Jump to content

niktso

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Χρόνια καλά,πολλά Αγγελική με υγεία. ΥΓ Να σε χαίρεται ο μέλλων.
 2. Καλό κουράγιο για τη συνέχεια. Το συγκεκριμένο μοντέλο το έχω και εγώ. Ο προσωπικός μου κανόνας είναι τα νιτρικά στην έξοδο να είναι μικρότερα από τα νιτρικά στην είσοδο. Εκεί τώρα αν έχεις πάνω από 100 θα έλεγα να έχεις στόχο στην έξοδο 50 διαφορά. Αν έχεις λιγότερα από 100 βάλε στόχο 30 λιγότερα. Προσωπικά τον έχω ρυθμίσει στην έξοδο σε πάνω από 200 σταγόνες το λεπτό και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Βέβαια έχω και skimmer κοντά στην έξοδο οπότε το sulfide εξαερώνεται σίγουρα αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. ΥΓ Συγνώμη για την αργοπορημενη απάντηση
 3. Για αλάτι tropic maric έχει σίγουρα στο Ρέθυμνο και υποθέτω με ένα τηλεφώνημα θα σου το στείλουν με ΚΤΕΛ εκτός βέβαια αν θες να πας μόνος σου να ψωνίσεις και λοιπά προιόντα.
 4. Ηταν 5 acro και 2 monti. Ειδικά οι Montipora είχαν πολύ καιρό να έρθουν και ήταν κρίμα που ξέμειναν. Για τις acro θα σχολιάσω απλά ότι το καλύτερο κομμάτι της προηγούμενης εισαγωγής έμεινε στα "αζήτητα" της τωρινής.
 5. Τελικά η συζήτηση περι δικαίου και άδικου έγινε για το ποιός θα πάρει πρώτος και ποιός θα πάρει το "καλό" κομμάτι και όχι γιατί κάποιος δεν είχε κομμάτι να πάρει γιατί την Πέμπτη το βράδυ υπήρχαν 4 ακροπόρες ακόμα και από ότι έμαθα ήταν και ζωντανές ακόμα.
 6. Λοιπόν για να μην τραβάμε άδικα μια συζήτηση το δίκιο και το άδικο είναι αδύνατο να οριστούν. Και εγώ θα ήθελα να ζω στην Αμερική και να ψωνίζω με τις εκεί τιμές και είναι άδικο να ζω εδώ αλλά τι να κάνουμε εδώ ζω. Από εκεί και πέρα θα κυτάξω να πάρει το καλό κομάτι ο φίλος μου για να πάρω frag όταν έρθει η ώρα της ανταλλαγής, για να μπορώ να το βλέπω αφού θα πηγαίνω σπίτι του και θα το χαίρομαι και εγω, θα φροντίσω γιατί είναι φίλος και σε κάποιους ο φίλος μετράει, και βέβαια θα φροντίσω να πάρει ο φίλος μου αυτά που μπορεί να κρατήσει. Για τα υπόλοιπα δίκαιου και άδικου δεν θα μπω στη διαδικασία να τα συζητήσω γιατί δεν οδηγούν πουθενά.
 7. Μα και αυτό έχει πρόβλημα. Είμαστε 5 που περιμένουμε. Και σκάνε 4 κομάτια. Με ποιά λογική θα αποφασίσει ο μαγαζάτορας ποιός ΔΕΝ θα πάρει; Παιδιά η μόνη λύση είναι οργανωμένα μαγαζιά με υποδομή και αποφασισμένα να πάρουν το ρίσκο να έχουν τμήμα reef. Αλλη λύση για να υπάρξει Ελληνική αγορά δεν υπάρχει.
 8. Η λογική αυτή είναι λάθος. Με το σκεπτικό αυτό εγώ θα αγοράσω κάτι που δεν θα το δω ποτέ, αναλαμβάνω όλο το ρίσκο της εισαγωγής και φυσικά σε τίποτα δεν διαφέρει από το να κάνω την εισαγωγή μόνος μου. Αυτό όμως έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτά που καταδικάζουμε αφού πάλι δεν θα υπάρχει "βιτρίνα" στο μαγαζί να προσελκύσει το χομπύστα, ενώ έτσι κάνουμε και βήμα πίσω αφού παίρνουμε το ρίσκο από το μαγαζάτορα. Δεν θέλω βέβαια καν να μπω στη σκέψη του τι θα γίνει και με ποιο σκεπτικό ο μαγαζάτορας θα επιλέξει σε ποιον αντιστοιχεί η νεκρή ακροπόρα που ήρθε.
 9. Δεν ξέρω αν σε απογοήτευσε η εικόνα αυτή αλλά έχω δει πολύ χειρότερες. Παλαιότερα κιόλας πήγαινες Σάββατο πρωί και ήσουν νούμερο 20 πριν καν ανοίξει το μαγαζί για να πάρεις μερικά ψαράκια. Δεν θέλω βέβαια να σχολιάσω καν τη περίπτωση γνωστού χομπύστα που οριόταν "Για την επαρχία θα σταλούν μόνο τα κομάτια που δεν θα ψωνίσουμε οι Αθηναίοι". Και μάλιστα τα κρατημένα κομάτια ήταν για "επαρχιώτη" που είχε καλέσει τον Αθηναίο σπίτι του και του είχε κάνει και το τραπέζι. Σε σύγκριση με την εικόνα αυτή εγώ είδα και κάποια άλλη που σου ξέφυγε. Οι φίλοι συνενοούνται τουλάχιστο "εγώ θέλω αυτό αν μπορείς πάρε κάτι άλλο". Τώρα για να βελτιωθεί η εικόνα είναι χλωμό αφού κρατάει πάνω από δέκα χρόνια και αν δεν καταφέρουμε να συνενηθούμε εμείς μεταξύ μας τότε δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αφού τα καταστήματα τα βολεύει αφάνταστα. Φιλικά Νίκος
 10. Απλά δεν υπάρχει αρκετή ένταση φωτός κάτω από το όριο αυτό. Οπότε ότι είναι φωτοσυνθετικό ...
 11. Οι Τ8 δεν συνιστώνται για πάνω από 40 εκατοστά.
 12. Σε τέτοιο ύψος Τ8 είναι πολύ μεγάλο ρίσκο.
 13. Αυτό ισχύει για κάποιες εταιρείες ενώ για κάποιες άλλες όχι. Από αυτές που αναφέρεις οι περισσότερες έχουν πολύ καλή ένδειξη.
 14. Tι εννοείς με αυτό;
 15. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές.
×
×
 • Create New...