Jump to content

mangel

Mέλη με δικαίωμα ψήφου
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τα Ενυδρεία μου
  Ένα ενυδρείο με ημιάγρια ψάρια 120 λίτρων.

Previous Fields

 • Χώρα
  Hellas

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 1. Γεια σας, πρόσφατα έμαθα ότι άνοιξε ένα πολύ μεγάλο κατάστημα με ενυδρειακά προϊόντα και ψάρια στην Ερυθραία ή στην Κηφισιά. Έχει λέει πάνω από 120 ενυδρεία και όλα τα είδη ψαριών. Αν κανείς γνωρίζει που είναι αυτό παρακαλώ να μου πει. Επίσης αν γνωρίζετε και κανένα άλλο πολύ καλό παρακαλώ να μου το υποδείξετε. Ευχαριστώ!!!
 2. Γεια σας και πάλι. Θα ήθελα να σας θέσω το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το ενυδρείο του ένας φίλος μου. Έχει ενυδρείο γλυκού νερού, φυτεμένο με φυσικά φυτά και αυτή τη στιγμή έχει μέσα ένα μικρό καρχαρία, ένα γατόψαρο (κλόουν) και ένα φίδι. Το ενυδρείο του τον τελευταίο καιρό έχει γεμίσει με σαλιγκάρια, τα οποία γεννάνε και άλλα. Είναι μικρά και μακρουλά όπως μου τα περιέγραψε. Τι μπορεί να κάνει για να καθαρίσει το ενυδρείο του από αυτά, χωρίς όμως να βλάψει τα ψάρια του και την βιολογική ισορροπία του ενυδρείου του. Ευχαριστώ
 3. Δυστυχώς πολλές φορές ή μάλλον τις περισσότερες δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις ασθένεις από τα ενυδρεία μας όσο προσεκτικοί και να είμαστε. Κάπως έτσι την έπαθα και εγώ γιατί αν και είμαι ιδιαίτερα προσεκτικά σε ότι αφορά στη φροντίδα του, δυστυχώς την έπαθα. Έχω συγκεκριμένο παράδειγμα φίλου μου που κάνει στην κυριολεξία καθημερινή μπουγάδα στο ενυδρείο του και τα ψάρια του ζουν και βασιλεύουν. Αν μπορεί κανείς να μου πει τι να κάνω με τις τρυπούλες που εμφανίστηκαν στα πτερύγια του γκουράμι μου θα είμαι ευγνώμων.
 4. Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να μου υποδείξετε, ένα καλό βιβλίο για ενυδρεία γλυκού νερού, που να περιλαμβάνει ράτσες ψαριών, ασθένειες και γενικά ότι αφορά στη λειτουργία ενός ενυδρείου. Επίσης να μου υποδείξετε το βιβλιοπωλείο από όπου θα το αγοράσω, διότι το μόνο που έχω είναι μια εγκυκλοπαίδεια ενυδρείου που δεν λέει και πολλά. Ευχαριστώ!
 5. Τελικά μετά από δύο μεγάλες αλλαγές νερού και την φυσιολογική πτώση της θερμοκρασίας λόγω εποχής οι απώλειες περιορίστηκαν στα δύο αγαπημένα μου αγγελόψαρα. Μόλις πρόσφατα όμως ανακάλυψα δύο μικρές σαν από καρφίτσα τρυπούλες στο κάτω πτερύγιο από ένα γκουράμι μου. Αν κανείς γνωρίζει τι μπορεί πάλι να είναι αυτό δέχομαι συμβουλές.
 6. Γεια σας και πάλι. Πρόκειται να απουσιάσω για ένα διάστημα 15 ημερών και με απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα του ενυδρείου μου. Συγκεκριμένα έχω βάλει έναν ανεμιστήρα που φυσάει στην επιφάνεια του νερού για να διατηρώ τη θερμοκρασία κάτω από 30 βαθμούς. Το πρόβλημα είναι πως εξατμίζεται μεγάλη ποσότητα νερού και φοβάμαι μην κατέβει χαμηλά η στάθμη και ξεσκεπάσει τα δύο εσωτερικά φίλτρα μου (ένα βυθού και ένα με μακαρονάκια και άνθρακα). Έχετε καμία ιδέα για το τι πρέπει να κάνω?
 7. Φυσικά είχα βγάλει το κάρβουνο πριν αρχίσω την θεραπεία. Το διάβασα στις οδηγίες. Έχω ένα τεστ PH και ένα αμμωνίας. Έκανα το πρωί της αμμωνίας και δείχνει 0,0. Είναι ένα σωληνάριο στο οποίο προσθέτεις νερό και οκτώ σταγόνες από ένα υγρό που εμπεριέχεται στη συσκευασία. Έχει έναν χρωματικό δείκτη και αριθμητικές ενδείξεις, εφόσον κιτρινίσει σημαίνει ότι έχει αμμωνία. Το δικό δεν κιτρίνισε καθόλου και αντιστοιχούσε στην ένδειξη 0,0. Ελπίζω να σας διαφώτισα. Τεστ νιτρωδών δεν έχω πάρει. Ph test θα κάνω το απόγευμα αφού αλλάξω το νερό.
 8. Δυστυχώς σήμερα και το δεύτερο σκαλάρι μου παρουσιάζει αδυναμία και μάλλον ετοιμάζεται να αποδημήσει και αυτό. Είχε αδυνατίσει πολύ και είχε χάσει το έντονο χρώμα του. Απελπίστηκα! Βοήθεια. Θα δοκιμάσω με την αλλαγή του νερού, μου φαίνεται ότι το φάρμακο έκανε μεγαλύτερη ζημιά. Πάντως τα επίπεδα της αμμωνίας είναι φυσιολογικά. Έχω ένα εσωτερικό φίλτρο με κάρβουνο και μακαρονάκια (συγνώμη δεν ξέρω πως τα λένε) και ένα φίλτρο βυθού.
 9. Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας οι οποίες ήρθαν πολύ σύντομα. Το ενυδρείο μου έχει στηθεί περίπου ένα χρόνο τώρα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν τρεις μήνες περίπου όταν ένα rosy barb που είχα παρουσίασε κόκκινα στίγματα στην ουρά του. Τότε χρησιμοποίησα bactobur πρώτη φορά. Φαινομενικά όλα πήγαιναν καλά μέχρι που κανένα μήνα μετά το ίδιο μπαρμπ πρίστηκε και μετά από λίγες μέρες ψόφησε. Έκτοτε δεν έκανα θεραπεία παρά μόνο χθες όταν ξαφνικά είδα ένα από τα σκαλάρια μου, το μεγαλύτερο, να έχει θολά μάτια και αστάθεια στην κολύμβηση. Χρησιμοποίησα την ίδια θεραπεία αλλά δεν το πρόλαβα. Στο μεσοδιάστημα ψόφησε ένα δεύτερο μπαρμπ, πάλι πρίστηκε και ψόφησε όπως το πρώτο και μια μελανοταινία, που ψόφησε χωρίς να έχει κανένα δείγμα αρρώστιας. Επίσης ένας πλακόστωμος, που αδυνάτιζε και τελικά ψόφησε, του οποίου μάλιστα δεν βρήκα ούτε κομματάκι, αφού ψόφησε σε περίοδο απουσίας μου. Δεν ξέρω τι δεν πάει καλά, γιατί δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που μπορώ να εντοπίσω. Η μέτρηση αμμωνίας είναι καλή. Αυτή τη στιγμή έχω στο ενυδρείο δύο σκαλάρια, δυο γκουράμια, δυο μελανοταινίες, ένα φάντασμα, ένα γλύφτη, δυο μπαρμπ και δύο γατόψαρα.
 10. Έχω ένα ενυδρείο 120 λίτρων εδώ και ένα χρόνο περίπου. Μέσα σε αυτό φιλοξενούνται ημιάγρια ψάρια, γκουράμια, σκαλάρια, μπάρμπους κ.λ.π. Το τελευταίο διάστημα έχω χάσει αρκετά ψάρια και χθες έχασα ένα μεγάλο σκαλάρι. Το πρώτο που παρουσιάσε ασθένεια ήταν ένα μπάρμπους το οποίο εμφάνισε ένα κόκκινο στίγμα στην ουρά του. Ρώτησα σε κατάστημα με ενυδρεία και μου είπαν ότι πρόκειται για βακτήριο και ότι έπρεπε να ακολουθήσω θεραπεία με Bactopur. Το έκανα. Φάνηκε ότι συνήλθε αλλά μετά από κανένα μήνα ψόφησε. Έκτοτε έχασα και άλλα ψάρια τα οποία αδυνάτιζαν, φθείρονταν τα πτερύγια τους και τελικά ψοφούσαν. Το σκαλάρι παρουσίασε χθες θολά μάτια. Αν και πάλι έκανα την ίδια θεραπεία καθ΄ υπόδειξη του ίδιου καταστήματος δυστυχώς δεν το πρόλαβα. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για το τι πρέπει να κάνω γιατί κάθε κατάστημα συστήνει και διαφορετική θεραπεία και δεν ξέρω τι να ακολουθήσω και από τι ακριβώς πάσχουν τα ψάρια μου? Ευχαριστώ
×
×
 • Create New...