Jump to content

cpatsuri

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  12
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος cpatsuri

 • Γενέθλια 26/11/1976

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  1 ενυδρείο 60λτ.
 • Τοποθεσία
  ΡΟΔΟΣ

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  ΝΟ3 25mg μέτρηση με στικερ, αμμωνία 0mg μέτρηση με υγρό τεστ
 2. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  Την χρήση του αντι-φώσφορου μου το πρότειναν από το pet shop γιατί στο σπίτι μου έχω πολύ φως και το ενυδρείο βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο – η χρήση του αντι-φωσφόρου βοηθάει, λέει, στην μείωση της αύξησης της άλγης – νομίζεις ότι πρέπει να το σταματήσω και να βάλω στο φίλτρο τύρφη? Για τα stickers έχεις δίκιο - δοκίμασα μία φορά και από τα άλλα, μόνο που δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα – θα ξαναπροσπαθήσω Στην αλλαγή που έκανα έβαλα αντιχλώριο και μύκητες Τα φίλτρα τα καθάρισα με νερό της βρύσης – το ένα από τα δύο φίλτρα μου έχει επιπλέον χώρο όπου αναπτύσσονται οι μύκητες και δεν επηρεάζονται από τον καθαρισμό των υπόλοιπων μερών του. με αυτό τον τρόπο δεν έχω πρόβλημα με τον καθαρισμό των φίλτρων μου. έτσι τουλάχιστον πιστεύω αφού δεν παρατήρησα διατάραξη του περιβάλλοντος από τον καιρό που αγόρασα αυτό το φίλτρο. Αν ανάψω τα φώτα με την άλγη τι γίνεται? – το φώς βοηθάει στην ανάπτυξή της. Μήπως τελικά το ενυδρείο μου είναι πολύ μικρό για ξύλο? Στο άρθρο που με παραπέμψατε αναφέρεται ότι τα ξύλα δίνουν πολύτιμα συστατικά στο ενυδρείο, μήπως μετά από τόση χλωρίνη το ξύλο μου έχει καταστραφεί? και όλο αυτό που έπαθα ήταν φυσιολογικό (κιτρίνισμα νερού – αύξηση άλγης – στούπωμα φίλτρων) και με τον καιρό θα ισορροπούσαμε πάλι? ή το ενυδρείο είναι πολύ μικρό και δεν σηκώνει τέτοιες αλλαγές? Πριν βαλεις το ξυλο καθε ποτε εκανες αλλαγες νερου ? Κάθε εβδομάδα – έχω ένα σκούρο σε χρώμα δοχείο μέσα στο οποίο βάζω νερό της βρύσης και μία τάπα αντι-χλώριο (API – STRESS COAT+) φυσικά για το νερό που εξατμίζεται χρησιμοποιώ απεικονισμένο νερό. Πως εστρωσες το ενυδρειο σου ? Αρχικά είχα στο ενυδρείο μου όλα αυτά τα σαχλά πλαστικά διακοσμητικά φυτά (πιθάρι κτλ). Μετά από πολλές ώρες στο φόρουμ και αφού ένιωθα ολοένα και περισσότερο να μεγαλώνει η επιθυμία μέσα μου να δημιουργήσω ένα σωστό βιότοπο για τα ψάρια μου τα πέταξα όλα έξω και έβαζα σιγά σιγά τα φυτά μου. Από τότε χρειάστηκε να αλλάξω – προσθέσω πολλά πράγματα στο ενυδρείο μου – ένα από αυτά και το ξύλο που έγινε και το σημερινό μου πρόβλημα. ΥΓ δεν κατάλαβα γιατί μου γράφεις αυτό μέσα στο πλαίσιο με τίτλο ΚΩΔΙΚΑΣ – σημαίνει κάτι αυτό?
 3. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  συγνώμη παιδιά αλλά μέχρι σήμερα δεν τολμούσα να γράψω γιατί δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν ειδικά αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλύτερα την θέση και το άγχος που έχω αυτή τη στιγμή. Αν δεν αγαπούσα και δεν είχα δεθεί με το χόμπι αυτό σίγουρα δεν θα άφηνα τα δύο πιτσιρίκια μου για να ζητήσω την βοήθειά σας. Δεν ήθελα να γίνω απότομη.
 4. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  α! νόμιζα ότι σχολίαζες τον ανεμιστήρα από πάνω. Το χειμώνα αλλάζω θέση το ενυδρείο.
 5. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  ναι ρε παιδιά ανεμιστήρας είναι... αυτό μου είπαν να βάλω όταν η θερμοκρασία μου έφτανε στους 30 και βάλε. Αυτό που βλέπεις έριξε την θερμοκρασία στο 25 – έχεις καλύτερη ιδέας εκτός του να αγοράσω νέο ενυδρείο πλήρως εξοπλισμένο όπως τα δικό σου?
 6. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  έτσι ήταν πριν μερικές μέρες
 7. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

 8. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  Στην αρχή υπήρχε αυτή η κιτρινίλα και η γλίτσα και δεν θα το έβγαζα αν δεν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα στα φίλτρα (στούπωσαν και τα δύο). Μου είπαν να ρίξω χλωρίνη για να σκοτώσει αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα (μικρόβιο) στο ξύλο.
 9. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  πως θα ανεβάσω τις φωτογραφίες
 10. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  σήμερα
 11. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  Το ξύλο το έβγαλα από το ενυδρείο και ναι… έριξα χλωρίνη όπως μου είπαν από το pet. Έχω δύο αγγελόψαρα ένα τιγράκι και ένα πλακόστομο θα στείλω μία φώτο όπως ήταν πριν και μία σημερινή σε λίγο
 12. cpatsuri

  Φυτεμένο 60lt

  Καλημέρα, Βλέπω ότι είσαι online και ζητώ βοήθεια αν μπορείς βέβαια. Είμαι πολύ νέα στο χόμπι (1 χρόνο περίπου) και έχω ένα σημαντικό πρόβλημα μπορείς να βοηθήσεις?. έχω ένα 60lt φυτεμένο και έχω πρόβλημα και δεν υπάρχει κανείς στο chat ή εγώ δεν βλέπω κανέναν. Χριστίνα ξύλο Φυτεμένο 60lt Καλημέρα παιδιά… Αυτό είναι το πρώτο μου εγχείρημα να γράψω και δεν σας κρύβω ότι έχω αρκετό άγχος, θα προσπαθήσω όμως να είμαι όσο πιο αναλυτική μπορώ (μη περιμένετε πολλά είμαι αρχάρια στο χόμπι). Έχω ένα 60lt φυτεμένο εδώ και 2,5 μήνες περίπου. 2 φίλτρα (στο ένα έχω αντι-φώσφορο) 2 λάμπες σύνολο 30watt πάνω κάτω δεν έχω υπόστρωμα (απλά πέτρα) κάνω μετρήσεις με stickers Το ph μέχρι τώρα ήταν στο 7,2 , το dkh 6 – 10, dgh 7. Το νερό πεντακάθαρο, η ανάπτυξη των φυτών μου πολύ καλή και καθόλου άλγη. Πριν 3 εβδομάδες περίπου αγόρασα ένα ξύλο το οποίο δυστυχώς τοποθέτησα μέσα στο ενυδρείο σχεδόν αμέσως. Το αποτέλεσμα ήταν να βουλώσουν τα φίλτρα με κάτι που θα μπορούσα να το περιγράψω σαν τούφες από καφέ άλγη χωρίς όμως να παρατηρώ ιδιαίτερη αύξηση άλγης στο ενυδρείο ήταν σαν να το ξερνούσε το ξύλο. Αφαίρεσα το ξύλο (όπως μου είπε κάποιος από το pet shop και το τοποθέτησα σε μία λεκάνη όπου έριξα δύο τάπες χλωρίνης και ακολούθησαν αλλαγές νερού. Το ξύλο στην αρχή είχε αναπτύξει πολύ άλγη ξαναέριξα χλωρίνη, το έτριψα με βούρτσα ….. αλλαγές νερού μπλα μπλα μπλά και εχθές το απόγευμα το ξαναέβαλα μέσα……………. Σήμερα το πρωί το νερό ήταν πάρα πολύ θαμπό. η άλγη στο φούλ (την βλέπεις παντού), τα nitrit & nitrat ανεβασμένα και εγώ όλο άγχος. Άλλαξα 40% νερό ξεβούλωσα τα φίλτρα η άλγη και τα νιτρικά παραμένουν ανεβασμένα. Λέω να μην ανάψω τα φώτα σήμερα και περιμένω να ακούσω τους ειδικούς - εσάς Ευχαριστώ εκ των προτέρων Χριστίνα
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης