Jump to content

griffin_23

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 Excellent

2 Followers

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Location
  Κυψέλη

Previous Fields

 • Νομός
  Αιτωλοακαρνανίας
 • Χώρα
  Hellas

Recent Profile Visitors

422 profile views
 1. μέχρι πόσα αρσενικά μπορούν να μπουν σε 180 λίτρα?
 2. Καλησπέρα στο forum. έχω αναλάβει να φτιάξω για ένα φίλο ένα ενυδρείο με αφρικανικές κυχλίδες και θέλω την γνώμη σας γιατί αφρικανικό δεν έχω στήσει ποτέ. το ενυδρείο είναι ένα juvel rio 180 (180 λίτρα φυσικά) με εξωτερικό φίλτρο eheim 2215 με eheim substrat pro και σαν backup ένα εσωτερικό της hydor. σκέφτομαι να βάλω ένα χαρέμι Pseudotropheus demasoni, για άμμο έχω εγώ χαλαζιακή [λευκή μου μοιάζει εμένα] γύρω στα 20-25 κιλά και για πέτρες αρκετές ουδέτερες από ποτάμι. επίσης μερικές anubias,Cryptocoryne & Vallisneria η ερωτήσεις μου είναι οι εξής: πόσα Pseudotropheus demasoni μπορούν να μπουν στο ενυδρείο? (πάντα με γνώμονα πως αν υπάρχουν γέννες θα μικρά θα χαρισθούν σε άλλους χομπίστες μόλις μεγαλώσουν λίγο) υπάρχει δυνατότητα σε αυτά τα λίτρα να μπουν πάνω από 1 είδος ψαριών ? έχω διαβάσει για χρήση άμμου θαλάσσης στον βυθό, συστήνεται κάτι τέτοιο ή όχι γιατί δεν θυμάμαι να έχω δει κάποιον να χρησιμοποιεί στο ενυδρείο του ? για την οξυγόνωση η ανατάραξη της επιφάνειας και τα λίγα φυτά θα είναι αρκετά ή θα χρειαστεί και κάποια αεραντλία? έχετε κάποια άλλη πρόταση σαν ενυδρείο Λίμνης Βικτώρια ή Λίμνη Τανγκανίκα ? (γενικά θα ήθελα ψάρια με έντονο χρωματισμό)
 3. σαν λύση έκτακτη ανάγκης αν δεν έχεις πρόσβαση σε άλλο ενυδρείο. έχεις μπανιέρα να τα βάλεις μέσα? με ένα φίλτρο εξωτερικό να δουλεύει με τα ζωντανά σου ωστέ να αδειάσεις το ενυδρείο μην γίνει τίποτα χειρότερο. αν κάνεις κάτι τέτοιο καθάρισμα την μπανιέρα με καυτό νερό και ξύδι. είναι μπακάλικες λύσεις που σου λέω αλλά οι επιλογές σου είναι περιορισμένες όπως το καταλαβαίνω.
 4. σε βρήκε ο χειρότερός μας εφιάλτης στα ενυδρεία....... δυστυχώς για εμένα τουλάχιστον, για να κολληθεί σωστά θα πρέπει να ξεκολλήσει όλο το ενυδρείο και να κολληθεί από την αρχή. μου είχε τύχη παλαιότερα κάτι τέτοιο και το έδωσα για να το ξεκολλήσουν και να το κολλήσουν ξανά από την αρχή. το πρόβλημα μου ήταν πως το ενυδρείο είχε γίνει παραγγελία για συγκεκριμένο χώρο και διαστάσεις, οπότε ή το έφτιαχνα ή έπρεπε να παραγγείλω άλλο. εσένα που είναι εμπορείου μήπως να δεις για κανένα μεταχειρισμένο? γενικά βρίσκεις ενυδρεία που σχεδόν τα χαρίζουν.
 5. θα κάνω μια προσπάθεια μόνος αλλά ο καφες με χαλαει στο στομάχι, με τα σουβλάκια τα πάω καλύτερα
 6. οκ ευχαριστώ για την βοήθεια. νόμιζα ότι απλά τοποθετούσα θερμοστάτη και ανεμιστήρα στον Elitech και έπαιρναν ρεύμα απο εκεί.
 7. sorry αλλα έχω πάρει τον Elitech STC-1000 και μέσα στις οδηγίες δεν γράφει πουθενά για βραχυκυκλώματα αλλά έχει το παρακάτω πολύ απλό σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας. μου έχει ξέφύγει κάτι απο τα προηγούμε post ή δεν έχω καταλάβει κάτι έγω?
 8. έχω ρωτήσει αρκετά μαγαζιά και δεν τα φέρνει κανείς, ούτε με παραγγελία. απο συζητήσεις που είχα και με τους μαγαζάτορες η Ελλάδα πλέον έχει πολύ κακή φήμη λόγο της κρίσης, capital copntrols και οι εισαγωγές πολλές φορές είναι κακής ποιότητας, μας στέλνουν δηλαδή ότι ξέμεινε και δεν ρισκάρουν πλεον να φέρουν ψάρια που μπορεί κάποιος να μην τα αγοράσει ή που δεν θα έρθουν σε μεγάλους αριθμούς. εδω δεν τους κατηγορώ να πω την αλήθεια. Αλλά εμείς ως χομπίστες έχουμε διώξει πολλά πανέμορφα ψάρια απο τα ενυδρεία μας, οι αναπαραγωγές είναι τα ίδια και τα ίδια ψάρια και αυτό φαίνεται και απο τις παρουσιάσεις ενυδρείων απο την ψαροσύνθεση τους. εγώ τα πρώτα χρόνια έκανα αναπαραγωγές όπως σχεδόν όλοι οι νεοι χομπίστες kribensis και Apistogramma agassizii σε species tanks και έδινα σε άλλους. μετα που απέκτησα περισσότερη εμπειρία έφτιαξα 3 ενυδρεία με Jordanella floridae, Nanochromis parilus και Tateurndina ocellicauda και έδινα γένες για 1,5-2 χρόνια μέχρι που μετακόμισα. αυτό σημαίνει ότι πολλόι τα πήραν χωρίς να ενδιαφερθούν για αναπαραγωγές και εξάπλωση του είδους σε άλλους χομπίστες. ξέστησαν το ενυδρείο τους και τέλος ή απλά πέθαναν απο κακές συνθήκες. κρίμα, υπήρχε ενδιαφέρον κάποτε σε αυτό το κομμάτι χωρις χρηματικό αντάλαγμα απο πολύ κόσμο. https://www.youtube.com/watch?v=mpWjYgpfnGQ' title="Επόμενο">
 9. ψάχνω αυτά τα ψάρια εδω και χρόνια τώρα αλλά έχουν εξαφανιστεί απο την Ελληνική αγορά. είχα αγοράσει το 2004 αν θυμάμαι καλά και είχα κάνει πολλές αναπαραγωγές και είχα χαρίσει ουτε θυμάμαι πόσα ψάρια. μετά απο λίγο μετακόμισα και τα χάρισα όλα. όταν μετά απο χρόνια πια τα αναζήτησα δεν τα βρήκα πουθενά. τα έχετε δει σε κάποιο μαγαζί πρόσφατα? υπάρχει κανείς που τα έχει αυτή την στιγμή ή να έχει αναπαραγωγές απο αυτά τα ψάρια. είχαν πολύ ωραίο χαρακτήρα συν ότι την τριχωιδή άλγη την τσάκιζαν. http://www.seriouslyfish.com/species/jordanella-floridae/
 10. πανεμορφο το ενυδρείο σου, αλλά ρίξε ένα κλαδεματάκι να φανούν και πάλι λίγο τα ξύλα και οι πέτρες
 11. απίστευτο αποτέλεσμα και πολύ υγειη φυτά. επίσης πιστευώ πως δείχνει πιο ωραίο με τα ξύλα το ενυδρείο τώρα.
 12. Ένα πιο πρόσφατο video του ενυδρείου "Florestas Submersas" του Takashi Amano που λογικά πλέον πλησιάζει το τελικό αποτέλεσμα. αυτό που δεν μπορώ να φανταστώ είναι πως γίνεται η λίπανση και η παροχή co2 σε αυτό το ενυδρείο. για τον φωτισμό απλά έφτιαξαν ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πίσω, για την λίπανση και το co2 τι έχουν κάνει ?
 13. Sorry για την καθυστέρηση αλλά ο χρόνος μου είναι απίστευτα πιεσμένος το τελαιυταίο χρονικο διάστημα. η Φιάλη Co2 είναι 2 kg και κρατάει 1,5 μήνα δυστυχώς. βέβαια με με βάση τον όγκο του ενυδρείου δεν είναι κανένα τρελό έξοδο σε λεφτά τα 10 ευρώ οπότε και δεν με απασχολεί. Απο τις φώτο του sump δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις πολλά. ίσως καλήτερα να δεις το 3D σχέδιο που είχα ποστάρει πριν το φτιάξω. ΟΧΙ σε καμία περίπτωση δεν φτάνει αυτό του τροπικού υφάλου. το έχω ζήσει. αν είχα κανένα dutch scape μπορεί ναι αλλά αυτό όχι. τα περισσότερα φυτά είναι χαμηλών απαιτήσεων επίτηδες για να μην είμαι όλη την ώρα από πάνω του. έκανα προσπάθειες και με απαιτητικά φυτά αλλά λόγο όγκου και χαζού σχεδιασμού στις λάμπες του ενυδρείου όσο και να προσπαθούσα η ανάπτυξή τους ήταν μικρή οπότε ουσιαστικά άφησα λίγο πολύ να διαλέξει το ενυδρείο τα φυτά που θα μείνουν.
 14. δεν ξέρω αν ήταν η αρχή και ακόμα δεν είχε οριμάσει ακόμα το ενυδρείο πάντως μόλις έβαλα δυο κυκλοφοριτές μέσα η άλγη άρχισε να υποχωρεί. Το co2 όχι δεν το έχω σε ηλεκτροβάνα είναι σταθερά στις 2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο.
 15. απο άλγες πες μου τι σου λείπει και έλα να σου δώσω γενικά υπάρχουν μέσα όλων των ειδών άλγες αλλά όσο οριμάζει το ενυδρείο και τις αφαιρώ όσο είναι εφικτό τις περιορίζω αρκετά χωρίς να μου διμιουργούν μεγάλα προβλήματα. ο φωτισμός ήταν ένα απο τα θέματα του ενυδρείου καθώς τόσο ακυρη διάταξη σε λάμπες δεν έχω ξαναδει. άπο το εργοστάσιο είχε 4 σειρές λάμπες με μια Τ5 39 watt και μια T5 24 watt στην σειρά, όπως φένεται στην φώτο. Στο κενό που μπόρεσα να βρω πρόσθεσα άλλες δυο Τ5 54 watt. συνολικά τώρα έχω 360 watt: 2 sylvania daylight Τ5 39 watt 2 sylvania daylight Τ5 24 watt 2 sylvania grolux Τ5 39 watt 2 sylvania grolux Τ5 24 watt 2 sylvania grolux Τ5 54 watt την δοσομετρηκή την έχω 9 μήνες τώρα και πάντα στο κάθε πάτημα μου βγάζει 1ml οπότε μπορώ να σπάσω την λίπανση πιο εύκολα μέσα στην εβδομάδα απο το να μετράω με το καπάκι αν έχω ρίξει 1ml ή 2ml. η ευκολία είναι απίστευτη και δεν λερώνω τον κόσμο με τα καπάκια. ένα θέμα που δεν έχω λύση ακόμα είναι το co2 που θέλω τελικά μια 7kg μπουκάλα στον ενάμισυ μήνα. αλλά μικρό το κακο για 10ευρώ οπότε και δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά. σίγουρα έχω μεγάλες απόλειες απο το sump αλλα δεν το αλλάζω με τίποτα απο άποψη ευκολίας.
×
×
 • Create New...