Jump to content

geovas

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  13
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  170lt + 80lt Sump

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas
 1. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  ok κάνω τις μετρήσεις και σας ενημερώνω... ευχαριστώ!
 2. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  - PO4 test δεν έχω γιατί χρησιμοποιώ αντιφώσφωρο - NO3 test δεν έχω ακόμη, μου είπαν να το πάρω μετά το εξάμηνο... Λάμπες... τί εννοείς να αλλάξω? Το φωτιστικό είναι καινούριο και το χρησιμοποιώ λιγότερο απο 3 μήνες!
 3. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Παιδιά αρχίζω και ανησυχώ με την διατομική άλγη αφού μάλλον δεν ήταν θέμα κυκλοφορίας... Απο ότι έχω διαβάσει ΕΔΩ το φυσιολογικό είναι να φύγει σε 1 - 2 εβδομάδες... αλλά εγώ πάω για 3-μηνο και παρ' όλο που αύξησα την κυκλοφορία, δεν βλέπω κανένα σημάδι μείωσης ή έστω σταθεροποίησης... Το χρονικό διάστημα που αναφέρει το άρθρο ισχύει ή κανονικά είναι μεγαλύτερο;
 4. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Δυσυχώς σηκώνει και την άμμο, να φανταστείς οτι μέσα σε μία ημέρα, σε ένα σημείο, έκανε τρύπα στην άμμο και φάνηκε το τζάμι απο τον πάτο του ενυδρείου!!! Επίσης ήδη λίγη άμμος βρίσκεται επάνω σε μερικά κομμάτια βράχου, λόγω της αναστάτωσης... Θα πειραματιστώ λίγο αλάζοντάς του θέση μάλλον ωστε να μην σηκώνει καθόλου άμμο... Να θυμίσω πως το ενυδρείο μου είναι 170lt + 80lt Sump και αυτή την στιγμή έχω δύο κυκλοφορητές, ο ένας 2400lt/h και ο άλλος 4400lt/h. Η κυκλοφορία μου είναι μέτρια ή πολλή? Γιατί λίγη δεν είναι σίγουρα!
 5. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Παιδιά εχθές έβαλα δύο σαλιγκαράκια Turbo, και ένα τέρας κυκλοφορητή 4.400lt/h... τα σαλιγκαράκια όντως δεν τα βλέπω και πολύ δραστήρια αλλά ευλπιστώ... Ο κυκλοφορητής απο την άλλη τα έχει κάνει όλα μέσα άνω - κάτω και ξεσηκώνει την άλγη που βρίσκεται στην επιφάνεια της άμμου το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό?? Πάντως τις επόμενες ημέρες θα πάρω άλλους δυο ερημίτες (έχω ήδη έναν) να διευκολύνουν την κατάσταση! Ήθελα πολύ να έρθω στην χθεσινή συνάντηση αλλά δεν μπόρεσα λόγω δουλειάς, την επόμενη φορά σίγουρα!
 6. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Ευχαριστώ τους συν-τοπίτες... ανοίγετε τα μάτια μου σιγά - σιγά! Να είστε καλά όλοι...!
 7. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα είδη σαλιγκαριών που πρέπει να βάλω μέσα στο ενυδρείο? Επίσης τα καβούρια υπάρχει περίπτωση να φέρουν κάποιο καλό αποτέλεσμα?
 8. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Βράχο δεν έχω προσθέσει καθόλου τελευταία όσο έχω (20kgr) είναι απο την πρώτη στιγμή Το ενυδρείο το φωτίζω περίπου 1,5 μήνα (χωρίς όμως ιδιαίτερη προσαρμογή) Σαλιγκάρια δεν έχω καθόλου παρά μόνον ένα πολύ μικρό Στις μετρήσεις έχω ένα μικρό θεματάκι... απο την πρώτη στιγμή χρησιμοποιώ τέστ μόνο για PH και NO2 (σύμφωνα με τις συμβουλές που δέχθηκα). Το PH μου τώρα τελευταία πέφτει λίγο απότομα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω και ένα ψαράκι! Το ΝΟ2 είναι 0 Αναρωτιέμαι όμως αν αυτά έχουν να κάνουν με την άλγη...!
 9. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Το ενυδρείο είναι 170lt με 80lt sump και λειτουργεί 4 μήνες. Μέσα έχω δύο κυκλοφορητές 2.400lt & 1.200lt αντίστοιχα... Ο φωτισμός μου είναι 4 χ 39 watt T5 (2 λευκές και 2 blue) και λειτουργούν επί 7 ώρες καθημερινά ακριβώς για τον φόβο να μήν αυξηθεί η άλγη! Αλλά...
 10. geovas

  Την βοήθειά σας Please!

  Καλησπέρα θέλω να σας ρωτήσω εάν είναι φυσιολογικό να έχω στο ενυδρείο μου αυτή την άλγη που φαίνεται στις φωτό. Απο αυτά που έχω διαβάσει στα άλλα posts κατάλαβα πως για ένα νέο ενυδρείο (4 μηνών) είναι φυσιολογικό να υπάρχει άλγη, αλλά σαν να μου φαίνεται πολλή. Μήπως είναι και θέμα κυκλοφορίας; Ευχαριστώ!
 11. geovas

  Πρόβλημα σε ενυδρείο 4 μηνών!

  Τις βιόμπαλες μου τις πρότεινε αυτός που πήρα όλα τα υλικά... Ανατάραξη υπάρχει αλλά όση κάνει η επιστροφή του νερού στο ενυδρείο... Αυτό που γράφω οτι επιπλέει είναι το πυκνόμετρό μου και είναι αυτό στην φωτό... Άλλες μετρήσεις δεν κάνω, τί τέστ προτείνετε να πάρω?
 12. geovas

  Πρόβλημα σε ενυδρείο 4 μηνών!

  Αυτό απο ότι με πληροφόρησαν είναι ιχνοστοιχεία που προστίθενται στο νερό της όσμωσης και πιό συγκεκριμένα είναι αυτό: http://www.preis-aquaristik.de/eng/hauptse...ineralsalz.html Καλό η κακό?
 13. geovas

  Πρόβλημα σε ενυδρείο 4 μηνών!

  Καλησπέρα σε όλους ... είμαι νέο μέλος του forum και νέος στο αλάτι... Έχω ένα ενυδρείο 170lt Oval εργοστασιακό με 80lt sump ιδιοκατασκευής και λειτουργεί απο τα μέσα του Ιουλίου. Ο εξοπλισμός μου είναι ο εξής: 1 κυκλοφορητής SEIO M620 2400 lt/h 1 κυκλοφορητής SEIO P320 1200 lt/h Deltec Turbo Skimmer TS1250 (500lt) 1 αντλία επιστροφής Rio 6HF 1450 lt/h Α/Ο DAUER 3 σταδίων Θερμοστάτης AQUAEL 300 watt Φωτιστικό WavePoint 4x39w T5 (2 λευκές & 2 actinic blue) Το Sump είναι κατανεμημένο ώς εξής: Στο πρώτο δωμάτιο υπάρχει υαλοβάμβακας και βιόμπαλες Στο δεύτερο βρίσκεται μακαρόνι, ο θερμοστάτης και ο μετρητής αλατότητας (ο οποίος επιπλέει) Στο τρίτο και μεγαλύτερο βρίσκεται το skimmer & Στο τέταρτο και τελευταίο βρίσκεται η αντλία επιστροφής Αυτή την στιγμή στο ενυδρείο έχω 2 Clown, 1 Scopas Tang, 1 Koran Angelfish, 1 Cardinalfish, 1 γαριδούλα και 1 ανεμώνη μικρή! Επίσης μέσα υπάρχει και 25 kgr Live Rock. Απο την πρώτη στιγμή χρησιμοποώ τέστ ΝΟ2 & PH ενώ το μόνο που έβαζα στο ενυδρείο είναι το Preis Mineral Salt στις προσθέσεις νερού απο εξατμίσεις. Έχει περίπου δύο εβδομάδες που το PH μου πέφτει κατακόρυφα και πάρα πολύ απότομα (σε 2-3 ημέρες!) Έχει φτάσει μέχρι και 7,2 χωρίς να το καταλάβω φυσικά γι' αυτό και έχασα ένα Heniochus. Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι εάν πρέπει να βάλω και κάποια άλλα συστατικά μέσα στο νερό μου όπως Ιώδιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο γιατί δεν εχω προσθέσει τίποτα απο αυτά ποτέ! Τις τελευταίες 2 εβδομάδες μόνο έχω βάλει το Formel Preis Korall και το Mineral-Komplex S της Preis όπου και στρώνει το PH για κανα δυό ημέρες και μετά πάλι τα ίδια... οπότε έχω βάσιμες υποψίες πως πρόκειται για το Ασβέστιο! Sorry για την μάλλον χαζή ερώτησή μου αλλά πραγματικά το παλεύω καθημερινά και τώρα είμαι σε αδιέξοδο! Ευχαριστώ!
×