Jump to content

alexis 565

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  17
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  θαλασσινό 200 l.
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. alexis 565

  Προειδοποίηση (0%) ???

  Απλά την επισήμανση αυτή κάτω απο το Avatar μου δεν την είδα σε κάποιον άλλο και υπέθεσα ότι σημαίνει κάτι γι αυτό και έκανα την ερώτηση στο forum.Ωραία το θέμα διευκρινίστηκε και συγνώμη για την αναστάτωση
 2. alexis 565

  Fish Only με ανεμώνη για τα Klown?

  Ναι το ενυδρείο θα το έχω f/o και θέλω μόνο μία ή άν γίνεται και δύο ανεμώνες για τους clown.Ευχαριστώ πάρα πολύ Andreas και όταν το ξεκινήσω θα ζητήσω σίγουρα την βοήθειά σου.
 3. alexis 565

  Προειδοποίηση (0%) ???

  Αυτούς τους λόγους τους διάβασα κι εγώ αλλά επειδή δέν έχω κάνει τίποτα απ' 'ολα αυτά δέν τους κατάλαβα.Γ ράφτηκα σαν μέλος το 2009 αλλά επειδή μετά από λίγο καιρό διάλυσα το ενυδρείο μου δέν έχω και πολλές επισκέψεις στο site και σίγουρα δέν έχω υποπέσει σε τέτοια ατοπήματα.τέλος πάντων οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες για να διορθώσω το πρόβλημα κι ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 4. alexis 565

  Προειδοποίηση (0%) ???

  Στο Avatar μου κάτω κάτω λέει <Προειδοποίηση (0%) > και έχει πέντε τετραγωνάκια.Προσπάθησα να βρώ τι σημαίνουν αυτά στούς όρους χρήσης αλλά δεν τα κατάφερα.Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να κάνω κάτι γι' αυτό?Ευμαριστώ.
 5. alexis 565

  Fish Only με ανεμώνη για τα Klown?

  Κατ'αρχάς ευχαριστώγια την άμμεση απάντηση.Στο προηγούμενο είχα δύο εξωτερικά φίλτρα.Και τα δύο είχαν βιολογικά υλικά,αλλά στο ένα έβαζα όταν χρειαζόταν,για λίγο χρονικό διάστημα ότι χρειαζόταν και απο χημεία.Νομίζεις οτι τα χρειάζομαι πάλι και τα δύο?Και μία καλή πρόταση για ένα καλό Skimmer γιατί αυτό που είχα δέν κάνει.
 6. alexis 565

  Fish Only με ανεμώνη για τα Klown?

  Είχα ενα f/o 200l. με νεκρό βράχο και αραγωνίτη και θέλω να στήσω ένα καινούργιο στα ίδια λίτρα,μέ ζωντανά αυτή τη φορά βράχο και αραγωνίτη και μία ανεμώνη για τα clown.Θα μπορέσει να τρέξει με τον εξοπλισμό του f/o ή θα χρειαστώ πρόσθετο εξοπλισμό reef μόνο για την ανεμώνη? Μήπως μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο εξοπλισμό αλλά με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας (πιό συχνές αλλαγές νερού,διαφορετικές λάμπες,πρόσθετα ζουμιά κ.τ.λ) ?Ευχαριστώ.
 7. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  ο.κ αρχίζω να μαζέυω τα πράγματα καί από αύριο μάλλον στην απομόνωση.Ευχαριστώ γιά τις συμβουλές.
 8. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Ναί.Αν χρειάζεται,μπορώ να τήν πάρω πίσω από τόν φίλο μου.Εν το μεταξύ λίγο πρίν γράψω αυτή τήν απάντηση,μέτρησα πάλι το NO2 και έπεσε στα φυσιολογικά επίπεδα.Aλλαξε όμως λίγο το χρώμα του ο blue tank.Το μαύρο έγινε γκρί-ασημί.Αν καί δέ μ' ανησυχεί πολύ αυτό γιατί τό 'χει ξανακάνει και ξαναεπανήλθε μόνος του.
 9. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Ναι είναι το τελευταίο που,μπήκε αλλά το έχω κανένα χρόνο καί το παρουσίασε το τελευταίο δίμηνο.Οπότε δέν πιστεύω να έχει καμμία σχέση πού μπήκε τελευταίο.
 10. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Όπως προανέφερα καί πρίν,το ψαράκι συμπεριφέρεται τελείως φυσιολογικά καί δέν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα,ούτε το ψάρι ούτε το ενυδρείο.Απλά τώρα άν κοιτάξεις καλύτερα τις φωτογραφίες,θα προσέξεις ότι φαίνεται σάν να του φεύγουν τα λέπια σε ένα σημείο και στην πρώτη φωτό φαίνονται τα βράγχιά που είναι αρκετά κόκκινα.Αυτά είναι τα συμπτώματα που έχει το ψάρι.Και πιο πολύ ενδιαφέρομαι για τα υπόλοιπα που επειδή τα έχω απο το στήσιμο του ενυδρείου,καλά θα ήταν να προλάβουν να μετακομήσουν στο καινούργιο τους σπίτι που θα ετοιμαστεί μετά το καλοκαίρι.Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
 11. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Στο NO2 είναι και λίγο λάθος τα σύμβολα.Είναι <0,3 και >0,9 αλλά αυτό ανέβηκε τελευταία και πιστεύω να το κατεβάσω με λίγο nitrivec.Το ενυδρείο είναι αρκετά καλά στρωμένο.
 12. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Λοιπόν το ενυδρείο μου είναι 200l. fish only και τρέχει γύρω στα 2 χρόνια.Εχω ένα FLUVAL 304 με μακαρόνι,αστεράκια,πορόλιθους και ένα hydor prime μικρό 1,5 με 2l. κάδο μόνο με βιόμπαλες.Εκτός από την θεραπεία στην καραντίνα για 10 ημέρες του blue tank με cuprazin για το άσπρο χνούδι που είχε βγάλει στο δέρμα του πριν 3-4 μήνες δέν είχα άλλα προβλήματα.Τώρα φυσικά είναι πάλι υγιέστατος μέσα στο ενυδρείο. Τα ψάρια μου τώρα είναι ένα blue tank,ένας clown maroon,ένας clown clarci,ένα yellow tailed blue damsel και ο άρρωστος που κι εκείνος που τον πήρα δεν ήξερε τι ακριβώς είναι.Τρώνε τα μπιλάκια granu marin της sera το γαριδάκι FD Krill της sera και Spirulina FLAKES το πράσινο φυλλαράκι της Tropical.Αλλαγή 60l.κάθε μήνα από τη βρύση με αλάτι της sera και αντιχλώριο stress coat. PH:8,5 NH03:0 NH04:0 NO2:>0,3<0,9 με υγρά test.Θερμοκρασία το καλοκαίρι ανεβαίνω στους 30c.και 31c. Το ψαράκι εκτός απο τα σημάδια συμπεριφέρεται φυσιολογικότατα.
 13. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  o.k και πάλι ευχαριστώ πολύ.
 14. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω και τους δυό σας για το ενδιαφέρον και κατα δεύτερον να πω στον Aiolo οτι όπως μπορεί μάλλον να διαπιστώσει και ο ίδιος,είμαι καινούργιος στο forum και σίγουρα δέν γνώριζα γι΄ αυτή την φόρμα.Στο μέλλον θα προσπαθήσω να έχω ανοιχτά τα αυτιά μου.
 15. alexis 565

  Αναγνώριση ασθένειας

  Μία δεύτερη προσπάθεια να ανεβάσω τις φωτογραφίες που έβαλα στο πρώτο μήνυμά μου
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης