Jump to content

Salvo

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  diy 35λτ γκάπυ
  ριο 125

Previous Fields

 • Νομός
  Αττικής
 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

187 profile views
 1. Άνοιγμα φωτιστικού Juwel rio 125 Αιτία αυτού του ποστ είναι η διευκόλυνση και άλλων συνχομπιστών όπως βοηθήθηκα κι εγώ από μερικά ανάλογα ποστ. Έχουμε και λέμε: ΜΗΝ αφαιρείτε τα πλαϊνά του φωτιστικού, δεν θα σας βοηθήσει σε τίποτα (τζάμπα τα έβγαλα-ψιλοέσπασα και τα ξανακόλλησα). Τοποθετούμε το φωτιστικό απ την πάνω πλευρά, έτσι ώστε το καλώδιο να βρίσκεται πάνω αριστερά. Σχεδιάζουμε με το μολύβι ένα ορθογώνιο με απόσταση 2,3εκ από τις μεγάλες πλευρές και 21,5 εκ από αριστερά και 23,5 από δεξιά απ τις μικρές, δημιουργώντας ένα «κουτί». Παίρνουμε μια κοφτερή φαλτσέτα/κοπίδι ή μαχαίρι και ξεκινάμε να κόβουμε το πλαστικό ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ,είναι σχετικά μαλακό, δεν χρειάζεται ντρέμελ (χρησιμοποίησα στην αρχή αλλά έκανε μεγάλη τρύπα και σκλήραινε το πλαστικό λόγω θερμότητας). Αφαιρούμε τα καλώδια του ρεύματος και μετά τα καλώδια της άλλης πλευράς, κολλώντας σελοτέϊπ/χαρτάκια με αριθμούς 1 έως 8 όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα επάνω στο ballast. Ξεβιδώνω το ballast, (δυο βιδάκια είναι) και τοποθετώ το καινούργιο. Κουμπώνω τα καλώδια, πρώτα του ρεύματος και μετά τα υπόλοιπα σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα του νέου ballast. Βάζω τις λάμπες και ελέγχω αν ανάβουν. Αν ναι, συνεχίζω. Εφαρμόζω το κομμένο κομμάτι με εποξική κόλλα και αφού στεγνώσει καλύπτω με ενυδρειακή σιλικόνη. Και έτοιμο! Σίγουρα το αισθητικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά εμένα δεν με απασχολεί πολύ, άσε που με τόση αναμονή δεν μπορούσα να περιμένω άλλο για να το δω να λειτουργεί!
 2. Καλή ιδέα! Το χαρτόνι μου αρέσει καλύτερα
 3. Σωστά. Κι εγω αυτό σκέφτηκα. Προς Sturm, δεν έχω ξαναδοκιμάσει βάψιμο πλάτης, φαντάζομαι θα θέλει κάποια ειδική μπογια. Αν το βαρεθώ το φόντο αργότερα ίσως το δοκιμάσω.
 4. Ευχαριστώ πολύ παιδια. Τ8 είναι χωρίς ανακλαστήρες,φοβάμαι την άλγη. ΟΚ natateo, θα αυξλησω σιγά-σιγά την διάρκεια φωτισμού και θα πάρω και κάλιο. Ένα θεματάκι έχει προκύψει: πήρα 4 Boesemani με τη λογική του 2+2 αλλά τελικά μάλλον είναι 3m+1f. Το θέμα είναι ότι το θηλυκό τσαμπουκαλέυεται όλα τα άλλα και τα έχει αναγκάσει να στριμώχνονται στις γωνίες. καμιά ιδέα;
 5. ( Τι ειναι τούτο,worklog?????!!!!) Λοιπόν, ξεκινάω: Γενική κατηγορία ενυδρείου Κοινωνικό Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 80*36*50 Συνολικά Λίτρα:125 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:microsorum pteropus, microsorum pteropus trident Ψάρια: 4 melanotaenia boesemani, 3m+1f Άλλα είδη: σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες και μη Διακοσμητικά υλικά Φόντο:αφίσα Πέτρες: μαύρες αδρανείς Ξύλα: 1 redmoor Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:oχι Βυθός:μπεζ χαλαζιακό χαλίκι μικρής κοκκομετρίας Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1*18w 6500Κ + 1*18w 4000Κ Διάρκεια φωτισμού:6 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: juwel bioflow 600 με αντλία Hydor 1200lt/h Θέρμανση/ Ψύξη: sera 150w/ - Λίπανση:- Παροχή CO2:- Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: wave maker 5w Διατροφή: flakes Παράμετροι pH:7,6 Γενική σκληρότητα (GH):9 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):2? Νιτρικά (ΝΟ3):4 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):26 Συντήρηση Αλλαγές νερού:- Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες:
 6. Λίγα λόγια για να εξιστορήσω τι συνέβη: Κατ αρχάς, αφού έστησα ένα diy 35λτ, γλυκάθηκα και με ευκαιρία μια ανακατάταξη του καναπέ στο σαλόνι, είπα γιατί να μην ξαναστήσω και το μεγάλο; Οπότε έφερα το ριο 125λτ απ το πατρικό μου με τη βοήθεια του κουμπάρου μου και ξεκίνησα το διάβασμα… Αρχικά διαπίστωσα ότι ήθελε πολυυυυυύ καθάρισμα γιατί βρισκόταν στην ταράτσα 6 χρόνια εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Εξετάζοντας τα τζάμια του βλέπω στο πλαϊνό μικρό ένα μικρό χτύπημα. Συνεχίζοντας το διάβασμα κατάλαβα πως για να είμαι σίγουρος για τις σιλικόνες του juwel έπρεπε να αφαιρεθούν και να ξανακολληθούν οπότε έτσι και έγινε. Και παραγγέλνω και το μικρό τζαμάκι. Κοιτάζω το μαμά εσωτερικό φίλτρο: σπασμένοι οι κάδοι για τα υλικά. Φτιάχνω νέους από πλαστικό πλέγμα diy. Ο κυκλοφορητής; Εξαφανισμένος, θυμήθηκα μετά ότι είχε καεί . Αναζήτηση νέου και τελικά αγορά hydor 1200lt/h. Εργαστήριο στην ταράτσα: Αφού αφαιρέθηκαν και ξύθηκαν όλες οι επιφάνειες σχολαστικά, ήρθε και η πρώτη ατυχία: Το πρωί βρήκα τα δυο μεγάλα τζάμια σπασμένα στις γωνίες, το πώς έγινε αποτελεί ακόμα μυστήριο. Παραγγελιά λοιπόν άλλα δυο τζάμια στον τζαμά… Κόλλημα, αναμονή 8 ημέρες, γέμισμα, αναμονή 2 μέρες, άδειασμα και μεταφορά στο σπίτι. Και κάπου εδώ κατεβάζω την φαεινή ιδέα να κολλήσω το φίλτρο πίσω αριστερά αντί για πίσω δεξιά που βρίσκεται κανονικά, για αισθητικούς λόγους. Έλα όμως που η αντλία συνδέεται με ένα μικρό πλαστικό της juwel που όταν συνδεθεί αναγκάζει την αντλία να «κοιτάζει» αριστερά! (δηλ προς το τζάμι!) Άρα, ξήλωμα του φίλτρου με μακρύ μαχαίρι(η χορδή δεν κάνει δουλειά…) και ξανακόλλημα δεξιά και αναμονή άλλες δυο μέρες. Γέμισμα με άμμο, ξύλα και φυτά (από αγγελία απ το φόρουμ, ευχαριστώ το μέλος ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ) και λειτουργία. Το φωτιστικό του μου κάνει κάποια νερά αλλά με εντατικό καθάρισμα στις επαφές του ανάβει. Αγοράζω και μια grolux και για δυο μέρες το χαζεύω και περιμένω απαντήσεις για μπόλι. Ατυχία νο2: Μου καίει την grolux, αγοράζω καινούργια και δεν ανάβει! Κι αρχίζουν να με ζώνουν τα φίδια! Διαβάζω , διαβάζω και καταλαβαίνω ότι μάλλον τα παιξε το φωτιστικό. Φθηνότερη λύση: «εγχείρηση» του μαμα φωτιστικού. Χάρη σε άλλα ποστ στο φόρουμ αλλά και αλλού αντικαταστάθηκε το ballast με νέο της osram (θα ανεβάσω την εγχείρηση στην κατάλληλη κατηγορία) και χάρη στο μέλος thedrowningman , τον οποίο ευχαριστώ πολύ για το μπόλι ξεκίνησε και η έμψυχη λειτουργία του. Επιτέλους μπήκαν και τα πρώτα ψαράκια: 4 μελανοταινίες boesemani (Η παρουσίαση έπεται…)
 7. Salvo

  35 lt Guppy

  Δεν το χω κοιτάξει... Έβαλα ταμπλέτα κάτω απ το χαλικι κοντά του. Ειναι ένα μήνα περίπου στην ίδια κατάσταση, βγαίνουν νέα φύλλα αλλα τα μεγαλύτερα-παλαιότερα σαπίζουν
 8. Salvo

  35 lt Guppy

  Θα βάλω μια αφίσα πίσω.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο εχινόδορος δε λέει να πάρει τα πάνω του. Μήπως είναι λίγος ο φωτισμός ....
 9. Salvo

  35 lt Guppy

  Αυτό είναι το μικρό μου. Στήθηκε λίγο πρόχειρα, έτσι για να μου ανοίξει η όρεξη για το μεγάλο ( rio 125) που περιμένει μπόλι.. Γενική κατηγορία ενυδρείου Spieces tank Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):35*30*40 Συνολικά Λίτρα:35 Sump (λίτρα):- Οργανισμοί Φυτά:Echinodorus Bleheri Ψάρια:Guppy 1m+3f Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Φόντο:- Πέτρες: Ξύλα:redmoor Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:οχι Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):1 σποτ 5w Διάρκεια φωτισμού: Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:diy εσωτερικό φίλτρο Θέρμανση/ Ψύξη:JBL 100w Λίπανση:- Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:flakes Παράμετροι pH:7.6 Γενική σκληρότητα (GH):6 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):4 Φωσφορικά (PΟ4):- Μέση Θερμοκρασία (°C):24 Συντήρηση Αλλαγές νερού:1/3 καθε 15ημ Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο:
×