Jump to content

genediver

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  13
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas
 1. Πήγαινε σε μαγαζί που πουλάει ναυτιλικά είδη και ζήτα αλοιφή τελικού σταδίου φινιρίσματος για gel-coat σκαφών, των εταιρειών Hempel ή 3Μ (πχ. 3 Μ Είναι η τελευταία σου ελπίδα. Ελπίζω να βοήθησα.
 2. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  Παύλος Γιάνναρος Σωκράτους 26 Αθήνα 2105228252 Fisi-Iasi
 3. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  "Τα lab grade είναι ευχής έργον" ή (διαζ.) ακόμα καλύτερα "σίγουρα τα lab grade εχουν ασφαλεια, μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και μη-καθαρά αλλά μπορεί να υπάρξουν συνέπειες"
 4. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  Με δεδομένο ότι έχεις πολλά φυτά (ΠΟΛΛΑ), CO2 και φως, ναι κάνει.Αλλά πρέπει να κατανοήσεις τη φιλοσοφία του ολοκληρωμένου Ε.Ι., μέχρι να φτάσεις σε ένα σημείο να αντιλαμβάνεσαι τις ισορροπίες macro/micro/ φωτός / CO2 και φυτόμαζας προκειμένου να μην απαιτούνται πλέον τοσο μεγάλες αλαγές νερού ανά εβδομάδα ("Reset"). Google-αρε το Ε.Ι. και διάβασε γι αυτο και σε άλλα φόρουμ.Δεν μπορώ να απαντήσω έτσι απλά ΝΑΙ/ΟΧΙ. "Πρέπει να είναι lab grade, pure 100%" Σε αυτό διαφωνώ, και τα "αμφιβόλου" καθαρότητος κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά και απροβλημάτιστα.Τα lab grade είναι ευχής έργον αλλά έχουν κόστος (πχ Κ2SO4 22 Euro (LAB)/ 1,80 Euro το κοινό). Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι η μέθοδος ΕΙ ενδεικνυται για αρχάριους (και εγώ τέτοιος είμαι), μηδενίζοντας στο τέλος της εβδομάδας όλο το περίσευμα με την μεγάλη αλλαγή νερού και με νέα αρχη διατροφικού κυκλου στην συνέχεια. Καλή τύχη και στους δυό μας. Η απάντηση μου παραδίδεται τώρα στα χέρια εμπείρων.
 5. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  Αλλά διάβασε πολυ προσεκτικά όλες τις σελίδες εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2348
 6. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  Αναγράφεις τα καθαρά σου λίτρα, επιλέγεις τη χημική σύσταση (στην περίπτωση σου Νitrate-From Potasium Nitrate δηλ.ΚΝΟ3), δηλώνεις την ποσότητα (σε γραμμάρια της ) σκονης και τα mg νερου στα οποία θα προετοιμάσεις το διαλυμα και αναγράφεις τα ml που θα προσθέσεις απο το ετοιμο πλεον διαλυμα προκειμένου να σου υπολογισει τη συγκέντρωση (ppm) σε ΝΟ3 Λάβε υπόψιν οτι η μεγιστη διαλυτοτητα του ΚΝΟ3 ειναι τα 36gr ανά 100ml.
 7. genediver

  Νιτρικό Κάλιο (ΚΝΟ3)

  Ένας υπολογιστής δόσεων που ελπίζω να σε βοηθήσει. http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm
 8. genediver

  Χλωριούχο Κάλιο

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Να θεωρήσω οτι πρόκειται περι ταυτοπροσωπίας?
 9. genediver

  Χλωριούχο Κάλιο

  Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να βρω Χλωριούχο Κάλιο (muriate of potash 0-0-60)? Στα χημικά στην οδό Γερανίου http://www.manischemicals.gr/ δεν είχε, και μάλιστα σχολίασε ότι επειδή γίνεται χρήση του για την παρασκευή "ουσιών" απαιτείται ειδική άδεια για την αγορά του.Όπως γίνεται αντιλιπτό είμαι σε διαδικασία παρασκευής υποστρώμματος με τη μέθοδο του Aaron Talbot , πειραματικά. http://www.aquaticplantcentral.com/f...on-talbot.html Κάθε πληροφορία και σχόλιο θα βοηθούσε.
 10. genediver

  Diy Υποστρωμα για φυτεμενο

  Φίλε lion τί φυτόχωμα (η μήπως φυλλόχωμα) έβαλες?Aκολούθησες τι μέθοδο " Mineralized Soil Substrate"?Αν όχι, τι ακριβώς έκανες?
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης