να γράψω πάνω στη φόρμα ........
 9. Γειά σας! Εδώ και τρία χρόνια περίπου, έχει πάρει η αδελφή μου γύρω στους 6 μονομάχους από τους οποίους κανείς δεν ζει μέχρι σήμερα. Πίστευα οτι το πρόβλημα ήταν οτι τους είχε σε μία μικρή γυάλα 10λτρ. χωρίς φίλτρο και θερμοστάτη. Όμως εδώ και τρείς μήνες έχω και εγώ έναν μονομάχο σ' ένα ενυδρείο 180 λτρ. ο οποίος από χθες παρουσιάζει τα συμπτώματα που είχαν και όλοι οι μονομάχοι της αδελφής μου πριν ψωφίσουν. δηλαδή έχουν φουσκώσει τα βραγχια του, είναι την περισσότερη ώρα στον πάτο του ενυδρείου και ανεβαίνει κατά διαστήματα και για λίγο στην επιφάνεια με μεγάλη δυσκολία και ξαναπέφτει στο βυθό. Επίσης δεν τρωει και γενικά δεν κουνιέται καθόλου .... Απο τί πάσχουν συνήθως οι μονομάχοι ? Τι είναι αυτό που μπορεί να τους πειράξει τόσο, μπορώ να σώσω τον μονομάχο μου ? Και πόσος είναι ο μέσος όρος ζωής τους ? Μήπως ζούν μόνο ένα χρόνο ?
 10. Alemato

  Ψάρια που καθαρίζουν το ενυδρείο.

  Χαχαχα Ευθυμίσαμε .... Ευτυχώς που υπάρχετε κι' εσείς οι οξυδερκείς τύποι και μας κάνετε και γελάμε .... Καλά κρασιά !!!!
 11. Alemato

  Ψάρια που καθαρίζουν το ενυδρείο.

  Σκέφτομαι να βάλω κανα δυό σκαλάρια ακόμα μαύρα και κάτι άλλα πολύ μικρούλια κόκκινα που πάνε κοπάδι πολλά μαζι .... δεν ξέρω πως τα λένε ..... Δεν ξέρω τι άλλο, πρότεινέ μου κάτι ...... Θέλω επίσης να βάλω αρκετά φυτά ακόμα ..... Όσο για το μονομάχο, μέχρι τώρα τα πάνε μιά χαρά, τι πρόβλημα λες οτί θα υπάρξει ? Αν δω αργότερα οτι υπάρχει πρόβλημα λέω να πάρω ένα μικρό ενυδρείο 25 - 50 Lt και να τον βάλω εκεί ..... Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες σου !!!!
 12. Alemato

  Ψάρια που καθαρίζουν το ενυδρείο.

  Το ενυδρείο είναι 1m x 0,40m x 0,50m έχω ανεβάσει φωτογραφίες στο προφίλ μου. Για αρχή έβαλα ένα υπόστρωμα (χώμα το οποίο απ' ότι διάβασα αργότερα εδώ, δεν χρειάζεται ....) και μετά χαλικάκι αφού το ξέπλυνα πολύ καλά. Επίσης μάζεψα και κάτι πέτρες από την παραλία και λέω να τις βάλω κι' αυτές αφού τις πλύνω και τις βράσω .... Έχω βάλει αντιχλώριο και ένα υγρό για βακτήρια (Baktoplan Fresh) 4 μέρες πριν βάλω τα ψάρια και ταυτόχρονα είχα σε λειτουργία τον θερμοστάτη στους 26 βαθμούς και το φίλτρο. Όσο για μετρήσεις, μου είπαν από το κατάστημα που πήρα τα ψάρια, οτί για τα συγκεκριμένα δεν χρειάζονται καθόλου και έτσι δεν έκανα .....
 13. Γειά σε όλους !!! Πριν από λίγες μέρες πήρα ένα ενυδρείο 180 l.t. Έβαλα μέσα λίγα φυτά και αφού το άφησα λίγες ημέρες χωρίς καθόλου ψάρια όπως πρέπει, έβαλα προχθές δύο ψαράκια, έναν μονομάχο και ένα σκαλάρι. Θέλω τώρα να βάλω ένα ψάρι για να μου καθαρίζει το ενυδρείο, όπως είναι ο γλύφτης, τον οποίο δεν θέλω γιατί μεγαλώνει πολύ ..... Υπάρχουν κάποια άλλα ψαράκια που να κάνουν την ίδια δουλειά αλλά να μην μεγαλώνουν τόσο ? Θα ήθελα τη βοήθειά σας !!!
×