Jump to content

griffin_23

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  95
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

23 Excellent

2 Ακόλουθοι

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τοποθεσία
  Κυψέλη

Previous Fields

 • Νομός
  Αιτωλοακαρνανίας
 • Χώρα
  Hellas

Πρόσφατοι επισκέπτες

292 εμφανίσεις προφίλ
 1. θα κάνω μια προσπάθεια μόνος αλλά ο καφες με χαλαει στο στομάχι, με τα σουβλάκια τα πάω καλύτερα
 2. οκ ευχαριστώ για την βοήθεια. νόμιζα ότι απλά τοποθετούσα θερμοστάτη και ανεμιστήρα στον Elitech και έπαιρναν ρεύμα απο εκεί.
 3. sorry αλλα έχω πάρει τον Elitech STC-1000 και μέσα στις οδηγίες δεν γράφει πουθενά για βραχυκυκλώματα αλλά έχει το παρακάτω πολύ απλό σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας. μου έχει ξέφύγει κάτι απο τα προηγούμε post ή δεν έχω καταλάβει κάτι έγω?
 4. griffin_23

  Jordanella floridae, που χάθηκαν αυτά τα ψάρια?

  έχω ρωτήσει αρκετά μαγαζιά και δεν τα φέρνει κανείς, ούτε με παραγγελία. απο συζητήσεις που είχα και με τους μαγαζάτορες η Ελλάδα πλέον έχει πολύ κακή φήμη λόγο της κρίσης, capital copntrols και οι εισαγωγές πολλές φορές είναι κακής ποιότητας, μας στέλνουν δηλαδή ότι ξέμεινε και δεν ρισκάρουν πλεον να φέρουν ψάρια που μπορεί κάποιος να μην τα αγοράσει ή που δεν θα έρθουν σε μεγάλους αριθμούς. εδω δεν τους κατηγορώ να πω την αλήθεια. Αλλά εμείς ως χομπίστες έχουμε διώξει πολλά πανέμορφα ψάρια απο τα ενυδρεία μας, οι αναπαραγωγές είναι τα ίδια και τα ίδια ψάρια και αυτό φαίνεται και απο τις παρουσιάσεις ενυδρείων απο την ψαροσύνθεση τους. εγώ τα πρώτα χρόνια έκανα αναπαραγωγές όπως σχεδόν όλοι οι νεοι χομπίστες kribensis και Apistogramma agassizii σε species tanks και έδινα σε άλλους. μετα που απέκτησα περισσότερη εμπειρία έφτιαξα 3 ενυδρεία με Jordanella floridae, Nanochromis parilus και Tateurndina ocellicauda και έδινα γένες για 1,5-2 χρόνια μέχρι που μετακόμισα. αυτό σημαίνει ότι πολλόι τα πήραν χωρίς να ενδιαφερθούν για αναπαραγωγές και εξάπλωση του είδους σε άλλους χομπίστες. ξέστησαν το ενυδρείο τους και τέλος ή απλά πέθαναν απο κακές συνθήκες. κρίμα, υπήρχε ενδιαφέρον κάποτε σε αυτό το κομμάτι χωρις χρηματικό αντάλαγμα απο πολύ κόσμο. https://www.youtube.com/watch?v=mpWjYgpfnGQ' title="Επόμενο">
 5. griffin_23

  Jordanella floridae, που χάθηκαν αυτά τα ψάρια?

  ψάχνω αυτά τα ψάρια εδω και χρόνια τώρα αλλά έχουν εξαφανιστεί απο την Ελληνική αγορά. είχα αγοράσει το 2004 αν θυμάμαι καλά και είχα κάνει πολλές αναπαραγωγές και είχα χαρίσει ουτε θυμάμαι πόσα ψάρια. μετά απο λίγο μετακόμισα και τα χάρισα όλα. όταν μετά απο χρόνια πια τα αναζήτησα δεν τα βρήκα πουθενά. τα έχετε δει σε κάποιο μαγαζί πρόσφατα? υπάρχει κανείς που τα έχει αυτή την στιγμή ή να έχει αναπαραγωγές απο αυτά τα ψάρια. είχαν πολύ ωραίο χαρακτήρα συν ότι την τριχωιδή άλγη την τσάκιζαν. http://www.seriouslyfish.com/species/jordanella-floridae/
 6. griffin_23

  Full φυτεμένο 760lt Όλο DIY

  πανεμορφο το ενυδρείο σου, αλλά ρίξε ένα κλαδεματάκι να φανούν και πάλι λίγο τα ξύλα και οι πέτρες
 7. griffin_23

  Dutch Scape

  απίστευτο αποτέλεσμα και πολύ υγειη φυτά. επίσης πιστευώ πως δείχνει πιο ωραίο με τα ξύλα το ενυδρείο τώρα.
 8. griffin_23

  Το Μεγαλυτερο Φυτεμένο Ενυδρειο 40Μετρα...

  Ένα πιο πρόσφατο video του ενυδρείου "Florestas Submersas" του Takashi Amano που λογικά πλέον πλησιάζει το τελικό αποτέλεσμα. αυτό που δεν μπορώ να φανταστώ είναι πως γίνεται η λίπανση και η παροχή co2 σε αυτό το ενυδρείο. για τον φωτισμό απλά έφτιαξαν ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πίσω, για την λίπανση και το co2 τι έχουν κάνει ?
 9. griffin_23

  Στήσιμο 550 Λίτρων Φυτεμένο

  Sorry για την καθυστέρηση αλλά ο χρόνος μου είναι απίστευτα πιεσμένος το τελαιυταίο χρονικο διάστημα. η Φιάλη Co2 είναι 2 kg και κρατάει 1,5 μήνα δυστυχώς. βέβαια με με βάση τον όγκο του ενυδρείου δεν είναι κανένα τρελό έξοδο σε λεφτά τα 10 ευρώ οπότε και δεν με απασχολεί. Απο τις φώτο του sump δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις πολλά. ίσως καλήτερα να δεις το 3D σχέδιο που είχα ποστάρει πριν το φτιάξω. ΟΧΙ σε καμία περίπτωση δεν φτάνει αυτό του τροπικού υφάλου. το έχω ζήσει. αν είχα κανένα dutch scape μπορεί ναι αλλά αυτό όχι. τα περισσότερα φυτά είναι χαμηλών απαιτήσεων επίτηδες για να μην είμαι όλη την ώρα από πάνω του. έκανα προσπάθειες και με απαιτητικά φυτά αλλά λόγο όγκου και χαζού σχεδιασμού στις λάμπες του ενυδρείου όσο και να προσπαθούσα η ανάπτυξή τους ήταν μικρή οπότε ουσιαστικά άφησα λίγο πολύ να διαλέξει το ενυδρείο τα φυτά που θα μείνουν.
 10. griffin_23

  Στήσιμο 550 Λίτρων Φυτεμένο

  δεν ξέρω αν ήταν η αρχή και ακόμα δεν είχε οριμάσει ακόμα το ενυδρείο πάντως μόλις έβαλα δυο κυκλοφοριτές μέσα η άλγη άρχισε να υποχωρεί. Το co2 όχι δεν το έχω σε ηλεκτροβάνα είναι σταθερά στις 2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο.
 11. griffin_23

  Στήσιμο 550 Λίτρων Φυτεμένο

  απο άλγες πες μου τι σου λείπει και έλα να σου δώσω γενικά υπάρχουν μέσα όλων των ειδών άλγες αλλά όσο οριμάζει το ενυδρείο και τις αφαιρώ όσο είναι εφικτό τις περιορίζω αρκετά χωρίς να μου διμιουργούν μεγάλα προβλήματα. ο φωτισμός ήταν ένα απο τα θέματα του ενυδρείου καθώς τόσο ακυρη διάταξη σε λάμπες δεν έχω ξαναδει. άπο το εργοστάσιο είχε 4 σειρές λάμπες με μια Τ5 39 watt και μια T5 24 watt στην σειρά, όπως φένεται στην φώτο. Στο κενό που μπόρεσα να βρω πρόσθεσα άλλες δυο Τ5 54 watt. συνολικά τώρα έχω 360 watt: 2 sylvania daylight Τ5 39 watt 2 sylvania daylight Τ5 24 watt 2 sylvania grolux Τ5 39 watt 2 sylvania grolux Τ5 24 watt 2 sylvania grolux Τ5 54 watt την δοσομετρηκή την έχω 9 μήνες τώρα και πάντα στο κάθε πάτημα μου βγάζει 1ml οπότε μπορώ να σπάσω την λίπανση πιο εύκολα μέσα στην εβδομάδα απο το να μετράω με το καπάκι αν έχω ρίξει 1ml ή 2ml. η ευκολία είναι απίστευτη και δεν λερώνω τον κόσμο με τα καπάκια. ένα θέμα που δεν έχω λύση ακόμα είναι το co2 που θέλω τελικά μια 7kg μπουκάλα στον ενάμισυ μήνα. αλλά μικρό το κακο για 10ευρώ οπότε και δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά. σίγουρα έχω μεγάλες απόλειες απο το sump αλλα δεν το αλλάζω με τίποτα απο άποψη ευκολίας.
 12. griffin_23

  Στήσιμο 550 Λίτρων Φυτεμένο

  νέες φωτογραφίες απο το ενυδρείο μετά απο 9 μήνες λειτουργίας ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές όλους σας
 13. griffin_23

  Jbl Ferrotabs

  δεν ειχαν οδηγίες μέσα κάποιος είχε ανοιξει το κουτι. απλά νόμιζα οτι είναι βυθου και είπα να το επιβεβαιώσω μήπως μπορουσα να τις χρησιμοποιήσω στο υπόστρωμα. thanks πάντως
 14. griffin_23

  Jbl Ferrotabs

  έψαχνα να βρω seachem flourite tabs αλλά δεν έβρισκα πουθενά και πήρα JBL ferrotabs και τώρα κατάλαβα πως δεν είναι για το υπόστρωμα αλλά για να μπουν στο νερό. παρόλα αυτά τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς στο υπόστρωμα ή θα είναι άδικος κόπος η δοκιμή?
 15. griffin_23

  Το Μεγαλυτερο Φυτεμένο Ενυδρειο 40Μετρα...

  και πως θα θρέψει τα Minions που τρέχουν απο πίσω όλη την ώρα, κλέφτης θα γίνει?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης