Jump to content

chriskousis

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1 250x70x70<br /><br />
  1 100x55x50<br /><br />
  1 60 lt<br />
  1 40 lt
 • Location
  ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

Recent Profile Visitors

426 profile views
 1. Σόρι για την αργοπορημένη απάντηση...πρόβλημα με το ίντερνετ... γιατί απλά δεν γνωρίζω... Τα χρώματα τους φαίνονται όπως ήταν και πριν... δηλαδή δεν τα έχουν χάσει... τα 2 έχουν αδυνατίσει. Μισό να ψάξω να βρω και την φόρμα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 200 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): eheim prof 3 250 , τα υλικά που είχε μέσα μπλε σφουγγάρια , 2 βιολογικά και υαλοβάμβακας. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 2 μήνες χωρίς προηγούμενο κρούσμα, - Ψάρια (είδη και αριθμός): 6 rams 10 ροδόστομοι , 10 καρδινάλιοι - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1 φορά την ημέρα τάισμα με tetra discus, προετοιμασία νερού σε κάδο και αλλαγή κάθε κυριακή. μετρήσεις μετα την αλλαγή. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: (αύριο θα βάλω μετρήσεις) - KH: - GH: - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): - ΝΟ2 (νιτρώδη): - ΝΟ3 (νιτρικά): - Θερμοκρασία: 27.3 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: api υγρά τεστς ph , kh , gh , nh3/nh4 , no2 , no3. -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Blue German Ram - Ιστορικό Ψαριού: ~10-15 μέρες στο ενυδρείο , ένα είναι dominant , 3 τρώνε κανονικά , τα άλλα 3 φαίνονται να κινούνται κανονικά μέσα στο ενυδρείο ψαχουλέυοντας πράγματα αλλάζοντας θέσεις κτλ , αλλά την ώρα ταίσματος τα 2 πάνε στην τροφή την παίρνουν μια φορά την φτύνουν και δεν δείχνουν ξανά ενδιαφέρον, το άλλο δεν πάει καν. - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): ένα είναι dominant , 3 τρώνε κανονικά , τα άλλα 3 φαίνονται να κινούνται κανονικά μέσα στο ενυδρείο ψαχουλέυοντας πράγματα αλλάζοντας θέσεις κτλ , αλλά την ώρα ταίσματος τα 2 πάνε στην τροφή την παίρνουν μια φορά την φτύνουν και δεν δείχνουν ξανά ενδιαφέρον, το άλλο δεν πάει καν. Είδα μια διάφανη κλωστή σήμερα στο ένα... σαν κακά αλλα διάφανα. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: καμία/κανένα ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα) -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: 6 μέρες melafix , pimafix + ενυδρειακό αλάτι api. -Δοσολογία: 25ml την ημέρα melafix , pimafix. -Χρόνος Χρήσης: 6 Ημέρες -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες) 1. (img) ...photo1... (/img) αύριο 2. (img) ...photo2... (/img)
 2. 2 απο τα 6 rams που πήρα (μια εβδομάδα τώρα τα έχω) είναι 2η μέρα που δεν τρώνε... θα πάρουν το πρώτο κομματάκι τροφής , θα το φτύσουν και τέλος δεν θα ξανα ασχοληθούν... εσωτερικά παράσιτα? αντιμετώπιση? φάρμακο? για την ώρα έχω ξεκινήσει με αλλαγές νερού melafix , pimafix και αλάτι. Θερμοκρασία στους 28.
 3. Πάντως επειδή σκέφτηκα σοβαρά μετά απο διάφορα βιντεάκια που είδα να κάνω αυτό που πρότεινες ... δηλαδή να ξύσω όλες τις μέσα σιλικόνες και να κάνω re-seal στην ουσία... αλλά με τον τρόπο που είναι κλεισμένο το ενυδρείο δεν το λες και πολύ εφικτό.. θα πρέπει να γίνω spiderman και μόνος μου δεν μπορώ να το κουνήσω ούτε εκατοστό (αλήθεια. το δοκίμασα και άδειο λολ)
 4. πάντως ΄τεσταρα και μετα δάχτυλα τις πίεσα παντού μαλακές ήταν ακόμα... και με τα νύχια πήγα να τις ξύσω και δεν φεύγανε... θα δείξει λοιπόν χαχα
 5. 3-4 χρόνια είναι Off. ήταν η περίοδος που είπα να ασχοληθώ με δίσκους... έδωσα πολλά να το στοκάρω κτλ... και εσκασε μια αρρώστια (παράσιτα Κ χεξαμίτα) και τα έχασα ΟΛΑ. Εκείνη την ημέρα βγήκα τελείως. Χάρισα όλα τα άλλα ψάρια απο τα άλλα 4-5 ενυδρεία που είχα και έτρεχαν και τα παράτησα. Μου ρήμαξε την ψυχολογία. Αλλα το μικρόβιο του ενυδρείου δεν φεύγει... ποτέ!
 6. Πρίν 10 χρόνια... -.- άσε ... είμαι να σκάσω. Πάνω στις "ταύλες" μου... άσχετος.. χωρίς την ίδια πληροφόρηση και ευκολία στην πρόσβαση αυτής... μου έπιασε τον λωκο και είπα και ευχαριστώ πολύ!
 7. Αδερφέ... είμαι σκασμένος... γιατί δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με κατασκευές (εκτός Η/Υ ) και δεν ξέρω κατά πόσο πιάνουν τα χέρια μου... γενικά το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κανένα άτομο να γνωρίζει και να βοηθήσει (με το αζημίωτο φυσικά) να το ξεκολλήσουμε και να το πάρουμε απο την αρχή.. ακόμα και έτσι δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει... καθώς φαίνεται να έχει φτιαχτεί μπελαλίδικα πολύ... άπειρες κόντρες... νομίζω 15άρι γυαλί... διπλές κόντρες πάνω κάτω (με τρελό περιορισμό στο μέγεθος πραγμάτων που μπορώ να βαλώ σε ένα τέρας 2.50 χ 70 ) αν δεν το δει κάποιος απο κοντά δεν μπορεί και να καταλάβει... καλά να πάθω
 8. α) είμαι μόνος μου. β) δεν έχω ιδέα. το είπα παραπάνω... θα το αφήσω παραπάνω μέρες , όπως λες και εσύ δεν με κυνηγάει κανείς. better "safe" than sorry
 9. Όπτικα αυτό φαίνεται ότι δεν το κόλλησαν καλά... να ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα του ενυδρείου θα ήταν τούμπανο ... θα το αφήσω 2-3 μέρες ακόμα γεμάτο να δω ότι όλα οκ στις γενικές κολλήσεις (τώρα περάσα 24ώρο καμία διαρροή απο πουθενά...) και θα το αδειάσω , να το περάσω σιλικόνη σε εκείνο το σημείο. Πόσες μέρες περιμένω την σιλικόνη για να γίνει το bonding?
 10. Δεν πρόκειται να μπω μόνος μου σε αυτή την διαδικασία να μπλέξω με 300 κιλά γυαλιά. θα το αφήσω μερικές μέρες έτσι... γεμάτο και βλέποντας και κάνοντας. δεν είναι θέμα φασαρίας που λες.. είναι θέμα μη εμπιστοσύνης στον εαυτό μου με κάτι που δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω , κ αν τα κάνω σκ@τ@ 3000 στον κάδο τον αχρήστων Nαι ναι... 3Κ απο τους Α&Μ για αυτό το ΠΡΑΓΜΑ. Βρίστε ελεύθερα.
 11. 10 χρόνια. Εννοώ αυτό, σαν sump μέσα όμως... άσε ήμουν άσχετος κ μου έπιασαν τον κ@λο οι A&M που μου το έφτιαξαν. δυσλειτουργικό ΦΟΥΛ , κάκιστα καπάκια(τζάμι με σιλικόνη κολημένο πάνω στο ενυδρείο... καπάκι τζαμένιο κολλημένο με σιλικόνη!) και άλλα που θα τα δεις τώρα...
 12. Κοντεύουμε 24ώρο και όλα καλά... καμία διαρροή... στην αρχή βέβαια όλα τα τζάμια είχαν υγρασία... την υγρασία που πχ έχει ενα ποτήρι που του βάζεις παγωμένο νερό... κανα 4ωρο ήταν έτσι. τα σκούπισα καλά και μέχρι τώρα τίποτα. Το μόνο πρόβλημα είναι σε ένα σημείο στο εσωτερικό φίλτρο έχει "φύγει" η σιλικόνη και παίρνει από εκεί νερό... Οπότε σκέφτομαι να κάνω ένα μπάλωμα όπως φαίνεται στην τελευταία "ζωγραφιά" θα πιάσει? τι πάχος γυαλιού να πάρω?
×
×
 • Create New...