Jump to content

nezard

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 1. Σταμάτη, ευχαριστώ. Υπέθεσα ότι αν δε κινούνται καθόλου τότε κινούνται πολύ αργά γιατί τα παρατηρώ σε διαφορετικές θέσεις κάποιες φορές. Δε τα έχω παρατηρήσει να κινούνται ο ίδιος. Ίσως όμως να παρασύρονται από τη ροή του νερού μέσα στο σφουγγάρι. Οπότε η γνώμη σου είναι ότι είναι ψόφια βακτήρια; Υπάρχει περίπτωση να έχει επιπτώσεις αυτό στα ψάρια μου; Σε όλα τα φίλτρα με σφουγγάρι υπάρχει αυτό το φαινόμενο; Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
 2. Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν έχω φυτά. Θα δοκιμάσω με την οδοντογλυφίδα αν και είμαι σίγουρος ότι θα διαλυθούν. Δεν είναι τόσο συμπαγή ώστε να τα τσιμπήσεις και να τα τραβήξεις. Ευχαριστώ και πάλι.
 3. Όχι δεν είμαι σίγουρος, απλά μοιάζουν με σκουλήκια. Δεν έχω ιδέα τι είναι. Θα προσπαθήσω να βγάλω καλύτερη φωτογραφία αλλά όσο κοντά και να κοίταξα με το μάτι δε κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Σα πολύ μικρό φύκι ίσως;;; Επιπλέον είναι φωτογραφική κινητού δεν είναι μικροσκόπιο, οπότε μη περιμένετε θαύματα. Θα περιμένω μήπως κάποιος άλλος το έχει συναντήσει, δε μπορεί να είναι τόσο σπάνιο το φαινόμενο! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
 4. H φωτογραφία δεν είναι μικρή. Αυτό που βλέπετε εσείς βλέπω και εγώ με γυμνό μάτι. Δε μπορώ να τα πιάσω, είναι ανάμεσα στις τρύπες που σχηματίζονται στο σφουγγάρι. Ούτε με ξέπλυμα με νερό φεύγουν. Δε μπορώ ούτε εγώ να δω καλά. Τροφή πως να μπήκε στο φίλτρο με αυτό το τρόπο και μάλιστα σε τέτοιο σχήμα; Πώς έφτασε μέχρι το πάνω μέρος του σφουγγαριού; Στην αρχή πίστευα ότι είναι ακκαθαρσίες των ψαριών, αλλά δε μπορεί να έφτασαν τόσο ψηλά μέσα από τις τρυπούλες. Τί μπορεί να είναι; Παράσιτα; Το χρώμα τους είναι καφέ. Δεν έχει συναντήσει κανείς κάτι τέτοιο;
 5. Σε ένα 40L ενυδρείο έχω κάποια tiger barbs. Παρατήσα στο κίτρινο σφουγγαράκι του εσωτερικού μου φίλτρου κάποιους μικρούς μακρόστενους σκούρους οργανισμούς ( ; ). Είναι σαν σκουλίκια (αρκετά λεπτά αλλά πιο χοντρά από τρίχες). Είναι ανάμεσα στις τρύπες που έχει το σφουγγάρι, αλλά δε κουνιούνται ή κουνιούνται πολύ αργά. Ξέρει κανείς περί τίνος πρόκειται; Το φίλτρο μου είναι το EHEIM 2006.
 6. Το μεγάλο είναι 120L, μ'αρέσουν τα fancy χρυσόψαρα, έχω ήδη δύο στο 40άρι και θα τα πάω σύντομα στο 120άρι . Με άλλα ψάρια όμως δεν έχω ασχοληθεί για αυτό ρώτησα προτάσεις. Τώρα τα 50L ανά χρυσόψαρο ίσως είναι υπερβολή ίσως όμως και να μην είναι αν μιλάμε για commons, comets ή shubunkins. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
 7. Μπορείτε να μου προτείνετε ψαράκια για ένα 40L ενυδρείο στο οποίο ήδη υπάρχουν χρυσόψαρα τα οποία θα μεταφερθούν σε μεγαλύτερο. Το PH στη περιοχή μου είναι γύρω στο 8.0. Θα προτιμούσα τα ψαράκια να είναι κινητικά (όχι όμως πάρα πολύ) και να μην είναι πάρα πολύ μικρά. Από φυτα; (Λίγα) Ευχαριστώ.
 8. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και το καλωσόρισμα. Θα συνεχίσω τις ερωτήσεις μου στο ίδιο θέμα, για να μη σας ζαλίσω δημιουργώντας νέα θέματα συνέχεια. Προς το παρόν που το ενυδρείο είναι νέο, έχω μόνο ένα χρυσόψαρο, και απ' ότι μου είπαν καλό είναι να μείνει σε αυτές τις συνθήκες το ενύδρείο για 20 μέρες ακόμη για "στρώσιμο". Στο μεταξύ μου είπαν να δίνω δύο φυλλαράκια τροφή στο ψαράκι τη μέρα (πρωι-βράδυ). Το ενυδρείο έχει μία λάμπα 15W και το φίλτρο που περιγράφω στο προηγούμενο post. α) Κάποιο σχόλιο στα παραπάνω; β) Πόσες και ποιες ώρες είναι καλό να μένει ανοικτή η λάμπα; γ) Χρειάζομαι θερμοστάτη, και αν όχι, σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται ο θερμοστάτης; δ) Σχετικά με το Οξυγόνο; ε) Μου είπαν για αλλάγή νερού (1/3) μια φορά το μήνα, είναι καλά; Αυτά, και να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθω.
 9. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το Aquazone. Μου έχουν φέρει δώρο ένα ενυδρείο -60lt- χθες αλλά είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο. Το φίλτρο μέσα είναι ένα EHEIM εσωτερικό (αν το λέω καλά). Είναι τοποθετημένο έτσι ώστε το πάνω μέρος του εξέχει ελάχιστα από την επιφάνεια του νερού. Οπότε η εισαγωγή του νερού από το πάνω μέρος γίνεται σχεδόν στην επιφάνεια. Είναι σωστή η τοποθέτηση αυτή; Έχει πάνω ένα διακοπτάκη (το οποίο δε καλύπτεται με νερό). Τί ρόλο παίζει αυτό; Έχει δύο ρυθμίσεις (μπρος-πίσω) που φαίνεται να αλλάζει κάτι στη ροή του νερού στο φίλτρο. (Σημ. μπρος εννοώ κοντά στο σημείο που βγαίνει το νερό από το φίλτρο και πίσω εννοώ προς τη μεριά του τοιχώματος του ενυδρείου) Τι διαφορά έχουν οι δύο ρυθμίσεις; Όπως κατάλαβατε δε μου έφεραν μαζί κάποιες οδηγίες για το φίλτρο. Δε ξέρω αν βοηθάω αλλά το φίλτρο είναι κάπως σαν κι αυτό: http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.js...tail_27471_ehen Aν και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αυτό λέει είναι για 45lt!!! Φαίνεται επίσης το διακοπτάκι στο οποίο αναφέρομαι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
×
×
 • Create New...