Jump to content

tolis18gr

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  19
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  1) 90 l φυτεμενο.
  2) Nano 20l φυτεμενο.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. tolis18gr

  Diy Reef 50lt

  Δυστυχώς φίλε μου ο μανταρίνος μας άφησε την περασμένη εβδομάδα...
 2. tolis18gr

  Diy Reef 50lt

  Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Τα αφαίρεσα σήμερα κι' όλας μαζί με μια μικρή αλλαγή νερού το μακαρόνι δεν ήταν πολύ οπότε το αφαίρεσα και αυτό μαζί. Ελπίζω να δώ διαφορά απο εδώ και στο εξής. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο και τις συμβουλές σας.
 3. tolis18gr

  Diy Reef 50lt

  Το ξέρω οτι είναι πολύ μικρό για το ψάρι αλλα στα σχέδια έιναι να μεταφερθεί σε νέο ενυδρείο 300lt το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του ετους. Το σκιμερ δείχνει να δουλεύει μιας και το ποτηράκι του πρέπει να το αδειάζω μια φορά την εβδομάδα σχεδόν. Οσο για το σφουγγάρι θα το αντικαταστήσω με υαλοβάμβακα μιας και απ'οτι βλέπω είναι προτιμότερο σαν υλικο.
 4. tolis18gr

  Diy Reef 50lt

  Ταϊζω 2-3 φυλαράκια την ημέρα με prime reef της ocean nutrition. Το σφουγγάρι το πλένω μια φορα το μήνα ή ανα 2η εβδομάδα και αλλαγές κανω σχεδόν κάθε μήνα περίπου στο 50%. Όσο για το reef builder του ρίχνω μια κοφτή κουταλια του γλυκού σε 500ml νερο βρύσης ανα 2-3 ημέρες αλλα δυστυχώς το kh δεν μπορεί να ανέβει παραπάνω απο το 7. Πιστεύεις πως αν αντικαθιστούσα το μακαρόνι με βιοσφαιρες να είχα καλήτερα αποτελέσματα; Επίσης παρατηρώ να σχηματίζονται φυσαλίδες κάτω απο τον αραγωνίτη οταν ανάβω τα φώτα αυτο είναι φυσιολογικο;
 5. tolis18gr

  Diy Reef 50lt

  Καλησπέρα! Είμαι σχετικα νέος στον χώρο των θαλασσινών και θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας σε κάποια θέματα που με απασχολούν. Εχω φτιάξει ένα ενυδρείο 50 λίτρων το οποίο το έχω εξοπλήσει με τα παρακάτω: Εσωτερικό φίλτρο DIY το οποίο περιέχει σφουγγάρι, άνθρακα, αντιφωσφορο και μακαρόνι. Την κυκλοφορία του νερού την αναλαμβανει ένας κυκλοφορητής 400 lt/h. Μέσα στο ενυδρίο υπάρχουν 2 κοραλια νανο, ένα σκίμερ παροχής 300 lt/h ( η προδιαγραφές του λένε οτι αρκεί για εως 95 lt ενυδρείο), 5 κιλα ζωντανού βράχου και 4 κιλά αραγωνίτη. Ο φωτισμός αποτελείτε απο DIY φωτιστικό με led συνολικησ ισχυος 30w. Το πρόβλημα που αντιμετοπίζω έχει να κάνει με τις τιμές του KH και των ΝΟ3. Ενώ το ΚΗ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 6-7dH τα νιτρικά σκαρφαλώνουν σε τιμες 50mg/l και πάνω. Σε μία προσπάθεια να ισοροπήσω τις παραπάνω τιμές δοκίμασα διάφορα σκευάσματα όπως το reef builder της seachem για να ανβάσω το kh αλλα χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα και για τα νιτρικα μου συστήσανε το purigen της ίδιας εταιρείας το οποίο δεν έκανε τιποτα απολύτως. Τα ψάρια που είναι αυτη τη στιγμή στο ενυδρείο είναι 1 clown, 1 blue tang, 1 mandarino και 1 σαλιαρα. Επίσης υπάρχουν 2 κάβουρες οι οποιοι ήταν μαζί με τον βράχο και 1 σαλιγκάρι (tectus niloticus). Το ενυδρείο τρέχει εδώ και ένα εξάμηνο περίπου και μπορώ να πώ οτι εκτός τα παραπάνω δεν εχω αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τις προτάσεις σας μιάς και ο,τι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής δεν εχει αποφέρει αποτέλεσμα. Υ.Γ. Επισυνάπτω και φωτό του ενυδρείου στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα.
×