Jump to content

fitos100

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Δημοσιευσεις

  234
 • Εγγραφή

 • Τελευταια επισκεψη

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  'Ανδρας
 • Τα Ενυδρεία μου
  128L ενυδρείο με ψάρια και ΖΒ<br />
  120L ενυδρείο γλυκού νερού(αμαζονίου) με φύτα και δίσκους

Previous Fields

 • Νομός
  Λεμεσού
 • Χώρα
  Cyprus

Contact Methods

 1. fitos100

  Από Reef Σε Μεσογειακό

  Είχα φτιάξει ένα ενυδρείο σαν reef, αλλά τωρα που μετακόμισα και λόγω κρίσης το γύρισα σε μεσογειακό. Το ενυδρείο πάει μια χαρά, αλλαγές γίνονται απευθείας από θάλασσα και μέσα υπάρχει ζωντανός βράχος και άμμος. Από ψάρια έχω ένα σαργό, γείλους και ένα ψάρι βυθού. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά από λίγο καιρό στο ενυδρείο μου φάνηκαν 4-5 αστερίες μικροί, που βγήκαν λογικά από αυγά που πρέπει να υπήρχαν μέσα στους βράχους. Χθες, εκεί που ήμουν στη θάλασα και έβαζα την παγίδα μου για ψάρια, είδα μπροστά μου 3 ανεμώνες Actinia equina ή όπως τις φωνάζουν ντομάτες. Πήρα τις δύο και τις έβαλα στο ενυδρείο. Το θέμα είναι ότι αφού τις έριξα στο ενυδρείο, αυτές κατέληξαν στο πίσω μέρος των βράχων, όπου φαντάζομαι ήταν γιατί είχε λιγότερο φως. Η μία το βράδυ που σβήσανε τα φώτα, κινήθηκε σ' όλο το ενυδρείο αλλά κατέληξε πάλι στο πίσω μέρος του ενυδρείου. Αυτό που με προβληματίζει είναι η κυκλοφορία μου. Όταν είχα το reef δεν αντιμετώπιζα πρόβλημα με την κυκλοφορία μου, αλλά τώρα με το μεσογειακό μου φαίνεται ότι είναι παραπάνω από όσο πρέπει. Για κυκλοφορία έχω δύο tunze 6025, 2500l/h ο καθένας. Επίσης έβαλα για αντλία επιστροφής μια eheim 1000l/h, η οποία κτυπά απευθείας στην επιφάνεια. το ενυδρείο μου είναι κύβος κατά συνέπεια να δεν έχει τόσο μεγάλο μήκος. (130 Λίτρα). Υπόψιν ότι η κυκλοφορία είναι συνεχόμενη. Στη φωτό φαίνεται το ενυδρείο μου όταν ήταν reef. Σ αυτή τη θέση έχω τους κυκλοφορητές ακόμη. Επίσης πως υπολογίζουμε την κυκλοφορία βάση των λίτρων του ενυδρείου μας????
 2. fitos100

  Τι κάνω όταν ένα ψάρι πεθαίνει????

  Έτσι!!!!!!!!!
 3. fitos100

  Τι κάνω όταν ένα ψάρι πεθαίνει????

  Δεν έχω καβουράκια παρά μόνο ένα μπλε και ένα κανονικό. Το ξέρω πολύ καλά, γιατί είχα πόλεμο μ' αυτά και είχα βγάλει 13-15. Επίσης το είχα δει στην πράξη ότι γραπώνανε ψάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απλά αυτό το ψάρι δεν είχε δεχτεί επίθεση, λίγο τα τελευταία του λίγο οι κυκλοφορητές, ήτσν αποτέλεσμα να καταλήξει εκεί που δεν έπρεπε.
 4. fitos100

  Τι κάνω όταν ένα ψάρι πεθαίνει????

  Το ενυδρείο τρέχει εδώ και 2,5 χρόνια και είναι 120 λίτρα. Το ψάρι είναι μικρό, είναι αυτός ο καθαριστής που τρώει βακτήρια από άλλα ψάρια. Τώρα συνεργείο καθαρισμού έχω δύο ερημίτες, ένα σαλιγγάρι, μια γαρίδα και κάτι κάβουρες. Λίγα πράγματα, αλλά γενικα έχω λίγο βιολογικό φορτίο. Το θέμα είναι ότι είτε μετακινήσω βράχους ή είτε αφήσω το ψάρι όπως είναι, σίγουρα θα έχω πρόβλημα. Ποιό από τα δύο είναι προτιμότερο???????????
 5. fitos100

  Τι κάνω όταν ένα ψάρι πεθαίνει????

  Όποτα μου ψοφήσε ψάρι, πάντα σφήνωνε μέσα στους βράχους. Τώρα έχω μια παρόμοια περίπτωση και δε ξέρω τι να κάνω???? Να αρχίσω να μετακινώ τους βράχους για να το βγάλω?? Να το αφήσω εκεί που είναι??? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!!!!!
 6. fitos100

  Μετακομίζω...

  Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε και πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να σταματάς. Ίσως μέσα μου το ήξερα και αττό θυσίασα πιο πολλά λεφτά σε εξοπλισμό παρά σε live stock.
 7. fitos100

  Μετακομίζω...

  Όντως η μόνη γραμμή που υπάρχει είναι με πλοία μεταφορικά και διαρκεί 36 ώρες. Εγώ θα πάω με αεροπλάνο και τα πράγματα μου θα έρθουν με καράβι. Τώρα με αεροπλάνο να μεταφέρεις ζωντανά είναι πολύ δύσκολη κατάσταση.
 8. fitos100

  Μετακομίζω...

  Αυτό είναι που σκέφτομαι και εγώ. Δύσκολη η περίπτωση. Μάλλον θα πρέπει να τα αποχωριστώ για το καλό τους. Θα δω τι θα κάνω το πολύ πολύ να βγάλω ανακοίνωση στο φόρουμ.
 9. fitos100

  Μετακομίζω...

  Το καλοκαίρι μετακομίζω μάλλον μόνιμα για Κύπρο και δε ξέρω τι θα κάνω με το ενυδρείο. Δε θέλω να αποχωριστώ τα ζωντανά μου και να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε με το να μου πείτε αν υπάρχει λύση πως να τα πάρω όλα κάτω???
 10. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Και εγώ έχω ακούσει για αυτή τη θεωρία αν και έχω τις αμφιβολίες μου. Όπως και να χει το μπουκάλι, το είχα λοξά και το ψάρι από το φόβο του είχε χάσει την αίσθηση του χώρου. Τουλάχιστον για 15 δευτερόλεπτα που έκανα για να βγάλω το μπουφάν και να χώσω το χέρι μου στο ενυδρείο για να πίασω το μπουκάλι το ψάρι πάλευε αλλά δε μπορούσε να βγει με τίποτα.
 11. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Λόγω των ημερών, τα καταστήματα είναι όλα κλειστά, έφτιαξα μια πολύ απλή παγίδα που είδα στο ίντερνετ. Πήρα ένα μπουκάλι πλαστικό και έκοψα το λαιμό του. Γύρισα τον λαιμό ανάποδα και τον έβαλα μέσα στο μπουκάλι. Μέσα στη ψαροπαγίδα έβαλα ένα κομμάτι μύδι. Την πρώτη μέρα το ψάρι που ήθελα να πιάσω βόλταρε γύρω γύρω από το μπουκάλι αλλά δεν έμπαινε μέσα. Σήμερα με το που ανάψανε τα φώτα έβαλα ξανά την παγίδα με καινούριο μύδι. Δεν πέρασαν 30 δευτερόλεπτα και το ψάρι ήταν μέσα και δε μπορούσε να βγει με τίποτα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!
 12. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Πολύ έξυπνη αυτή DIY παγίδα. Είναι πολύ καλό που δε χρησιμοποιείται τροφή για δώλωμα, άρα και συνεχής παρεμβολή από εμάς.
 13. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Είναι αυτό εδώ. είναι περίπου 6 εκατοστά.
 14. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Ξέχασα το πιο βασικό. Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Φίλε Δία για ποιά παγίδα λες??? Πρώτη φορά το ακούω αυτό.
 15. fitos100

  Πως θα το πιάσω????

  Προσπαθώ να βγάλω ένα ψάρι από το ενυδρείο, αλλά δε μπορώ να το πιάσω με τίποτα, γιατί τρέχει και κρύβεται στους βράχους. Ποιός να μου το λεγε, μέχρι και πετονιά με αγκίστρι έριξα αλλά τζίφος... Καμιά ιδέα πως να το πιάσω χωρίς να διαλύσω το ενυδρείο???
×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης