Jump to content

Xlapatsas

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  89
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Σχετικά με το μέλος Xlapatsas

 • Γενέθλια 13/10/1981

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  180lt φυτεμένο με καρδινάλιους
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. Happy Birthday Xlapatsas!

 2. Xlapatsas

  Απορία Για Flush Kit

  Σ'ευχαριστώ φίλε μου!
 3. Xlapatsas

  Απορία Για Flush Kit

  Έχω πάρει την εξής αντίστροφη όσμωση με flush kit:http://www.waterwaves.gr/index.php?target=products&product_id=29858 Υπάρχει μια βάνα με τις ενδείξεις open/close που υποθέτω ότι είναι το flush kit.Αυτό που δεν έχω καταλάβει από τις οδηγίες είναι πότε πρέπει να είναι στο open και πότε στο close?
 4. Εγώ κατέφυγα στη λύση του απιονισμένου νερού αφού διάβασα πρώτα από αρκετούς που το χρησιμοποιούσαν, ότι δεν είχαν πρόβλημα.Άλλοι πάλι λένε ότι είχαν.Οπότε δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με σιγουριά για το αν το απιονισμένο νερό είναι κατάλληλο για τα ενυδρεία μας ή όχι. Τέλοσπάντων αποφάσισα να πάρω μια Α/Ο για να γλυτώσω την ταλαιπωρία του κουβαλήματος των νερών.Ας ελπίσουμε να σταματήσουν τα προβλήματα.
 5. Στην αρχή είχα δοκιμάσει το απιονισμένο του Carrefour και μετα τους πρώτους θανάτους άλλαξα σε Lidl.Δεν έχω δοκιμάσει μόνο με βρύσης γιατί έχω πολύ σκληρό νερό(GH=18).
 6. Εδώ και δύο χρόνια που τρέχει το 180λιτρο ενυδρείο μου έχω συνεχείς θανάτους χωρίς συμπτώματα.Πρώτα ήταν τα τιγράκια,μετά τα serpae tetra ένα-ένα χάνονται χωρίς να μπορώ να εξηγήσω τον λόγο.Αλλαγή νερού κάνω το 30% κάθε δύο εβδομάδες χρησιμοποιώντας στο μισό νερό της αλλαγής, απιονισμένο νερό από τα Lidl.Φυσικά οι αλλαγές γίνονται με χρήση αντιχλωρίου.Οι παράμετροι του νερού μου είναι αμμωνία 0,νιτρώδη 0,νιτρικά 15,gh 12 και kh 11. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία εκτός από το αγορασμένο νερό.Έχει χρησιμοποιήσει κανεις τη συγκεκριμένη μάρκα?
 7. Xlapatsas

  απώλειες από τιγράκια

  Τι ασθένειες αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο φάρμακο?
 8. Xlapatsas

  απώλειες από τιγράκια

  Στο petshop φαινόταν μια χαρά.Και όταν τα έβαλα στο ενυδρείο μετά από προσαρμογή ήταν αρκετά δραστήρια.Δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα.Την επόμενη μέρα άρχισαν τα συμπτώματα.
 9. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Πεθαίνουν τα ροζ τιγράκια μου το ένα μετά το άλλο. Από τη στιγμή που εμφανιστούν τα συμπτώματα δεν αντέχουν πάνω από 2 μέρες και πεθαίνουν.Κάνω μετρήσεις μετά από κάθε θάνατο και η αμμωνία μου είναι μηδέν. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:180 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):2 λίτρα Siporax - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):το ενυδρείο τρέχει 1,5 χρόνο - Ψάρια (είδη και αριθμός):3 ροζ τιγράκια, 4 serpae tetra, καμιά δεκαριά zebra nirite - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορές την ημέρα με flakes,spirulina,αποξηραμένο σκουλήκι.Αλλαγές νερού 30% ανά δύο εβδομάδες με προετοιμασία με αντιχλώριο ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,5 - KH:11 - GH:13 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):15 - Θερμοκρασία:26 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:της API -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:ροζ τιγράκι - Ιστορικό Ψαριού:Πριν δύο εβδομάδες πρόσθεσα δύο ροζ τιγράκια.Την επόμενη μέρα πέθανε το ένα και την αμέσως επόμενη και το άλλο!Σήμερα είναι ετοιμοθάνατο και ένα τρίτο. - Συμπτώματα που παρουσιάζει:Τα ψάρια που πέθαναν στην αρχή απομονώνονται από τα υπόλοιπα και κολυμπάνε με δυσκολία.Στη συνέχεια πέφτουν στο βυθό και αναπνέουν αργά ώσπου να καταλήξουν μετά από λίγες ώρες. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Αναφέρεται πιο πάνω. ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:Δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα φάρμακο -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: .......
 10. Xlapatsas

  βοήθεια για συνθήκες νερού

  Ευχαριστώ!
 11. Xlapatsas

  βοήθεια για συνθήκες νερού

  Για φίλτρανση έχω μόνο το εσωτερικό φίλτρο του ενυδρείου. Με corys η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξαναασχοληθεί και έχω διαβάσει ότι όντως τα panda είναι λίγο ευαίσθητα.Τι άλλο είδος cory θα μου πρότεινες που να είναι πιο ανθεκτικά και να μπορώ να τα βρω στη Θεσσαλονίκη?
 12. Xlapatsas

  βοήθεια για συνθήκες νερού

  Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.Άρα θα πρέπει να ρίξω ακόμα αρκετά τις σκληρότητές μου.Αν θέλω 2 είδη tetra και τα panda πόσος μπορεί να είναι ο πληθυσμός από κάθε είδος? Α και κάτι άλλο!Επειδή έχω αρκετή πράσινη τριχοειδής άλγη στο βυθό μου μπορεί να επηρεάσει τα panda?
 13. Xlapatsas

  βοήθεια για συνθήκες νερού

  Σε ένα ενυδρείο 180 λίτρων έχω 4 serpae tetra και 4 ροζ τιγράκια.Θέλω αργότερα να προσθέσω για το βυθό corydoras panda, γι'αυτό έχω ξεκινήσει να μαλακώνω το νερό μου με προσθήκη απιονισμένου νερού στις αλλαγές.Οι μετρήσεις μου τώρα είναι KH=11 και GH=13.Πόσο πρέπει ακόμα να τις κατεβάσω ώστε να μην έχουν πρόβλημα ούτε τα tetra αλλά ούτε και τα panda?Και πόσα ψάρια από κάθε είδος επιτρέπουν τα λίτρα μου?Εγώ σκεφτόμουν για 3 οκτάδες...
 14. Xlapatsas

  5 νέες Amano άφαντες!

  Η αλήθεια είναι ότι τρώνε τα πάντα τα άτιμα!Μια φορά έπεσε μια κακόμοιρη μύγα μέσα στο ενυδρείο και έγινε μεζές σε δευτερόλεπτα!Θα κάνω υπομονή και ελπίζω να είναι κάπου κρυμμένες.
 15. Xlapatsas

  5 νέες Amano άφαντες!

  Τίποτα! Έκανα χτες την αλλαγή νερού, έβαλα και σκούπα βυθού αλλά δεν είδα καμιά γαρίδα να τρέχει να κρυφτεί όπως περίμενα.Μάλλον άδικα ελπίζω να τις ξαναδώ.Σίγουρα θα έγιναν τροφή για τα τιγράκια και τα helena.Αλλά το ερώτημα είναι γιατί πέθαναν όλες μαζί και μια μέρα μόλις μετά την εισαγωγή τους στο ενυδρείο?
×