Jump to content

myaquarium

Καταστήματα
 • Δημοσιευσεις

  14
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

1 Ακόλουθος

Σχετικά με το μέλος myaquarium

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1100lt reef
 • Τοποθεσία
  Αττική

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.myaquarium.gr
 1. myaquarium

  Εχω κουραστει να χανω ψαρια!

  Τι ταίζεις τα ψαράκια σου? Η λαμπα UV πόσα watt είναι και πόσες ώρες την ημέρα λειτουργεί?
 2. myaquarium

  Είναι κυανοβακτήριο?

  Το οξυζενέ εκτός νέρου ( οχι πάνω σε φυτά) παρουσιάζει καυστική δράση. Βοηθα στον καθαρισμό των αλγών απο πετρες ξυλα κλπ. Γενικά αποφεύγω την χρήση του για τους εξής λόγους: -Επιρρεάζει την 'χημεία' του νερου απότομα. -Εχουν παρατηρηθεί απώλειες ψαριών μετα την χρηση του εντος ενυδρείου. -Η δοσολογία του δεν είναι σαφής - Μπορεί να κάνει κακό στην οφέλιμη βιολογία του ενυδρείου. Παντως μου αρέσει να αποφεύγω την χρήση φαρμάκων όταν υπάρχουν πιο ήπιες λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και αυτά δεν απότελούν διέξοδο. Φιλικά Σπυρος
 3. myaquarium

  Είναι κυανοβακτήριο?

  Η απόδοση των λαμπτήρων προσδιορίζεται με φωτόμετρο. Ενδεχομένως να φταίνε και οι λάμπες. Τα προβλήματα των αλγών και του κυανοβακτηρίου συχνά οφείλονται σε παραπάνω από μία αιτία. Τα μέτρα αντιμετόπισης είναι κοινά. Ξεκίνα με αντιφωσφορο, ανθρακα και μια αλλαγή νερου με σιφωνάρισμα. Επειτα δωσε λιγο χρόνο στο ενυδρείο σου για να δεις αποτελεσματα.Αν επιμεινει τοτε κοιτα τις λάμπες και τελος την αντιστροφή όσμωση. Αυτά πρότείνω με κριτήριο την τσέπη και το στρες των οργανισμών του ενυδρείου. Ο αντιφώσφορος βοηθάει στην απομάκρυνση των φωσφορικών ιόντων από το ενυδρείο. Τα φωσφορικά είναι ''τροφή'' για τις αλγες. Δημιουργουνται μεταξυ άλλων από την αποσύνθεση οργανικών ουσιών ( τροφή, κοπρανα ψαριών, φυλλα που σαπιζουν) αλλα κάποιες φορές το νερο της βρύσης κουβαλαέι φωσφορικά. Οπότε οσες αλλαγες νερου και να κάνεις τα φωσφορικά δεν προκειται να μειωθουν πέρα απο κάποια συγκέντρωση. Φωσφόρικά αποροφούν και τα φυτά με την αναπτυξή τους. Αν βαζεις στο νερό καποιο λίπασμα σταματησε την χορήγηση του για κάποιο διαστημα. Τελος η μεθοδος της αντιβιωσης είναι αποτελεσματική. Ομως να κραταμε κατα νου πως παντα με τα ξερα καιγονται και τα χλωρά. Φιλικά Σπύρος MYAQUARIUM
 4. myaquarium

  Είναι κυανοβακτήριο?

  -Φρέσκο άνθρακα στο φίλτρο σου και αντιφώσφορο επίσης. - -Τσέκαρε την καταλληλότητα του φωτισμού σου ( φασμα και παλαιότητα λαμπτήρων). - Η συσκότηση βοηθάει αλλα μπορει να σοκάρει τα φυτά σου.. Αλλή επιλογή για να μην σοκάρεις τα φυτα σου είναι η μείωση της φωτοπεριόδου σου, δηλαδη λίγότερες ώρες αναμένα φώτα ή αφαίρεσε τον ένα λαμπτήρα. -Χτυπάει το ενυδρείο σου ηλιακό φως? Αν ναι θα δυσκολευτέις λίγο παραπάνω. -Συνεχισε τις αλλαγές νερου με προσοχή να μην στρεσσάρεις τα ψαρακια και την βιολογία του ενυδρείου σου. (Εχε τον νου σου σε αμμονία και νιτρικά). - Προσεκτικό τάισμα και καλή ποιότητα τροφής. - η χρήση οξυζενέ κατά την γνώμη μου μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβληματα -Το νερο του δικτύου είναι πάντα ένα θεμά. Συχνά μεταφέρει παράγοντες που ευνοουν κυανοβακτήρια και άλγες.Αν δεν κάνεις δουλεία με τα παραπάνω επομενη λυση είναι η αντιστροφή οσμωση. -Υπομονή, υπομονή , υπομονή και συνδοιασμός των παραπάνω. Καλη επιτυχία Σπύρος MYAQUARIUM
 5. myaquarium

  Diy θερμανση για ενυδρειο......

  Φιλε Γιάννη πολύ καλή ιδεα.
 6. myaquarium

  βοηθεια με μεταφορα Piranxas

  Για την μεταφορά των ψαριων ένα καθαρό δόχειο είναι μια καλή λύση. Το δοχείο να έχει καπάκι για τον προφανή λόγο του να μην πηδήξουν τα ψάρια απέξω καθως και γιατι τα ψάρια όπως και τα περισσότερα ζώα νοιώθουν ασφάλεια στο σκοτάδι. Ετσι θα μείωσεις το stress τους. Προσοχή να παραμέινει σταθερή η θερμοκρασία του δοχείου με τα ψάρια και σε περίπτωση μεγάλης απόστασης μεταφοράς χρησιμοποίησε αεραντλία οξυγόνωσης με μπαταρία. Για το ενυδρείο προσπάθησε να μεταφέρεις όσο μεγαλύτερο μέρος της βιολογίας του. Τις επόμενες μέρες να έχεις τον νου σου στην αμμωνία και τα νιτρικά του ενυδρείου.Καλή επιτυχία!
 7. myaquarium

  βοηθεια με μεταφορα Piranxas

  Το ενυδρείο θα επαναλειτουργήσει αμέσως? Δωσε μας μερικές πληροφορίες για το ενυδρείο και τον εξοπλισμό του. Πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια?
 8. myaquarium

  Βοήθεια!!!

  Το σκιμμερ έαν είναι το εργοστασιακό, επιδέχεται δύο ρυθμίσεων. Πρώτον μπορεις να ρυθμίσεις το ύψος του λαιμού του και δεύτερον την ροή του αέρα με το ρυθμιστή στο πλάι. Θελει μικρες ρυθμίσεις και αργα καθώς η στάθμή του νερου στο σκιμμερ σταθεροποιείται μερικα δευτερόλεπτα αργότερα. Θα προτεινα να ρυθμίσεις την σταθμη 3 δακτυλα κάτω από την ακρη.
 9. Σε γενικές γραμμές ισχύει το εξής: Κάθε φάρμακο έχει συγεκριμένο τρόπο εφαρμόγής. Αυτό σημαίνει συγκεκριμένη δοσολογία και διάρκεια της θεραπέιας. Ο άνθρακας έχει την ικάνοτητα να δεσμεύει τα περισσότερα από τα γνωστά φαρμακα για χρήση σε ενυδρείο. Η στιγμή λοιπόν της χορηγησής του συνεπάγεται και την λήξη της θεραπείας. Αν ΔΕΝ μπει ο άνθρακας μετα την θεραπεία , ακόμα και αν κάνουμε αλλαγή νερου κάποια ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας παραμένει στο ενυδρείο. Αυτό μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες για στην υγεία των ψαριών και την βιολογία του ενυδρείου . Επιπλέον μπορεί να οδηγήσει σε ανθεκτικότητα των παθογόνων μικροοργανισμών στο συγκεκριμένο φάρμακο. Τα φάρμακα που διασπώνται από μόνα τους δασπώνται κάποια στιγμη αλλά πότε? Και μετά την δίασπαση δεν εξαφανίζοντια αλλά γινονται κάτι άλλο που συνηθως είναικάποια λιγοτερο δραστική ουσία. Τέλος ο άνθρακας μετά την θεραπεία έχει την ικανότητα να απομακρύνει και άλλες ουσίες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από το στρες που προκαλουν τα φάρμακα στο συστημά μας. Κατά την αποψή μου μεγάλη προσοχή στην χρήση φάρμάκων στο ένυδρείο, ΠΑΝΤΑ τηρούμε τις οδηγέιες, βάζουμε άνθρακα μετά την θεραπέια.
 10. myaquarium

  ΕΙΝΑΙ ΚΥΑΝΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ????

  προσθήκη αντιφωσφώρου στο φίλτρο πιστεύω θα βοηθούσε.
 11. myaquarium

  Diy διάφανο καπάκι ενυδρείου

  Το πολυκαρμπονικό συγριτικά με το πλέξι πιστεύω πως επιτρέπει περισσότερο φως να περάσει μέσα από αυτο
 12. myaquarium

  Παρουσίαση 250l θαλασσινού ενυδρείου

  Με το καλό να βάλλεις ψάρια και κοράλια.
 13. myaquarium

  Φιλτρο αναλογα με τα λιτρα η την ιχθυοφορτωση;

  Και τα δυο. Αλλά όχι μόνο. Η φίλτρανση είναι ένα πολύπλόκο θέμα. Για τον προσδιορισμό του κατάλληλου φίλτρου για την εκάστοτε περίπτωση πρέπει να λαβει κανείς πολλές παραμέτρους υπόψιν. Σε αυτές συμπεριλαμβάνόνται ο όγκος της δεξαμενής (ενυδρείου), η ιχθυοφόρτιση, το είδος των οργανισμών, το σταδιο αναπτυξης τους, η ρόη του νερού, το είδος της φιλτρανσης και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Για τον λόγο αυτό κατα κανόνα επιλέγουμε μια λύση που υπερκαλύπτει της ανάγκες του συστήματος μας σε φίλτρανση.
 14. myaquarium

  Πρωτο ενυδρειο!!!

  Πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης