Jump to content

diamantis

Μέλος του Aquazone
 • Δημοσιευσεις

  9
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. diamantis

  Zaire Blue

  Φυσικά και δεν θα δώσεις τέτοιο ποσό, φίλε Soto. Είναι ανήκουστο, για ψάρια 8-9 cm. Για wild caught Ζαϊρ, για να υπολογίζεις γύρω στα 100 ευρώ, στο μέγεθος που είπαμε. Ρίξε μια ματιά και εδώ, ώστε να έχεις μια ιδέα, για τις τιμές έξω : http://www.abysse-cichlides.com/pages/stoc...-tanganyika.htm Επίσης, στείλε ένα mail στο www.airfish.de και ζήτα τιμοκατάλογο. Θα σου απαντήσει αυθημερόν ο Γερμανός και από κει θα δεις λεπτομερείς τιμές, ανά μέγεθος και υπο-ποικιλία Zαϊρ (και όχι μόνο). Παράλληλα θα σου στείλω πμ, με τη διεύθυνση του αθηναϊκού καταστήματος απ’ όπου προμηθεύτηκα εγώ τις δικές μου, σε τιμή αντίστοιχη των πιο πάνω ευρωπαϊκών και σχεδόν αμέσως από την ημέρα της παραγγελίας. Κατά τα λοιπά, ό,τι θέλει ο καθένας ζητάει. Τις προάλλες είχα δει μια φουκαριάρα Burundi, σε μεγάλο ενυδρειακό κατάστημα, πολύ γνωστό. Ζούσε σε ph 6,2 (αν είναι δυνατόν και όμως είναι), είχε μέγεθος γύρω στα είκοσι εκατοστά και γύρευαν γι’ αυτήν –κρατήσου- 300 ευρώ. Ολογράφως : Τριακόσια ευρώ, για μια ταλαιπωρημένη Burundi, πού ποιος ξέρει πώς βρέθηκε μόνη της εκεί μέσα. Όταν λάβεις το πμ, επιβεβαίωσε σε παρακαλώ ότι το έλαβες.
 2. diamantis

  Zaire Blue

  Το τίμημα που σου ζητήθηκε (250 ευρώ) είναι εξωφρενικό, για μέγεθος 8-9 cm (μη διακριτό φύλο). Απλώς ξέχνα το, δεν υπάρχει τέτοια τιμή πουθενά κι όποιος την ζητεί μάλλον ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα. Για wild caught (F0), σε αυτό το μέγεθος, να υπολογίζεις λιγότερα από τα μισά χρήματα. Για F1, ακόμη λιγότερα. Υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις μια ομάδα γύρω στα οκτώ και πλέον ψάρια, αρκεί να κάνεις λίγη υπομονή, ίσως και κάποιες εβδομάδες. Τουλάχιστον, μπορώ να σου πω από πού πήρα τα δικά μου, προ λίγων μηνών. Εδώ, από Αθήνα. Ήρθαν σε δύο εβδομάδες, ενώ είχα και τη δυνατότητα να τα δω σε φωτογραφία πριν την παραγγελία. Τα ψάρια έφθασαν σε εξαιρετική κατάσταση και χαίρουν όλα άκρας υγείας. Εάν θες τη γνώμη μου, εφόσον έχεις αποφασίσει οριστικά για φροντόζες, μην απογοητευτείς και μην πας σε άλλο είδος πριν εξαντλήσεις τις πιθανότητες να τα βρείς σε εύλογο χρόνο και –κυρίως- σε δίκαιη τιμή.
 3. diamantis

  Malawi Mbuna

  To είχα ξεχάσει το θέμα.Ου γαρ έρχεται μόνον Λοιπόν, το πράγμα έχει ως εξής : Το buffer της Seachem δεν είναι παρά ένα είδος ενισχυμένης σόδας. Δηλαδή, απλώς επιτυγχάνεις αύξηση του ΚΗ με κάπως μικρότερη ποσότητα σε σχέση με εκείνην της κοινής σόδας που θα χρειαζόσουν για να επιτύχεις την ίδια ακριβώς τιμή ΚΗ. Το σημαντικότερο που παρατηρήθηκε είναι ότι το buffer δεν επηρεάζει ΚΑΘΟΛΟΥ την ολική σκληρότητα. Άρα όταν η παρασκευάστρια αναφέρεται σε "σκληρότητα" προφανώς εννοεί ΜΟΝΟ την ανθρακική, αν και δεν το διευκρινίζει (κακώς). Καμμία απολύτως επίδραση στο GH. Τώρα, όσον αφορά τις δοσολογίες, όπως είχα αναφέρει, το νερό του δικτύου μου έχει ΚΗ 6 βαθμών. Για να το φέρω στους 12, χρησιμοποιώ 4 κουτ.γλυκού buffer ανά 100 λίτρα. Αντίστοιχα, για την επίτευξη της ίδιας τιμής χρειαζόμουν 6 κουτ.γλυκού κοινής σόδας. Αυτή είναι η διαφορά, σαν ενδεικτικό μέγεθος. Με λίγα λόγια : Δεν βλέπω ιδιαίτερο όφελος από τη χρήση του buffer. Μιας όμως και το έχω, θα το χρησιμοποιήσω μέχρι να τελειώσει και έπειτα επιστρέφω στην πεπατημένη της σόδας.
 4. diamantis

  Νεο ενυδρειο για Τanganyika

  Έχεις δίκιο, αλλά δεν κατάλαβα ότι ο … "ανασχηματισμός" θα συμπεριελάμβανε και τις φροντόζες Καλή επιτυχία εύχομαι.
 5. diamantis

  Νεο ενυδρειο για Τanganyika

  Προφανώς κάτι θα μου διέφυγε, αλλά δε νομίζω να διάβασα πουθενά ότι οι φροντόζες πρόκειται να απομακρυνθούν. Είχα μείνει στο ατυχές συμβάν με τη φίλτρανση, από το οποίο ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν οι φροντόζες και έτσι θεώρησα ότι αυτές λογίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι του ενυδρείου. Όπως και να ‘χει, τα ilangi είναι θαύματα της φύσης, αν και προσωπικά θα έμενα με τις φροντόζες, σε κάθε περίπτωση. Είτε μόνες τους (το ιδανικό) είτε με κάποιο παμφάγο είδος.
 6. diamantis

  Νεο ενυδρειο για Τanganyika

  Συγγνώμη, τα Tropheus Moori ΜΑΖΙ με τις φροντόζες ? Από τους πιο ακατάλληλους συνδυασμούς, νομίζω, αλλά ίσως πάλι να κάνω και λάθος. Πρώτον, το stress είναι δεδομένο για τις φροντόζες. Έχω (προσωρινά) φροντόζες με δύο Cyrtocara και πρέπει να πώ ότι οι φουκαριάρες οι φροντόζες δεινοπαθούν την ώρα του φαγητού, καθως τα δελφίνια είναι πολύ πιο γρήγορα και αρπάζουν αμέσως τη μερίδα του λέοντος. Φαντάζομαι τι θα γινόταν εάν είχα tropheus, που είναι βέβαια πολύ ταχύτερα από τα δελφίνια. Ούτε ψίχουλο δεν θα έμενε για τις φροντόζες. Δεύτερον, κατά πάσα πιθανότητα, τα Tropheus θα βαλθούν να τους ξεκάνουν τα πτερύγια. Αυτό κάνουν, συνήθως, εφόσον μπούν σε ίδια δεξαμενή με φροντόζες. Τρίτον –και κυριότερο- το bloat για τα tropheus είναι ante portas, λόγω εντελώς διαφορετικών διατροφικών συνηθειών. Eκτός εάν ολόκληρο το ενυδρείο (δηλαδή ΚΑΙ οι φροντόζες), περιοριστεί σε φυτικής βάσης διατροφή. Η αλήθεια είναι ότι οι φροντόζες μασουλάνε μια χαρά φυτικές τροφές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αναπτύσσονται σωστά ως αποκλειστικά «χορτοφάγες». Προσωπικά, θα το ξανασκεπτόμουν.
 7. diamantis

  Malawi Mbuna

  Αυτό θα κάνω, ευχαριστώ πολύ. Ξεκινώ με 1γρ buffer σε 10 λίτρα νερό, μετράω και τα ξαναλέμε.
 8. diamantis

  Malawi Mbuna

  Aπ' ότι βλέπω, τo Buffer είναι σχεδιασμένο για να αυξάνει τη σκληρότητα, αλλά ΚΑΙ το PH ("...by increasing hardness, buffer capacity, and pH"). Φαντάζομαι βέβαια ότι εννοεί αμφότερες τις σκληρότητες, ολική και ανθρακική. Τη σύνθεση του προϊόντος δεν την βλέπω πουθενά, αλλά υποθέτω ότι θα έχει σαν βάση θειϊκό μαγνήσιο, θειϊκό ασβέστιο (για την αύξηση του gh) και διττανθρακικό νάτριο (για την αύξηση του kh) και ποιός ξέρει τί άλλο. Το θέμα όμως είναι ότι το νερό μου δεν πάσχει στο Ph, ώστε δεν θέλω να το αυξήσω. Υστερεί μόνον στις τιμές του Κh, αλλά και του Gh και αυτές μόνο θέλω να ανεβάσω. -Έστω λοιπόν ότι δεν χρησιμοποιώ ξεχωριστά σόδα παρά μόνο το buffer, θα είναι αρκετή η ποσότητα του buffer για να ανεβάσει το kh τουλάχιστον κατά τέσσερις-πέντε μονάδες και το Gh κατά άλλες τρείς-τέσσερις μονάδες, ΧΩΡΙΣ όμως να συμπαρασύρει και το Ph προς τα πάνω ? -Ή μήπως, προκειμένου να πετύχω τις επιθυμητές τιμές gh και kh με το buffer, τελικά θα στείλω και το ph σε νούμερα Τanganyika ?
 9. diamantis

  Malawi Mbuna

  Επί τη ευκαιρία, μιας και μιλάτε για τιμές νερού, αν μου επιτρέπετε να ρωτήσω κι εγώ κάτι τους εμπειρότερους. Στρώνω τώρα ένα ενυδρείο 200 lt, προοριζόμενο για Malawi mbunas. Oι τιμές νερού του δικτύου μου (περιοχή Βριλησσίων) είναι οι εξής : PH = μεταξύ 8 βαθμών (υγρό τεστ της Sera) και 8,4 βαθμών (υγρό τεστ της Tropic Marine) GH = 11 βαθμοί ΚΗ = 6 βαθμοί To Ph είναι μια χαρά, αλλά νομίζω ότι η ολική και η ανθρακική σκληρότητα θέλουν ενίσχυση. Με χρήση σόδας αποκλειστικά, έχω ανεβάσει εύκολα την ανθρακική σκληρότητα στο 12 και έχω σταματήσει εκεί. Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλα άλατα, πχ epsom salt ή ενυδρειακό αλάτι. Τώρα, καθώς το στρώσιμο πλησιάζει στο τέλος του και θα αλλάξω ούτως ή άλλως το νερό του στρωσίματος, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μόνιμα το Seachem Malawi Buffer σε συνδυσμό με το Cichlid Lake Salt, ώστε να αποφύγω τους πειραματισμούς, με αμφίβολους συνδυασμούς και δοσολογίες μεμονωμένων ενώσεων. Προβληματίζομαι όμως, μήπως το Buffer μου ανεβάσει κι άλλο το Ph (εκτός δηλαδή από την ολική σκληρότητα) , που είναι ήδη ιδανικό. Επίσης, εάν τελικά χρησιμοποιήσω το Buffer, θα πρέπει να χρησιμοποιώ και επιπρόσθετη σόδα, για τη διατήρηση του Κh σε τιμή > 10 ? Nα με συγχωρείτε για την παρεμβολή.
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης