Jump to content

kotsifas

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  200 ltr κοινωνικο φυτεμενο<br />
  275 reef
 • Location
  Ν.ΦΙΛΟΘΕΗ

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.electronicsart.gr

Recent Profile Visitors

78 profile views
 1. Προσέξτε διότι με ups θα περάσετε τελωνείο,όπως και τα πολλά πράγματα με ταχυδρομείο επίσης το ίδιο.
 2. Φίλε μου καλημέρα. Εχω αγοράσει αρκετά πράγματα χωρίς κανάνα πρόβλημα, περίπου σε μία εβδομάδα έχεις τα πραγματά σου με το ταχυδρομείο,τον τελευταίο καιρό άργησαν λίγο, μάλλον λόγο των εορτών αλλά τα παρέλαβα.
 3. Για orck Φυσικά και ο χρονοδιακόπτης θα μπει στη θέση του s1,δεν χρειάζεται ο s1. Για chrisb Υπάρχουν σε ότι τιμή θέλεις,από κινέζικο μέχρι πανακριβο.
 4. Χρειάζεται ένας χρονοδιακόπτης που να ελέγχει μία επαφή.Δηλαδή εάν του ζητήσεις στις 14.00 να αρχίσει η ανατολή, εκείνη τη στιγμή στις 14.00 θα κλείσει μια επαφή η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον s1.Οι χρονοδιακόπτες πρίζας ελέγχουν το 220v, το παιρνάνε στην εξοδό τους. Εδώ χρειάζεσαι ενα χρονοδιακόπτη επαφής. Πιστεύω να έγινα κατανοητός.
 5. Φιλε chrisb O s1 είναι μια απλή επαφή,το σχεδιάκι το έφτιαξα σε δέκα λεπτά με ότι υλικά είχα εκείνη τη στιγμή,μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις ή και αλλαγές εάν θέλεις, αλλά όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και για να ασχοληθώ με αυτό μου είναι λίγο δύσκολο. Γίνεται αυτό που λες αλλά θα πρέπει να οδηγήσεις με το χρονοδιακόπτη το ρελέ... δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
 6. Το ρελε βάζει παραλληλα στον πυκνωτή μία αντίσταση για να τον εκφορτίζει,και χωρίς αυτόν δουλεύει αλλά καλύτερα να το βάλεις, Με 12v δεν θα εργαστεί σωστά,πρέπει να βάλεις 18v. Για να μεγαλώσεις τον χρόνο μεγάλωσε τον πυκνωτή από 4700μf σε 5600μf ή μεγαλύτερο.. Ο s1 είναι μία επαφή στη μία κατασταση ξεκινάει την ανατολή και στην άλλη τη δύση,θα τον συνδέσεις στη επαφή του χρονοδιακόπτη σου, μόλις θα κλείνει ο χρονοδιακόπτης τη επαφή (s1) θα ξεκινάει η ανατολή και όταν θα την ανοίγει θα ξεκινάει η δύση. Στη διαθεσή σου ΒΑΣΙΛΗΣ
 7. Γεια σας Το συγκεκριμένο κυκλωματακι το έφτιαξα και το χρησιμοποιώ στα ενυδρεία μου και σε κάποιον φίλων,δεν το πουλάω, απλώς έβαλα το σχέδιο στο forum ,όπως και σε άλλα forum, για να το κατασκευάσει όποιος θέλει, εάν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ευχαρίστως να του την προσφέρω χωρίς καμία υποχρέωση από τον ενδιαφερόμενο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΜΙΑ D.I.Y ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΣΥΝΧΟΜΠΙΣΤΕΣ. Το κυκλωματάκι για να εργαστεί χρειάζεται και δύο χρονοδιακόπτες, παρ'όλα αυτά είναι μικρό το κόστος του και το αποτέλεσμα πολύ καλό. Παντοτε στη διαθεσή σας. ΒΑΣΙΛΗΣ
 8. Εαν έχετε όρεξη για κατασκευή υπάρχει αυτό και δουλεύει πολύ καλά http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=8003
 9. Χρειάζονται δύο χρονοδιακόπτες για να γίνει το σύστημα πλήρες αυτόματο,με τον ένα δίνεις 220v στο ballast και ξεκινούν οι λάμπες στο ποιο κατώτατο σημείο ένα αμελητέο φως,μόλις κλείσει ο s1 με τον δεύτερο χρονοδιακόπτη ξεκινάει το φαινόμενο της ανατολής και σε 25 λεπτά έχεις τις λάμπες σου σε πλήρη φωτισμό, το βράδυ μόλις ανοίξει ο s1 ξεκινάει το φαινόμενο της δύσης το οποίο σε 25 περίπου λεπτα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξει, μετά κλείνεις τα 220v στο ballast και σβήνουν εντελώς οι λάμπες.
 10. Βαζοντας ένα χρονοδιακόπτη,και κάθε ημέρα την ίδια ώρα ξεκινάει η Ανατολή και το βράδυ η δύση.
 11. Ενα απλό κυκλωματάκι για Ανατολή Δύση για ηλεκτρονικά ballast.Ο χρόνος με αυτό τον πυκνωτή είναι περίπου 25 λεπτά.Λειτουργεί σε αρκετά ενυδρεία με παρα πολύ καλά αποτελέσματα.Οποιος χρειαστεί οποιαδήποτε εξήγηση στη διαθεσή σας.
 12. Ευχαριστώ πολύ με κάλυψες.
 13. Γεια σας Θέλω να αγοράσω ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης, θέλω να ρωτήσω εάν το στάδιο (DI) απιονισμού χρειάζεται ή όχι δεν βρήκα κάποια σχετική συζήτηση γι'αυτό και γράφω,θα χρησιμοποιηθεί για ενυδρείο γλυκού νερού και αργότερα μάλλον για θαλλασινό, εάν κάποιος γνωρίζει και έχει την ευγενή καλοσύνη ας μου δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ Βασίλης
×
×
 • Create New...