Jump to content

Centauros

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  10
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος Centauros

 • Γενέθλια 01/03/1977

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  80l ασιατικος βιότοπος
 • Τοποθεσία
  Βόλος

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Centauros

  Glass Catfish Δεν Τρώνε

  Ευχαριστώ και πάλι. Είναι προφανές αλλά δεν το σκέφτηκα καθόλου. Θα αφήσω τη Hygrophyla Polysperma ακλάδευτη. Ειχα και java moss παλαιότερα που ήταν πολύ φουντωμένο αλλά το έβγαλα.
 2. Centauros

  Glass Catfish Δεν Τρώνε

  Eυχαριστώ theodor! Δυστυχώς οι επιλογές για φυτα στο Βόλο δεν είναι πολλές. Το κατάστημα που πηρα τα glass catfish δεν είχε επιπλέοντα φυτά που ρώτησα. Θα πρέπει να σκεφτώ κάποια προσωρινή πατέντα τουλάχιστον μέχρι να εξοικειωθούν με το ενυδρέιο τα ψαράκια. Οποιαδήποτε ιδέα για τεχνητή σκιά ευπρόσδεκτη.
 3. Centauros

  Glass Catfish Δεν Τρώνε

  Το ph είναι 6,8~7 (μετράω με υγρό της API). Νιτρικά 10ppm. Θερμοκρασία 26 βαθμοί. Τη ροή στο φίλτρο την έχω μεγιστοποιήσει γιατί διάβασα ότι τους αρέσει το ρεύμα. Επιπλέοντα φυτά δεν έχω. Την ημέρα κάθοναι κάτω απο τις κρυπτοκορινες (στη φωτο αριστερα) ή κάτω από ορισμένες κρυψώνες που υπάρχουν. Δηλαδή είναι διασπασμένο το κοπάδι και κάθονται ανά δυο ή τρία (μάλλον γιατί δεν χωράνε όλα μαζί). Τη νύχτα μαζεύονται όλα στο μέσο περίπου. Δοκίμασα να ταισω το βράδι με ελάχιστο φως στο δωμάτιο χωρίς να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.
 4. Centauros

  Glass Catfish Δεν Τρώνε

  Αγόρασα πρόσφατα ένα κοπαδάκι από 7 glass catfish (kryptopterus bicirrhis). Στο ενυδρείο προυπήρχε ένα κοπάδι 8 cherry barbs και 3 μικρά σκαλάρια, τα οποία αφηνιάζουν όταν πέφτει τροφη και την καταβροχθιζουν με συνοπτικές διαδιακσίες. Το πρόβλημα είναι ότι τα glass δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι έπεσε τροφή στο νερό. Ετσι περιμένουν χαμηλά όπου βέβαια φτάνει μικρό ποσοστο. Οταν καταλάβουν ότι υπάρχει τροφή, επειδή δεν βλέπουν καλά χάνουν την μπουκιά μέσα από το στόμα τους. Και όταν φτάσει στο βυθό δεν ψάχνουν να την βρουν. Εχω δοκιμάσει φυλαράκια, κατεψυγμένη artemia, daphnia σε ζελε βιταμινης (tetra), και τροφη discus της tetra. Η daphnia και η αρτεμια είχαν κάποια επιτυχία, αφού ορισμένα άτομα καταφέρανε και φάγανε. Αλλα΄όμως κάθε μέρα να δίνω τέτοιες τροφές είναι σωστό; Εχετε κάποια ιδέα;
 5. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Ευχαριστώ! Πραγματικά είναι υπέροχος ο κόσμος του ενυδρείου. Την πρώτη μέρα που το έστησα, το κοιτούσα με τις ώρες, δεν μπορουσα να κάνω τιποτα άλλο, ουτε δουλειά, ούτε τηλεόραση, μιλάμε απίστευτο κόλλημα!
 6. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 6 μέρες. Στις 2 πρώτες είχα βάλει άνθρακα, μετά τον έβγαλα. Επίσης, έκανα την πατέντα με τη μαγιά για παραγωγη CO2 (πανεύκολο, σε μιση ώρα είχα φυσαλίδες). Το σωληνάκι το έχω βάλει στην έξοδο του φίλτρου όπου υπάρχει υποδοχή για παραγωγή φυσαλίδων. Οι φυσαλίδες που βγαινουν είναι μικροσκοπικές και κυκλοφορούν στην επιφάνεια για πολύ ώρα. Με βαση το ph και το kh που μετράω και σύμφωνα με τον τύπο, η συγκέντρωση CO2 είναι 20~25ppm. Τα φυτα δείχνουν υγειη και αναπτύσσονται γρήγορα εκτός από τις κρυπτοκορινες και το moss που είναι και αναμενόμενο. Οι κρυπτοκορινες βγάζουν κάτι μικρουλικα φυλλαρακια, ελπίζω να ανακάμψουν. Λιπασματα δεν προσθέτω. Επισης, δεν έχω βάλει βακτήρια για στρώσιμο για να έχουν τα φυτα άφθονο άζωτο, τουλάχιστον τώρα που είναι αρχή. Το στρώσιμο γίνεται με προσθήκη γαρίδας, καθαρισμένης και βρασμένης. Ξανα γράφω την παρουσιάση καθώς έχουν αλλάξει κάποια πράγματα σε σχέση με τα αρχικά που σχεδίαζα. Γενική κατηγορία ενυδρείου Ασία - Ωκεανία Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60x35x40 Συνολικά Λίτρα: 79 (καθαρά) Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Hygrophila polysperma, Rotala rotundifolia, Microsorum pteropus, Vallisneria Spiralis, Cryptocoryne wendtii “tropica”, Cryptocoryne wendtii “green”, Cryptocoryne wendtii “brown”, Cryptocoryne balansae, Cryptocoryne legroi, Taxiphyllum barbieri Ψάρια: οχι ακόμη (υπο σκέψη Puntius titteya και Danio margaritatus.) Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: μαύρο χαρτόνι Πέτρες: από παραλία και ρεματιά Ξύλα: μοπανι (βρασιμο και παραμονη σε κουβα με νερο για 3 μέρες) Άλλα διακοσμητικά : πλατανόφυλλα (αποστειρώθηκαν πριν μπουν μεσα) Υπόστρωμα: 7 κιλά Flourite Dark και 5 κιλά χαλαζιακή άμμος Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 SUN-GLO 15 watt + 1 Sylvania Grolux 15W (Τ8) Διάρκεια φωτισμού: 11 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim biopower 160 (2411) Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 75watt/οχι Λίπανση: οχι Παροχή CO2: ναι (με μαγιά σε μπουκάλι) Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: 7.2 Γενική σκληρότητα (GH): 16 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 9 Αμμωνία (ΝΗ3): 0.5ppm Νιτρώδη (ΝΟ2): 1.0ppm Νιτρικά (ΝΟ3): 0.25 ppm Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού: καμία μέχρι να στρωσει Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε βαρέλι με αντιχλώριο (seachem prime) Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Ελπίζω σύντομα να γίνουμε ζούγκλα.
 7. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Ευχαριστώ. Βακτήρια σε κάψουλες όμως δεν είναι καλύτερα; Θέλω να πώ, αν ανοιχτεί το μπουκάλι με το υγρό δεν θα ψοφήσουν μετά από λίγο τα βακτήρια μέσα; Για τα φυτά έτσι θα κάνω. Cryptocoryne και Microsorum όμως θα πρέπει να πάρω εξαρχής αρκετά όμως, ε;
 8. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το στρώσιμο θα το κάνω έτσι για δύο λόγους, ο πρώτος ιδεολογικός, όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση με ζουμιά και μηχανήματα και ο δεύτερος οικονομικός, γιατί να πληρώσω για κάτι που μπορεί να γίνει δωρεάν; Δεν βιάζομαι άλλωστε. Για τα φυτά τι λέτε; Να αγοράσω πολλές ρίζες από κάθε είδος ή με μια θα μπορέσω να το εμπλουτίσω σχετικά γρήγορα (τα γρήγορης ανάπτυξης τουλάχιστον, όπως Hygrophila polysperma, Ludwigia repens 'Rubin', Eleocharis parvula). Άρα εκεί που είναι το μικροσορουμ (3 στο σχέδιο) πρέπει να γίνει ένα βουναλάκι με πέτρες. Μου αρέσει περισσότερο έτσι. Ευχαριστώ!
 9. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Συγγνώμη για το λάθος copy/paste στα ψάρια. Το σωστό είναι: Ένα κοπάδι Puntius titteya και ένα Danio margaritatus. Το στρώσιμο θα το αφήσω να γίνει με το σάπισμα των φυτών και προσθήκη τροφής μέσα σε δυχτάκι πχ μια μικρή κατεψυγμένη γαρίδα (αλμυρού, θα έχει πρόβλημα; ). Το δεύτερο ενυδρείο υπάρχει μόνο σα σκέψη αυτή τη στιγμή. Τώρα προέχει το πρώτο!
 10. Centauros

  Κατευθείαν στο ασιατικό

  Ετοιμάζομαι να στήσω το πρώτο μου ενυδρείο! Μετά από πολύ διάβασμα έχω αποφασίσει ότι θέλω να φιλοξενήσω έναν βιότοπο με ασιατικούς οργανισμούς. Εχω παραγγείλει το βασικό εξοπλισμό (τα περιμένω από μέρα σε μέρα) και έχω κάνει μια επιλογή οργανισμών. Επειδή όμως είμαι αρχάριος, θέλω να περάσω από την κριτική των πιο έμπειρων μελών και γι' αυτό παρουσιάζω αυτό που έχω σκεφτει. Γενική κατηγορία ενυδρείου Ασία - Ωκεανία Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου: (60x35x40) Συνολικά Λίτρα: 79 (καθαρά) Sump (λίτρα): Οργανισμοί Φυτά: Hygrophila polysperma, Ludwigia repens 'Rubin', Microsorum pteropus, Eleocharis parvula, Cryptocoryne wendtii “tropica”, Taxiphyllum barbieri Ψάρια: μάλλον ένα κοπάδι Puntius titteya και ένα Danio margaritatus. Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: μαύρο χαρτόνι Πέτρες: κροκαλες γρανιτη Ξύλα: από γυαλό (μήκους 20cm) δεν το έχω βρει ακόμα Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:seachem flourite Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 SUN-GLO 15 watt + 1 Sylvania Grolux 15W (Τ8) Διάρκεια φωτισμού: 8-10ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Eheim biopower 160 (2411) Θέρμανση/ Ψύξη: Jager 75watt/οχι Λίπανση: όχι Παροχή CO2: όχι Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH: Γενική σκληρότητα (GH): 18 d (βρύση) Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):26-27 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: σε βαρέλι προσθήκη τυρφης και Seachem Prime. Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Αυτό είναι το σχέδιο μου: Τα φυτά που εμφανίζονται στο σχέδιο είναι: 1. Hygrophila polysperma, 2. Ludwigia repens 'Rubin', 3. Microsorum pteropus, 4. Eleocharis parvula, 5. Cryptocoryne wendtii “tropica”, 6. Taxiphyllum barbieri Οπως καταλαβαίνετε θέλω να έχω πολλά φυτά στο ενυδρείο μου και ένα ή δύο κοπάδια ψαριών. Μου αρέσει επίσης το εφέ της κιτρινίλας στο νερο, γι' αυτό θα βάζω τύρφη. Αυτό νομίζω ταιριάζει σε έναν ασιατικό βιότοπο ενώ επιπλέον θα πέφτει η σκληρότητα. Επίσης, σε αυτή τη φάση είμαι μάλλον κατά των πολλών μηχανημάτων για υποστήρξη και λέω να αποφύγω προσθήκη co2 και αντίστροφη όσμωση. Γι' αυτό και διάλεξα οργανισμούς που είναι από όσο ξέρω ανθεκτικοί σε μεγάλο εύρος παραμέτρων. Το στρώσιμο του ενυδρείου θα το κάνω χωρίς βακτήρια. Τα φυτά θα μπουν από την αρχή. Μερικά πράγματα που δεν έχω αποφασίσει ακόμα είναι: 1. Κάτοικοι βυθού (γαρίδες, ... 2. Ποσα φυτά να αγοράσω. Βασικά να αγοράσω ένα από κάθε είδος και μετά να χρησιμοποιώ τα κλαδέματα για εμπλουτισμό; Για το Cryptocoryne wendtii και το Microsorum pteropus αυτό θα αργήσει πολύ όμως. Είναι πολλά τα λεφτά πάνως. 3. Διατροφή ψαριών (έχουμε καιρό γι' αυτό) 4. Πόσα λίτρα θα είναι το δεύτερο ενυδρείο Περιμένω τις συμβουλές σας. Καλώς σας βρήκα!
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης