Jump to content

tsikaboom

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  44
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. tsikaboom

  Αλφάδιασμα νέου ενυδρείου

  Το συγκεκριμένο ενυδρείο, επειδή το έχω κι εγώ, δεν πατάει με το γυαλί στη βάση, αλλά πάνω στην ειδική πλαστική βάση που έχει. Δε μπορεί να πάρει φελιζόλ ενδιάμεσα
 2. tsikaboom

  Παρουσαση 120 λιτρου με χρυσοψαρα

  Ναι κάνει κακό, διώχνει το CO2 που χρειάζονται τα φυτά σου. Κράτησέ τη για το καλοκαίρι. Μια ερώτηση. Σκοπεύεις να κρατήσεις το ενυδρείο στο μπαλκόνι και το καλοκαίρι; Τί θα κάνεις όταν θα πιάνει εύκολα εκεί έξω 40 βαθμούς;
 3. tsikaboom

  Guppy Platy K αρλεκινοι

  Είναι κοπαδόψαρο και αισθάνεται ασφάλεια σε ομάδες τουλάχιστον 8-10 ατόμων, πράγμα που είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν αλλάζουν περιβάλλον.
 4. tsikaboom

  Guppy Platy K αρλεκινοι

  Τί παραμέτρους νερού έχεις (kH, gH, pH); Πόσο φως; Πόσα λίτρα; Το νερό είναι καθαρό; (NH4,NO2,NO3) Πάντως αν το νερό είναι σκληρό, το νερό μέτριο και το ενυδρείο μικρό και με πολύ φως, δε θα το πρότεινα. Επιπλέον ο αριθμός 4 είναι από μόνος του ένα πρόβλημα.
 5. tsikaboom

  Τρωγεται το Co2 ???

  Μην περιμένεις πάντως να διατηρήσεις το pH σου χαμηλά αν ταυτόχρονα πέσει και η συγκέντρωση CO2. Αυτά τα 2 δουλεύουν παράλληλα και αντίστροφα. Πέφτει το CO2, ανεβαίνει το pH. Ανεβαίνει το CO2, πέφτει το pH. Δε λύνεις το πρόβλημα δλδ αν αφαιρέσεις το CO2 όταν στιγμιαία δεις το επιθυμητό pH. Όλα αυτά, εφόσον διατηρείς σταθερά χαμηλά το kH, όπου είναι κι αυτό που θα σου πρότεινα να κοιτάξεις. Ρίξτο αν μπορείς στο 3-4 (όχι χαμηλότερα αν έχεις φυτά), και το pH μοιραία θα πάρει την κατιούσα αργά ή γρήγορα.
 6. tsikaboom

  Το Δισκοενυδρείο Μου...

  ΠΟΛΥ προσεγμένη δουλειά, και οι δίσκοι σου τούμπανα, ειλικρινά ΜΠΡΑΒΟ
 7. tsikaboom

  ανοδος Ph

  Κι αν θες την άποψή μου, μη χρησιμοποιείς pH minus κλπ ζουμιά
 8. tsikaboom

  ανοδος Ph

  Γιάννη το pH ποτέ δεν είναι απόλυτα σταθερό ακόμη και σε καλά στρωμένα ενυδρεία. Καταρχήν για να συγκρίνεις θα πρέπει να μετράς πάντα την ίδια ώρα της ημέρας, και με σταθερή φωτοπερίοδο. Άλλο pH θα βρεις τη νύχτα, άλλο τη μέρα, άλλο πριν ανάψουν οι λάμπες και ξεκινήσει η φωτοσύνθεση, κι άλλο όταν σβήσουν. Μέτρα λοιπόν την ίδια ώρα, και κάνε υπομονή λίγες μέρες, αν έχεις χαμηλό kH το pH θα πέσει, αλλά πιο αργά απ'όσο θέλεις. Μπορείς αν θέλεις να δουλέψεις τύρφη για να το ρίξεις, αλλά να ξέρεις ότι η δράση της πέφτει, και μετά από καλή αλλαγή νερού θα σου ξανανανέβει το pH. Κάνε υπομονή ώστε να ισορροπήσει φυσικά το σύστημά σου. Για το θέμα που σε απασχολεί με τα σκαλάρια, αν το pH σου τη μέρα, στη μέση της φωτοπεριόδου σου, είναι κάτω από 7.5, βάλε τα σκαλάρια σου, ΔΕ θα έχουν πρόβλημα για λίγες μέρες/βδομάδες μέχρι να πέσει το pH. Εννοείται, αφού κάνεις ΚΑΛΗ προσαρμογή. Και φρόντισε να μην το παρακάνεις στην ανατάραξη επιφάνειας με αεραντλία και έξοδο φίλτρου, χάνεις οξυγόνο. Τις ταμπλέτες και τους υγρούς άνθρακες ξέχνα τα για το θέμα του pH, δεν έχουν ΚΑΜΙΑ επίπτωση εκεί. Με αυτά ασχολήσου αν θέλεις ανάπτυξη στα φυτά σου μόνο. Αυτά τα λίγα από μένα. Καλή συνέχεια, κι ότι θέλεις τα ξαναλέμε.
 9. tsikaboom

  πως το χρησιμοποιω?

  Τις ταμπλέτες τις βάζεις 3-4 εκατοστά μακρυά από τη ρίζα του φυτού. Τα ψάρια δε χρειάζεται να τα βγάλεις. Από φως πως πας;
 10. tsikaboom

  Δισκος και καραντινα

  Η διαδικασία της καραντίνας στην οποία μπαίνει και ψάρι από το κυρίως ενυδρείο κλπ πρέπει να χρησιμοποιείται στην περίπτωση που μπλέξει κανείς ψάρια από διαφορετικούς εκτροφείς (πχ stendker με ασιάτες). Από κει και πέρα, αν αγόραζα ψάρι που δεν έχω δει (με παραγγελία πχ από εκτροφέα), θα το έβαζα καραντίνα, ναι. Αλλά επειδή αγοράζω μόνο ψάρια που βλέπω πρώτα, και πάντα του ίδιου εκτροφέα, δε νομίζω χρειάζεται.
 11. tsikaboom

  Cartinal Tetra Kai Guppy!!!

  Οχι, τα ψάρια θέλουν ΠΟΛΥ διαφορετικές συνθήκες. Μην το επιχειρήσεις, είναι κρίμα για τα ψαράκια (και τα μεν και τα δε).
 12. tsikaboom

  ΑΛΓΗ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!

  Όχι δεν είναι πολύ. Αντίθετα, το 22 που έχεις τώρα είναι κάτω και από το κατώτατο όριο για τα περισσότερα ψάρια (αν όχι όλα) και φυτά που έχεις στο ενυδρείο σου και θα έπρεπε να αποφεύγεται για περισσότερο από λίγες μέρες. Κράτησε σαν στόχο το 26, ώστε με τις φυσιολογικές διακυμάνσεις του χώρου και του θερμαντήρα να κινείσαι στο 25-27. Από το 22 στο 26 φρόντισε να πας σιγά σιγά, περίπου 1 βαθμό τη μέρα, γιατί και πάλι μπορεί να την ακούσουν τα φυτά σου αλλά και τα ψάρια σου. Τέλος, τώρα που είδα το βίντεο, για την ποσότητα και το είδος των φυτών που έχεις, θα έλεγα χρειάζεσαι ελάχιστη, έως και καθόλου, λίπανση. Και πάλι, οποιαδήποτε αλλαγή στη λίπανση, θα γίνεται σιγά σιγά, σταδιακά, γιατί αυτά (τις απότομες αλλαγές) περιμένουν οι άλγες για να πάρουν τα πάνω τους.
 13. tsikaboom

  Αρρωστησαν ή οχι

  2 στοιχεία έχω να δώσω εγώ. 1ον, υπάρχουν όντως σκαλάρια με κόκκινο στην περιοχή των βραγχίων και 2ον το τεστ Αμμωνίας της Sera είναι για τα πανηγύρια. Έχω κάνει Α/Β δοκιμή στο ίδιο νερό με άλλα τεστ, και της Sera βγάζει άλλα'ντ'άλλων, χωρίς να είναι ληγμένο. Αντίθετα, άλλα τεστ της Sera (NO2, pH, kH, PO4) που είχα δίνουν αρκετά αξιόπιστες μετρήσεις.
 14. tsikaboom

  ΑΛΓΗ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!

  Προσπάθησε να έχεις θερμοκρασία 26-27 βαθμούς σταθερά, και από λάμπες προτείνω Sylvania Grolux. Είναι φτηνές, πολύ καλές για φυτεμένα και μπορείς να τις αλλάζεις κάθε 6-8 μήνες.
 15. tsikaboom

  ΑΛΓΗ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!

  Με τη λίπανση που σου είπαν τα παιδιά έκανες κάτι; Τι θερμοκρασία επικρατούσε στο ενυδρείο το καλοκαίρι; Τις λάμπες πόσο καιρό τις έχεις; Από προσωπική εμπειρία, θα σου πω ότι αν ανέβασες πάνω από 28 βαθμούς (ανάλογα κ τί φυτά έχεις) για περισσότερο από 2-3 μέρες, κι αν έχεις τις λάμπες πάνω από 1 χρόνο (με αυτή τη φωτοπερίοδο που αναφέρεις), τότε μην ψάχνεσαι πολύ για το τί φταίει. Επιπλέον είδα ότι άρχισες να πειραματίζεσαι με λιπάσματα και υπερδοσολογίες χωρίς -υποθέτω- να στο ζητήσουν τα φυτά και δημιούργησες στο σύστημα την απόλυτη ανισορροπία. Τώρα χειμώνιασε, με θερμοκρασία δε θα έχεις θέμα. Άλλαξε τις λάμπες σου αν δεν το έχεις ήδη κάνει, και ξεκίνα μια γενική λίπανση σε δοσολογίες μικρότερες από τις αναγραφόμενες. Μετά θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τα φυτά σου. Να παρατηρείς την ανάπτυξή τους, το χρώμα τους, να πιάνεις τα φύλλα τους, να διαβάζεις για το καθένα ξεχωριστά πως αντιδρά σε κάθε παράμετρο. Να κρατάς πάντα μια ρουτίνα σε ότι κάνεις (το λατρεύουν αυτό τα φυτά) και ότι αλλαγή κάνεις, να την κάνεις σταδιακά, προσεκτικά, μέχρι να δεις τα πρώτα δυσάρεστα ή ευχάριστα αποτελέσματα. Για μένα, είναι ο μόνος τρόπος να συντηρήσει κάποιος ένα φυτεμένο. ΑΦΟΥ κάνεις όλα αυτά, είναι καιρός να καθαρίσεις το ενυδρείο, και μια καλή λύση είναι οι otocinclus
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης